Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Pühad lähenevad , menüüsse peab tulema praekapsas , kuidas on kõige parem selle toidu tarbeks pekist rasva sulatada ?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kuuma pliidi peal, pannil? Kastrul ajab ka asja ära.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ja rasva sulatatakse aeglasel temperatuuril.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Parimad kapsad minu elus. Oli au Jõulude ajal olla Kanepis külas ühel perel. Õigemini suurel söömaajal, kuhu kutsutud mõned puutuvate firmade esindajad, aga rohkem ikka perepidu. Muu menüüst ma punnitaks enam vähem või on punnitanud teised, aga sellist kapsast ma pole rohkem saanud.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mitte pahatahtlikuse pärast aga kas siin ei ole erinevust panni põhja värvusel (läikiv roostevaba, keraamika, must raud) ja panni materjalil (raud, malm)?
Teoreetiliselt peaks vist must malmpann parim olema?
(Tõin kunagi koju väga ilusa ja köögi disaini sobiva valge "emailpõhjaga" panni ja sellel ei saanud mitte kuidagi normaalselt ei liha ega kala praadida.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ei oskagi midagi lohutuseks õelda. Mul emalipõhjaga on suur ja väike ahjupott. 40 l keedupott ka,aga teda pole ammu vaja olnud. Ilmselt värvi järgi pole kõige nutikam kööki kastruleid soetada ja naist veel vähem.
Roostevaba keedunõuna, aga praadimiseks - pruunistamiseks pole minu asimene valik. Deflon pann etem. Malm on hea, aga nõuab palju hoolt. Me ei tee ju 3 korda päevas pilavi?
Roostevaba keedunõuna, aga praadimiseks - pruunistamiseks pole minu asimene valik. Deflon pann etem. Malm on hea, aga nõuab palju hoolt. Me ei tee ju 3 korda päevas pilavi?
-
tsivi_list
- Liige
- Postitusi: 287
- Liitunud: 23 Apr, 2024 12:03
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Samas profiköökides kasutatakse ainult roostevabast terasest panne. Ütleme nii, et kui roostevaba panniga praadimine ei õnnestu siis viga pole panni vaid praadijas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nõustun.Samas profiköökides kasutatakse ainult roostevabast terasest panne. Ütleme nii, et kui roostevaba panniga praadimine ei õnnestu siis viga pole panni vaid praadijas.
Aga igapäevaselt kasutan ukrainlaste malmpanni, mingi 12 aastat nüüd umbes(äkki 26 euri?Magaziin). Teflonid on kõik vanarauda lennand. proua kasutab vahest mingit peent säbrulise põhjaga nonsticki ja Fiskarsi tumehalli keraamikaga wokki.
-
muruniiduk
- Liige
- Postitusi: 463
- Liitunud: 18 Nov, 2021 15:21
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Jagake näpunäiteid terasest panniga. Ise katsetan hetkel sellega ja pikas plaanis tahaks teflonid kõik prügikasti lennutada.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Eks madal temperatuur ole korrektsem tõesti. Samas aeglasel/kiirel tulel valmistamine on täiesti ok väljend. Pärineb vast samast ajastust, kus distantse mõõdeti tundides ja päevades. Ning pliidiplaadi temperatuuri tule põlemiskiirust reguleerides.tsivi_list kirjutas: ↑19 Dets, 2024 0:34Esimest korda kuulen, et temperatuuril on kiirus. Kiirus teatavasti on teepikkus jagatud ajaga ehk ajaühikus läbitud teekonna pikkus.
Ehk mõtles akf siiski madalat temperatuuri?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Tahtsin juba ise kriblama hakata aga keegi on märksa korralikuma infoga hakkama saanud:muruniiduk kirjutas: ↑19 Dets, 2024 9:40 Jagake näpunäiteid terasest panniga. Ise katsetan hetkel sellega ja pikas plaanis tahaks teflonid kõik prügikasti lennutada.
https://farwell.ee/en/blog/kuidas-valid ... ad-pannid/
Ülejäänud pannide valikud sealsamas blogis: https://farwell.ee/en/blogi/
Ise eelistaksin malmpanne aga naine ei salli neid - liiga rasked. Ning teda suht keeruline ümber õpetada, et malmpanne ei pesta.
Teflonpannidest on üllatuslikult üks paremaid sarju Ikea 365+ oma. Ja ei maksa konkurentidega võrreldes midagi.
https://www.ikea.ee/et/rooms/toidu-valm ... oud/pannid
Seal muidu igasugust tüüpi panne ja kõik tunduvad peale vaadates korralikud. Ehk siis tasub pilk enne mujalt ostmist sinna peale visata.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Madalal või keskmisel temperatuuril, aga silma tuleb ikka peal hoida. Olen korduvalt viimase laari kõrbema lasknud. Ma ise suht keskmise tempiga sulatan rasva välja. Praktiliselt ülepäeva teen suitsupõse snäkke omale. Ja liha kohe pannile, enne ei ole vaja kuumaks ajada...Some kirjutas: ↑19 Dets, 2024 10:26Eks madal temperatuur ole korrektsem tõesti. Samas aeglasel/kiirel tulel valmistamine on täiesti ok väljend. Pärineb vast samast ajastust, kus distantse mõõdeti tundides ja päevades. Ning pliidiplaadi temperatuuri tule põlemiskiirust reguleerides.tsivi_list kirjutas: ↑19 Dets, 2024 0:34Esimest korda kuulen, et temperatuuril on kiirus. Kiirus teatavasti on teepikkus jagatud ajaga ehk ajaühikus läbitud teekonna pikkus.
Ehk mõtles akf siiski madalat temperatuuri?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mina ei häbene tunnistada, et kasutan odavama otsa panne. Kui läheb aia taha siis pole kahju minema visata. Eluiga on neil suht sama mis 3-4 x kallimatel pannidel. Keegi peres ikka laseb kogemata mingi aeg liiga kuumaks või kriibib ära. Ca korra aastas vahetan välja ja palvetan, et ehk ei mürgita oma toitu ja seeläbi ka iseeennast, mingi tundmatu mürkainega.. Kunagi ei tea, millest need põhjakatted tegelikult tehtud on.
Roostevaba panni pole kasutanud. Põhjus ikka sama. Ise võid hoida ja hoolitseda, aga siis ei tohi kedagi teist pannnile ligi lasta. Kahju on kallist panni minema visata. Kokasaadetes ika vaatan kadedusega, kuidas panni pliidilt kohe ahju saab tõsta...
Vene ajast kogemus malmpannidega. Lapsena sööki soojendades sai seda kraami põhjaküljest lahti ainult raudkangiga. Isa oli ainuke inimene, kes selle panniga hästi läbi sai...
Täna ilmselt saaksin ise ka malmpanniga hakkama.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist