Lihula sammas

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Lihula sammas

Postitus Postitas Kriku »

Kuidas see teemasse puutub?
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Küllap see oli vastus küsimusele, et kas "taolised vabadusvõitlejad" on osalenud Eesti vabaduse ja iseseisvuse kaitsmises.

Pronksiööl muide skinheadid käisid Tallinnas venelastega kaklemas küll, aga politsei ei hinnanud nende abi ja meedias sellest ei räägitud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kriku kirjutas: 05 Sept, 2024 11:46 Kuidas see teemasse puutub?
Mul on lihtsalt endal selline teooria, et need leegionisõbrad ja saksaadolfi märkidega enda ehtijad selles Eesti kaitsmises väga osalema ei kipu.
Ja kui ise ei kipu osalema, pole vaja ka vene huvides provokatsioonidega tegeleda.
Viimati muutis Kapten Trumm, 05 Sept, 2024 12:06, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Võimalik, aga Liimi loba Pronkssõduri õhku laskmisest ei puutu vähimalgi määral teemasse. Ega ole ka muide vastus sinu küsimusele.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 05 Sept, 2024 12:05 Mul on lihtsalt endal selline teooria, et need leegionisõbrad ja saksaadolfi märkidega enda ehtijad selles Eesti kaitsmises väga osalema ei kipu.
Siiski-siiski, paljud nendest on Kaitseliiduga rohkem või vähem seotud.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Sander17 kirjutas: 05 Sept, 2024 12:45
Kapten Trumm kirjutas: 05 Sept, 2024 12:05 Mul on lihtsalt endal selline teooria, et need leegionisõbrad ja saksaadolfi märkidega enda ehtijad selles Eesti kaitsmises väga osalema ei kipu.
Siiski-siiski, paljud nendest on Kaitseliiduga rohkem või vähem seotud.
Jüri Liim visati sellepärast KL välja, et ta lubas proksistsõduri õhku lasta...
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Me oleme kuidagi kole kõvad mehed silte külge kleepima ja kõikehõlmavaid üldistusi tegema. No et leegioni sõbramehed on mingid algharidusega tüübid ja mida kõike veel. Samas on tõsiasi, et Eesti Leegionil on ajaloos ja sõjaajaloos oluline roll ning et sellesse kuulunud mehed ei olnud mingid innustunud kapral-aadu fännid - kandsid mis vormi nad siis kandsid.
Sestap jäävad mulle ühtviisi arusaamatuks nii veri-ninast-välja võitlus selle ühe samba vastu kui selle kuidagi tagaselja ja althõlma kuhugi üles nihverdamine. Aga täitsa mõistmatuks jääb minu arust täitsa eestimeelsete meeste omavaheline poriloopimine siin foorumis ja muus meediaruumis. Kui kusagil keegi on saanud ülesande Eesti ühiskond pooleks ajada, siis selles on kaheldamatult edu saavutatud - ja sellest on ütlemata kahju.

Eesti Leegioni mingi tähisega meeles pidamine on minu täitsa isikliku arvamuse kohaselt vajalik ja seda tuleb kindlasti teha. Kui riik sotsialistist ministri kehastuses sellist tähist ei pea sobivaks (ma ka ei pea, sest kunstiliselt käkk), siis palun astutagu sobiva tähise osas dialoogi. Mingisuguste nurgataguste põhjuste otsimine ja juriidilise aegruumi jõuline painutamine oma eesmärgi saavutamiseks kõigutab laiemalt kodanike usaldust riigi vastu ning me ei ole ajastus, kus see saaks ükskõik olla.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Eesti Leegioni mingi tähisega meeles pidamine on minu täitsa isikliku arvamuse kohaselt vajalik ja seda tuleb kindlasti teha.
Midagi ju on ka ja ei saa ütelda, et neid üldse meeles pole peetud :roll:

Pilt
Au Isamaa kaitsjatele.jpg
Pilt

Eesti Leegion või Eesti SS-leegion oli siiski nende väeosade ajakirjanduses esinev nimetus, sellise ametliku nimega sõjaväeosa pole kunagi eksisteerinud.
https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_SS-leegion
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Madis Reivik kirjutas: 05 Sept, 2024 9:06 Te arutate siin pisikesi nüansse. Aga sambal olev pilt on Wolfensteinist kopipastetud natsisõdur. Samasugune diskussioon nagu et "haakrist on iidne india..." jne.
Detailid ja nüansid on olulised. Eriti siis, kui nad on olulised. Kogu selle jama põhjuseks on sambal kujutatud sõduri munder ja kuuluvus. Kui nüüd keegi tuleb väitma, et sõdur ei kannagi seda mundrit, siis jääb alles ainult esteetiline küsimus.

Sinu "natsisõdur" (konsteptsiooni mõttes) ongi kuskilt Wolfensteinist või Hollywoodist või nõukogude filmikunstist, see on inimeste peas loodud deemon, ikoon, meem. Kuna selline kujutis lülitab kogu selle massikultuurist ajju sadestunud kammajaa sisse, siis loomulilkult pole sellega mõistlik üritada vabadusvõitlust pühitseda. Aga ise võiks ikka kriitikameele säilitada, sest mingeid natsisõdureid lahinguväljal ei eksisteerinud. Saksa sõdurid olid lihtsalt sõdurid.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kapten Trumm kirjutas: 05 Sept, 2024 9:28 Hea lakmus on ehk see, kui vaadata, kui palju taolised "vabadusvõitlejad" tegelikult ise osalevad selle va iseseisvuse ja vabaduse kaitsel.
Mina osalesin Pronksiöö mässu mahasurumisel, kuid ma ei märganud et selline kõva mees nagu Jüri Liiim selles osalenud oleks. Äkki ma eksin? :dont_know:
Mismoodi see Pronksiöö mässu mahasurumine vabadusvõitlejate poolt välja oleks pidanud nägema?

Mäletatavasti korrutati meedias pidevalt et ärge tulge tänavatele, olge kodus, laske politseil oma tööd teha ja muid selliseid elementaarseid tõdesid. Juhmimate jaoks kaasati ka tollased "suunamudijad" , niipalju kui neid oli. Ma mäletan et Gerly Padar rääkis raadios pikalt et kui hirmus ikka õues on ja ärge teie sinna minge.

Ma paadunud paremäärmuslasena, neonatsina jne jne olin juhtumisi Lasnamäel tööl ja ei lasknud end sellisest vahejuhtumist segada.
Liikumine kus hakati end abipolitseinikuteks registreerima tekkis alles pärast mäsu.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

KL oli tänaval kuigi politsei vormis.
isonts
Liige
Kontakt:

Ma sügavalt kahtlen kas KpatenTrumm oleks saanud seda mässu maha suruda, ku Jüri Lina ja teised tema sugused mehed poleks põhjustanud pronkssõduri eemaldamist. Ärgem unustagem, et Jüri Lina visati Kl välja kunas tema tegevuse kohta pronksõduri vastu algatat kriminaalasi.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Jüri Liim ikka, mitte Jüri Lina :wink:
isonts kirjutas: 05 Sept, 2024 22:34 Ärgem unustagem, et Jüri Lina visati Kl välja
isonts
Liige
Kontakt:

Mina vabandan.
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2024 13:38 Näiteks Tallinna piiril Harkus seisab siiani üks püramiidikujuline sammas "Tallinna kangelaslikele kaitsjaile". Koos mõne draakonihambaga.
Kuuldused seesinase samba siiani seismisest on mõneti liialdatud.
Püramiidi kujuline sammas, tekstiga: „Siin rajasid tallinlased 1941. aastal kaitseliini võitluseks Saksa fašistlike vägede vastu“ koos draakonihammastega seisis Harku ja Hüüru vahel viimati 27 septembril 2023.
Praegu seisab seal elektrikapp, mille kohalikud nupumehed on maskeerinud kiiruskaameraks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline