mart2 kirjutas: ↑14 Mär, 2024 18:58
OhYeah kirjutas: ↑14 Mär, 2024 15:46
https://twitter.com/RnaudBertrand/statu ... 6452440422
This is an exceedingly rare and fascinating article in French magazine Marianne, who got access to "several confidential defense reports" from the French army on the situation in Ukraine.
---
A French officer summarizes: "It is clear, given the forces present, that Ukraine cannot win this war militarily."
Pikk jutt, sitt jutt. Mõtlemisainet on. Võib-olla seletab ka Macroni vähe aktiivsemat tegutsemist viimasel ajal.
No 2022 veebruaris olid hinnangud veelgi kehvemad!
Jälle on väga kahtlane segu tõendatavast ja muinasjutust.
- 1000 surnud ukrainlast päevas? Venelased lükkasid avdiivkat 4 kuud, et siis 120 000 surnud ukrainlast? Enamasti räägiti Avdiivka kontekstis Ukraina pool kahest brigaadist, see on heal juhul 10k meest, et need lasti siis 12x pilbastekst ja ehitati keset lahingut ülesse?
- ukrainlastel on vaja artikli järgi 35k meest kuus ja venelased ainult 30k meest, kuigi enamus on arvamusel et venelasi sureb 2...3x rohkem kui ukrainlasi. Kahtlane matemaatika.
- Jutt et Avdiivka alt taganemine oli üllatava on ka korralik jama - ma ei viitsi foorumit kammima hakata aga jutt et mingi hetk tuleb Ukrainlastel avdiivka alt taganed käis paar kuud varem läbi kui see tegelikult juhtus. Kuigi Ukraina katise töötas Avdiivka all suht hästi siis venelaste jaoks oli see soodne koht ründamiseks, 15km eemal on Donetsk, pea 2x Tallinnast suurem linn. Logistika on venkudel seal samas, pole mingit 50...100km avatud maastiku kus tagala varud oleks hästi näha ja saaks Himarsiga ära lasta.
- Saadeti Azov avdiivka alla ja ometi ei suudetud hoida - ka mina lootsin vaikselt et äkki lisa mehed aitavad linna hoida. Hilisemalt on välja tulnud, et nad saadeti ära hoidma ümber piiramist ja kindlustasid taganemist.
Minu jaoks kõige rohkem on kahju et see USA valimiste tsirkus moona kiirsi välja tõi, venelased jooksid Avdiivka peale nii usinalt. Heade varude korral oleks saanud 2x rohkem venelasi teise ilma saata.