kollanePuu kirjutas: ↑25 Dets, 2024 20:38
Merevägi peaks tegelikult midagi tegema hakkama tööna. Eskortima vms. igat sellist kahtlast laeva kahurid sihitult ja hoitatuslaske tegema kui ankruga mängitakse. Patrullima kaablite pealset pinda. Arestima laevu kui see s*tt jätkub või selline intsident juhtub. Miks pole see Hiina vms. parsa FSB meeskonnaga Eesti laeva kahurite sihtmärgis? Jah laevad on meil on nagu on aga tsiviili vastu käib ikka. Kuidas ei ole meie mereväe ülessanne ikka veel selle taristu kaitse? Mida m*nni see Merevägi üldse teeb kui seda ei tee? Asju on mitu korda juhtunud ja ikka istutakse näpp p*rses. Ma tahaks kuulda kuidas Hiina s*ttahunnik juhtumisi upub Läänemeres, mitte kuidas ülla-ülla kaabel on jälle katki.
Ruttame sündmustest ette teadmata hetkel rikke põhjust, kuid su kriitikaga saab ses mõttes nõus olla, et me oleme asetatud seisu, kus me reageerime teise poole tegudele. Ma oletan, et nn mereõigus meid kui kahju kannatajaid väga hästi ei kaitse ja annab kahju tekitajatele head võimalused jama tekitada. Võib-olla vaba meresõidu mingi reglementide üldine põhimõte? Õigusteemas olen ma muidugi null. Aga üldisemalt olen ma päri foorumlastega, kes märgivad, me oleme juba sõjas. Venelastel ja ta liitlastel on Läänemeres tõestamist küll - 1) pole see teie Nato sisemeri midagi ja 2) kindlad energiaühendused käivad ida poolt mööda maismaad. Kuidas muutuda sündmustele reageerivalt sündmusi juhtivaks või kontrollivaks? Lihtne küsida, raske teoks teha.