AndresTy kirjutas: ↑14 Okt, 2024 9:38
krijgsvolk kirjutas: ↑13 Okt, 2024 20:32
Erureamees kirjutas: ↑13 Okt, 2024 9:45
Jah, mul naine tuli ämma tuppa kuulatama, mis värk on.

Aga noh, saame meiegi vanaks ja lemmikud on vähe muutunud. Suveniiri peale üle pole läinud.
Kuni Nazarethi, Deep Purple ja Metallicat kuulavad on normaalsed inimesed!
Minu vanaema arvas omal ajal jälle, et sellist muusikat küll ei ole sünnis kuulata... Aga missugune muusika see tänapäeval, siis on see ebanormaalne? Kas meie lapsed mingi +40 aasta pärast kuulutavad, et need kes seda [tänapäeva ebanormaalset] muusikat kuulavad on normaalsed inimesed?
Muig jah.
Ma muidu olen väikest viisi n.ö. parandamatu melomaan. Olemas on endal ka üsna korralik digitaalne muusikakogu (60-ndad - 70-ndaid vähem, alates 80-ndatest kuni tänapäevani vähe suurem ja põhjalikum). Ja üldiselt kuulan kõike mis on kvaliteetne ja hea... "Hea" on muidugi suhteline mõiste, kellele mis Ehea" on
Kuulan väga erinevaid muusikastiile heavy metalist elektrooniliseni ja klassikalisest pungini. Ka kaasaegset nn "noorte" muusikat.
No sülti ei kuula, aga kui mingi seltskond kusagil olengul taustaks ainult sülti lasebki, sest see on nende arvates "hea", siis ei vingu ja ei kirtsuta nina (kodumaistest v.a. "Sõnajalad", Marco Tasane, Arnold Oksmaa ja muu "kakofoonia"... samas nt. Maie Parrik mul sinna ei liigitu

)
Hindan head produktsiooni, kvaliteetseid laulusõnu (kui ei ole instrumentaalpala), harmooniat ja eufooniat.
Olen 80-ndatel lühikest aega tegutsenud ka nn diskorina (sh videodiskorina mis tollal oli kuum teema) ja niiütelda isegi erinevaid "bände teinud" ja nt "Motörhead"-i lugusid saaginud...
OK. See oli taustaks, et ma ei ole eriti pirtsakas erineva muusika teemadel ja oskan omast arust asju hinnata kui need seda IMHO väärivad.
Nüüd mul ülemises korteris elavad juba teist aastat vene rahvusest "Ukraina põgenikud", nii umbes 25-30 vanuses lastetu paarike.
Ja need kuulavad seal mingit sellist muzooni, et ka minu närvid ütlesid üks hetk üles
Ma ei oska seda nagu üheselt isegi liigitada. Kõige lähedasem nimetus asjale oleks vast "Hard DNB" või "Heavy Neurofunk" kui sellele lisada "Extremely" ette.
No ma ei leia siin kohe esimese hooga pädevat näidet, aga sellise lahjema (rõhutan, lahjema!) versiooni kohta midagi kiiruga leidsin
https://youtu.be/E1_zlsPHyvo?t=142
n.ö. "tavalist" klassikalist meloodilist Drum and Bass ma võin kuulata küll. Ei ole probleemi.
Aga see mida need seal kuulavad on ikka täisekstreem
Nad kuulavad mõlemad seda 24/7... kui üks on kusagil ära (tööl?), siis teine on ikka jälle samal ajal kodus ja kuulab... või mängib see neil lihtsalt "reply" asendis kusagil taustaks ilma pausideta.
Ma käisin ütlesin, et keerake palun vaiksemaks, sest see ajab hulluks.
Keerasidki. Aga see sünti, bassi ja basstrummi tümakas tuleb mingite selliste hertsidega, amplituudi ja intensiivsusega, et kostub läbi seinte ja lagede nagu tümpsuks see vaikselt sul sealsamas kõrval. Selline "Dümm-dümm-dümm-dümm-dümm...." ja siis "dümmdümmdümmdümmdümmmmmm"... (praktiliselt ilma muu meloodiata) ja jälle uuesti otsast peale "dümm-dümm-dümm" ja ilma pausideta....
...ma nii pädevalt ei oska kirjeldada nagu klassikud:
https://www.youtube.com/watch?v=wtPFdOhNTSc
No ka muu rahvas hakkas käima mulle kaebamas, et ei ole võimalik elada enam, sest see pidev katkematu dümm-dümm ajab hulluks. Ja sellel dümm-dümmil on imekspandav võime läbi betoonist seinte väga kaugele levida...
Käisin siis uuesti ukse taga neil ja vestlesin ning selgitasin olukorda.
Õnneks väga mõistlikud ja arusaajad inimesed.
Nüüd käivad mõlemad ringi (nt iga poole tunni tagant õues maja nurga taga suitsu kimamas) sellised vähe asjalikumad ja korralikumad kõrvaklapid peas... midagi sellist
No ma tõesti ei tea, kuidas nad suudavad ja kuidas neil aju juba ei plahvata, sest no tõesti ma pole neid kumbagi kordagi enam näinud ilma nende kõrvaklappideta. Ja kui ta sinust mööda läheb, siis on kosta seda sama tümm-tümm-tümm värki.
Selline hala siis vahelduseks.