aga see mõte ongi ju hüpoteetiline, kui see oleks täna ametlik võitlusviis, siis mis takistaks sellise võime arendamist?bluefox kirjutas: ↑23 Okt, 2023 9:17Ok ilus mõte, aga mõtleme veidi:... kus on stingeritega ja TT relvadega varustatud väikesed grupid(2-4 meest), hulgaliselt miinivaritsusi, snaipreid ja mida kõike toredust.
1. Mis on KL liikmete % kellel relv üldse kodu saadud?
2. Stingerid ja TT relvad on ka külmkapi taga kellelgi jah? Miinid ka või?
3. Mis Te arvate, et kas mobilisatsioon käivitatakse pigem varakult või pigem jäädakse hiljaks - et millal see mant siis laiali jagataks teoreetiliselt?
4. Mis Te pakute, et juhul kui mop-iga on nt veidi hilja peale jäädud ja reaalne rünnak tuleb ikkagi veidi üllatusena - et kas siis on varustuse hoiustuskohad veel puutumata vaenlase poolt?
Ei taha kuidagi motti alla tõmmata, vastupidi - veel on praegu aega, et asju paremini läbi mõelda ja vajadusel muuta.
aga mõtleme:
1. mis see KL siia puutub üldse, kui me räägime unistuste maailmas sissimisest, kui ametlikust sõjapidamise viisist, strateegiliselt mõeldes, kõigepealt eesmärk ja siis kuidas saavutada, kui tahe on, siis saab, sommid ju saavad, neil pole kaitseliitu olemaski.
2. ma räägin ala ettevalmistamises ja peidikute võrgustikust, mitte külmkapist.
3. ma kahtlustan, et mopiga jäädakse hiljaks, vastase rünnak peab täitma mitut kriteeriumit, üks on üllatus ja selleks petetakse ja eksitatakse, vähemalt üritatakse.Mant viiakse peidikutesse täna, mitmes jaos, erinevates klassides eraldi, plahvatav osa viimasena.Aga ühene vastus, rahuajal viiakse.
4.väga hea küsimus, defineeri varustuse hoiustuskoht, kas sa mõtled mingit keskladu? raketirünnaku üks esimesi sihtmärke, kui varustus on viidud narva maakitsusele ja sajas peidikus, siis ma loodan, et enamus on puutumata, sest nende asukohad loodetavasti ei ole teada, sissid viivad ise rahuajal ja viivad selliselt, et infot teavad vähesed.
siin oleks jube hea koht mõelda, kuidas lahendusi genereerida, mitte pessimismi laotada.