Panen siia oma ääremärkuse: Mul oli millalgi võimalus ühte raamatut lugeda. Ja seal oli siis seik ühest atendaadist. Loomulikult võib alati öelda, et "ju ma lugesin mingit joga jälle kokku". Aga selle peale mina omakorda vastan, et te vaadake Prantsuse seriaali "Salateenistus" ja pidage meeles, et Andres Anvelt ütles selle seriaali tegemisi-toimetamisi kirjeldades, et "nii see eriteenistuste elu käibki, väga eluline ja teps mitte ulme" No vat siis raamatust nüüd. Tegemist oli Hispaanias Madriidis valitsuse liikme vastase atendaadiga. Kes oli pinnuks silmas. Et ühe sõbraliku riigi saatkonna eriteenistus avastas kahtlase tegevuse. Otsisid siis välja kes ja kus ja mis. Kui hakkasid kohalikelt kontaktidelt küsima, et mis toimub, siis öeldi, et asi ja tegevus on kontrolli all. Et ärgu sekkugu. Aga edasise biitimise käigus selgus, et veel ühe sõbraliku riigi eriteenistus biidib ja kontrollib ka veel seda asja ja andis teada, et hoidku see esimene "sõbralik" oma nina eemal, et pole vaja sekkuda. See teine sõbralik riik oli aga nii palju vingem, et kontrollis ka hispaanlasi, nii korraldajaid (ETA), kui ka neid, kes neid omakorda kontrollisid. Ja need sõbrad käisid ka salaja kontrollimas, et atendaadi planeerijatel ikka õiged paugumaterialid olemas oleksid. Ja et peale seda, kui kõik asjad paika said, siis selle "sõbraliku" riigi eriteenistus käis ja kontrollis vargsi üle ja paigaldas täiendavad laengud.ambur123 kirjutas: ↑22 Aug, 2024 19:29 Nõus. Kuid artiklitest on jäänud mulje (võimalik, et minu eksimus), et kogu töö tegid ära inimesed. Tuli grupp sukeldujaid, rentisid jahi, tegid oma töö ära ja kadusid laiali.
Sellest puudub info, et neil olnuks kaasas ROV. (Mis muidugi seda ei välista.)
Ma ei tea, kui suuri / väikeseid ROV-e tehakse aga piisavalt suur kaasa veetav aparaat juba ise tõmbab tähelepanu nn turistideks maskeerunud diversioonigrupile (kes juba niigi mingi sadamaametniku jaoks kahtlased olid).
Lisa:
Mitte, et ma kahtleks Ukraina eriväelaste võimetes või meediasse antud ametlikus infos, kuid see näib kuidagi liiga lihtne. Kui muidu on allveetööd keerulised asjad, mis õppinud sukeldujate kõrval nõuavad ka eritehnikat, siis nüüd oleks justkui nagu läbi basseini ujudes poes õlle järgi käidud...
Lihtsalt kontrolliti ja jälgiti, et asi ikka korralikult aetud saaks, patud lähevad ju kellegi teise kraesse.
Vat selline mõistujutt.
Carrero Blanco
Cui bono