Minu arvates on U.-l hetkel murdehetk. Revolutsiooniline olukord, nagu marksistid armastasid öelda- vana viisi enam ei saa ja uut moodi ei oska. See riik kas saab riigiks nagu päriselt või mängitakse riiki. Ei ole sellist valikut, nagu "kas vähem korruptsiooni või mulle isiklikult rohkem võimalusi selles osaleda!". Keegi krt ei hakka selliseid elukunstnikke rikkaks abistama enda heaolu arvelt, veel vähem oma elunatukest kaalule panema. Nii on, aeg mõni tõsiasi endale ükskord selgeks teha. Kehtib ka meie juhtoinaste kohta. "Ma alles sain selle koha peale, mina siit küll ära minna ei taha!" Me siin ju ainult selleks riigi tegimegi, et üks võimukas papa saaks oma ära hellitatud lapse kapriise täita ja peaministrit mängida lasta. Aru ma ei saa...Ulfhednar kirjutas: ↑08 Veebr, 2024 21:53 "Laual peab olema Ukraina relvajõudude realistlik, üksikasjalik tegevusplaan 2024. aastaks. Võttes arvesse reaalset olukorda lahinguväljal," ütles Zelenski.
Mis on aga loosung, et lääs raha ja relvi pumpaks.
Imo lääne toetuse kadumine oli eelkõige tingitud asjaolust, et puudub stateegia/visioon seda sõda võitta.
Midagi peab seal riigis muutuma. On selleks Zaluznõi ametipositsioon õige ja kas sellest piisab, ei oska öelda. Kinni jooksnud on nad nii riigi territooriumi vabastamise kui välise toetuse hankimisega. Sellist asja on võimalik ette näha ja seda saab ennetada, aga parem hilja kui mitte midagi. Hästi või halvasti, vahet pole. Peaasi, et püüavad. Kui püüavad, küll siis ükskord välja mõtlevad. Kõige hullem oleks lasta asjadel allavett minna ja nõutult pealt vaadata.
Kõige kergemini kättesaadavad ressursis on nüüdseks ära kulutatud: hirm, paremad mehed, välistoetus. Raskemini kättesaadava ressursi hankimiseks tuleb rohkem pingutada. Kõige lihtsam on omaenda varud tõhusamalt kasutusele võtta, aga see tahab iseenda muutmist. Ei ole teps mitte lihtne ülesanne, aga Venemaad muuta on veelgi keerulisem väljakutse, saati siis maailma muutmine. Kui sellega hakkama saadakse, küll siis usk ja toetus taastuma hakkab. Zelenski ise peab ka muutuma, kõige nõmedam oleks Zaluznõi vallandamine pelgalt poliitilise konkurentsi kartuses. Mõnes mõttes oli ka Eesti külastus Zelenski poolt põhja kaabe. Meile ei pruugi see mõte eriti meeldida, aga reaalselt- kui palju me Ukraina heaks täna ära teha saame? Hea sõnaga aitame ikka, eks ole?