Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Peeter »

Rebane11 kirjutas: 06 Dets, 2024 10:28 Mul naine on üliõnnelik kui süldi seest sellise varba leiab.
:oops: :twisted: :cry: Väga-väga veenev põhjus! 12 punkti minu poolt!
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Pühad lähenevad , menüüsse peab tulema praekapsas , kuidas on kõige parem selle toidu tarbeks pekist rasva sulatada ?
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kuuma pliidi peal, pannil? Kastrul ajab ka asja ära.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ja rasva sulatatakse aeglasel temperatuuril.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Parimad kapsad minu elus. Oli au Jõulude ajal olla Kanepis külas ühel perel. Õigemini suurel söömaajal, kuhu kutsutud mõned puutuvate firmade esindajad, aga rohkem ikka perepidu. Muu menüüst ma punnitaks enam vähem või on punnitanud teised, aga sellist kapsast ma pole rohkem saanud.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Rebane11 kirjutas: 18 Dets, 2024 22:24 Kuuma pliidi peal, pannil? ....
Mitte pahatahtlikuse pärast aga kas siin ei ole erinevust panni põhja värvusel (läikiv roostevaba, keraamika, must raud) ja panni materjalil (raud, malm)?

Teoreetiliselt peaks vist must malmpann parim olema?

(Tõin kunagi koju väga ilusa ja köögi disaini sobiva valge "emailpõhjaga" panni ja sellel ei saanud mitte kuidagi normaalselt ei liha ega kala praadida.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Ei oskagi midagi lohutuseks õelda. Mul emalipõhjaga on suur ja väike ahjupott. 40 l keedupott ka,aga teda pole ammu vaja olnud. Ilmselt värvi järgi pole kõige nutikam kööki kastruleid soetada ja naist veel vähem.
Roostevaba keedunõuna, aga praadimiseks - pruunistamiseks pole minu asimene valik. Deflon pann etem. Malm on hea, aga nõuab palju hoolt. Me ei tee ju 3 korda päevas pilavi?
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

Some kirjutas: 18 Dets, 2024 22:36 Ja rasva sulatatakse aeglasel temperatuuril.
Esimest korda kuulen, et temperatuuril on kiirus. Kiirus teatavasti on teepikkus jagatud ajaga ehk ajaühikus läbitud teekonna pikkus.

Ehk mõtles akf siiski madalat temperatuuri?
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Rebane11 kirjutas: 18 Dets, 2024 23:30 Roostevaba keedunõuna, aga praadimiseks - pruunistamiseks pole minu asimene valik. Deflon pann etem. Malm on hea, aga nõuab palju hoolt. Me ei tee ju 3 korda päevas pilavi?
Samas profiköökides kasutatakse ainult roostevabast terasest panne. Ütleme nii, et kui roostevaba panniga praadimine ei õnnestu siis viga pole panni vaid praadijas.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Samas profiköökides kasutatakse ainult roostevabast terasest panne. Ütleme nii, et kui roostevaba panniga praadimine ei õnnestu siis viga pole panni vaid praadijas.
Nõustun.
Aga igapäevaselt kasutan ukrainlaste malmpanni, mingi 12 aastat nüüd umbes(äkki 26 euri?Magaziin). Teflonid on kõik vanarauda lennand. proua kasutab vahest mingit peent säbrulise põhjaga nonsticki ja Fiskarsi tumehalli keraamikaga wokki.
muruniiduk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muruniiduk »

Jagake näpunäiteid terasest panniga. Ise katsetan hetkel sellega ja pikas plaanis tahaks teflonid kõik prügikasti lennutada.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

tsivi_list kirjutas: 19 Dets, 2024 0:34
Esimest korda kuulen, et temperatuuril on kiirus. Kiirus teatavasti on teepikkus jagatud ajaga ehk ajaühikus läbitud teekonna pikkus.

Eks madal temperatuur ole korrektsem tõesti. Samas aeglasel/kiirel tulel valmistamine on täiesti ok väljend. Pärineb vast samast ajastust, kus distantse mõõdeti tundides ja päevades. Ning pliidiplaadi temperatuuri tule põlemiskiirust reguleerides.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

muruniiduk kirjutas: 19 Dets, 2024 9:40 Jagake näpunäiteid terasest panniga. Ise katsetan hetkel sellega ja pikas plaanis tahaks teflonid kõik prügikasti lennutada.
Tahtsin juba ise kriblama hakata aga keegi on märksa korralikuma infoga hakkama saanud:
https://farwell.ee/en/blog/kuidas-valid ... ad-pannid/
Ülejäänud pannide valikud sealsamas blogis: https://farwell.ee/en/blogi/

Ise eelistaksin malmpanne aga naine ei salli neid - liiga rasked. Ning teda suht keeruline ümber õpetada, et malmpanne ei pesta.

Teflonpannidest on üllatuslikult üks paremaid sarju Ikea 365+ oma. Ja ei maksa konkurentidega võrreldes midagi.
https://www.ikea.ee/et/rooms/toidu-valm ... oud/pannid
Seal muidu igasugust tüüpi panne ja kõik tunduvad peale vaadates korralikud. Ehk siis tasub pilk enne mujalt ostmist sinna peale visata.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Some kirjutas: 19 Dets, 2024 10:26
tsivi_list kirjutas: 19 Dets, 2024 0:34

Eks madal temperatuur ole korrektsem tõesti. Samas aeglasel/kiirel tulel valmistamine on täiesti ok väljend. Pärineb vast samast ajastust, kus distantse mõõdeti tundides ja päevades. Ning pliidiplaadi temperatuuri tule põlemiskiirust reguleerides.
Madalal või keskmisel temperatuuril, aga silma tuleb ikka peal hoida. Olen korduvalt viimase laari kõrbema lasknud. Ma ise suht keskmise tempiga sulatan rasva välja. Praktiliselt ülepäeva teen suitsupõse snäkke omale. Ja liha kohe pannile, enne ei ole vaja kuumaks ajada...
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

AMvA kirjutas: 19 Dets, 2024 8:32
Rebane11 kirjutas: 18 Dets, 2024 23:30 Roostevaba keedunõuna, aga praadimiseks - pruunistamiseks pole minu asimene valik. Deflon pann etem. Malm on hea, aga nõuab palju hoolt. Me ei tee ju 3 korda päevas pilavi?
Mina ei häbene tunnistada, et kasutan odavama otsa panne. Kui läheb aia taha siis pole kahju minema visata. Eluiga on neil suht sama mis 3-4 x kallimatel pannidel. Keegi peres ikka laseb kogemata mingi aeg liiga kuumaks või kriibib ära. Ca korra aastas vahetan välja ja palvetan, et ehk ei mürgita oma toitu ja seeläbi ka iseeennast, mingi tundmatu mürkainega.. Kunagi ei tea, millest need põhjakatted tegelikult tehtud on.
Roostevaba panni pole kasutanud. Põhjus ikka sama. Ise võid hoida ja hoolitseda, aga siis ei tohi kedagi teist pannnile ligi lasta. Kahju on kallist panni minema visata. Kokasaadetes ika vaatan kadedusega, kuidas panni pliidilt kohe ahju saab tõsta...
Vene ajast kogemus malmpannidega. Lapsena sööki soojendades sai seda kraami põhjaküljest lahti ainult raudkangiga. Isa oli ainuke inimene, kes selle panniga hästi läbi sai...
Täna ilmselt saaksin ise ka malmpanniga hakkama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist