Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
rain128
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas rain128 »

Tomorrow kirjutas: 23 Aug, 2024 6:14
Luderi kirjutas: 22 Aug, 2024 16:03
Tomorrow kirjutas: 22 Aug, 2024 15:52 SÕJAPÄEVIK (910. päev) | Kui hea on Ukraina Vene rakettide ja droonide allatulistamises tegelikult? Kehvem, kui teile tundub
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... ile-tundub

Selline statistika võib kah olla natuke eksitav ja tundub veidike ClickBait.

Palju parema ülevaate hetkeseisust (nii õhutõrje võimekus, kui venelaste raketivalik) annaks grupeerimine kvartalite, kuude või aastate kaupa.

Esimesed pool aastat laiasid Verelased ikka väga vabalt. Oli ju ülbust isegi lennundusega Kiievi kandis tiirutada. Raketid olid värsked, neid oli palju ja Ukraina õhutõrjevõimekus olematu.

Pragune seis, ma pakuks, et on palju parem (vähemalt tagala ja linnade osas.) Lisaks pole ka Vene varud enam sellised "põhjatud". Lastakse mis valmis saab või sisse ostetakse.
See on jah nagu ma aru saan terve sõja aegne statistika.

Kui võrra eraldi mingi rünnak kus hävitatakse üle 90% shahede, kõik tiibraketid ja 1/3 ballistilistest, siis paistaks olukord loomulikult parem.

Mis puutub S-300, S-400 ja Kh-22, Kh-32, siis esimeste puhul päästab see, et nende lõhkepea pole eriti suur, kuna tegu on õhutõrjerakettidega. Kh-22 puhul päästab see, et vaatamata tonnisele lõhkepeale on see äärmiselt ebatäpne. Võib terve kilomeetriga mööda panna. Lisaks on tegu laojääkidega vist. Kh-32 on uuem ja täpsem aga poole väiksema lõhkepeaga. Selles osas võrreldav rohkem JASSM või JASSM-ER tiibraketiga. Lisaks pole selle tootmiskogused nii suured ja seda suudab kanda ainult üks pommitaja mudel, seega eelhoiatuse aeg on pikk.

Mina loeks venelaste kõige ohtlikumaks raketiks ikkagi Iskanderi ballistilist versiooni. See on väga täpne ja selle saab välja lasta väga kiiresti maapealsest mobiilsest launcherist. Seega võib teele asuda kiiresti ja ootamatult ja siis kiiresti kaduda mis ei anna võimalust launcherit ennast hävitada. See oleks sama kui Ukrainlased saaksid HIMARS pealt lasta 500km PRSM rakette (mida neile ilmselt lähiajal ei anta) sügavale venemaa territooriumi pihta.
Luderi sa eksisid clickbait asukoha määramisega, foorumi algne postitus oli clickbait :D Artiklis endas on teooria halvade numbrite ja miks neid sellisena näidatakse olemas.
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

sass2401 kirjutas: 23 Aug, 2024 10:28 1 väljub paremast uksest
Ei välju sealt video jooksul kedagi. See, kes seal korra siiberdas tuli kõrvalt ja üritas vist midagi päästa, aga lasi kiirel varvast.
RandomGuy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas RandomGuy »

sass2401 kirjutas: 23 Aug, 2024 10:28 1 väljub paremast uksest ja sild on suht kenasti ära uputatud ehk auklikuks lastud ja pontoonid vett täis. Jalgsi ülekõndimiseks videosolev veel kõlbab.
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/18 ... 3148549481

See on see sama sild mida juba ehituse käigus väidetavalt GMLRS kobarmoona või volfram kuulikestega lasti. Tundub, et sild ehitati valmis peale seda kui pontoonid auklikuks lasti. Ei tea kui sügav see jõgi seal üldse on, võibolla polegi vaja, et see sild ujuks?
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Relvajõude III eraldiolev ründebrigaad alustas (vist juba teisipäeval või juba esmaspäeval?) pealetungi Harkivi oblastis . https://t.me/MaksymZhorin/5327 .
Propat ka - https://www.youtube.com/watch?v=wxvzM1mhRp4&t=11s

Jõudude suhe olevat: 2,5:1 orki kasuks.https://t.me/ab3army/4504
Brigaad teatas ametlikult, et liigub edasi Harkivi piirkonna poole ja vabastab territooriume.
Võeti kontrolli alla orkide erinevad tugipunktid, edeneti umbes 2 km2 võrra läbi orkide positsioonide.
" Rünnaku tõelised staarid- kangelased on/olid tankistid, sapöörid , luurajad, ründelennukid .
Märksõna oli kiirus...

Orkide 20. armee üksusi, piirkonnas, asus intensiivselt toetama kaugsuurtükivägi ja lennundus.
(OT. Väidetavalt(?) Telegrami vahendusel on infot orkide omavahelisest "sõbralikust tulest" - orkide suurtükid tümitasid tulemuslikult orkide positsioone, ümberpaiknevaid üksusi)

Pärast "Kavkaz" hävimist, algasid poolsaarel probleemid kütusega... https://t.me/Crimeanwind/66010
Nii kohe? Elavad, vist, suht "peost suhu" reziimil?
Viimati muutis Turist 47, 23 Aug, 2024 15:27, muudetud 1 kord kokku.
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

VF Kotsi reportaaz Giri kandist:
- Ma lõpetasin sõjakooli Kiievis, veel Nõukogude Liidu ajal. Siis ei olnud mingit vahet, üks riik. Ja Ukraina NSV pealinn oli ilmselt riigi kolmas tähtsaim linn," ütleb mitte noor, kuid kõhn "zamboy" - Anvari eriüksuse vabatahtliku lahingukoolituse komandöri asetäitja. - Siis Afganistan... Ta läks 1990. aastal pensionile.

- Kas on ka kursusekaaslasi teiselt poolt?

- Nende pärast läksingi sõtta, - ohkab "Kljon". - Isegi pärast 2014. aastat suhtlesime hõredalt või halvasti. Aga 2022. aasta veebruaris on neil justkui teine aju. Nad saadavad mulle video, kus nad piinavad meie vangistatud majorit. Mul on poeg samas auastmes, kes samuti võitleb. Seda ei õpetatud meile NSV Liidus, mitte seda...

Ma sain juba ammu teada, miks nad on sellised ja meie mitte. Venemaal ei olnud kolmkümmend aastat Ukraina-vastast propagandat. Keegi ei joonistanud vaenlase pilti "hoklitest". Kõige rohkem - mitte solvava anekdoodi tegelane. Aga Ukrainas likvideeriti kolm aastakümmet kõike venelast ja lähimat naabrit, sugulast, dehumaniseeriti metoodiliselt. Nii et teda oli lihtsam tappa. See erinevus kajastub nüüd väikestes asjades. Sealhulgas vangide kohtlemises.

Andes mulle seda videot, palus üks Anwari ohvitseridest mul Kursi oblastis kinnipeetud "zakhistniku" nägu ähmastada: "Juhul, kui tema perekond satub hätta. See on inimlikkuse küsimus.

- Me ei näinud, kuhu me läheme," klammerdub AFU 92. brigaadi vang veepudelit käes. - Meile öeldi, et liigume Liptsõi lähedalt Sumõi poole. Aga keegi ei öelnud meile ette, et me liigume Venemaa territooriumile. Meile anti lihtsalt ülesanne hõivata metsane ala ja kindlustada end. Kuid meid avastati ja hakati tulistama. Ma jooksin metsa, mattisin automaadi salved, viskasin maha oma läbipõlenud soomuse ja kiivri ning otsustasin alla anda.

- Noh, mida te pärast seda kõike arvate?

- Mida on mõelda? Ma olen alati olnud Zelenski ja üldse Ukraina vastu. Ma olen venelane. Ma lihtsalt elasin Ukrainas. Aga ma olen venelane.

See "vene ukrainlane" osutus ainukeseks ellujäänuks samast kolonnist, mis tormas Sumõi piirkonnast Girõi küla suunas, et jõuda Belaja Sloboda rajoonikeskusse. Me möödume sellest just koos "Kleniga". Tänavad on peaaegu täiesti tühjad - enamik elanikke lahkus pärast lähedal toimunud lahinguid. Kui vaenlasel oleks õnnestunud siin läbi murda, oleks ta oma sillapea Sujast ida pool oluliselt laienenud. Ja see Lenini monument keskväljakul, millest me autoga mööda sõidame, oleks kõigepealt granaadiheitjaga läbi tulistatud ja seejärel lammutatud.

Vaenlase kalkulatsioon on lihtne - sõidad mööda avalikke teid tähtsaima ristmikuni, võtad selle kontrolli alla, ootad tugevdusi ja ehitad edule edasi. Kuid plaanist puudusid paar nüanssi - vabatahtlike eriüksus Anvar ja Venemaa Musta mere laevastiku 810. brigaadi merejalaväelased. Ja kui merejalaväelased on nüüd teenitult Kurski lahingu peamisteks uudisteks, siis "Anvari omad" on tänaseni jäänud varju. "Komsomolka" jaoks tegi eriüksuse komando erandi.

Üksus koosneb enamasti erinevate eri eriüksuste superproffidest, mille nimesid ma isegi ei küsinud, sest ma ei peaks seda teadma. Kõigil neil on palju lahingukogemust ja igaüks on oma ala äss. Olgu see siis suurtükiväelane, FPV droonipiloot, Lanceti operaator, tormijooksja või luure-sabotöör. Ja need poisid tegid muuhulgas vaenlase tagalas segadust.

Ja oli vaja, et see AFU 92. brigaadi kolonn nende kangelaste peale välja hüppaks. Anvari 1. rühma üksuse komandör valmistas kuuma vastuvõtu.

- Jalavägi astus esimesena lahingusse Giryi küla lähedal, nad hakkasid kasutama granaadiheitjaid, seejärel läksid sisse meie UAV ja FPV üksused," räägib Anvari võitleja kutsungiga "Xen". - Me lasime esimese auto FPV-drooniga õhku. Ja kohe hakkasid tööle UAV-operaatorid ja suurtükiväe tulejuhid, me hakkasime neid suurtükiväega ümber kerima. Nad hakkasid tagasi tõmbuma. See oli hommikune laine nelja Butšefali soomukiga. Me kerisime neid lahti ja pärastlõunal tuli veel neli Bucephali ja üks pikap. Meie Musta mere merejalaväelased 810. brigaadist olid juba kohale jõudnud, mille eest me neid väga täname. Nad tulid esimesele APC-le vastu, lihtsalt saagisid seda "kolmekümnega" (30 mm kahur), meie jätkasime nende põletamist süütepommidega, suurtükiväega. Kõik nad olid põletatud, me ei näinud ühtegi ellujäänut. Järgmisel päeval leiti ainult üks ja võeti vangi.

- Millega vaenlane arvestas? - Küsin Xenilt, kui kõnnime ühe söestunud APC juurest teise juurde.

Droonide detektor piiksub häiresignaaliga. Sageduste järgi otsustades töötab taevas vaenlase luurelennuvägi. AFU üritab näha meie vägede asukohta. Aga siinsed metsad on täiesti läbitungimatud. See raskendab ka meie õhuvaatlejate tööd.

- Ta tahtis Girja asula ära lõigata ja minna Belaja Sloboda suunas. Kui jõudnud ristmikule, kaotasid masina. Teist korda üritasid nad maha panna jalaväe, me suunasime suurtükiväe. "Bucephalus" hakkas edasi-tagasi sõitma metsavööndis, ei tahtnud sellest ristmikust loobuda. Aga D-30 haubits tõestas kindlalt, et sellest ristmikust tuleb lahkuda. Ja nad läksid Girya poole. Ja seal hakkasime neid lahti kerima ...

- Kuidas vaenlane käitus?

- Väga ebakindlalt, sest ta ei saanud aru, kuhu ta läheb, ta ei teadnud olukorda. Me võtsime ühe terve Bucephaluse, nii et kõik prismad selles olid teibiga kinni teibitud. See tähendab, et jalavägi ei saanud aru, et nad on Venemaal. Ainult komandör, kes sõitis ees, teadis seda.

Paanikat, mis haaras Ukraina "zakhistnikke", kui nad mõistsid, et nende vastas ei ole mitte rohelised ajateenijad, vaid paadunud profid, võib lugeda metsaribal laiali hajutatud põlenud APC-dest. Merejalaväelased ja Anwar'i võitlejad keerasid sõna otseses mõttes kogu kolonni lahti, jättes vaenlasele igasuguse võimaluse. Eriüksuse ülema juhitud suurtükivägi pani rasvase punkti. Siin üritas üks "Bucephalus" metsa poole ära sõita, kuid sai kaetud. Tühjadel rehvidel sõitis ta veel 15 meetrit ja seiskus. Ja siis surises midagi selle torni kohal. Sekund ja laskemoona langetamine põhjustab vaenlase sõiduki laskemoona plahvatuse. Torn on 200 meetri kaugusele lennanud. Teine APC avanes plahvatusega seestpoolt, avades kõik luugid, justkui kutsudes üles oma kõhu kontrollimiseks. Raadiosides valitseb kaos.

Samal ajal tegutseb lahingutegevuse vahetus läheduses meditsiinijaam, kus Anvari ja Musta mere laevastiku 810. brigaadi spetsialistid ravivad haavatuid - nii sõjaväelasi kui ka tsiviilisikuid. Meedikud ei mõelnudki evakueerimisele.

- Meid tõmmati kiiresti teisest suunast, keerati ratastelt ringi, hakati vaatama, kus saaksime meditsiinikeskuse sisse seada," tuleb Anvari meditsiiniteenistuse juht kutsungimärgiga "Kit" mulle riietusruumis vastu. - Tulime paralleelselt oma kaaslastega merejalaväelastega. Mereväelased on selline edasijõudnud lahingurahvas, kellel on sisuline meditsiiniline väljaõpe ja kogemus. Nende kõrval on rõõm töötada.

- Kas see on esimene punkt, kus haavatuid tuuakse rindelt?

- Esimene punkt, kus võetakse haavatuid vastu otse lahinguväljalt, kus me saame pakkuda nii palju hooldust, kui me suudame sellest kohast välja pigistada kõigi kaasaegsete maailmatasemel meditsiinistandardite järgi.

- Haavatute arv ei ole vähenenud pärast seda, kui te rünnaku tagasi lööte?

- Töökoormus suureneb iga päevaga, arvestades, et lahingureservid tulevad iga päev, lahingutegevus laieneb, sõdureid on rohkem ja vastavalt sellele on ka haavatuid rohkem. Need on enamasti laskehaavad, miinid ja ebatavaliselt ka kuulihaavad - on palju kontaktkäsihävitusi.

" Kith ütleb, et taktikaline meditsiin on kahe ja poole aastaga märgatavalt arenenud. Tänu esmasele eneseabile on amputatsioone olnud oluliselt vähem - inimesed on õppinud kasutama zgutte, hemostaate ja antishokki..... Ja arenenud meditsiinikeskuste kvaliteetne töö on vähendanud kurba statistikat.

Selgub, et "Keithil" on meie külastuse päeval sünnipäev. Poisid annavad talle kuulivestist plaadi oma autogrammiga. Verandal istuvad haavatud mehed aplodeerivad.

Olen viimase kahe nädala jooksul rohkem kui korra tähele pannud, et kui vaenlane seisab silmitsi enesekindla üksusega, lähevad asjad tavaliselt tagurpidi. Nii juhtus ka pärast kohtumist Anwariga, kes juhtus juhuslikult sellesse kohta sattuma. Osakond töötab teises piirkonnas, kuid ei saanud sellisest segadusest mööda minna.

- Kuidas on olukord praegu? - Küsisin enne meie lahkumist eriüksuslastelt.

- Meie objektil - kontrollitakse täielikult. Teeme kõigiga koostööd. Vaenlane üritab ikka veel mingeid külasid liharünnakutega vallutada, aga meie, meie naabrid, merejalaväelased ja langevarjurid tõrjuvad seda korraga. Meil ei ole tööga probleeme, ainus puudus on suur territoorium, aga me liigume aeglaselt. Nii et ajame kõik Vene pinnalt ära. Siin aitavad koduseinad ja motivatsiooni on rohkem.
https://www.kp.ru/daily/27624/4974687/
NGolf
Liige
Kontakt:

Rõbar:
Kurski suunal: lahingud Korenevski ja Sujani rajoonides
mis on teada 23. augustil 2024 kell 13:00 seisuga

Kurski oblastis on olukord kogu kontaktliinil jätkuvalt raske. Vene relvajõudude operatiiv-taktikaline operatsioon lööb AFU ABI-d Sumõi piirkonnas, kust vaenlane kannab üle reserve.

🔻 Korenevski rajoonis teevad Vene väed droonirünnakuid vaenlase positsioonidele Krasnooktjabrskoje külas, kus AFU on vähemalt mitu päeva säilitanud oma kohalolekut. Võitlused toimuvad ka Snagosti ja Apanasovka ümbruses, kuhu Ukraina formeeringutel õnnestus varem siseneda.

🔻 Sujani rajoonis toimuvad mõnede teadete kohaselt lahingud otse Malaja Loknas. Arvestades hiljutist Vene AF positsioonide tulistamist Marder 1A3 BMP-dest vene positsioonide pihta külas, on lahingutegevus paikkonna piirides toimunud ka varem.

Russkaja Konopelkas eemaldavad droonioperaatorid varem vaenlase poolt külla jäetud varustust. Hetkel jätkuvad lahingud asula naabruses.

🔻 Samal ajal avaldati hommikul teateid AFU droonirünnaku katsest Kurski tuumaelektrijaamale. Veebis on avaldatud kaadrid kasutatud tuumakütusehoidla lähedal väidetavalt alla lastud FPV-drooni vrakist.
Pilt
https://rybar.ru/piwigo/upload/2024/08/ ... 5aac26.jpg
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

NGolf kirjutas: 23 Aug, 2024 14:40 VF Kotsi reportaaz Giri kandist:
- Ma lõpetasin sõjakooli Kiievis, veel Nõukogude Liidu ajal. Siis ei olnud mingit vahet, üks riik. Ja Ukraina NSV pealinn oli ilmselt riigi kolmas tähtsaim linn," ütleb mitte noor, kuid kõhn "zamboy" - Anvari eriüksuse vabatahtliku lahingukoolituse komandöri asetäitja. - Siis Afganistan... Ta läks 1990. aastal pensionile.

- Kas on ka kursusekaaslasi teiselt poolt?

- Nende pärast läksingi sõtta, - ohkab "Kljon". - Isegi pärast 2014. aastat suhtlesime hõredalt või halvasti. Aga 2022. aasta veebruaris on neil justkui teine aju. Nad saadavad mulle video, kus nad piinavad meie vangistatud majorit. Mul on poeg samas auastmes, kes samuti võitleb. Seda ei õpetatud meile NSV Liidus, mitte seda...

Ma sain juba ammu teada, miks nad on sellised ja meie mitte. Venemaal ei olnud kolmkümmend aastat Ukraina-vastast propagandat. Keegi ei joonistanud vaenlase pilti "hoklitest". Kõige rohkem - mitte solvava anekdoodi tegelane. Aga Ukrainas likvideeriti kolm aastakümmet kõike venelast ja lähimat naabrit, sugulast, dehumaniseeriti metoodiliselt. Nii et teda oli lihtsam tappa. See erinevus kajastub nüüd väikestes asjades. Sealhulgas vangide kohtlemises.
https://www.kp.ru/daily/27624/4974687/
Klassikaline propaganda. Ja verelased kohtlevad vange vastavalt Genfi konventsioonile. Pole kahtlust, et ka ukrainlased piinavad vange aga need on üksikjuhtumid.
Turist 47
Liige
Kontakt:

SEPKA.(uudistest, vist ka eilne T. Cooper?)
Seimi jõe piirkonnas on orkidel korralik BUK süsteemselt komplekteerituna.
Lisaks hea EW võimekus.
Relvajõudude droonid-silmad ei toimivat.
NGolf
Liige
Kontakt:

VF väegrupp Põhi:
Ukraina relvajõud püüavad aktiivselt laiendada oma kohalolekutsooni Kurski piirkonnas. Viimastel päevadel on vaenlane üle kandnud tugeva reservi, mis on suurendanud survet korraga mitmes suunas.

Praegu surub vaenlane aktiivselt Russkoje Porežnoje ja Tšerkasskoje Porežnoje peale.

Malaja Loknas võitlevad 810. brigaadi ja liitlaste üksused (umbes 60 sõdurit) juba mitu päeva praktiliselt ümberpiiratuna. Vaenlane on alates eilsest püüdnud rünnata naiste karistuskolooniat nr. 11. Meie poisid on teinud sellest kindluse ja osutavad ägedat vastupanu. Samuti teatati, et põhjas, Kamõšovkas, on nähtud vaenlase rühma.
Olukord on väga murettekitav Korenevo suunal, kus Ukraina relvajõud on alates eilsest püüdnud jõuda Aleksandrovka ja Tolpinosse, mööduda Korenevost põhja poolt ja lõigata tee Rylskisse. Korenevost lõuna pool on samuti kogu päeva olnud kuum. Toimuvad lahingud Komarovka, Novoivanovka ja Kulbaki eest.

Viimaste teadete järgi otsustades on Martõniivka nüüd "hallis tsoonis". Teatatud on lahingutegevusest ida pool, Bolšezoldatski rajooni Kozyrevka ja Samorjazovo asulate lähedal.

Giry suunas, Spalnojes, on meie taastanud vähemalt osa varem kaotatud positsioonidest,

Kõik viitab sellele, et vaenlane ei kavatse oma operatsiooni piirata. Ta suurendab oma kohalolekut okupeeritud sillapeal, püüab edasi liikuda ja kogub jõude piiri lähedal. Tuleval nädalal tuleb oodata uusi rünnakuid ja olukorra halvenemist.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Kellegi ilus fantaasia ukrainlaste rünnakust. Päriselt seda küll ei usu, kuigi viimased sündmused ei tekita kahtlust, et sedasi võiks minna. https://x.com/secretsqrl123/status/1827 ... 95/photo/1
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Teatatud on lahingutegevusest ida pool, Bolšezoldatski rajooni Kozyrevka ja Samorjazovo asulate lähedal.
See on liveuamap kaardil tähistatud rindejoonest linnulennult ca. 8 km idakirdes, teed mööda (38K-04?) veel rohkem: https://liveuamap.com/en/2024/23-august ... moryadnoye .
NGolf
Liige
Kontakt:

Põhja grupp:
Rasked lahingud jätkuvad Kurski oblastis Russkaja Konopelka, Spalnoje, Krupetsi, Komõšnoje, Neštšajevi, Malaja Loknaja ja Olgovka külade lähedal. AFU tõmbab reserve kokku.

Jätkuvad AFU löögid Belgorodi oblastis. Päeva jooksul teatati viiest tsiviilohvrist.

Häirivad uudised Voroneži oblastist, Ostrogozhski rajoonis õnnestus vaenlasel tabada suur BC ladu. Detonatsiooni põhjuseks oli nagu alati "langevad UAV-de killud".

Harkivi suunal olulisi muutusi ei ole.
Luderi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luderi »

Video K2 tegemistest. Nad on vist seda sama positsiooni hoidnud juba vähemalt pool aastat. Aga ikka rühivad Orc'id täpselt samamoodi peale.
https://www.youtube.com/watch?v=ivR5hjmWT5w
Turist 47
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 24 Aug, 2024 5:37
Teatatud on lahingutegevusest ida pool, Bolšezoldatski rajooni Kozyrevka ja Samorjazovo asulate lähedal.
See on liveuamap kaardil tähistatud rindejoonest linnulennult ca. 8 km idakirdes, teed mööda (38K-04?) veel rohkem: https://liveuamap.com/en/2024/23-august ... moryadnoye .

ISW väidab samuti , et lahingud toimuvad Suzhist ida suunal, rõhuga, et just Samoryadovo ja Kozyrivka piirkondades on peamine tegevus.
Seal tegutsevad Relvajõudude kiiresti ümberpaiknevad / väga liikuvad rühmad(?).
Midagi n.ö ei ehitata, ei kaevuta - takistust kohates rünnatakse teiselt suunalt. Ja mingid rühmad liiguvad "peatumatult-lahinguid vastu võtmata" edasi(?)

Metsaalasid on palju, vaatlusdroonide töö tulemuslikkus ei olevat parim.
Väidavad, et Ukraina üksused on Martõnivkast põhja poole liikunud, liiguvad jätkuvalt - Suhodolivkasse viivat teed pidi R-200.
ISW. https://www.understandingwar.org/backgr ... st-23-2024

Lihtsalt väide - Relvajõud on (väga) aktiivselt tegutsemas/ründamas/positsioone vahetamas Korenevojest läänes.
Ja Korenevost kirde suunal, Oleksandrivka "ümbruses" toimuvad Ukraina ja orkide vastastikused, peamiselt rühmade vahelised, intensiivsed rünnakud / lahingud.
Ukraina kasutavavat ka rasketehnikat ?

(Peaaegu kogu info on endiselt ebakindel :dont_know: )
goga66
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas goga66 »

115 UKR kaitsjat said vangistusest vabaks

https://x.com/front_ukrainian/status/18 ... 9296261350
Pilt
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist