Stsenaarium: sissid invasiooni vastu

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
Vasta
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Re: Stsenaarium: sissid invasiooni vastu

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Kilo Tango kirjutas: 19 Okt, 2023 13:14
Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 12:28 ...
2. Talvel, või halva ilmaga nutiseaded tasub hoida enda taskus, soojas ja kuivas. Võetakse esile ainult sõnumi trükkimise ajaks ja vihma käes tasub natukese ekraanit kaitsta vihma eest. Ma olen katsetanud tableti ekraani vahatamist, et vesi jookseb ära ekraanilt vähemalt kui natukse raputab tabletit. On olemas ka ilmastikukindlaid arvuteid, aga need maksavad päris palju. Ma isiklikult eelistan väikest arvutit õige klaviatuuriga (juustukile klaviatuuri peale vihma kaitseks).
Nutiseadmete jaoks on olemas ka spetsiaalsed kileümbrised, läbi mille saab märjas keskkonnas nutiseadet kasutada. Kiire guugeldamisega ette jäänud esimene: https://www.amazon.com/iPad-10-2-Case-W ... B081SZ26F9

Pilt
Väga hea - aitäh Kilo Tango.

Ma olen lisanud ekraani peale "panssarilasi" ja kasutanud erinevaid kaanesid mehhaanilise kahju välistamiseks, aga sellist veeuputust kannatavat, ma pole teadnud olevat.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas: 19 Okt, 2023 12:07 Unustame korraks sissid, eriüksused ja võitlusgrupid.
Austatud Härra Kindral. Pealkirjaks pole Ussisõnad, vaid sissid invasiooni vastu.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Chupacabra kirjutas: 19 Okt, 2023 13:19 Tõkestust ei tuleks teha mitte enne varitsust, vaid peale varitsust. Nii jääb kolonn seisma tapaalasse.
Kui on päris kõrge väärtusega kolonn, nii üldiselt selle ees sõidab väike luureüksus, või kontrollitakse droonidega, või lahingukopteridega marsruut eelnevalt - siis see tõkestus ikka reedaks varitsuse asukoha välja.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 12:28 On olemas ka ilmastikukindlaid arvuteid, aga need maksavad päris palju.
Ei pruugi maksta, odavad hiinakad on täiesti töökindlad.
Nutifonidest kasutan ise Doogee S59Pro. Katsetatud korduvalt erinevates ilmastikutingimustes, kaasa arvatud päev otsa lausvihmas tsikli lenksul. Lausvihmas on kasutamine küll veidi häiritud, aga tehtav. S59Pro seepärast, et 10 000 mAh aku, mis kannatab ekraani täisheledusel toimetamist ca 15 tundi, kui telefoni ainult helistamiseks kasutada, tuleb laadida korra nädalas. IP68/IP69K tolmu/veekindlus, peab vastu pooleteistmeetrisele kivipinnale kukkumise (korduvalt testitud), MIL-STD-810G vastupidavusklass. Hind ca €200. Raske tellis on teine küll, aga minu elu ta ei sega. Veidi väiksemate akudega samas hinnaklassis on veel Ulefone ja Blackview erinevad mudelid.
Tahvelarvutiks on Oukitel RT2. Põmst sama jutt, mis telefoni kohta, ainult aku kestab veidi lühemalt. Lihtsalt ekraan kulutab rohkem voolu, kuigi aku on mehised 20 000mAh. Mina maksin 320 raha.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mina oma CAT telefoni pesen kraani all, kui poriseks saab.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

isakene kirjutas: 19 Okt, 2023 13:32
Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 12:28 On olemas ka ilmastikukindlaid arvuteid, aga need maksavad päris palju.
Ei pruugi maksta, odavad hiinakad on täiesti töökindlad.
Nutifonidest kasutan ise Doogee S59Pro. Katsetatud korduvalt erinevates ilmastikutingimustes, kaasa arvatud päev otsa lausvihmas tsikli lenksul. Lausvihmas on kasutamine küll veidi häiritud, aga tehtav. S59Pro seepärast, et 10 000 mAh aku, mis kannatab ekraani täisheledusel toimetamist ca 15 tundi, kui telefoni ainult helistamiseks kasutada, tuleb laadida korra nädalas. IP68/IP69K tolmu/veekindlus, peab vastu pooleteistmeetrisele kivipinnale kukkumise (korduvalt testitud), MIL-STD-810G vastupidavusklass. Hind ca €200. Raske tellis on teine küll, aga minu elu ta ei sega. Veidi väiksemate akudega samas hinnaklassis on veel Ulefone ja Blackview erinevad mudelid.
Tahvelarvutiks on Oukitel RT2. Põmst sama jutt, mis telefoni kohta, ainult aku kestab veidi lühemalt. Lihtsalt ekraan kulutab rohkem voolu, kuigi aku on mehised 20 000mAh. Mina maksin 320 raha.
Väga väärtuslik info jälle - aitäh.

Kas need kõik toimivad Android-keskkonnas ja on varustatud USB-C-liidisega?
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 19 Okt, 2023 13:35 Mina oma CAT telefoni pesen kraani all, kui poriseks saab.
Kas see on Android-nutitelefon?
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

Kjen1 kirjutas: 19 Okt, 2023 13:01
Martin Herem kirjutas: 19 Okt, 2023 12:07 Samuti palun öelge, kui ohtlik on sellise mitmesajameetrise kolonni vastu, kes antud piirkonnas on esimest korda elus ja kes ootavad igast põõsast pauku ja künkast plahvatust, lasta 5el teineteisest kümnete meetrite kaugusel ja erinevates suundades olevatel võitlejatel oma 7.62 AK4st 1-5 sihitud lasku vastase jalastuva jalaväe või tehnika vastu?
Ja seda kõike loomulikult umbes 5 TT miiniga ja 3-5 suundlaenguga.
Mina võin enda eest vastata.
Mina siia teemasse sekkusingi sooviga teada saada, kui ma lähen klassikalisel viisil "torkima" kolonni, mille tulejõud ületab minu jao oma, kas on üldse mingi tõenäosus, et ma oma jaoga koju tagasi kunagi jõuan, kui 14,5mm NSVT ja 30mm 2A42'e kusagile minu suunas tuld andma kukub.
Minu pihta pole kunagi tulistatud isegi väiksemast relvast, ma ei tea, kui kole või ohtlik see on. Mina nagu veidike kardan raskerelvi. Kindlasti rohkem, kui keskmist AK4'ga kaitseliitlast 300m kaugusel.
Ja tundub, et on hulk foorumlasi, kes on sel teemal juba kusagil lahanud ja omavad mingit nägemust ning siin paari lehel on juba päris ilusasti ära kirjeldatud miinivaritsuse alaliik "Putkineni varitsus".
Kjen, mina ka kardan väga raskeid relvi, mina kardan päris palju, mul on kuri kahtlus, et kui 14,5 hakkab metsa tulistama, siis ma peaksin muretsema mitte raua, vaid ka pähe kukkuvate puude pärast ja ringi lendava muda ja kivi pärast.
kui me läheksime kahekesi sinuga vaikselt, sellisesse kohta, kust ei oskaks varitsust oodata, ausalt öeldes vastik maastik, soine, kole ja plägane paneksime selle kaks miini püsti, veame pettetraadi vasakule, teeme sinna hulgaliselt jälgi ka, ma panen suitsugranaadi sinna, tõmbe peale ja vean traadi endani ja mõne kommipaberi viskame ka maha ja õige traadi paremale, sihime miinid sellisesse punkti, mis sihib ühe liiklusmärgi peale, lähme ise ka paremale, ja veendume, et me näeme seda liiklusmärki, lepime kokku, et nuppu vajutame siis, kui meile soovitud masina nina jõuab liiklusmärgini, võtame arvesse, et me peame arvestama, et meie asukoht on teise nurga all, kui miin, aga arutame selle läbi, treenitud vennad ikkagi. Ärme kasuta elektroonilist seadet, siis ei pea muretsema signaalluure pärast ka, sa jääd nupu juurde, ja ma lähen 50m eemale nii, et sa näed mind.
Kui vajutad nupule ära, siis sa lidu minuni vaikselt, aga haara traat kaasa, tule kähku minuni, kui jõuad minuni, siis laseme kaabet, ma tõmban oma traati ka, usu mind, see 14,5mm ilmselt laseb samal ajal kas sinna suitsu peale, või plahvatuskoha taha, sest loogika ütleb, et me oleme ju seal, aga võta näpust.Meid drooniga on raske avastada, meid on ainult kaks ja me ei kasuta ei teid, ega põlde.

mingi sõiduki lasime ära ja isegi, kui käpradid olime, ja pihta ei saanud, siis signaal sai küll antud, et vastane ei ole siin üksi, julgeksin arvata, et ka pettemanöövri tegime ära, meil peaks olema suhteliselt turvaline eemalduda, kui keegi üritab meid jälitada, siis esimesed hetked veedab ta pettetraadi otsas ja üritab nuputada, mis suunda me läksime.
Kuna me olime kahekesi, siis erilist jäljerada meist ka ei jää.
samal ajal teevad teised paarid ümberringi ka samu asju.
odav ja lollikindel, ja miks me siis ikkagi jäime traadi juurde, vastane ei suuda kammida kõike ja kui kammibki, siis on ta maru aeglane, mis täidab ju ka eesmärki.Aga kui ta hakkab valikuid tegema, mida kammida, siis ta kammib neid kohti, kustkohast ta eeldab varitsust, aga me ju ei vali kindlasti sellist kohta, vaid me valime selle koha, kuhu me üldse minna ei tahaks ja kuhu ka vastane ei tahaks hea meelega jalastuda.
ja et üles näidata mölaklikkust, siis me võibolla teeme seda, mida õpik keelab, me teeme uuesti samas kohas nädala pärast, ja siis rohkem seda kohta ei kasuta, vastane mõtleb äkki, et me oleme ettearvamatud ja mustrit meie kohta on keeruline koostada, sest me võime olla igalpool ja igal ajal, mis on ka pisut ärevust tekitav. :roll:
paraadil näeme, raisk
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 19 Okt, 2023 13:35 Mina oma CAT telefoni pesen kraani all, kui poriseks saab.
Paar aastat tagasi pillasin oma Blackview töötavasse segumasinasse. Õngitsesin ta kelluga välja, pesin sealsamas vooliku all puhtaks ja elu läks edasi. Siiamaani töötab. :)
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 13:41 Kas need kõik toimivad Android-keskkonnas ja on varustatud USB-C-liidisega?
Jah.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 13:42
Kas see on Android-nutitelefon?
Mul on nuputelefon, aga CAT teeb ka nutitelefone, mis on väidetavalt sama kõvad.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

isakene kirjutas: 19 Okt, 2023 13:46
Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 13:41 Kas need kõik toimivad Android-keskkonnas ja on varustatud USB-C-liidisega?
Jah.
See Doogee Pro paistab olevat äge värk. Ma nendest pole kuulnudgi - ise kasutan veelgi telefoniks vana nuppudega ilmastikukindlat. Kasutan nutisid peamiselt õppustel SecureChatiga.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Juhani Putkinen kirjutas: 19 Okt, 2023 13:50 See Doogee Pro paistab olevat äge värk. Ma nendest pole kuulnudgi - ise kasutan veelgi telefoniks vana nuppudega ilmastikukindlat. Kasutan nutisid peamiselt õppustel SecureChatiga.
Mul on kuue aasta jooksul olnud kolm erinevat rugged hiinakat. Ulefone Armor 6, Blackview BV6600E ja praegune Doogee S59Pro. Ulefone oli sel ajal veel toores, kui ta soetasin, GPS ei olnud täpne ja läägis parajalt. Tavakasutajat ilmselt poleks seganud, aga kuna tegelen motoorienteerumisega, siis võistlustel hakkas häirima. Praeguseks olevat lastehaigused välja ravitud, kasutajad ei kurda.
Blackview'ga ei olnud mingeid probleeme. Ainuke häda, et aku kestis täisheledusel veidi vähem, kui võistluse kestus ning kui tuli mõttekoht, kas investeerida rugged wireless laadijasse või suurema akuga telefoni, otsustasin viimase kasuks. Et vähem asju, mis rikki võivad minna. Seepärast siis nüüd Doogee.

Ühesõnaga, kuue aasta jooksul lugematult kukkumisi, oksapesu, tolmu, pori, vihma ning igatsugu vett ja vilet - null probleemi. Blackview ekraanist õnnestus küll korra jagu saada, aga see oli minu viga. :D Uus ekraan maksis muideks €38, ainult et tuli Hiinast tellida ja kuu aega oodata.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Palun öelge mulle põhjused, miks ei peaks nad kasutama vastase luure, julgestuse või manööverüksuse vastu tõkestust mis a) suunab tehnika konkreetsele tee kitsamale lõigule (N:vasakpoolsele rajale), b) aeglustab tehnika edasiliikumist tõkestusest üle või ümber sõitmisel, c) sunnib eritehnika või jalaväe tõkestust kontrollima (demineerima)?
Hetkel ei saa aru, millel põhineb eeldus, et ülaltoodut ei tehta?
Samuti palun öelge, kui ohtlik on sellise mitmesajameetrise kolonni vastu, kes antud piirkonnas on esimest korda elus ja kes ootavad igast põõsast pauku ja künkast plahvatust, lasta 5el teineteisest kümnete meetrite kaugusel ja erinevates suundades olevatel võitlejatel oma 7.62 AK4st 1-5 sihitud lasku vastase jalastuva jalaväe või tehnika vastu?
Mitmesajameetrine kolonn võib olla väga erinev, kuid mu küsimus on, et miks me peaksime vastast alahindama? Ohutu see tegevus ei ole, eriti kui seda teha tänase M21 ja M14 võimaldatud distantsi pealt (me peaksime selle pikendamise võimaluse vähemalt saama paarisaja meetri peale). Kogu varitsus sõltub ju tegelikult konkreetsest kohast, ajast, vastasest ja veel paljudest asjadest, aga see niiöelda Putkineni meetod on see, mis lubab seda teha oluliselt kaugemalt ehk ohutumalt, et saaks homme korrata. Ülekaaluka kolonniga tuletegevusse astudes vähendab see varitseja ellujäämist, üksiku logistikaveoki vms puhul võib lõpuks loomulikult lõpuks veel ka üle joosta kui vaja (sõltub jälle olukorrast, s.t kas kohale on jõudmas veel täiendavaid vastase üksuseid jne).
Minu jaoks on oluline paindlikkus vahemaade suhtes. Ma samas ei tea põhjust, miks meil täna nt suundmiinid just sellise maksimaalse pikkusega nagu see täna on. Teine asi on IED ehk improviseerimine (näiteks kasvõi nende TT miinide kokkupanek koos muu jamaga, mida kannatab kiirelt kokku kuhjata), ka selle puhul võiks olla paindlikkust kaugemalt sütik initsieerida.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

HeiniR kirjutas: 19 Okt, 2023 14:41 Ohutu see tegevus ei ole, eriti kui seda teha tänase M21 ja M14 võimaldatud distantsi pealt (me peaksime selle pikendamise võimaluse vähemalt saama paarisaja meetri peale).
Ka hetkel neid miine saab kaugemalt initseerida kui kasutab elektridetonaatoreid ja tavalist välikaablit. Iseasi on kas malevatel on välikaablit väiksemates rullides. Seda väga suurt originaalrullit ei tahaks küll sissitegevuses tassida.

Teine asi on, et kaablitega varitsuse ülesehitamine võtab palju aega ja kaablite tõmbamine jätab jälje, mida jäljekoerad meelsasti suure kiirusega jälgivad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist