vanahalb kirjutas: ↑20 Nov, 2024 16:15
Ja-jah, hõõgsüüte ja detonatsiooniga olen ma kursis.
Algteema juurde tagasi tulles - 1990-ndate karburaatormootorid millel nukkvõlli rihm või kett tõmbas seisma jätmisel mootori tagurpidi tööle ja see käis siis niimoodi et juht sai ainult käik sees pidurdades selle jälle välja suretada .
Tahtsin ainult oma teadmistele kinnitust et selliseid mootoreid pole olemas. Sellepärast et niisugune väide on vähemalt kolme loodusseadusega vastuolus.
Või olid sellised mooto''
Sa puterdad taas, asjast aru saamata. Hõõgsüüde näeb välja sedasi, et peale süüte välja keeramist üritab mootor edasi käia ja teeb seda õiget pidi. Mina pole vähemalt näinud mingit tagurpidi töötamist. See on näiline.
Rihm või kett ei tõmba seal midagi tagurpidi käima. Hõõgsüüte töötab sedasi, et kui mootoril pole bensiini sulgemise võimalust (täismehhaaniline karbuss), siis mootori edasi käimiseks tuleb segu endiselt karbussist), kuid süüdet tekitab põlemiskambris või kolvi peal hõõguv tahm või hõõguv süüteküünal. Kuna süüde tekib väga vara, siis see mootori töötamine käib hirmsa lonkamise ja kolina saatel. Elektroonilise pritsega seda toimuda ei saa, sest kütuse etteanne katkeb hetkel kui süüde välja keeratakse.
Tagurpidi käima minek (diislid, ma 2-taktilistest bensumootoritest ei räägi, kuna kogemust on vähe) on diiisli ja/või väga suure surveastega kaasnev asi. Näiteks minu eelmisel, 2017 a Fiat Multijet 2 diisliga autol on seda korra seiskamisel juhtunud.
Rahvasuus on tavaline, et inimesed ei tee põhimõistetel vahel, üsna kindel on, et kui küsida keskmiselt autoomanikult detonatsiooni, hõõgsüüte ja kloppimise vahet, siis vastavad nad, et üks ja sama asi on. Või peetakse detonatsiooni klapiklõbinaks.
Igaüks, kes on mõnda aega kokku puutunud suurepärase nõuka inseneripärliga nimega Uzam-412, ilmselt on kõiki nimetatud nähtusid ise kogenud, sest antud mootor tänu tavapärasest suuremale surveastmele ning ebaõnnestunud põlemiskambri disainile oli iseäranis pirtsakas bensiini suhtes. Läänes oli selle mootoriga autodel kasutaja käsiraamatus raudpolt soovitus pruukida vähemalt 95 oktaanarvuga bensiini (samas sama surveastmega BMW mootorid sõitsid edukalt 91 oktaanarvuga).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.