Eile Suwalkis sai ostetud 2 pooleliitrist ühikut sealsest Biedronka (kohalik odavkauplusekett) poest. Maksis kokku 109,9 PLN ehk tiba alla €13 per pudel.Sam Beaver kirjutas: ↑09 Okt, 2024 19:39See pidi siis üpris ammu olema, aprillis, kui ma viimati ostsin maksis pool liitrit mingi 72 kohalikku.
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
No siis päris samasse auku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Siin targad inimesed koos.... kas pildil on pipartatik või tamme-kivipuravik ? ... või midagi kolmandat?
.
.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sai uudihimust ostetud selline konserv:
https://www.selver.ee/reservvaelaste-ko ... stus-240-g
sealiha 50%, veiseliha 30%, seakamar, vesi, sool, suhkur, vürtsid, säilitusaine: E250.
Täiesti söödav, polegi vist varem sea- ja veiselihasegu konservi pandud?

https://www.selver.ee/reservvaelaste-ko ... stus-240-g
sealiha 50%, veiseliha 30%, seakamar, vesi, sool, suhkur, vürtsid, säilitusaine: E250.
Täiesti söödav, polegi vist varem sea- ja veiselihasegu konservi pandud?

- Kilo Tango
- Liige
- Postitusi: 10211
- Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Eile olid metsas lehterkukeseened täitsa olemas , märgata on neid mahalangenud puulehtede vahelt veidi raske , kuid ikkagi , nad on täitsa olemas .
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Käib mul siis hetkel Krakovi vorsti tegu. Ambitsioone pidin korrigeerima - tea kas mimmud seda produkti üldse suhu võtavad. Pekitükkidest pidi raudselt loobuma, see oleks minestanise koht. Peki siis sulandan muu massi sisse. Poole lihast vaaritan konservideks, ette nähtud pekist saab osa mu neljajalgne sõber.
Kilo loomaliha õnnestus saad Maximast 12 EUR kilo, aga eksperimentideks pole mul millestki kahju. Mida panin tähele - Eesti suur piimapulbri tootja maa, aga piimapulbrit netu. Toidufosfaati ka - on, aga 1 kg pakendis. Vaja teda 2-3 g kilo kohta.
Kilo loomaliha õnnestus saad Maximast 12 EUR kilo, aga eksperimentideks pole mul millestki kahju. Mida panin tähele - Eesti suur piimapulbri tootja maa, aga piimapulbrit netu. Toidufosfaati ka - on, aga 1 kg pakendis. Vaja teda 2-3 g kilo kohta.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Täispiimaasendaja Nutricalf Standard 25kg - 61 EUR. https://pood.scandagra.ee/veisekasvatus ... -25kg.html
Jätkub sõpradega ka jagada
.
Prismas oli mingi 400g pakk ka.
Kui see fosfaat 6 euri kilo maksab siis paari grammi kaupa seda müüa on keeruline ja ebarentaabel ma kahtlustan.
Aga tõesti tõesti, talv hakkab tulema, peab ka midagi hakkama panema. Salaami või coppa vms..
Jätkub sõpradega ka jagada

Prismas oli mingi 400g pakk ka.
Kui see fosfaat 6 euri kilo maksab siis paari grammi kaupa seda müüa on keeruline ja ebarentaabel ma kahtlustan.
Aga tõesti tõesti, talv hakkab tulema, peab ka midagi hakkama panema. Salaami või coppa vms..
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
"sealiha" ise pole veel kogu tõde, sõltub ka mis kvaliteedi/klassi liha, kas karbonaad või kubemetükk stiilis.Some kirjutas: ↑20 Okt, 2024 10:51 Sai uudihimust ostetud selline konserv:
https://www.selver.ee/reservvaelaste-ko ... stus-240-g
sealiha 50%, veiseliha 30%, seakamar, vesi, sool, suhkur, vürtsid, säilitusaine: E250.
Täiesti söödav, polegi vist varem sea- ja veiselihasegu konservi pandud?
Alati on hoiatuseks suhkur, aga ka seakamar, millega üritatakse madalakvaliteedilisest lihast saadavat halli pläga millekski söödavaks muuta.
Pigem ütleks, et selline harjukeskmine konserv, õnneks ei kasutata maitsetugevdajaid või nende eufemisme (pärnaõieekstrakt nt). Maitsetugevdajatega on juba rupskikonservid, mis ilma selleta lõhnaks ja maitseks eemaletõukavalt.
Tegelikult väga kvaliteetne lihakonserv sisaldab 95% kandis liha, tilk vett (tehnoloogilistel põhjustel), sool-pipar ja võibolla (kuid mitte alati) naatriumnitrit (peaks sama E250 olema). Naatrumnitrit annab lihale sellise roosa värvuse ja parandab säilimist.
Suhkur lihakonservis on kindlasti ebasoovitav osa. Nimetatakse "peidetud suhkur" - ehk pannakse toitudesse, kust ostja seda kahtlustadagi ei suuda (nt soolased pooltooted).
Ehk rusikareegel on - mida rohkem E-aineid, seda saastam konserv. Sellise konservikarbi hind võiks olla seal 2-3 euro vahepeal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Öigem oleks kirjutada, et kontrollida tuleb, milliseid E-aineid lisatakse. Kõik pole kurjast, kui märk "E" küljes!Kapten Trumm kirjutas: ↑31 Okt, 2024 9:55 ... Ehk rusikareegel on - mida rohkem E-aineid, seda saastam konserv. ...
https://et.wikipedia.org/wiki/Toidulisaainete_loend
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Suhkurt antud juhul kasutatakse vast maitsetugevdajana, kasutatakse ka kodustes lihamarinaadides ja soolastes suppides. Äkki saab tänu sellele vähem soola kasutada? Seakamarat pannakse konservidesse kallerdise pärast. Jahimehed lisavad põdrakonservidele, et vähem kuiv oleks ja ilus kallerdis tekiks.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
.Suhkurt antud juhul kasutatakse vast maitsetugevdajana, kasutatakse ka kodustes lihamarinaadides ja soolastes suppides. Äkki saab tänu sellele vähem soola kasutada? Seakamarat pannakse konservidesse kallerdise pärast. Jahimehed lisavad põdrakonservidele, et vähem kuiv oleks ja ilus kallerdis tekiks
Yin ja Yan - pane soolasesse ivake magusat ja magusasse ivake soolast. Hiina köögis on nn. soolastes toitudes suhkrut ikka supilusikatega.
Ma pole kamarat pannud, aga kallerdis on olemas täitsa. Ilmselt loeb ka kui kaua keeta. Lõpuks läheb ka korralik puljong kallerdiseks.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Korralikust lihast tehtud puljong kallerdub ka ilma seakamarata, kui liha nime all kasutada mingeid peeneks jahvatatud kubemetükke ja kõhuääri (mis korralikus kodus koertele lähevad), siis tulebki leiutada. Miks nt poesülti tehakse zelatiiniga? "Korralikust lihast" pean silmas neid Lätis tehtud Nostalgia konserve, kus oli ülikena kallerdis, kuid ei kamarat ega keemiat. Paraku aga, 500 g purk maksis umbes 5 eurot ja paistab, et ostjaid nappis. Ju siis konserve ostab meil vähekindlustatud ostja. Kuskil Norras annab konserve juba poes otsida, parimal juhul leiad kaladest tehtud preserve.Some kirjutas: ↑31 Okt, 2024 10:25 Suhkurt antud juhul kasutatakse vast maitsetugevdajana, kasutatakse ka kodustes lihamarinaadides ja soolastes suppides. Äkki saab tänu sellele vähem soola kasutada? Seakamarat pannakse konservidesse kallerdise pärast. Jahimehed lisavad põdrakonservidele, et vähem kuiv oleks ja ilus kallerdis tekiks.
Inimkeha glükeemiline koormus on täna kolossaalne, kui aastas öeldakse inimese kohta tarvitatavat 70 kg suhkrut. Sestap on igasugu peidetud suhkruga tooted saatanast. Veel sada aastat tagasi tarvitas inimene aastas 1 kg suhkrut. Väike ime siis, et II tüübi diabeet on epideemiaks muutunud.
Lihatoote keemiavabaduse alus on paljuski kvaliteetne tooraine, mitte saast, mida peeneks jahvatatakse. Osade keemiate eesmärk on ka vähendada energiakulu toote kuumtöötlemiseks, korralikult autoklaavitud konserv ei vaja mingeid säilitusaineid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Vot ongi - 25 kilo kott ja 1 kilo. Tööstuse peaks avama. Fosfaadi ilmselt ostan. Projekti "Pool siga korraga võimalikult lähedal kasvatajale" raames. Vanasti umbes sellel ajal tapeti esimene notsu ja ikka osati sellega midagi teha. Taastan siis ammuunustatud vana ja ega uued nipidki kahjuks tule.wolfgang kirjutas: ↑31 Okt, 2024 9:42 Täispiimaasendaja Nutricalf Standard 25kg - 61 EUR. https://pood.scandagra.ee/veisekasvatus ... -25kg.html
Jätkub sõpradega ka jagada.
Prismas oli mingi 400g pakk ka.
Kui see fosfaat 6 euri kilo maksab siis paari grammi kaupa seda müüa on keeruline ja ebarentaabel ma kahtlustan.
Aga tõesti tõesti, talv hakkab tulema, peab ka midagi hakkama panema. Salaami või coppa vms..
Salaami mulle ei maitse või pole õiget saanud. Aga vinnutatud või soola liha teen vahel, rõõmu rikub see et peres teised isegi ei proovi neid hõrgutisi. Nosi siis nurgas üksinda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist