Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
olevtoom
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas olevtoom »

Peeter kirjutas: 27 Veebr, 2024 21:42 Aga üks asi siis veel: Mõlemas kohvris on mul ka mitmeid erinevaid kruupendreid. Kes ei tea, siis otsima! :?:
Kruvikeerajaid võiks sääl olla.
Kremli troll.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vägisi ja eluvõõraste ministeeriumiametnike poolt, huvigruppidega koostööd tegema koostatud automaksu eelnõu annab tagasilööke:
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12027 ... aksukoorma.
Samas poliitilise algatusega puuetega inimese maksuvabastuse puhul pettust ei kardeta - võib lausa viski vahele panna, et mõne aasta pärast hakkavad meil invaliidid olema suured autoomanikud, mõni lausa 10 autoga.

Ignorandid katavad selliste argmentide juures kohe kõrvad, et näiteks Soomes võid maksta automaksu täpselt nende päevade eest, kui sa autot vajad (tasutakse koos liikluskindlustusega) ja Saksamaal on ajaloolised autod (sinna mahuvad ka noorklassikud, mis H-numbri on saanud) maksusoodustusega.
Ma arvan, et hr Suvemaa maksaks meeleldi seda automaksu ühe päeva eest aastas, mil see Ford T sõitmas käib.

Probleem on kogu protsessis see, et seda veavad inimesed, kelle teadmised ja silmaring autodest piirdub järgmise Rav4 sooduspakkumisega.

Lõppkokkuvõttes Soomes paigutatakse teedesse raha rohkem, kui automaksust ja kütuseaktsiisist laekub, meil läheb sellest enamus lihtsalt ühiskatlasse ja ammused jutud selle teedesse paigutamisest on sujuvalt unustatud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

On tõsiasi, et ajast aega on valitsejatel olnud võõrandamatu õigus oma alamaid röövida. Lihtsalt see jõuk on päris pööraseks läinud. See Ford ongi näide "hambadristis" selle automaksu seaduseks-pressimise grotesksusest. Igasugune normaalsele mõistusele klappiv loogika selle seaduse juures on vasta taevast lennanud.
auto ostu soovitus.jpg
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Seda kõike on üritatud selgitada, kuid nagu peaga vastu seina. "Ülim argument" on, et erandeid ei saa olla, sest hakatakse petma. Äärmisel juhul oli suvel jutt, et musta numbriga autod võivad leevendust saada. Neid aga on suurusjärgus paarsada tükki. Enimlevinud hobiauto on täna siiski nn 50-footer ehk auto, mis 50 jala kauguselt vaadates on enamvähem ok ja musta numbrit ei saa.

Imekspandav on see, et sellest ei saa RE siiani aru, et nende populaarsuse allakäigu taga pole mitte "rasked otsused" vaid justnimelt see automaks. Kuna käibemaksu tõus vms on umbisikuline ja alati võid osta vähem või odavamaid asju ning seeläbi oma kulusid kontrollida, siis 10a garaazis nokitsetud hobiautot sa ju ei hakka kuusakoskisse viima. Ja noh autoga on puutumust paljudel ning paljudele ongi normaalne (st korralik mark, aga vanem auto) ainukeseks võimaluseks paremat elu mekkida ja sestap on see teema isiklik. Minu pakkumine on, et kui see automaks tuleb, siis RE järgmisel valimistel end opositsioonist leiab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Kapten Trumm kirjutas: 28 Veebr, 2024 16:02Minu pakkumine on, et kui see automaks tuleb, siis RE järgmisel valimistel end opositsioonist leiab.
Automaks enam ei päästa, see rong on läinud. Järgmiste valimiste staarid on Isamaa ja sotsid - ülejäänud on teine ešelon. Paraku - sest sotside tõusu ei olnud tegelikult mitte kellelegi vaja :).
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Viimasel ajal käib kõva inimeste närutamine. Eriti vaimselt. Seda peaksid juba kõik kogenud olema...

Kui automaks peaks sellisel kujul käiku minema siis pean mina hakkama oma vara hävitama. Sest arvatavasti ma ei jõua kõikide oma masinate eest maksta. Hävitada ehk siis Kuusakoskisse ma ka ei taha viia. Tehnika nimekiri on pikk. Kuna olen vanatehnikamees ja aastaid siin säilitanud ja kogunud jupp haaval.... siis mulle mõjub selline maks riigi poolt väga rängalt. Kolme LT-kaubiku eest tuleb ikka välja käia ebamõistlikke summasid. Kõrvaltvaataja jaoks võivad need paista lihtsalt romud, aga nendel on ka minu jaoks emotsionaalne tähendus. Kas pean hakkama ise hävitama kaubikuid mida toodetud ainult üle 200 tk......
Sai siin kirjutatud isegi automaksu komisjonile. Aga ei midagi. Lihtrahvast sõidetakse täiega üle. Mingi kamp tahab ilmselt neid minult kätte saada.
Mõni võib mind rikkaks pidada ja nähvata, et kui jõuad omada, küll jõuad maksta! Aga need sõidukid on kogutud aastakümnete jooksul. Oleks ma teadnud, et millalgi tulevikus saavad võimule ahned ja eluvõõrad inimesed (MEIE OMA EESTI INIMESED) kes limpsavad keelt teiste töö ja vaeva peale, ma tõesti ei oleks hakanudki midagi koguma.
Ma olen siin mõelnud isegi, et järsku peaks oma vanaisa Ford TT taas maha matma, et kunagi kui eesti tõesti vabaks saab, kaevab keegi järeltulija selle välja.
T.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kui seda asja välja töötati, siis oli ka selline ettepanek, et jätaks nt alates 30. a vanusest lihtsalt autod rahule - need on kas pensionäride Ladad või hobiautod või sõidavad nendega vaesed inimesed (kes vabatahtlikult sõidab igapäev 30a vana autoga?), aga siis tulid "argumendid", et "register romudest puhtaks" ja "tegemist on varamaksuga" :wall:

Ma arvan, et isegi selline süsteem nagu Soomes, et niipaljuks maksad kui sul vaja on, oleks 90% aurust maha võtnud. Saab siis näha, kuidas meil täidetakse lubadus hiilida mööda EL romudirektiivist ja võimaldada peale 2004. a registris liigutatud mittesõitvaid autosid arvelt maha võtta. Ma ise arvan, et see oli jutuks hea küll ja kui seadus kehtib, siis laiutatakse käsi ja viidatakse EL aktide ülimuslikkusele (nagu see juba täna selge pole).

Probleem on siis selles, et EL liitumise kuupäeva eelselt (kas siis 01.04.2004) registris "liigutatud" autosid saab arvelt maha võtta lihtsalt avalduse alusel, peale seda aga tuleb ette näidata lammutuse või utiliseerimise tõend.

Need kes maksavad oma ainsa tojootahübriidjaarise eest 250 eurot aastas (20 eur kuus), ilmselt kehitavad õlgu ja sõidavad edasi. Probleem tekib just seal, kellel mingil põhjusel on neid autosid arvele liiga palja jäänud. Praegu tegutsevate petiste peale, kes lubavad auto "arvelt kustutada" mingi tasu eest, loota ei maksa, juriidiliselt jääb auto kuskile "õhku rippuma" ja sellised tehingud maandatakse pärast ikka müüja kaela, selles võite kindlad olla. Haritud inimese jaoks on see "teenus" samahea kui raha ülekandmine Leedu investeerimispättidele.
Sten1111
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sten1111 »

Need kes on omale mingil põhjusel doonor autod ostnud saavad need ära lammutada ja arvelt maha siiski. Kirjeldan sõbra teguviisi. Ostis omale vana bemmi. Algul mõtles et teeb enda jaoks korda, siis mõtles kahest ühe ehitada aga lõpuks otsustas sealt mõned paremad osad endale võtta ja kõik mis saab maha müüa. Tõmbas siis auto seibideks. Valis endale sobivad osad välja ja kõik mis vähegi kaubaks läks sai ära müüdud. Alles jäi siis sildadel kere ja kõikvõimalik plastik sodi. Istmed polstrid jne. Need läksid jäätmejaama. Sillad võttis alt ja kere lõikas kaheks või kolmeks tükiks. Kogu see kola sai pakitud nii et kuusakoski mees saaks ilusti vin koodi näha. Kallutasime siis kola kuusakoski hoovi peale ja sai ilusti auto arvelt maha.
Kui juppe maha müüa ei taha siis tõmba oma auto juppideks ja kere vii ära, saad registrist maha.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

"Kui juppe maha müüa ei taha siis tõmba oma auto juppideks ja kere vii ära, saad registrist maha."

No ei taha. Pigem tahaks nagu neid kaubikuid edaspidi kasutada. See on nagu minu tagavara. Mis tagavaradesse puutub siis sellise kasvatuse sain vanematelt. 2X Siberi kasvatus ema poolt.... jne. Ja minuarust on riigi poolt HÄBEMATU käitumine nende suhtes kes on suutnud omale varud tekitada.
Kui ajad paranevad, ehk teen kordagi ja läheb kasutusse. Aga jah, mingid matsid ladvast siis hakkavad dikteerima kunas ja kas ja nii edasi... et mida ma peaks tegema. Seda nad ei märka, et see on minu omand. Võib-olla varsti otsustatakse minu eest ka see ära, et kas ja kuidas võin oma talus elada. Lollusel ja ülbusel pole tavaliselt piire.... seega olgem ettevaatlikud. Tundkem oma "abistajaid!"

T.
klemm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klemm »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 28 Veebr, 2024 21:04 "Kui juppe maha müüa ei taha siis tõmba oma auto juppideks ja kere vii ära, saad registrist maha."

No ei taha. Pigem tahaks nagu neid kaubikuid edaspidi kasutada. See on nagu minu tagavara. Mis tagavaradesse puutub siis sellise kasvatuse sain vanematelt. 2X Siberi kasvatus ema poolt.... jne. Ja minuarust on riigi poolt HÄBEMATU käitumine nende suhtes kes on suutnud omale varud tekitada.
Kui ajad paranevad, ehk teen kordagi ja läheb kasutusse. Aga jah, mingid matsid ladvast siis hakkavad dikteerima kunas ja kas ja nii edasi... et mida ma peaks tegema. Seda nad ei märka, et see on minu omand. Võib-olla varsti otsustatakse minu eest ka see ära, et kas ja kuidas võin oma talus elada. Lollusel ja ülbusel pole tavaliselt piire.... seega olgem ettevaatlikud. Tundkem oma "abistajaid!"

T.
Hea mõte :google:
Kasvuhoone maks, peenra maks, põõsa maks jne. Kõiki neid saadusi sööd ju täitsa maksuvabalt. Linnainimesed käivad poes ja maksavad toidu pealt igast makse.
Ja miks mitte ka värske õhu maks, vett jood niigi oma kaevust ja jälle maksuvabalt.
Kristo 53980192
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Maksud maksudeks aga peale 2000 aastat on teatud märke, et nagu tahetaks platsi siin teha aga ennem lastakse pärismaalastel kõik sodi ära koristada, kõik korda teha jne. Ühest asjast pole nagu aru saanud, et kellele. Ja koristajateks on siis pandud ikka "paremad" pärismaalaste esindajad. See on võibolla minu sex fantaasia, ehk annate andeks. Aga vahest tõesti tahaks teatud suurele seltskonnale tellida Jämejala Exspressi. Sest mida sa vaene hing oskad ikka paremat välja mõelda, kui kuuled haritud inimeste juttu... :mrgreen:
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Ma arvan, et isegi selline süsteem nagu Soomes, et niipaljuks maksad kui sul vaja on, oleks 90% aurust maha võtnud. Saab siis näha, kuidas meil täidetakse lubadus hiilida mööda EL romudirektiivist ja võimaldada peale 2004. a registris liigutatud mittesõitvaid autosid arvelt maha võtta. Ma ise arvan, et see oli jutuks hea küll ja kui seadus kehtib, siis laiutatakse käsi ja viidatakse EL aktide ülimuslikkusele (nagu see juba täna selge pole).
Direktiiv ei ole mingi ülimuslik, otsekohalduv õigusakt, vaid pigem suunis liikmesriikide õigusloomele mingis valdkonnas.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Direktiiv ei ole mingi ülimuslik, otsekohalduv õigusakt, vaid pigem suunis liikmesriikide õigusloomele mingis valdkonnas.
Paraku Euroopa asjade komisjoni ametnikud seda niimoodi tõlgendavad ja kui seda ei täideta nende nägemust mööda tormavad Euroopa komisjoni kaebama ning järekordne väärteo menetlus algab!
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

teeline35 kirjutas: 28 Veebr, 2024 23:20
Paraku Euroopa asjade komisjoni ametnikud seda niimoodi tõlgendavad ja kui seda ei täideta nende nägemust mööda tormavad Euroopa komisjoni kaebama ning järekordne väärteo menetlus algab!
Mõnda fakti sellise käitumise kohta?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kui juppe maha müüa ei taha siis tõmba oma auto juppideks ja kere vii ära, saad registrist maha.
See muide ei toimi nii, et ostad doonoriks sõiduki, teed selle väärtuslikust tühjaks ja annad selle romusõidukina Kuusakoskisse.
Kuusakoski tahab saada komplektse auto, mitte paljast kere kandevosa. Kui seda pole, siis sa utiliseerimistõendit ei saa.
Umbes sama jutt on ka romulates, nad ei võta vanarauda vastu, auto peab olema enamvähem komplektne. Vastvat kohustust, et nad peavad hakkama vastu võtma kõike, alles hakatakse seadustama (sellest oli paar päeva tagasi AK-s juttu seoses automaksuga).

Niiet need teooriad ei pea paika.

Kuusakoski tingimused:https://www.kuusakoski.com/et/estonia/e ... /soidukid/
Ühesõnaga, tühjaks tehtud karkassi saad sa müüa mõistagi vanametallina, aga sellisel juhul sa utiliseerimistõendit sealt ei saa. Ja ilma selleta ei saa peale mai 2004 registritehingutega autot ka arvelt maha võtta. Ilma selle vastuvõtu kohustuseta on iga romula ja metalli kokkuost nagu monopol, et otsustan ise, mida ma suvatsen vastu võtta.

Kel on vaja doonorautot, tuleb seda edaspidi tuua välismaalt (siin arvele võtmata) või valida nende hulgast siin, mis pole arvel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist