Käisin öösel tuisuvaaludes kinni istuvaid autosid välja tõmbamas. Kõik olid naeltega nagu ka üks auto kes neid püüdis välja tõmmata.Lemet kirjutas: ↑02 Jaan, 2025 19:55Oma praktilise kogemuse najal julgen siinkohal vastu vaielda. Nagu juba kirjutasin, on tulnud naelkummudega käia välja tõmbamas uute lamellidega autosid lausa kahel korral. Eelmisel talvel, erinevad autod, erinevad juhid. Mõlemad istusid lahtises lumes kergel tõusul kinni, minul polnud nendele ligisaamisega ega nende liikumasaamisega mingit probleemi.Aga see naela eelis lahtises lumes puudub täiesti, või on isegi viletsam
Ei miskit neil ei õnnestunud oma naeltega.
Mul lamellid ja ei olnud probleemi nendeni jõudmisel kui ka tõmbamisel üle ja läbi vaalude. Ja kõik ühe tõmbega.
Mis me siis nüüd teeme ? Viik ?
Asi on siiski paljudes asjades kinni.
Kui raske on auto. Kui vanad on rehvid. Kui palju on läbisõit rehvidele. Kuidas on auto käsitlemine. Millised sõiduvõtted. Kas veojõu kontroll oli sees või väljas. Jne. Jne.
Kui see lamell on 2 või isegi ühe suve ka sõitnud mis siis, et vähe on selle nurgad juba ümarad ja enam.ei toimigi ideaalselt. Kui naeltega auto sõiduvõtted olid paremad võib nael tundudagi maailmapäastja. Aga võib ka vastupidi olla.
Tõmbasin oma lamellidega mis teist talve kasutuses. Volvo elektiautot nagu kelku üle tuiusuvaalude nii u. 15m nii, et selle rattad maad peaaegu ei puudutanud.
Lihtsalt mul auto 3.3T raske, jõudu kah natuke on ja köis oli mitte tavaline lint vaid veniv köis. Ühe tõmbega sai see sealt hunnikust välja.
Teine oli teepealt maas, rattad mudas ja kõhu peal kinni.
Sõidukaga sikutas seda mitu korda ja ei midagi noh lint-tropiga ei tõmmatud ka hooga seega ei saanudki minema. Venivaga jälle üks tõmme ja oli kohe väljas.
Sündmsukohta jõudmisel samuti tuisuvaalude lumi käis suurelt üle kapoti ja klaasi nii et kojamehed rabelema pidid kuigi tegu kõrge kaubikuga ja ei olnud mingit kõhklust ega kahtlust kas lamellidega saab läbi.
Muidugi on ta mul ka tagaveoline. Ja, et on ka 24/7 pea täiskaalus suvel rohkem talvel vähem.
Olen selle kaubikuga sõitmas seitsmendat talve ja ei mõtlegi naltest ning tõmbamisi on olnud igal aastal.
Teine kaubik on mul väike tühi ja kerge esiveoline ja seal on naelad kindlasti asjakohasemad olnud seega pole ühtset reeglit. Kõik sõltub.