Lihula sammas
Re: Lihula sammas
Kuidas see teemasse puutub?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Küllap see oli vastus küsimusele, et kas "taolised vabadusvõitlejad" on osalenud Eesti vabaduse ja iseseisvuse kaitsmises.
Pronksiööl muide skinheadid käisid Tallinnas venelastega kaklemas küll, aga politsei ei hinnanud nende abi ja meedias sellest ei räägitud.
Pronksiööl muide skinheadid käisid Tallinnas venelastega kaklemas küll, aga politsei ei hinnanud nende abi ja meedias sellest ei räägitud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mul on lihtsalt endal selline teooria, et need leegionisõbrad ja saksaadolfi märkidega enda ehtijad selles Eesti kaitsmises väga osalema ei kipu.
Ja kui ise ei kipu osalema, pole vaja ka vene huvides provokatsioonidega tegeleda.
Viimati muutis Kapten Trumm, 05 Sept, 2024 12:06, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Võimalik, aga Liimi loba Pronkssõduri õhku laskmisest ei puutu vähimalgi määral teemasse. Ega ole ka muide vastus sinu küsimusele.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Siiski-siiski, paljud nendest on Kaitseliiduga rohkem või vähem seotud.Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Sept, 2024 12:05 Mul on lihtsalt endal selline teooria, et need leegionisõbrad ja saksaadolfi märkidega enda ehtijad selles Eesti kaitsmises väga osalema ei kipu.
Jüri Liim visati sellepärast KL välja, et ta lubas proksistsõduri õhku lasta...Sander17 kirjutas: ↑05 Sept, 2024 12:45Siiski-siiski, paljud nendest on Kaitseliiduga rohkem või vähem seotud.Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Sept, 2024 12:05 Mul on lihtsalt endal selline teooria, et need leegionisõbrad ja saksaadolfi märkidega enda ehtijad selles Eesti kaitsmises väga osalema ei kipu.
Me oleme kuidagi kole kõvad mehed silte külge kleepima ja kõikehõlmavaid üldistusi tegema. No et leegioni sõbramehed on mingid algharidusega tüübid ja mida kõike veel. Samas on tõsiasi, et Eesti Leegionil on ajaloos ja sõjaajaloos oluline roll ning et sellesse kuulunud mehed ei olnud mingid innustunud kapral-aadu fännid - kandsid mis vormi nad siis kandsid.
Sestap jäävad mulle ühtviisi arusaamatuks nii veri-ninast-välja võitlus selle ühe samba vastu kui selle kuidagi tagaselja ja althõlma kuhugi üles nihverdamine. Aga täitsa mõistmatuks jääb minu arust täitsa eestimeelsete meeste omavaheline poriloopimine siin foorumis ja muus meediaruumis. Kui kusagil keegi on saanud ülesande Eesti ühiskond pooleks ajada, siis selles on kaheldamatult edu saavutatud - ja sellest on ütlemata kahju.
Eesti Leegioni mingi tähisega meeles pidamine on minu täitsa isikliku arvamuse kohaselt vajalik ja seda tuleb kindlasti teha. Kui riik sotsialistist ministri kehastuses sellist tähist ei pea sobivaks (ma ka ei pea, sest kunstiliselt käkk), siis palun astutagu sobiva tähise osas dialoogi. Mingisuguste nurgataguste põhjuste otsimine ja juriidilise aegruumi jõuline painutamine oma eesmärgi saavutamiseks kõigutab laiemalt kodanike usaldust riigi vastu ning me ei ole ajastus, kus see saaks ükskõik olla.
Sestap jäävad mulle ühtviisi arusaamatuks nii veri-ninast-välja võitlus selle ühe samba vastu kui selle kuidagi tagaselja ja althõlma kuhugi üles nihverdamine. Aga täitsa mõistmatuks jääb minu arust täitsa eestimeelsete meeste omavaheline poriloopimine siin foorumis ja muus meediaruumis. Kui kusagil keegi on saanud ülesande Eesti ühiskond pooleks ajada, siis selles on kaheldamatult edu saavutatud - ja sellest on ütlemata kahju.
Eesti Leegioni mingi tähisega meeles pidamine on minu täitsa isikliku arvamuse kohaselt vajalik ja seda tuleb kindlasti teha. Kui riik sotsialistist ministri kehastuses sellist tähist ei pea sobivaks (ma ka ei pea, sest kunstiliselt käkk), siis palun astutagu sobiva tähise osas dialoogi. Mingisuguste nurgataguste põhjuste otsimine ja juriidilise aegruumi jõuline painutamine oma eesmärgi saavutamiseks kõigutab laiemalt kodanike usaldust riigi vastu ning me ei ole ajastus, kus see saaks ükskõik olla.
Midagi ju on ka ja ei saa ütelda, et neid üldse meeles pole peetudEesti Leegioni mingi tähisega meeles pidamine on minu täitsa isikliku arvamuse kohaselt vajalik ja seda tuleb kindlasti teha.

https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_SS-leegionEesti Leegion või Eesti SS-leegion oli siiski nende väeosade ajakirjanduses esinev nimetus, sellise ametliku nimega sõjaväeosa pole kunagi eksisteerinud.
Detailid ja nüansid on olulised. Eriti siis, kui nad on olulised. Kogu selle jama põhjuseks on sambal kujutatud sõduri munder ja kuuluvus. Kui nüüd keegi tuleb väitma, et sõdur ei kannagi seda mundrit, siis jääb alles ainult esteetiline küsimus.Madis Reivik kirjutas: ↑05 Sept, 2024 9:06 Te arutate siin pisikesi nüansse. Aga sambal olev pilt on Wolfensteinist kopipastetud natsisõdur. Samasugune diskussioon nagu et "haakrist on iidne india..." jne.
Sinu "natsisõdur" (konsteptsiooni mõttes) ongi kuskilt Wolfensteinist või Hollywoodist või nõukogude filmikunstist, see on inimeste peas loodud deemon, ikoon, meem. Kuna selline kujutis lülitab kogu selle massikultuurist ajju sadestunud kammajaa sisse, siis loomulilkult pole sellega mõistlik üritada vabadusvõitlust pühitseda. Aga ise võiks ikka kriitikameele säilitada, sest mingeid natsisõdureid lahinguväljal ei eksisteerinud. Saksa sõdurid olid lihtsalt sõdurid.
Mismoodi see Pronksiöö mässu mahasurumine vabadusvõitlejate poolt välja oleks pidanud nägema?Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Sept, 2024 9:28 Hea lakmus on ehk see, kui vaadata, kui palju taolised "vabadusvõitlejad" tegelikult ise osalevad selle va iseseisvuse ja vabaduse kaitsel.
Mina osalesin Pronksiöö mässu mahasurumisel, kuid ma ei märganud et selline kõva mees nagu Jüri Liiim selles osalenud oleks. Äkki ma eksin?
Mäletatavasti korrutati meedias pidevalt et ärge tulge tänavatele, olge kodus, laske politseil oma tööd teha ja muid selliseid elementaarseid tõdesid. Juhmimate jaoks kaasati ka tollased "suunamudijad" , niipalju kui neid oli. Ma mäletan et Gerly Padar rääkis raadios pikalt et kui hirmus ikka õues on ja ärge teie sinna minge.
Ma paadunud paremäärmuslasena, neonatsina jne jne olin juhtumisi Lasnamäel tööl ja ei lasknud end sellisest vahejuhtumist segada.
Liikumine kus hakati end abipolitseinikuteks registreerima tekkis alles pärast mäsu.
KL oli tänaval kuigi politsei vormis.
Ma sügavalt kahtlen kas KpatenTrumm oleks saanud seda mässu maha suruda, ku Jüri Lina ja teised tema sugused mehed poleks põhjustanud pronkssõduri eemaldamist. Ärgem unustagem, et Jüri Lina visati Kl välja kunas tema tegevuse kohta pronksõduri vastu algatat kriminaalasi.
Mina vabandan.
-
- Liige
- Kontakt:
Kuuldused seesinase samba siiani seismisest on mõneti liialdatud.Kapten Trumm kirjutas: ↑04 Sept, 2024 13:38 Näiteks Tallinna piiril Harkus seisab siiani üks püramiidikujuline sammas "Tallinna kangelaslikele kaitsjaile". Koos mõne draakonihambaga.
Püramiidi kujuline sammas, tekstiga: „Siin rajasid tallinlased 1941. aastal kaitseliini võitluseks Saksa fašistlike vägede vastu“ koos draakonihammastega seisis Harku ja Hüüru vahel viimati 27 septembril 2023.
Praegu seisab seal elektrikapp, mille kohalikud nupumehed on maskeerinud kiiruskaameraks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline