krizz kirjutas:Enamus ei ole kristlased ja kristlikud seaduseid meie elu ei määra. Kord aastas pea paljastamine pole mingi kristlaste diktatuur.
aga kui seda PEAB tegema, siis on ju diktatuur.
kahjuks on sul minu arust kerge usuloor silme ees ja sa ei näe üleülse asja olemust. asi pole sugugi selles, et see niiväga koledasti kedagi häiriks. olen ka mina käinud kirikus (pulmadel-matustel ja üllatus-üllatus - olen ka mütsi peast võtnud) nii varem, kui hiljem ja lähen vajadusel ka edaspidi. ent
1) ma lähen sinna vabatahtlikult
2) see, mis seal toimub, on mingi kindla seltskonna eraeluline ettevõtmine
ja ei segagi.
küll aga segab siis, kui ilmaliku riigi pühadel veab end rahvamasside ette mingi usujuht ja arvab, et on igati õige ja hea just seda enda oma kõigile jutustada. ja riigipässid arvavad sama.
ja häirib, kui sunnitakse ajateenijaid osalema mingi ükskõik millise sekti või usulahu jumalateenistusel. ja see "sundus" käib ka vabtahtlike kaitseliitlaste kohta, kes küll ei pea paraadile ronima ent austusest isamaa vastu tahavad sinna minna. tahavad minna kodumaa sünnipäeva või võidupüha tähistama ja oma kaistevõimet demonstreerima kuid PEAVAD arvestama, et sel päeval ja tunnil PEAVAD nad kuulama ka võõra papi pajatusi ning tagatipuks veel ka talle austust avaldama.
leian, et see on lihtsalt ebaõiglane.
kristlased küll käivad siin ja mujalgi seletamas, et "oh, see üks palveke on köki-mäki ja mütsi peastvõtminegi ei tapa kedagi ja üleülse rohkem tolerantsust meie suhtes jnejne" aga kahjuks suudan mina MINU suhtes sallivust ja tolerantsi üles näidanud kristlikke pappe üles lugeda vaid ühe käe sõrmedel. vähe sellest - KÕIGE tähtsamad ninad on MINU vastu lausa avalikult ususõja välja kuulutanud.
et sis sallivust? millist? seda KRISTLIKKU või?