Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Peeter »

Rebane11 kirjutas: 23 Mär, 2024 11:28 Jah, vaevalt et vabatahtlikult selle töö võtnud. Samas räägitakse legende raamatumüüjatest USAs. Saab elukogemuse ja veenmisoskuse. Minu tudengi ajal ainus rahateenimise viis oli mõni (soola)vagun tühjaks laadida. Aga seda ka juhtus harva, konkurents oli suur.
Inimestega vahetul suhtlemisel ja nimetagem siis kasvõi nööbist-kinni-võtmise-praktikumi läbimisega saad nagunii elukoolituse. Julguse suhelda, julguse välja öelda omi seisukohti ja vajadusel neid kaitsta jne jne.
Siia kohe näide: Oli meil juhus. Inimene ostis toote. Siis peale paari kuud kasutamist otsustas ümber ja tahtis toote tagastada. Valis sellise variandi, et keeras asja niimoodi korralikult ise persse, ja seejärel tuli korrektselt tehtud avaldusega raha tagasi nõudma, ja lisaks veel koos kogu liisingleppe sõlmimise ja selle lõpetamisest tulenevate kahjude ja transpordi jmt hüvitamisega. Üldiselt on selline asi müüja jaoks nn "juba lõhnast ära tunda". Aga. Me olime vintskemad. Tegime defekteerimisaktile koos fotodega toote avamisest lisaks paberile ka video koos asjaolude reaalajas lahtiarutamise ja nähtu selgitamisega. Ja lisaks küljepealt võetud 2 pädevate iskute hindamisakti. Loomulikult polnud kunde nõus ja lõpuks jõudsime TA vahekohtusse Toompeale. Novat ja siis see komisjon (ca 6 inimest, neist ainult 2 tehnilise taustaga inimesed) peale ärakuulamisi hakkas siis dokumentatsiooni lappama (põhieesmärk on tuvastada ostudokumentides puudujääk ja sellele tuginedes nõuda ettevõtjalt tekkinud kahjude hüvitamist) ja üritas jõuda seisukohale, et "ettevõte peab(peaks) hüvitama tekinud kahjud". Need 2 tehnikainimest üritasid omakorda samal ajal dokumentatsiooni põhjal leida tehnilist põhjust müüjale-ettevõttele pähe ronida. Video oli pulgal kaasas, ja see käis nagu kuum kartul käest kätte, sest riigi arvutiparki võõrast pulka ühendada ei riskinud keegi. Lõpuks üks tehnika-inimene nõustus oma mitte-riigi-arvutisse panema. Vaatasid kahekesi põgusalt ja andsid pulga tagasi ja rohkem sellest videost nemad rääkida ei tahtnudki. Ei nii, ei naa, arutadagi ei tahtnud, (sest said aru). Ja siis ütleski üks neist komisjoni eesistujaid (jumal-teab-mis-ala-inimene-aga-igaljuhul-mitte-tehnika) välja otsuse, et ettevõtja on vastutav tekkinud olukorras. Selle peale ütlesin mina koheselt sealsamas ruumis selge häälega, et "See on teie seisukoht. Igalühel on õigus oma seisukohaks. Minul ja meie ettevõttel on teine seisukoht. Ja me ka siin tõestasime ära, et see on tarbija enda poolne teadlik tegevus ja jäme nõuete rikkumine ja me keeldume selliselt tekitatud kahjusid hüvitamast rääkimata kogu toote tagasi ostmisest ja kõigi lisakahjude hüvitamisest." Oleks te näinud neid nägusid selle esimese kolme lause järel kuidas nad suurisilmi mulle otsa vaatasid: "Mingi ülbe tatt (isegi mitte jurist, vaid suvalihtinimene ettevõtja) kuskilt Kapa-Kohila tagant Kükametsa võsast (Tartust) julgeb Toompeal TA kõge tähtsama ja väärikama komisjoni ees enesekindlalt öelda, et ta ei aktsepteeri NENDE otsust ja ütleb veel lisaks, et tal ongi õigus olla omal seisukohal. Et see on tema inimõigus. Ja oma seisukohta ka tõestada materialidega. Ma julgesin öelda välja oma arvamuse.
(P.S. Tarbijakaitse ei mõistnud lõpuks oma kirjaliku lõpliku otsusega ettevõttelt tarbija kasuks välja toote hüvitamist.
Viimati muutis Peeter, 23 Mär, 2024 12:55, muudetud 3 korda kokku.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kõik ei mahu marjamaale, muist peab minema karjamaale. Ja kui valida on vältimatu näljasurm või fondimüüja?
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Rebane11 kirjutas: 23 Mär, 2024 12:43 Kõik ei mahu marjamaale, muist peab minema karjamaale. Ja kui valida on vältimatu näljasurm või fondimüüja?
Julgus öelda välja oma seisukohta ei tähenda kahjuks alati marjamaad.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kui keegi arvab et kuni "proua poes on" võib rahulikult tibiagentidega suhelda, siis ta eksib. Naised on kõik telepaatiliselt ühenduses ja trahvipunktid lähevad kohe kirja.

Aga rohkem teemasse - kunagi võttis üks krishnaiit mul hõlmast kinni ja pakkus et äkki ma tahaks Bhagavagaditat. Ma ütlesin mul juba on.
Tüübil jooksis korraks juhe kokku, bootis uuesti. Aaa tore aga kas lugenud ka oled ?
Olen.
Jälle restart.
Ahsoo aga kuidas meeldis
Noh.. ühe asjaga ma päris nõus pole jne (olin päriselt ka hiljuti lugenud ja avaldasin konstruktiivseid seisukohti)

Tüübil täielik freeze, mul jäi mulje et ta ise polegi lugenud. Igal juhul oli ta päris rõõmus aga hämmeldunud, ilmselt oli enne mind teda 1000x puu taha saadetud :)
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Mulle ka vahest helistavad ja mainivad, et kõne salvestatakse. Ütlen siis ka kohe vastu, et ma ka salvestan. Peale seda pikka juttu ei tee, vaid viskan "toru hargile". Mis krdi. pärast peab minu möla üldse salvestama! Muudkui nuhitakse. :mrgreen:
T.
eeru
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eeru »

Nendest telefuuni müügimeestest saab kiirkorras lahti. Kuula inimese jutt rõõmsalt lõpuni ja telli pakutav toode Tormi Coopi pakiautomaati. Omniva. Hiiumaa vald. Klienditeenidaja saab oma prossu, kulleritel on leib laual ja TS Laevad OÜ sõidavad edasi-tagasi. See pähkel hammustatakse suht kiiresti katki. Keegi ei helista, ei tüüta ja paku enam midagist müügiks.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

kõned salvestatakse seepärast et (väidetavalt?) ka suusõnaline jah kvalifitseerub VõS järgi mingitel tingimustel juba lepingu sõlmimiseks - keegi jurist võiks siin nüüd järje peale aidata. :scratch:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Nii ja naa. Vormivaba lepingu pihul üldiselt küll, aga telefonimüük tuleb kirjalikult üle kinnitada: https://ttja.ee/uudised/muugimees-helis ... uugi-lokse
eeru
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eeru »

Sageli tuleb teha paki lunastamiseks eelnevalt ettemakse. Üldiselt...me õnneks ei ela metsikus läänes. Tellitud toode sõidab rõõmsalt Hiiumaalt tagasi. Raha tagastatakse automaatselt.
eeru
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eeru »

Seda lollust pakub üldiselt ainult Omniva.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Mulle ka vahest helistavad ja mainivad, et kõne salvestatakse....
Saan aru, et kõigil on oma töö ja leib - sestap püüan olla suhteliselt viisakas või umbes nii.

Ja ostmisest otseselt alati ei keeldu, aga olen jooksvalt pakkunud enda müügis olevat autot - ehk tahavad ise ära osta või aitavad vähemalt ostja leida.
Usutavalt müügimehe toode on minule vajalik, aga aitad mind, siis saan osta ka Sinu toote( :) )

Teinekord on müügi tütarlaps, hääle põhjal otsustades, väga kena ja kindlasti heledapäine - nii et kahju on kohe kõnet lõpetada.

Korra isegi palusin, et helistaks tagasi, nii poole tunni pärast - mul oli nimelt üksi pikem autosõit algamas.
Ja nii läkski - helistas tagasi ja pea tund aega oli, päriselt kohe targa jutuga "blondiiniga", hea vesteldes erinevate toodetega tuttavaks saada.

Paaril korral on mind üllatatud - põhimõtteliselt on olnud, täielikult võõral, müügiinimesel teadmine minu vanusest ja isegi minu eesnime on, vist, suhtlemise ajal "juhuslikult" kasutatud...

Vähemalt telefoni müügil peab/peaks inimene olema suht tark ja veenev, et olla usutav. Ja närvikava peab ka hea olema.
avrnbr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas avrnbr »

Madis Reivik kirjutas: 23 Mär, 2024 13:27 Kui keegi arvab et kuni "proua poes on" võib rahulikult tibiagentidega suhelda, siis ta eksib. Naised on kõik telepaatiliselt ühenduses ja trahvipunktid lähevad kohe kirja.
No aga kes see käseb seda kõige armukadedamat isendit omale koopasse vedada? :wall:
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ega ma endast räägi, ma jagan elutarkust noorematele.
Tsiteerides Uku Masingut:

Kõik mida mehed teevad/tahavad/mõtlevad - see on ebamoraalne
Kõik mida naised teevad/tahavad/mõtlevad - see on moraalne

:)
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

No aga kes see käseb seda kõige armukadedamat isendit omale koopasse vedada? :wall:
Analüüsivõime taastub natuke enne alimendinõude saamist. Algul on puhas eufooria ja nagu mingis M.Muti romaanis - ka naise lontkõrvad tunduvad algul imelistena. Pastoraal mummulisest kleidist, kui mälu ei peta.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

Rebane11 kirjutas: 24 Mär, 2024 0:55 M.Muti romaanis - ka naise lontkõrvad tunduvad algul imelistena. Pastoraal mummulisest kleidist, kui mälu ei peta.
Mälu paraku pettis:
https://www.ester.ee/record=b1180815*est
http://ingvarsedman.blogspot.com/2023/0 ... isest.html
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline