Kapten Trumm kirjutas: ↑10 Apr, 2024 8:55Goodyearist kah - minu kõige suurem pettumus uute rehvide ostul. Ostsin mõningad aastad tagasi Volvole 215/65 R16 uue jooksu, GY Efficient Grip SUV.
Nendest kaks läks umbes poole kulumise pealt jõmbulises (traadid katki). Irooniliselt, nende asenduseks õnnestus saada võiku hinnaga üks korralik kasutatud jooks samasuguseid ja need on kulumismärgini juba kulunud, kuid sirged. Fikseerisin enda jaoks - kvaliteet kõigub.
Siia tuleb teha ääremärkus: Sellepärast küsisingi, et
palju teil rattale läinud on?. Ja tingimustena uus jooks rehve ja korras (eelistatult originaal) veljejooks. Et palju on läinud. "Vanasti" enne tootmise läänest ära kolitamist läks rattale mul 5-10 grammi, rattale kokku 20 oli lagi. Nüüd läheb samades oludes juba aasta(kümne)id ainult ühele küljelegi lõdvalt 15-20. Ja siis on veel hästi. Umbes 4-5-6 aastakest tagasi puutusin kokku seigaga, et üks hea tuttav naisterahvas abi palus. Kes laseb auto juures töid teha oma kindlas aktsepteeritud töökojas ja alati valib pigem selle kallima aga parema lahenduse. Kurtis
uues tutikas suvejooksus mingi imeliku müra üle.
Tutikas Miku jooks. Kuskil
"nimega/mainega" rehvikojas Tartus veel vahetati. Alguses saadeti ta edasi sõitma, et "ära kujuta endale asju ette,
su nimi on naine, ja mine lase parem rattalaager(id) ära vahetada" jne. Läkski. Kõik korras. Ja siis kurtis mulle oma muret. Ütlesin kah kohe alguses, et see on võimatu, et Miku rehv on uuena perses, no ei usu ma seda, ju ikka veermik ja lihtsalt nüüd vaiksema jooksuga annab kuulda ja tunda lihtsalt paremini. Sõitsin autoga ringikese ja siis olles tekkinud olukorraga kursis (ja et ihumehhaanik, keda ka mina tean, ütles, et jooks on OK) soovitasin algatuseks kaks ratast ringi lüüa. Müra koliski teistsuguseks. Lõin selle uue Miku rehvi guuglisse
review-ina sisse ja ei uskunud oma silmi: kohe tuli ilgem rodu postitusi üle Ida-Euroopa teemal
Michelini uus rehv "Made in Poland" müriseb ja undab. Selgitus juures, et uuest jooksust üks rehv undab. Saatsin naisterahva rehvimüüja juurde tagasi nõudmaks sealt
"tõde ja õigust, aga mitte jura ajamist" ja seal teema ka lõppes, pandi edasise jututa asemele uus alla.
Selle pärast eelistasin ka uute valikul märget "Made in Japan" ja tegelikult lootsin, et ehk nüüd jälle näen neid 5-10-grammiseid küljekaalusid, aga 8 uue rehvi puhul ei ühtegi, kokku 16 ranti siis....
Et siis postitusi omade kogemustega sooviks võimalusel koos infoga nii jooksu, kui ka päritolu kohta.
Ja kui kellelgi on müügikanal, kust saab neid selliseid
"tõsiselt korralikke garanteeritud lääne kvaliteediga rehve", siis võiks jagada seda infot ja kogemust.