Muideks, koduse sea liha on teistsugune... Ja ma ütleks, et siit Tartus turult ostmas käies või Rotaksi liha vaadates ma seda selles välismaakeeles tarbijakaitsesaadet vaadates nähtud sültjat tekstuuri ma näinud pole.... Ka proua ütleb, et ...see turu pealt võetud liha jääb vintskeks ja kipub "ära kuivama". Aga vat see poekamakas on hea pehme teha ja süüa, lähme parem Rimist&... mis ma nüüd siis teen....

A propos: Avastasin siin revideerimis-inspekteerimis-inventuuril riiulilt koroona alguses vahetult paanika-aja eel soetatud erinevad lihakonservid. Kurat 22 säilivused lõppenud. Mul tookord ostetud erinevaid, maitsesin ära ja siis ostsin portsu, ja niimoodi mitu erinevad tõugu, lisaks veel neid "kõigeõigemaid" garanteeritud kvaliteediga kalleid tõesti lihast isetehtud konserve. Ostsin enne meie paanikat, sest meil tuttava laps seal piirkonnas, Koreas, ja hoiatas: katk tuleb ostke maske ja süüa, katk tuleb, et neil seal juba täitsa hullumaja. Hirmus katk tuleb, et Hiinas inimesed koolevad nagu kärbsed. No vat ja siis ostsingi. No ja nüüd siis aeg neid sööma hakata. Egas ma ju hüva kraami ära viska! Vene kroonus sõime 10 aastat autos vedelenud (suvel kuni 60-80 ja talvel kuni -25-30) konservpiima ka ära ja midagi ei juhtunud. Asi see nüüd 3-4 aasta vanuseid lihakonserve mugida. Kummis ükski siiani pole olnud (surströmmiks pole läinud), kõik erinevad olen üle käinud ja ühestki mingit jama just välja pole tulnud. Aga ega need mõned tüübid neist nüüd erilised piduroad küll pole... Mina söön ära, aga nooremale põlvkonnale +/-30 ja allapoole ma sellist asja küll pakkuda ei julgeks. Ka kassidega oli probleeme: ühe sordi kallerdise ja sousti panid kohe pintslisse ja siis mõnulesid, aga mõne teise peale vaatasid pikalt. Aga noh, neid kallid kodukäsitööd, need on ikka omaette superklass ja neid ei tahaks küll kellegagi jagada, kes head asja hinnata ei oska. Nii, et vaadake oma varud üle ja siis tehke oma sundkonsumeerimised ära. Uued kaubakogused ju ootavad...