Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Walter2 »

Igal asjal on põhjusega oma hind - regulaar- vs. saastalennud. Kui tahad odavalt reisida siis tuleb kõigeks valmis olla. Endalgi kogemus kus lend buukiti üle ning jama klatiti ca. 1,5 tundi.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Paljudesse kohtadesse Tallinna Lennu Jaamast ainult saastalennud lähevadki.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

andrus kirjutas: 29 Juul, 2024 11:54
Kapten Trumm kirjutas: 29 Juul, 2024 11:37Kui nt Tartu liinibuss (umbes võrreldav sõit) tuleks 2,5 tundi hiljem, siis järgmise sõidu teeks oma autoga.
Miks sisi Stockholmist Tallinna oma autoga ei sõida? Eeldusel, et teatud asjad ei upu on see ju täiesti võimalik?
wau andruhha, nädalavahetus on käest ära läinud....?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Ansipi-aegne refromierakonna lubadus hakkab lõpuks teoks saama:
"Loomulikult oleme oma hindadega väga kallid, kui võrrelda meie sissetulekute taset. Euroopa Liidu keskmisega võrreldes oleme toiduainete hinnatasemelt 109 protsenti, Soome 110, Rootsi 105 protsenti. Ehk oleme praktiliselt Soomega samal tasemel ja kuulume Euroopa top 10 riikide hulka," tõdes Raudsepp.
"Nii liigume ka tulevikus. Siin saab olema oluline mõju uutel rakendatavatel maksudel, sealhulgas uuel käibemaksumääral. Kuhu me liigume? Me liigume Euroopa viie kallima riigi suunas," ütles konjunktuuriinstituudi juht [Peeter Raudsepp].
Kohati ongi juba teostunud või isegi ületatud:
Ta lisas, et garderoobikaupade osas on asi palju hullem: nii riiete kui ka jalatsite hinnatase on 117 protsenti EL-i keskmisest ja sellega oleme EL-i top kolme hulgas.
Sutsuke positiivsemat kah (niivõrd-kuivõrd):
Eesti majanduse seisukord on kehv, aga stabiliseerunud ja ka prognoos on halb, ent kerge suunaga paranemise poole, selgus Eesti konjunktuuriinstituudi värskest ülevaates

https://www.err.ee/1609411033/konjunktu ... iigi-sekka
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

aksel90 kirjutas: 30 Juul, 2024 13:50 Sutsuke positiivsemat kah (niivõrd-kuivõrd):
Eesti majanduse seisukord on kehv, aga stabiliseerunud ja ka prognoos on halb, ent kerge suunaga paranemise poole, selgus Eesti konjunktuuriinstituudi värskest ülevaates

https://www.err.ee/1609411033/konjunktu ... iigi-sekka
AK-s teatas selle uuringu uudise lõpetuseks, et see oli tehtud enne kui uue valitsuse maksuplaanid teatavaks said, nii et pigem ikka niivõrd-kuivõrd :)
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Kohe järgnes vastulöök;
https://www.err.ee/1609411336/hansson-e ... aga-kaugel
Konjunktuuriinstituudi kinnitusel on Eesti teel Euroopa viie kallima riigi sekka. Peaministri majandusnõunik Ardo Hansson selle väitega ei nõustu.
Meenub nali; Spetsialistid räägivad, et elu on paremaks läinud. Tavalised inimesed ütlevad, et pole paremaks läinud, aga nad pole ju mingid spetsialistid!
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

teeline35 kirjutas: 30 Juul, 2024 21:52 Kohe järgnes vastulöök;
https://www.err.ee/1609411336/hansson-e ... aga-kaugel
Konjunktuuriinstituudi kinnitusel on Eesti teel Euroopa viie kallima riigi sekka. Peaministri majandusnõunik Ardo Hansson selle väitega ei nõustu.
Meenub nali; Spetsialistid räägivad, et elu on paremaks läinud. Tavalised inimesed ütlevad, et pole paremaks läinud, aga nad pole ju mingid spetsialistid!
Midagi selles kallinemise tipus ju ebaloogilist poleks, 10% palgatõus igal aastal tuleb ju millegi arvelt saada. Lisaks mastaabiefekt - see seletabki, miks paljud asjad võivad Saksamaal odavamad olla kui meil. Kui sul on turg 80 vs 1,3 miljonit, siis iga mikroökonoomikast taipav inimene saab aru, et meil ei saagi odav olla.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Demograafia

Mis kuradi pärast peavad neist lõviosa olema Tallinnas, eriti tänast kaugtöö võimalusi jms arvestades?
Mul on maakodu 10 km Paldiskist, 1 km Tallinna ringteest. Võin neid "kaugtöö võimalusi" kohe kommenteerida. Midagi hakkas looma, kui meie majast 1 km kaugusele ehitas Telia uue mobiilimasti (milleks on 15a uksi kraabitud). Minul oli rumalust osta endale Elisa "piiramatu internet" kohustusega 3a seda kasutada. Nüüd saan selle lõpetada, kui isegi youtube lahti saamiseks kiirust napib, siis sellise sidega "kaugtööd" ei tee. Kahtlustan, et see "piiramatu internet" toimub tegelikult kliendi kiiruse piiramise arvelt, kliendi käest mõistagi küsimata.

"Kiire interneti" valguskaabel meile lähemale kui 1 km ei tule, üksi seda liitumist me maksta ei suuda ja nii me istumegi üheainsa Telia netipulga otsas seal. 5G-st paluti meil mitte unistada, kui Teliast küsisime.

Ühesõnaga, need kaugtöö jutud võivad toimida kuskil linnas, aga linnast eemal : :rip:
Ja ma ei ela kuskil karumustikas. Muide, minu ämma juures Peipsiääre vallas, 1 km Peipsi rannikust, on nett märksa parem. Võibolla seepärast, et kasutajaid on vähem?
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: Demograafia

Postitus Postitas Walter2 »

OT aga peale selle õnnetu Telia on ka teisi netipakkujaid. Telia tuvastatud probleem on selles, et nad perioodiliselt ja järjekindlalt kisuvad kliendi kiirusi alla - kontrollige seda perioodiliselt, tõstke kisa ja nõudke lepingupõhiste tingimuste tagamist. Toimib kuni järgmise korrani... :mrgreen:
Kuu aega tagasi hankisin Lahemaa karumustikasse Elisa mobiilse neti - 5G toimib tõrgeteta, vaata telekat või pea Teamsi koosolekuid / direktor rahul../.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Mul on see enefit i rajatud optiline kiire internetiühendus , vahest kukub nii kooma , et digiallkiri ei tööta , kui siis veidi häält teha siis tuleb kohe : Äkki te naaber on ka samal ajal internetis , mis mõte on sellisel "kiirel" võrguühendusel kui see ei toimi , tegelikult on mul ka teada mis see vahest ära kooleb - ikka selleks et ma kallima paketi võtaks .
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Ühesõnaga, need kaugtöö jutud võivad toimida kuskil linnas, aga linnast eemal
Ei tea. Mina elan ca 200 elanikuga külas ja mul on Telia valguskaabel. 200 mbiti üles ja alla ilma mingite tõrgeteta, ja nii enamus minu sõpradel ja ka vanematel, kes elavad siinkandis. Teen ise ja ka sõbrad kaugtööd regulaarselt.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mul pole kaugtööga mingeid probleeme. Lähim paneelikatega asula 5 km kaugusel ja seal siis ka mast.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Liikluse planeerimisest

Walter2 kirjutas: 31 Juul, 2024 16:59 OT aga peale selle õnnetu Telia on ka teisi netipakkujaid. Telia tuvastatud probleem on selles, et nad perioodiliselt ja järjekindlalt kisuvad kliendi kiirusi alla - kontrollige seda perioodiliselt, tõstke kisa ja nõudke lepingupõhiste tingimuste tagamist. Toimib kuni järgmise korrani... :mrgreen:
Kuu aega tagasi hankisin Lahemaa karumustikasse Elisa mobiilse neti - 5G toimib tõrgeteta, vaata telekat või pea Teamsi koosolekuid / direktor rahul../.
Telia ühendus antud kohas on (tänu uuele mastile vähem kui 1 km eemal) konkurentsitult kiireim. Elisaga ma olen hädas ja plaanin lõpetada, naiivsus uskuda nende juttu interneti "piiramata mahust" ja "piiramata kiirusest" oli viga ja Tele2 levi on seal veel kehvem. Võibolla on asi selles, et ma olen põhimõtteliselt metsa sees ja puud segavad. Elisa mast peaks olema 3 km eemal.

Samas Telia piirab oma traadita pakettide andmemahtu ja varem või hiljem saad sms-i, et osta kullahinnaga juurde.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kapten Trumm kirjutas: 31 Juul, 2024 16:07
Mis kuradi pärast peavad neist lõviosa olema Tallinnas, eriti tänast kaugtöö võimalusi jms arvestades?
Mul on maakodu 10 km Paldiskist, 1 km Tallinna ringteest. Võin neid "kaugtöö võimalusi" kohe kommenteerida. Midagi hakkas looma, kui meie majast 1 km kaugusele ehitas Telia uue mobiilimasti (milleks on 15a uksi kraabitud). Minul oli rumalust osta endale Elisa "piiramatu internet" kohustusega 3a seda kasutada. Nüüd saan selle lõpetada, kui isegi youtube lahti saamiseks kiirust napib, siis sellise sidega "kaugtööd" ei tee. Kahtlustan, et see "piiramatu internet" toimub tegelikult kliendi kiiruse piiramise arvelt, kliendi käest mõistagi küsimata.

"Kiire interneti" valguskaabel meile lähemale kui 1 km ei tule, üksi seda liitumist me maksta ei suuda ja nii me istumegi üheainsa Telia netipulga otsas seal. 5G-st paluti meil mitte unistada, kui Teliast küsisime.

Ühesõnaga, need kaugtöö jutud võivad toimida kuskil linnas, aga linnast eemal : :rip:
Ja ma ei ela kuskil karumustikas. Muide, minu ämma juures Peipsiääre vallas, 1 km Peipsi rannikust, on nett märksa parem. Võibolla seepärast, et kasutajaid on vähem?
Oot. Sa elad ju samas kandis kui mina.. Sulle seda optilise kaabliga liitumist (200€, sai lausa maksta 4 osamaksena) mõned aastad tagasi ei pakutud? 500MB tuleb üles ja alla,elu on lill, kui andmeside otsast vaadata.
Ja uuri Tele2 käest, enne seda kui kaabli sain, kasutasin nende teenust, 2 telekat ja arvutiga andmeside olid ok tasemel.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aga omalt poolt halan ka
Natuke samas kandis, aga Klooga järvest lõunas on mul loomade söödaplats ja rajakaamera. Lähedal on Ämari lennubaas (lennuraja lähin punkt 2,5 km, admin keskus ~3 km, kütusebaas 4,1 km, rangel salastatud laskemoonaladu 5,4 km, radar 1,0 km) Kogu aeg on kaamerast pilte tulnud emailile regulaarselt kuid see suvi, umbes maist kaamera enam ei saada (saadab, aga irregulaarselt), ja kui ise käin loomadele süüa viimas on levi ka (Telia+Elisa) nõrk või olematu. On see Telia probleem või Ämari tegutseb aktiivsemalt segamises?
seakari.png
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

Kapten Trumm kirjutas: 31 Juul, 2024 16:07
...ja nii me istumegi üheainsa Telia netipulga otsas seal...
Pulga otsas? Tõsiselt või?
Tellib nüüd Telia e-poest 4G ruuteri (kui Sa riigisaladusi ei edesta, siis näit. Huawei B535 4G). Paneb selle maja pealmisele korrusele ja ma usun, et Sul elamine WiFi-t täis. Kui ikka vähe, siis helista näit. Tehnoturgu ( https://www.tehnoturg.ee/et/antennid/3g-4g-gsm-rfid ) ja küsi ruuterile sobivat MiMo antenni. Kui selle ka e-poest tellid, siis mittetoimimise koral saad mõlemad 14 päeva jooksul tagastada.
Ma kasutan neid kahes maamajas, kus Telia kaartide järgi liiga head levi ei tohiks olla, vaatan telekat ning juu ja muid tuube. MiMo-t küll enam ei kasuta - levib niigi.
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline