Liikluse planeerimisest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: Liikluse planeerimisest

Postitus Postitas Some »

Ma vabatahtlikult kesklinna ei roni. Ainult transiit. Mis on kesklinnas nii ahvatlevat mida Ülemistest või Roccast ei saa?
Ja transiiti on vaja, sest paraku ummikutest hoolimata saab Piritalt Koplisse kõige kiiremini läbi kesklinna. Sadamast ma parem ei räägi. Ning ausalt, ma ei viitsi Piritalt Koplisse jalgrattaga sügada, isegi ilusa ilmaga mitte. Kuigi jalgratas täitsa olemas ja oma lõbuks saab sõidetud küll. Ehk olen vanaks jäänud? Viiekümneselt juba liigesed pole enam need.
Aga kui akf tsivi_list on nõus oma kastikaga mulle küüti pakkuma siis ära ei ütle (kui just vihma/lund ei saja).
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

tsivi_list kirjutas: 29 Sept, 2024 13:27 Linnas peab olema mugav antud linnaosa elaniku jaoks, mitte mingi transiidi jaoks. Linnast peab saama ringiga ümber sõita mugavalt aga mitte linnast läbi. Linnast läbisõit tuleb teha võimalikult ebamugavaks, siis läheb kohalikul elanikul elukeskkonnd palju paremaks.
Seda võib isegi tüüpselt ringi- (Tartu) ja poolringikujuliste (Helsinki) linnade puhul arutada, et kas see mõte on kuidagi asjalik. Aga Tallinn on oma kujult liblikas (keskosa litsutud Tallinna lahe ja Ülemiste järve vahele. Kuidas sa sealt ümbersõite rajad? Ok, Järvevana ja sellega paralleelsed tänavad on olemas, aga seal ju ka kohalikud elanikud, kes "transiiti ei taha". Ja teatud kellaaegadel on kogu see liiklus seal Järvevana kandis nii umbes. Peale on teid vaja aeg-ajalt remontida ja kustkaudu siis liikuma peab?

Ehk siis viidatud seisukoha saab juba eos kuulutada Tallinna kontekstis pehmelt öeldes rumalaks.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

_dumbuser_ kirjutas: 29 Sept, 2024 14:13
tsivi_list kirjutas: 29 Sept, 2024 13:27 Linnas peab olema mugav antud linnaosa elaniku jaoks, mitte mingi transiidi jaoks. Linnast peab saama ringiga ümber sõita mugavalt aga mitte linnast läbi. Linnast läbisõit tuleb teha võimalikult ebamugavaks, siis läheb kohalikul elanikul elukeskkonnd palju paremaks.
Et siis nagu teeks igale linnaosale oma poe (söök, jook, ehitus, jne), juuksuri, panga, kooli ja kui keegi tahab minna näiteks vanalinna vaatama (ma küll ei tea kes seda üldse enam tahab, minu tuttavatest on väga paljud kes pole sinna enam aastaid sattunud) siis unustagu ära sest see on miski muu linnaosa teema ja tal pole vaja sinna ronida.
Üldiselt võib öelda, et idioot olla on kah inimõigus.
Ja-jaa, sellised asjad olid olemas juba nõukaajal. Mustamäel ABC-d ja Lasnamäel erinevate kohanimedega selvehallid kus elanikud pidid saama asjad aetud. Aga kuradi kommunistid , ikkagi ehitasid teid kuigi uue auto sai ainult eriloaga osta. Sõpruse puiestee ja Lasnamäele tahtsid isegi kiirtrammi käima panna. See kraav tuleks täis ajada! Või vähemalt 4 sõidurada kuuest jalgratturitele anda.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

AMvA kirjutas: 29 Sept, 2024 14:03
Mõtle ka ikka veidi enne kui postitad, kui just ei ole eesmärk ennast teadlikult rumalana näidata.
Selle eesmärgi täitis tsivi listi postitus kuhjaga
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Minu arust oleks sellisel asjal mõnel pool katsetuseks täitsa jumet 8) :
piiraks linnaosasse sissepääsu nii, et autod ligi ei saaks ja vajalikud teenused-kauplused hakkavad asuma kas linnaosa piiril või selle taga, sest muidu ei pääse kaubaautod ligi.
Kui ikka mööblit vaja, las tassivad linnaosa piirilt seljas koju - igapäevane toidukott on köömes! Bussipeatustesse lähevad lapsed turvaliselt linnaosa piirile, sest liiklus linnaosa sees on lõpetatud. jne.

Loodan, et akf tsivi_list teeb oma kodukandis sellise eksperimendi ettepaneku.
Kui aga selgub, et ta elab eramajas väljaspool suuremat linna, siis on asi kurjast, sest tegemist oleks tüüpilise demagoog-targutajaga ... :evil:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Tallinnas oli see niimoodi siis kui Pronksi ja Raua tänav ja vist ka osa Narva maanteest suveks üles kaevati.
Tagasiside ei olnud hea.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Olukorra lahendaks maksustamine (nagu meie riigis kombeks). Miskid kaamerad linnaosa piirile ja iga kord kui kaamerasse sõidad - nätaki, pangaarvelt -5EURi. Me kõik hakkaksime kastiratastega sõitma.
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

Some kirjutas: 29 Sept, 2024 14:37 Viiekümneselt juba liigesed pole enam need.
Aga kui akf tsivi_list on nõus oma kastikaga mulle küüti pakkuma siis ära ei ütle (kui just vihma/lund ei saja).
Kastikat pole ja ligi viiekümneselt eelistan juba 4+ aastat isiklikliku elektritõuksiga linnas liigelda.
Mõnusalt püstine sõiduasend ja ei pea väntama.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Endal tõuksi pole aga Bolti ja Tuulega sõidan mõnuga. Kui ilus Ilm on. Aga kogu logistikat ma tõuksile üles ei ehitaks.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

kas reaalselt on tõuksiga võimalik poekotti ka vedada?
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: Liikluse planeerimi

Postitus Postitas Some »

Jalgade vahel vòi seljakotis. Aga Eestis peab vähemalt ûks auto peres olema, ilma on raske.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Tänapäeval sõidetakse tõuksiga nutikas näpus ja mõlemad käed lahti - ratast juhitakse põlvedega. Üritame ikka trendidega kaasas käia. :mrgreen:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

diesel kirjutas: 30 Sept, 2024 14:14 kas reaalselt on tõuksiga võimalik poekotti ka vedada?
Põhiliselt käin poes jalgsi aga vahel ka tõuksiga. Alati seljakotiga.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

tsivi_list kirjutas: 01 Okt, 2024 7:18 Põhiliselt käin poes jalgsi aga vahel ka tõuksiga. Alati seljakotiga.
Kui suur su perekond on?
Muidu pisut eilset liiklusstatistikat. Eile sai liikluses viga 6 inimest. Neist 2 jalgratturit ja 3 tõuksijuhti. Kuues kukkus bussis rulaatorilt maha.
https://www.delfi.ee/artikkel/120325688 ... ud-naisele
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Some kirjutas: 01 Okt, 2024 8:03
tsivi_list kirjutas: 01 Okt, 2024 7:18 Põhiliselt käin poes jalgsi aga vahel ka tõuksiga. Alati seljakotiga.
Kui suur su perekond on?
Muidu pisut eilset liiklusstatistikat. Eile sai liikluses viga 6 inimest. Neist 2 jalgratturit ja 3 tõuksijuhti. Kuues kukkus bussis rulaatorilt maha.
https://www.delfi.ee/artikkel/120325688 ... ud-naisele
Kahjuks toimus enamus neist ratturi ja tõuksiõnnetustest autojuhtide süül.

Nüüd tuleb küll Trumm siia õiendama, et jalgratturid ja tõuksijuhid kihutavad uisapäisa ülekäigurajale, aga minu põhimõte liikluses on see, et ma vaatan alati ülekäigurajale lähenedes, kas keegi võiks seda ületada, sest mina olen liikluses tugevam osapool.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist