Lihula sammas
Re: Lihula sammas
Oleks see esimene "kivike" kohe rahule jäetud, oleks olnud "teatud seltskonnal" olnud oma kogunemiskoht ja ülejäänud enamus oleks selle ammu unustanud ega teakski, et kus see asub.
Nüüdseks on see aastakümnete pikkune kivisaaga kinnistunud sügavale rahva ajaloolisesse mällu ja lugulauludesse nagu Kalevipoeg, keda mitte keegi ei ole ise näinud aga keda on igal sobival hetkel võimalik appi hüüda.
Kas tõesti on "seatud ametnikel" nii vähe elutarkust, et ei suuda eristada oma otsuste poolt tekitatavaid mõjusid ajas?
Nüüdseks on see aastakümnete pikkune kivisaaga kinnistunud sügavale rahva ajaloolisesse mällu ja lugulauludesse nagu Kalevipoeg, keda mitte keegi ei ole ise näinud aga keda on igal sobival hetkel võimalik appi hüüda.
Kas tõesti on "seatud ametnikel" nii vähe elutarkust, et ei suuda eristada oma otsuste poolt tekitatavaid mõjusid ajas?
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Mõttetu jutt. Enamikke inimesi ei koti see kivikuju grammi võrra ka. Pinget pakub see vähestele asjast huvitatud inimestele ja selle foorumi liikmetele.
-
- Liige
- Kontakt:
Esimene kivike ONGI ALLES ja asub märksa lähemal kui Lihula !!!
Külasta palju tahad ja iga aasta teevad vist mingeid üritusi ka.
Külasta palju tahad ja iga aasta teevad vist mingeid üritusi ka.
Ei hakanud pikka teksti tsiteerima
Aga selle kõige taustal küsiks nüüd et kas selline jälgimine ja mõjutamine nagu kirjeldati toodab siis suuremat kaitsetahet kui on vaja reaalselt relv käes agressorile vastu hakata? Mis peaks olema tulevase sõdalase motiiv? Oma pere, sugulased rahvus? Või luua kaitseliin et vikerkaarevärvilised pääseks Rootsi ja edasi samasuguste seltsi? Tuletaks siinkohal meelde et need kes Ukraina rindel sõdivad koenlaste vastu, on teinud seda ja teevad seda eelkõige riigi ja rahvustunde põhiselt mitte selleks et Poolat ja Saksamaad kaitsta.. Sarnaseid tundeid omavad eestlased aga tambitakse porr nii PPA poolt kui ka meedias... samas Pronksmehe juurde kogunejaid vaadatakse vaikides, ja igaks juhuks tsiviilrõivastes.Fucs kirjutas: ↑02 Dets, 2024 15:30 Asi on tegelikult väga lihtne. Ei puuduta üksnes seda "Lihula" ausammaste/kivide saagat.
...
NB! hea kaasfoorumlasest lugeja pane tähele, et ma ei õigusta, ega laida ka midagi maha oma postituses.
Seega ennetavalt - ära püüa mulle mingit silti külge pookida, eks.![]()
Nendele, kes teema vastu sügavamat huvi tunnevad, siis öökapi nurgale lugemist ka natuke.
SÜMBOLITE KASUTAMINE MASSILISTE KORRATUSTE ÕHUTAMISEL
EESTIS 2007. AASTA APRILLIRAHUTUSTE NÄITEL
https://digiriiul.sisekaitse.ee/bitstre ... sAllowed=y
ARNOLD SINISALU
Mõjutustegevuse piirid rahvusvahelises õiguses
https://dspace.ut.ee/server/api/core/bi ... bd/content
Politsei korjas selle mälestmärgi tee peal enda valdusse. Millisest kostruktsiooni loomisest me siin räägime? Politsei ise lõi selle "konstruktsiooni".AndresTy kirjutas: ↑02 Dets, 2024 15:59 Politsei käitumine on üks teema. Kunstilise teostuse küsimus teine. Kolmas teema on esiisade tegude mälestamine. Siin, aga lükatakse see kõik mõnusalt ühte potti kokku.
Luuakse konstruktsioone stiilis, et politsei takistab püstipanekut - järelikult on ta (ja ka valitsus) vastu esiisade mälestamisele. Või, mis sest, et on õudne käkk - kuna meil paremat pole, siis käib esiisade mälestuseks küll!
Maeitea, kui ikka soovitakse esiisasid väärikalt mälestada, siis peaks see olema midagi üldrahvalikku. Mitte nii, et kolm vandeseltslast sebivad mingi jubeda plätserdise kokku ja siis leitakse kaasaelajate poolt (soovist politseile ja valitsusele ikka kuidagi ümbernurga ära panna), et see ongi just see, mis meie esiisade tegusid kõige väärikamalt mälestama sobib.
Kas sina mälestad neid inimesi, keda selle kiviga mälestada soovitakse? Ma väga sügavalt julgen kahelda selles . Ausalt öeldes ei mälesta ka mina neid. Ei käi mälestusmärke avamas ega nende juures, ei süüta ka küünlaid nende mälestuseks.
Aga mingi osa inimestest seda teevad. Ja ma austan nende soovi seda teha. Kui nad on sellise kujundusega kivi selle jaoks valinud siis peavad nad just seda ka õigeks.
Kes on mind või sind pannud selle üle kohtumõistjaks?
Kusjuures neil, kes selle mälestusmärgiga seotud on ka õigus olla provotseeriv riigi vastu. Poleks olnud vaja Partsil selle esimese kiviga jännata. Nii nagu koer külale nii küla koerale.
Ja punased kraanad oma kambaga on maamärgina igavesti laulu sisse pandud.Madis Reivik kirjutas: ↑02 Dets, 2024 16:36 Esimene kivike ONGI ALLES ja asub märksa lähemal kui Lihula !!!
...
Tsitaat klassikast: "Vangimajast saab välja tulla aga laulu seest, mitte kunagi".
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kuidas need vikerkaarevärvilised nüüd jälle Lihulasse või sambasse puutuvad? See eri teemadesse tilgutatav seksuaalsuse inin hakkab tõsiselt ära tüütama.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Eks need pedevärgist kribamise suunised ikka sealt tulevad

Tegelikult on ju mõned Saksa II MS aegse vormi elemendid geikultuuris kasutusel küll....
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kuulge - kui te nüüd veel natuke aega jätkate, siis saame teada, kui madalaid argumente foorumis üldse kasutada saab. Iseoledloll-tase on juba käes, iseoledpede-tase ka. Kuhu edasi?
Noh Delfini pole vist kauge minna.
Ma arvan : Kui on "grupp seltsimehi" kellele seda mälestusmärki tingimata vaja on siis tehakse visand või joonistus , palutakse sellele vastava ala spetsidelt hinnang , vajadusel tehakse muudatused , siis palutakse omavalitsuselt nõusolek väljavalitud kohta mälestusmärgi paigutamiseks , kui kõik load olemas , palun , pange oma kivi paika , tantsige seal kaerajaani või mängige malet .
Ma olen seda aljošat valvanud kunagi , seda muret küll polnud et mind ei jälgitud , kes need minu jälgijad olid , mis te arvate
Ma olen seda aljošat valvanud kunagi , seda muret küll polnud et mind ei jälgitud , kes need minu jälgijad olid , mis te arvate
-
- Liige
- Kontakt:
Ikkagi, kuskohas on "jälgimine ja mõjutamine" ? Dr Sci, need on sinu õlgmehikesed.
Samba I versioon on Tallinna külje alla, kõik võivad vaadata palju kulub. Ei ole teada mingeid repressioone sellega seoses.
Samba I versioon on Tallinna külje alla, kõik võivad vaadata palju kulub. Ei ole teada mingeid repressioone sellega seoses.
-
- Liige
- Kontakt:
Arvan et enamusel on sellest kivist savi aga kuidas see ära võtmine käis on ...... 

Sa ei lugenud seda tähelepanelikult. Ginter kirjutas, et valdaja omandiõigust eeldatakse. See on AÕS järgi tõepoolest nii, aga kui kunagine valdaja (autojuht) oma omandiõigust selgesõnaliselt eitab, siis see eeldus enam ei kehti.maksipoiss kirjutas: ↑02 Dets, 2024 20:29Paar lehekülge tagasi on advokaat Garri Ginteri seletus miks.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline