Ma olen mingil ajal ka elektroodiga keevitanud, kui mul suurt poolautomaati veel polnud. Et see suur ja vändaga keevitas ikka natuke teistmoodi kui väike ja ühefaasiline, millega nt ehitusel keevitatakse. Mul on täna kaks poolautomaati, 300A ja 190A. Paksema raua keevitamisel on ikka nagu mersu ja mosse. Suurem keevitab palju stabiilsema tulega, ei "väsi" 15 min töötamisega ära ja keevitus on palju viisakam.vanahalb kirjutas: ↑26 Sept, 2024 13:30 Siis on ta teil küll vanem kui leib
Võta paralleel keevitustrafoga - on vaskmähiste ja vändaga 200 kiloseid ja elektroonikaga 20 kiloseid Suutlikkus on sama ja väiksem isegi parem.
Ma olen eelmisel aastal äsja ostetud Telwini ratastega laadija lahti lammutanud et inimese moodi kaablid panna ja see oli seest praktiliselt tühi. Enamus kaalust tuligi plekk- kestast, kanalitest ja ratastest.
Aga küllap sa said aru, et 300A välja andval käivituslaadijal ei saa olla mingid odavad juudiplekist krokodillid. Kahtlustan, et sellised krokodillid on just nendel imeomadustega hiina alibaba kompaktlaadijatel.
Telwini (italiano) kohta ma ei oska kurta, mõlemad keevitused on Telwini omad, akulaadija kah. On 25 aastat vastu pidanud ja küllap peab ka teise 25 aastat. Tühjad on suured korpused sees mitte seepärast, et sinna ei taibata midagi panna, vaid seepärast, et kuumeneva seadme ümber oleks piisavalt õhuruumi, mistõttu selline kannatab rohkem koormust ja tegelt ka ülekoormust. Ka poolautomaadi näiliselt suur punane kast on enamikus ju tühi. Mitte ainult Telwinil, vaid ka Kemppil.