Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Poti soldat »

Põhimõtteliselt suhkrumaksus erilist probleemi ei näe, ega see tänapäeval väga intensiivne suhkru sisse kaanimine rahvatervisele hea ei ole.

Küll on aga mulle suures pildis küsitav praeguse valitsuse lähenemine, et rahvalt raha korjamiseks hakkame koera saba jupitama tekitades terve hunniku uusi väikseid maksusid mis kõik nõuavad oma bürokraatiat, juristid paragrahve lihvimas, patsiga poisid IT-süsteemidele vastavaid lisaarendusi tegemas jne. Kui on lihtsalt raha vaja kätte saada siis tulumaks on olemas koos kogu oma vajaliku masinavärgiga, sinna saab vabalt protsent või kaks lisada ilma et oleks vaja uuesti läbi teha kogu seda tramburaid mis nullist uue maksu loomisel kaasneb.
OLAVI kirjutas: 08 Mär, 2024 0:00 Kui Mehikos reisikaaslasel kuumast ilmast paha hakkas, siis kohalikud keelasid kannatanule vett andmast (vesi oli meil olemas) vaid jooksuga tõi (oma raha eest) pudeli Coca-Colat ja see aitas väga ruttu.
Hiinas ravitakse kuumaks aetud Colaga külmetushaigusi ja kurguhädasid.
Indias kasutatakse Coca-Colat putukatõrjeks, igal maal omad kombed...
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Ei leia kahjuks graafikut, aga magustatud joogid moodustavad meie suhkrute kogutarbimisest minu mäletamist mööda ükohalise protsendi.
Mõte pole vale, aga jälle minnakse tegema kampaaniat, mitte tulemust. Lõviosa on mujal: ketšup, viiner jne.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

AMvA kirjutas: 08 Mär, 2024 9:55
Kas ikka on? Tuletaks meelde, et suhkur, kui laiatarbekaup jõudis eurooplaste lauale alles peale Ameerika avastamist ja seal suhkruroost suhkru tootmise püstipanekut. Enne seda oli suhkur väga kallis luksuskaup, mida võrreldi vürtsidega.
[/quote]

Selline suhkur võib-olla küll mida saab kangiga suhkrupea küljest raiuda. Suhkur, üleüldise komponendina, on ise vanem kui leib.

Sellist asja tehakse küll et võetakse mahlakontsentraat, pannakse kõvasti vett juurde sest see ei maksa midagi ja suhkrut ka lisaks et tummisem saaks. Tulemuseks on läga kuid seda müüakse nektari või mahlajoogi nime all. Suhkrut on siis sama palju kui täismahlas.

Käimasoleva valitsuse ja nende nõunike ajukapatsiteeti hinnates võiks ennustada et 50 senti juurde saab iga pudel, olenemata sellest et kas see on täismahl kontsentraat või 5% leotis.
Kõige valusama matsu saavad muidugi veganid :)
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Keegi pole andnud valitsusele mandaati oma kärss inimese toidukünasse toppida ja seda "suunama" hakata.
See on debiilsus, eriti kui tervislikuks toitumiseks tuleks luua rohkem eeldusi ja isegi mitte rahalisi vaid vältides idiootsusi.

Kala on tervislik. Teeme kampaania. Noh ja siis statistika ütleb et Eesti ostab oma lõhe Norrast (vaesest agraarriigist) aga meil kohapeal ei suudeta kalakasvandusi teha kuna keskkonnaamet ja ultra-NIMBY ei lase.
Ja siis mis edasi, sööme räime (mille kohta kirjutatakse et saastunud) või seitse korda surnuks külmunud valget kalamassi Indoneesiast ??

Kui suhkrumaks läbi läheb siis aetakse varsti rasvamaksujuttu. Ja kui see läbi läheb siis on 75% toitainetest maksustatud.
Kasutaja avatar
M.R.
Liige
Kontakt:

Märtsipommitamine 1944

Postitus Postitas M.R. »

Ohhjah. Sellistel puhkudel meenub mulle alati kord, kus sain politsei käest kiiruse ületamise eest trahvi.
Sõitsin kunagi poodi ja trassil parandustööd. Kestsid juba nädal aega, kõik oli ammugi tehtud, aga kiiruspiirang ikka üleval. Läbematu nagu ma olen ja teades et teetöid enam ei tehta, liikusin piirangutest tiba kiiremini. Politsei pidas kinni, esitas loengu milline kurjategija ma olen ja tegi tiba trahvi kah. Poes käidud, sõidan tagasi ja ennäe, märgid kenasti maha võetud ja sõida nagu Miska. Politseist pole ka enam halli haisugi :oops:
Et siis 15 minutit tagasi olin kurjategija ja nüüd enam pole...
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

M.R. kirjutas: 10 Mär, 2024 12:44 Ohhjah. Sellistel puhkudel meenub mulle alati kord, kus sain politsei käest kiiruse ületamise eest trahvi.
Sõitsin kunagi poodi ja trassil parandustööd. Kestsid juba nädal aega, kõik oli ammugi tehtud, aga kiiruspiirang ikka üleval. Läbematu nagu ma olen ja teades et teetöid enam ei tehta, liikusin piirangutest tiba kiiremini. Politsei pidas kinni, esitas loengu milline kurjategija ma olen ja tegi tiba trahvi kah. Poes käidud, sõidan tagasi ja ennäe, märgid kenasti maha võetud ja sõida nagu Miska. Politseist pole ka enam halli haisugi :oops:
Et siis 15 minutit tagasi olin kurjategija ja nüüd enam pole...
Vot ja ehita sellistega heaoluühiskonda. Isegi peale trahvi ja aastaid hiljem ei mõista oma ühiskonda ohustavat käitumist. :dont_know:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kunagi, kui eksisteeris miski TOM portaal (Täna Otsustan Mina) vms, siis tegin ettepaneku, et asjata paigaldatud ajutiste märkide eest peaks tegema samas mõõdus trahvi nagu nende märkide kõige raskema eiramise eest.

Lõpeks see jama ära, et tee-ehitaja "alltöövõtja" viskab mingid märgid nädala aega varem üles, kohalikud kaebavad kihutamise peale ja autojuhid saavadki ilmaasjata trahvi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Voldikute saagale jätkuks:

https://peaasi.ee/uni/
Mis juhtub kui inimene piisavalt ei maga?

Kui inimene piisavalt ei maga ning eriti kui seda juhtub sageli, siis inimene väsib ära. See tähendab, et ta on päeva ajal unine
Jumal tänatud, et meil on sotsiaalministeeriumis targad töötajad. Kui seksuaalvoldikus jäi veidi segaseks mis on jõllitamine ja mis on vaatamine, siis une puhul on lajatatud otse kümnesse :D
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Samal ajal kui otsitakse meeleheitlikult võimalusi makse tõsta ja uusi juurde teha kuna raha polevat, siis teisest otsast on raha nii palju, et ei teagi kuhu raisata;
https://www.err.ee/1609279107/e-residen ... ontrollida
Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (EISA) levitab mittekodanikele pakutava e-residentsuse kohta väidet, nagu tooks programm Eestile igal aastal kümneid miljoneid eurosid tulu. EISA ei tea, mis summa sees või taga on ja maksuamet seda kontrollida ei võimalda. Teadmatusest hoolimata plaanib EISA programmi reklaamimiseks kaks miljonit eurot kulutada.
See on ainult üks näide!
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Vikerraadiost kuulsin täna, et Eesti Talurahva muuseumis toimub mingi kuupäeva traditsiooniline maslennitsa pidustus. No, Türi! Pidagu kuskil kuradi Omskis oma maslennitsat, mitte Eesti Talurahva muuseumis! 23. veebruarit ei tahaks Okupatsioonimuuseumis või ERM-is pidada?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Setudel on see püha traditsiooniline.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Maslennitsa on vene püha. Eestis on vastlad. Tõesti ei olnud kursis, et setud vastlaid ei tähista. A muidugi loogiline, kui arvestada, et nad õigeusklikud on. Hetkel muidugi Kreeka õigeusk vms. Vist. Kuidas kreeka keeles vastlad on :) ?

[snip-snip]
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina ei pea Soome kolinud ja sealt kodu-eestlasi elama õpetavaid eestlasi õigeteks eestlasteks. Kadaka-eestlased sellised!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

wolfgang kirjutas: 12 Mär, 2024 15:44 Maslennitsa on vene püha. Eestis on vastlad. Tõesti ei olnud kursis, et setud vastlaid ei tähista. A muidugi loogiline, kui arvestada, et nad õigeusklikud on. l?
Igaks juhuks tasub ära mainida , et ka jaanipäev on setudel 2 nädalat hiljem. :D
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

maksipoiss kirjutas: 12 Mär, 2024 20:37
wolfgang kirjutas: 12 Mär, 2024 15:44 Maslennitsa on vene püha. Eestis on vastlad. Tõesti ei olnud kursis, et setud vastlaid ei tähista. A muidugi loogiline, kui arvestada, et nad õigeusklikud on. l?
Igaks juhuks tasub ära mainida , et ka jaanipäev on setudel 2 nädalat hiljem. :D
Kogu selle jura kirjutamise asemel oleks võinud ju nt siia korra vaadata:
https://et.wikipedia.org/wiki/V%C3%B5in%C3%A4dal
Setud kasutavad kiriklikult juuliuse kalendrit, mille ajavahe gregooriuse kalendriga sel sajandil on 13, mitte aga kaks nädalat (14 päeva).
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline