Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
ahto42
Liige
Postitusi: 731
Liitunud: 06 Mär, 2022 13:46
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ahto42 »

Eile panin
,
IMG_20231206_214003.jpg
Täna võtsin
IMG_20240105_080438.jpg
Pilte miskipärast külili
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2275
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas krizz »

Muide kellel on sügavkülmad mida koguaeg ei kontrollita, siis sulamise kindlaks tegemiseks on olemas väike nipp. Nimelt külmutate tassi veega, siis panete selle peale mündi. Nüüd kui hiljem tulete sügavkülma kontrollima, siis saate mündi järgi aru, kui kaua elektrikatkestus on kestnud. Kui münt on põhjas, on asi üsna pizdets. Kui münt on natuke sisse sulanud, või seal poole peal, siis võib veel asja saada.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Too lihakonservide asi tõstis tuul tiibadesse. Suts soolakas, aga ei õgitagi korraga nii palju. Leiva peale õhuke viil ja jätkub kauemaks.Soola heeringat ju ka rohkem ei söö kui 3 leiba korraga?
Aga inimkatsed jätkuvad, sai täna Lätist toodud kuus kilo kanakintsu...
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

eeru kirjutas: 31 Dets, 2023 0:18
Che Latino kirjutas: 30 Dets, 2023 19:24 Noored naisterahvad saavad ühe tähe lisamisega vea parandada: Я люблю Белгородское ПиВО!
Белгородское.. õlled on tegelikult parimad. Naturaalsed. Oleme arutanud seda teemat korduvalt saunalaval. Saadaval. Eesti Vabariigi kauplustes alates kl.10.00-22.00.
Britid ütlevad, et esimene pint tuleb ära kannatada, edasi on hea.
ahto42
Liige
Postitusi: 731
Liitunud: 06 Mär, 2022 13:46
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ahto42 »

Vabandage mu amatöör/võhiklikku küsimust või probleemi.

Võtsin hommikul järjekordse üleöö liha kaminahjust. Tulemus maitselt hea ja pehme, aga kuidas teha nii et nö vereklimbid leemekest "ei riku". Kurnasin küll ära, aga kuidas tulevikus seda vältida?
Rotaksi kamaraga seljaliha, mingiaeg soojenes pärast külmikust võttes. Voolava veealt läbi, eelmaldasin keelmejäänused. Umbes 2-3cm paksused viilud. Läbi veski jämesooll ja pipar mõlemale küllele. Pärast natuke soojendatud meeja sinepi segu külgedele ja malmpotti. Sibularõngad igalepoole vahele. Umbes klaas vett, kamarani ning edasi ahju ööseks.

Ei ole nagu teiste tehtud lihade juures seda täheldanud, või on mingid erinipid?
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma teen elektriahjus ja vett ei pane. Aga kipub ka neid klimpe olema.
Siin kunagi patseeris ringi üks sümpaatne noorisand valge ämbriga, lihadega ringikäinud tegelane - ehk tema teab kosta?
ahto42
Liige
Postitusi: 731
Liitunud: 06 Mär, 2022 13:46
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ahto42 »

Mis ma sest elektrist ikka kulutan, kui niikuinii iga õhtu kütan ahju
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Postitusi: 1042
Liitunud: 28 Dets, 2008 22:44
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wolfgang »

Kasutatakse kupatamist või kuidas seda õige nimetada olekski, et keedat toorest liha, kuni vahtu ei tule ja siis alles ahju.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Postitusi: 1042
Liitunud: 28 Dets, 2008 22:44
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wolfgang »

:D keedat. Sorry!
MeelisV
Liige
Postitusi: 326
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:30
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas MeelisV »

MeelisV kirjutas: 02 Okt, 2023 20:01
OLAVI kirjutas: 30 Sept, 2023 17:40 COOP poes on praegu sellist 89% sealihakonservi saada.
Päris selge lihatükk ja rasv sees , mitte "määramata mass" ja läbi klaaspurgi on sisu näha.
(Maitseainetega ei ole ka liigselt priisatud nagu tavaliselt "vaestevorstis".)
https://coophaapsalu.ee/toode/spichlerz ... serv-280g/
Pilt
Suure reklaami peale sai siis ka prooviks seda proovitud.
Mööda sõites Tallinnas Peterburi tee Coopist leidsin riiulist veel viimase purgi. Kõrval oli veel vist kana ja kalkun.
Sai õhtul kohe lahti võetud ja kohe purgist viilud leiva peale. Ütleme siis, et päris aus tükk paistis. Kuigi jah purks täis ei ole. Kõrval oma jagu rasva ja natuke kallerdist. Liha ise minu jaoks gramm mage samas kallerdis oli soolane. Maitseainetega oli päris normaalselt ümber käidud. Seni olin tarbinud vaid nn. jahimeeste toodangut ja sealt ka võrdlus.
Säilivus oli purgil mai 2025.
ja tundub, et enam seda kaubaks ei jagata.
korduvalt Tallinna Peterburi tee Coopis seda veel otsinud aga rohke pole olnud.
pole enam kohtagi riiulis olnud.
Kahju
OLAVI
Liige
Postitusi: 2774
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas OLAVI »

MeelisV kirjutas: 05 Veebr, 2024 14:00
MeelisV kirjutas: 02 Okt, 2023 20:01
OLAVI kirjutas: 30 Sept, 2023 17:40 COOP poes on praegu sellist 89% sealihakonservi saada.
Päris selge lihatükk ja rasv sees , mitte "määramata mass" ja läbi klaaspurgi on sisu näha.
(Maitseainetega ei ole ka liigselt priisatud nagu tavaliselt "vaestevorstis".)
https://coophaapsalu.ee/toode/spichlerz ... serv-280g/
Pilt
Suure reklaami peale sai siis ka prooviks seda proovitud.
Mööda sõites Tallinnas Peterburi tee Coopist leidsin riiulist veel viimase purgi. Kõrval oli veel vist kana ja kalkun.
Sai õhtul kohe lahti võetud ja kohe purgist viilud leiva peale. Ütleme siis, et päris aus tükk paistis. Kuigi jah purks täis ei ole. Kõrval oma jagu rasva ja natuke kallerdist. Liha ise minu jaoks gramm mage samas kallerdis oli soolane. Maitseainetega oli päris normaalselt ümber käidud. Seni olin tarbinud vaid nn. jahimeeste toodangut ja sealt ka võrdlus.
Säilivus oli purgil mai 2025.
ja tundub, et enam seda kaubaks ei jagata.
korduvalt Tallinna Peterburi tee Coopis seda veel otsinud aga rohke pole olnud.
pole enam kohtagi riiulis olnud.
Kahju
Korjasin tookord viimased read ära ja ühe purgi jätsin, et vast märkavad juurde tellida aga jah, riiul on senini tühi.
Tegelikult seisid need juba ammu riiulis aga kuna purgi hind oli kallim, siis erilist ostmist ei toimunud.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Walter2
Liige
Postitusi: 4845
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Perigiali
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Walter2 »

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
OLAVI
Liige
Postitusi: 2774
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas OLAVI »

Walter2 kirjutas: 05 Veebr, 2024 14:48 Kas sama asi?
https://www.barbora.ee/toode/sealiha-ko ... apol-280-g
Sama tootja ja sama koostis aga kuna maaletooja on erinev, siis on eestikeelse kirjaga silt pandud.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Mul said need liha ja kanakonservid mille tegin sellisteks menukiteks, et sulasid nagu jää piidiraual. Sai siis Läti lihakarni tuuseldatud ja sobiv liha valitud. Uus sats lihakonserve podiseb, paar tundi pean veel karauulitama. Järgmine kana. Sealiha hinna kohta ei oskagi öelda - vast pea sama. Kanakintsu hinnavahe on aga suur - 3.60 Lätis. Ma eelmine kord ostsin 6 kilo skepsisega, aga oli igati korralik. Nende kintsudel pole ka seda selgroo osa. Ja pole ka liiga rasvased, nagu Leedu omad Maxsimas.
zkaff
Liige
Postitusi: 138
Liitunud: 24 Veebr, 2011 18:30
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas zkaff »

21.04. Müstilises Venemaas leiab põgusat kajastamist ka nõukogude vorst. Miks on Doktori vorst just doktori, miks muutub maitse jne.
https://vikerraadio.err.ee/1609305494/m ... rstisordid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist