Muusikaline vahepala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Muusikaline vahepala

Postitus Postitas OLAVI »

Manurhin kirjutas: 25 Apr, 2024 17:51
vanahalb kirjutas: 23 Apr, 2024 21:55 Muidugi oleks äge kui ise 75 välja veaks ja raadiost tuleb tervituseks Velikije Luki " Tallinn põleb" või Ruja "Murtud lilled ".
Siis pead 80 välja vedama. Vanasti sai alates 75 sünnipäevast raadiosse õnnesoovi saata, nüüd alates 80. Mitte väga ammu just ise uurisin. Ohh, ma kujutan ette, mis nägu noored teevad, kui mind ühel päeval õnnitletaks lauluga "Täna jälle me joome bensiini" :mrgreen: .
Täna kõlas Õnnesoovisaates AC/DC lugu ja ajaga muutuvad needki klassikaks (21.00).
https://vikerraadio.err.ee/1609474386/onnesoovid
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Erureamees »

Jah, mul naine tuli ämma tuppa kuulatama, mis värk on. :lol: Aga noh, saame meiegi vanaks ja lemmikud on vähe muutunud. Suveniiri peale üle pole läinud.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Erureamees kirjutas: 13 Okt, 2024 9:45 Jah, mul naine tuli ämma tuppa kuulatama, mis värk on. :lol: Aga noh, saame meiegi vanaks ja lemmikud on vähe muutunud. Suveniiri peale üle pole läinud.
Kuni Nazarethi, Deep Purple ja Metallicat kuulavad on normaalsed inimesed! :D
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

krijgsvolk kirjutas: 13 Okt, 2024 20:32
Erureamees kirjutas: 13 Okt, 2024 9:45 Jah, mul naine tuli ämma tuppa kuulatama, mis värk on. :lol: Aga noh, saame meiegi vanaks ja lemmikud on vähe muutunud. Suveniiri peale üle pole läinud.
Minu vanaema arvas omal ajal jälle, et sellist muusikat küll ei ole sünnis kuulata... Aga missugune muusika see tänapäeval, siis on see ebanormaalne? Kas meie lapsed mingi +40 aasta pärast kuulutavad, et need kes seda [tänapäeva ebanormaalset] muusikat kuulavad on normaalsed inimesed?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

"Tänapäeva noorus" on päris vaimustuses 80date muusikast (Depeche, Van Halen), kusjuures vähemalt enda näitel võin öelda, et see huvi on neil tekkinud ilma igasuguse minupoolse eeskujuta.
Ise songivad kusagil Spotifys ja leiavad jne.

Ja noh, kui aus olla, siis 80datel oli popmuusikatööstuse tehniline tase kindlasti kõrgem (jättes kõrvale maitseeelistused). Kuulake nt muusikat Madonna ja Mihkel Jaagupoja kräunumise taustal, väga professionaalselt tehtud. Aga see läheb teemast kõrvale.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

AndresTy kirjutas: 14 Okt, 2024 9:38
krijgsvolk kirjutas: 13 Okt, 2024 20:32
Minu vanaema arvas omal ajal jälle, et sellist muusikat küll ei ole sünnis kuulata... Aga missugune muusika see tänapäeval, siis on see ebanormaalne? Kas meie lapsed mingi +40 aasta pärast kuulutavad, et need kes seda [tänapäeva ebanormaalset] muusikat kuulavad on normaalsed inimesed?
Muig jah.

Ma muidu olen väikest viisi n.ö. parandamatu melomaan. Olemas on endal ka üsna korralik digitaalne muusikakogu (60-ndad - 70-ndaid vähem, alates 80-ndatest kuni tänapäevani vähe suurem ja põhjalikum). Ja üldiselt kuulan kõike mis on kvaliteetne ja hea... "Hea" on muidugi suhteline mõiste, kellele mis Ehea" on 8)

Kuulan väga erinevaid muusikastiile heavy metalist elektrooniliseni ja klassikalisest pungini. Ka kaasaegset nn "noorte" muusikat.
No sülti ei kuula, aga kui mingi seltskond kusagil olengul taustaks ainult sülti lasebki, sest see on nende arvates "hea", siis ei vingu ja ei kirtsuta nina (kodumaistest v.a. "Sõnajalad", Marco Tasane, Arnold Oksmaa ja muu "kakofoonia"... samas nt. Maie Parrik mul sinna ei liigitu :mrgreen: )
Hindan head produktsiooni, kvaliteetseid laulusõnu (kui ei ole instrumentaalpala), harmooniat ja eufooniat.

Olen 80-ndatel lühikest aega tegutsenud ka nn diskorina (sh videodiskorina mis tollal oli kuum teema) ja niiütelda isegi erinevaid "bände teinud" ja nt "Motörhead"-i lugusid saaginud... :D

OK. See oli taustaks, et ma ei ole eriti pirtsakas erineva muusika teemadel ja oskan omast arust asju hinnata kui need seda IMHO väärivad.

Nüüd mul ülemises korteris elavad juba teist aastat vene rahvusest "Ukraina põgenikud", nii umbes 25-30 vanuses lastetu paarike.
Ja need kuulavad seal mingit sellist muzooni, et ka minu närvid ütlesid üks hetk üles :lol:
Ma ei oska seda nagu üheselt isegi liigitada. Kõige lähedasem nimetus asjale oleks vast "Hard DNB" või "Heavy Neurofunk" kui sellele lisada "Extremely" ette.
No ma ei leia siin kohe esimese hooga pädevat näidet, aga sellise lahjema (rõhutan, lahjema!) versiooni kohta midagi kiiruga leidsin
https://youtu.be/E1_zlsPHyvo?t=142

n.ö. "tavalist" klassikalist meloodilist Drum and Bass ma võin kuulata küll. Ei ole probleemi.
Aga see mida need seal kuulavad on ikka täisekstreem :twisted:

Nad kuulavad mõlemad seda 24/7... kui üks on kusagil ära (tööl?), siis teine on ikka jälle samal ajal kodus ja kuulab... või mängib see neil lihtsalt "reply" asendis kusagil taustaks ilma pausideta.

Ma käisin ütlesin, et keerake palun vaiksemaks, sest see ajab hulluks.
Keerasidki. Aga see sünti, bassi ja basstrummi tümakas tuleb mingite selliste hertsidega, amplituudi ja intensiivsusega, et kostub läbi seinte ja lagede nagu tümpsuks see vaikselt sul sealsamas kõrval. Selline "Dümm-dümm-dümm-dümm-dümm...." ja siis "dümmdümmdümmdümmdümmmmmm"... (praktiliselt ilma muu meloodiata) ja jälle uuesti otsast peale "dümm-dümm-dümm" ja ilma pausideta....
...ma nii pädevalt ei oska kirjeldada nagu klassikud:
https://www.youtube.com/watch?v=wtPFdOhNTSc :mrgreen:

No ka muu rahvas hakkas käima mulle kaebamas, et ei ole võimalik elada enam, sest see pidev katkematu dümm-dümm ajab hulluks. Ja sellel dümm-dümmil on imekspandav võime läbi betoonist seinte väga kaugele levida...

Käisin siis uuesti ukse taga neil ja vestlesin ning selgitasin olukorda.
Õnneks väga mõistlikud ja arusaajad inimesed.
Nüüd käivad mõlemad ringi (nt iga poole tunni tagant õues maja nurga taga suitsu kimamas) sellised vähe asjalikumad ja korralikumad kõrvaklapid peas... midagi sellist

Pilt

:twisted:

No ma tõesti ei tea, kuidas nad suudavad ja kuidas neil aju juba ei plahvata, sest no tõesti ma pole neid kumbagi kordagi enam näinud ilma nende kõrvaklappideta. Ja kui ta sinust mööda läheb, siis on kosta seda sama tümm-tümm-tümm värki.

Selline hala siis vahelduseks. 8)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Madis Reivik kirjutas: 14 Okt, 2024 10:37 Ja noh, kui aus olla, siis 80datel oli popmuusikatööstuse tehniline tase kindlasti kõrgem (jättes kõrvale maitseeelistused). Kuulake nt muusikat Madonna ja Mihkel Jaagupoja kräunumise taustal, väga professionaalselt tehtud. Aga see läheb teemast kõrvale.
No 60-ndatest n.ö. alguse saanud "popmuusika" ajajärk jäi kuni sinna kusagile 2000-ndete alguseni silma sellega, et olid maailmakuulsad "staarid" ja bändid kes tegutsesid pikalt, produtseerisid palju aastaid väga head muusikat ja olidki oma "staari" tiitlit ka igati väärt (olid selle nö välja teeninud). Oli ka siis ühepäevaliblikaid ja nn "one-hit wonders" asju, aga tundub, et vähem kui tänapäeval.
nt USA "one-hit wonders" list
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_o ... ted_States
"Tähtede" TOP40
https://www.liveabout.com/top-pop-artis ... me-3248396
jne

Tänasel päeval on üsna raske leida selliseid suure algustähega "staare", kes maailma muusikaajalukku kustumatult kirjutatakse, kuigi mõned säravamad näited siiski on ka praegu olemas... samas on veel vara osade nende (nooremate) "uute tähtede" kohta midagi põhjapanevat ütelda, sest pole teada kaua neil powerit ilma massiga sulandumata või areenilt kadumata jätkub, või kas on tegemist "ühepäeva liblikatega". Vbl on asi selles, et tänasel päeval on neid igasuguseid artiste ja bände (ja võimalusi üldse teha) kordades rohkem kui vanadel aegadel ja lihtsalt see mass tekitab sellise petliku mulje.

:roll:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kriku kirjutas: 14 Okt, 2024 12:59 Väga õige: https://epl.delfi.ee/artikkel/51008951/ ... rtsimiseks .
Vaatan lauljaid ja pean tõdema, et nad ei oska korrektselt riietuda. Sellele ei pöörata tähelepanu. Televisiooni tullakse esinema vanades katkistes pükstes, millest lausa põlved välja paistavad.

Ansamblitel on kujunenud mingi labane muusikastiil, nagu kass keksiks klaveril. Laulu ei laulda, vaid see on nagu raamatu lugemine. Öeldakse, et selline sobib tänapäeva noortele hästi. Kes ei oska muusikat hinnata ja kultuurselt tantsida, sellele sobibki see muusika suurepäraselt.

Ei taha kuidagi uskuda, et estraadimuusika ja lustakad laulud on kadunud. Usun, et need kõlavad paljudes Eestimaa paikades, sest keskealine põlvkond vajab mahedat muusikat ja sarmikaid laule.

Aleksander Kõrgesaar, Vaiatu küla
IRW

No see pole päris see, millest mina kirjutasin 8)
Mind "kass klaveril" ja katkistes pükstes hea räpp, mille järgi valsserit tantsida ei saa ei häiri karvavõrdki, kui asi ise on kvaliteetne ja tasemel produktsiooniga.

Estraadimuusika, lustakad ja sarmikad laulud ei ole samuti just minu lemmikud, kuigi ka seal on olemas mõningaid häid asju. 8)
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

selle vana ja hea mussi taustal on paljuski igasugu keelatud kraam.
tegelikult on väga tore, et mõned loomeinimesed püüdlikult seadusekuulekad polnud.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

"Tänapäeva noorus" on päris vaimustuses 80date muusikast (Depeche, Van Halen), kusjuures vähemalt enda näitel võin öelda, et see huvi on neil tekkinud ilma igasuguse minupoolse eeskujuta.
Kusjuures nad on täiesti käpuli ka kassettmaki kuulamisest või CD plaadi pealepanekust ning selle ajami sirinast. Isegi Samsungi duubelsang on kihvt. Mingite dekkide ükshaaval käimapanek on sama elevustekitav, kui trosslaskumine, enamvähem. Ja siis kui sealt mingi "Automatic for the People", "Nevermind" või "Dog Man Star" tulema hakkab on karp lahti.
Fuchs
Liige
Kontakt:

Muusikaline vahepala

Postitus Postitas Fuchs »

Fucs kirjutas: 14 Okt, 2024 12:57 No ma ei leia siin kohe esimese hooga pädevat näidet, aga sellise lahjema (rõhutan, lahjema!) versiooni kohta midagi kiiruga leidsin
https://youtu.be/E1_zlsPHyvo?t=142

n.ö. "tavalist" klassikalist meloodilist Drum and Bass ma võin kuulata küll. Ei ole probleemi.
Aga see mida need seal kuulavad on ikka täisekstreem :twisted:
Ei ole sel DnB-l hullu midagi, harjutad ja hakkab meeldimagi :)
Ma täpselt ei mäleta kas äkki Tõnis Kahu muusikanõugu saates ütles, et kunagi kui punkmuusika oli uus ja progressiivne asi, siis ajaga kaasas käia tahtvatel noortel oli märkmikus või päevakavas iga päeva peal kirjas kohustuslik punkt - kuulata vähemalt paar lugu Sex Pistolsit :D
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Ma just eile võtsin kätte ja panin üle jupi aja CD-mängija käima. Inspiratsiooni sain sellest, et sai uus ja eelmistest parem selline ostetud (New Old Stock tegelikult, umbes 15 aastat vana, aga kiles originaalpakendis). Veider kogemus, aga ma olen seda ka varem kogenud. Nimelt mingid kunagi väga meeldinud plaadid ei meeldi enam, sest need on halvasti salvestatud. Sisu meeldib endiselt, aga vormistus hakkab närvidele käima ning need mudase helipildiga plaadid lihtsalt ei leia enam plaadimasinasse teed üles.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Marvin kirjutas: 14 Okt, 2024 14:48 Ma just eile võtsin kätte ja panin üle jupi aja CD-mängija käima. Inspiratsiooni sain sellest, et sai uus ja eelmistest parem selline ostetud (New Old Stock tegelikult, umbes 15 aastat vana, aga kiles originaalpakendis). Veider kogemus, aga ma olen seda ka varem kogenud. Nimelt mingid kunagi väga meeldinud plaadid ei meeldi enam, sest need on halvasti salvestatud. Sisu meeldib endiselt, aga vormistus hakkab närvidele käima ning need mudase helipildiga plaadid lihtsalt ei leia enam plaadimasinasse teed üles.
Aga mis olukorras need plaadid on? Vanad CD-d lähevad vahel pikapeale natuke äkaseks ja vajavad puhastamist (vastavat CD/DVD puhastusvedelikku peaks vast mõnest paremast kontoritarvete poest saama). Ei tahaks nagu väga uskuda, et just pakendist võetud CD mängijal optika rokane on, aga selle jaoks on samuti vastavad puhastusplaadid olemas. Sellised harjakestega. Üldiselt küll mingi probleemi korral CD mängija lihtsalt ei loe plaati välja, vähemalt korralikult mitte, aga vahel võib ka lihtsalt heli kehvavõitu olla.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Fuchs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fuchs »

Vanad CD-d lähevad ajas ka lihtsalt "hapuks". Eriti kehtib see isekirjutatud CD-de kohta aga nagu ma aru olen saanud siis ka tehases "pressitud" CD-d ei pruugi kõige paremini säilida. Siis moekamad plaadimängijad, millel on vigadeparandus sisse ehitatud, üritavad asja veidigi paremaks teha aga alati ei õnnestu. Need veaparandusprogrammid on vist rohkem igasugu mustuse ja kriimustuste silumiseks välja mõeldud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline