Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Mis kogemata? Meelega, ikka meelega!
Ja samas tuleb tunnistada, et tulemus oli miskipärast isegi maitsvam kui mu tavalised, ilma alkoholita Bologneesed. Järelikult mingi môte sellel veini lisamisel siiski on, see ei aurustu täielikult välja.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Vaadates nt. briti staarkokkade saateid siis toiduvalmistamise kõrvale avatakse pea alati pudel veini - osa sellest toidu sisse ja teine osa ikka enda sisse. "A lot of vine" on retsepti lahutamatu osa.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Loogiliselt peaks mingi vänge maitsega vein parem olema, "Monastõrskaja Izba" vms. Alkohol aurab nagunii välja. Viinamarjamahl käraks kindlasti ka, aga mingit kehva veini on lihtsam osta.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kindlasti aurab ära, aga katsu sa naisperele seda lihtsat tõsiasja selgitada. Olen õlle ja veiniga kunagi teinud liha ja siis kiunu kui palju, et lapsed ja muu plää.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Mulle tundub, et veini mõte toidus on pigem happe lisamine. Ses mõttes tuleb jälgida, mida retsept või kogemus ütleb, et kas kuiv või magus. Ma olen oma hautistele ostnud kõige odavama kuiva. Selle põhja pole küll kõige maitsvam ära juua, ent hautis tuleb korralik. Tõenäoliselt tuleb kõige kallima kuivaga sama hea tulemus, aga ma olen vaene ja jään odava kuiva juurde. Naispere, kes kipub protesteerima veini lisamise peale ei pea ütlema, et seda on sinna sisse pandud, kuna maitse järgi ei ole vein selles üldse äratuntav. Võib öelda, et lisasin peeti :).
Panen siia ühe lingi, kus Rootsi tippkokad oma retsepte jagavad. Küll metsloomade/lindude lihast, ent põtra saab edukalt asendada veisega, kitse lambaga jne., kui ise jahimees pole. https://www.norma-ammunition.com/en-gb/ ... nting/food
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Väike täpsustus - kuiva punast, kasutan ma mõnes hautises.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

mart2 kirjutas: 25 Dets, 2023 8:26 Ma ei uuri ammu enam oma ahju temperatuuri, sest see on ajaga muutuv ja isegi uute korral on kaks samasugust ahju hälbega 10-15 kraadi.
Küpsetamise tunnetus tuleb aja ja kogemusega.
Mina hautan ahjus ja pliidil pigem kauem kui vähem - mõned pühade aegsed nopped
- hapukapsas 5 tundi
- seenesupp 4 tundi
- ahjupraad 5 tundi.
Kõik toorest materjalist alustatud...
Maitse üle ei vaielda vaid kakeldakse! 8)
Muidu miinimumreegel lihade puhul on, et tüki suurus kilodes=ahjus oleku aeg tundides. Ehk siis kui praad koosneb neljast 2 kg kamakast, siis minimaalne ahjuaeg ongi 2 tundi. 2 kg broiler- 2 tundi. 1+1 kg (poolbroiler 2 tk) vähemalt tund.

Pikal ahjus olemisel oleks hea takistada kuidagi mahlade ära auramist, muidu on tulemus kaunis kuiv. Nt kaanega ahjupott. Või panna nt foolium peale.
TTÜ-s õpetati.

Eile soetasin allahinnatud pardi. Selveris oli viimane kuupäev, -50%. Õhtul panin kohe ahju. Aga süüa ei jõudnud - täna jätkame. Hommikul (jäi järelkuuma ööseks ahju, ahju lülitasin välja) tundus kahvliga katsudes, et vinskevõitu, anname vist veel kuuma. Lahtisel klaasist alusel, foolium peal.

Temperatuuriga pole muud hullu, kui linnuliha ei taha kuuma nagu siga või veis - et mitte üle 175, pigem isegi 150. Muidu kõrbeb poti külge ja pole eriti maitsev. Aga seale võib rahulikult 200 peale keerata.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

Alkohol on maitsevõimendaja. Mõned kokad lisavad suppidele näiteks sortsu valget viina.

Üks vana artikkel ajast, mil legendaarne Jazz veel elus oli: https://www.ohtuleht.ee/toidutare/14930 ... holiletist
Põhjus, miks peaks kasutama kvaliteetset kanget alkoholi, on lihtne – see võimendab maitset. Alkohol ise haihtub toidust, aga maitse jääb.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Ei saa kuidagi aru sellest. Kui alkohol maitset esile toob aga lõpuks ikkagi ära kaob siis mismoodi see asi peaks kokkuvõttes töötama ? Samas autorilt endalt enam küsida ei saa kah.
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

_dumbuser_ kirjutas: 28 Dets, 2023 16:28 Ei saa kuidagi aru sellest. Kui alkohol maitset esile toob aga lõpuks ikkagi ära kaob siis mismoodi see asi peaks kokkuvõttes töötama ? Samas autorilt endalt enam küsida ei saa kah.
Alkohol peaks aitama maitsetel koostisainetest välja pääseda.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ma tegin siis praegu eelmisest korrast üle jäänud toorainest järgmise portsu Bologneeset, ikka koos viskiga.
Aga kuna sooduselektri aega oli vähem, siis vaaritasin ainult 3 tundi viie asemel. Maitse on sama hea, aga hakkliha suus sulavaks ei haudunud, tuleb närida. Vahe on hambaga tunda.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Jah, alkohol on lahusti. Kõiksugu tinktuurid ja liköörid ju töötavad samal põhimõttel.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Muig
Sho kirjutas: 22 Dets, 2023 11:33 Pasta Bolognese, alati pidupäev.
Sho kirjutas: 22 Dets, 2023 15:45 Pasta keeta al dente ning segada seejärel raguuga. Peale vôib riivida Parmigiano Reggianot.
Mina panen öösel odava elektriga podisema ning hommikuks on valmis. Keele viib alla.
Sho kirjutas: 25 Dets, 2023 9:09 Mina panin järjekordse laari oma Pasta Bologneset tunnikese tagasi tulele. Nüüd las podiseb kuni pealelôunani.
Sho kirjutas: 26 Dets, 2023 11:40 tuleb tunnistada, et tulemus oli miskipärast isegi maitsvam kui mu tavalised, ilma alkoholita Bologneesed.
Sho kirjutas: 28 Dets, 2023 16:44 Ma tegin siis praegu eelmisest korrast üle jäänud toorainest järgmise portsu Bologneeset, ikka koos viskiga.
:D

AKF elabki ainult õhust, armastusest (viski vastu) ja makaronidest ? 8)
eeru
Liige
Kontakt:

Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas eeru »

Che Latino kirjutas: 30 Dets, 2023 19:24 Noored naisterahvad saavad ühe tähe lisamisega vea parandada: Я люблю Белгородское ПиВО!
Белгородское.. õlled on tegelikult parimad. Naturaalsed. Oleme arutanud seda teemat korduvalt saunalaval. Saadaval. Eesti Vabariigi kauplustes alates kl.10.00-22.00.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Teagi kas siia või Nutt ja hala oleks õige teema.
See kuradima sõda, mingil hetkel avastasin, et sügavkülma kirst on nii täis et ei aita seal pealhüppamine ka. Lihakonserve teen. Aga sulamine, lõikumine... Nii ma istun siin öö otsa ja kõige hullem - ämm närvuks jäänud, läheb opile. No kus ma nüüd oma kokandussedöövreid katsetan? Igatahes jama. :wall:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist