Igaüks teeb oma valiku ise, lähtuvalt eelistustes, kuid süüdi on ikka teised?

Lähen teemas pausile.
Ei maksa lahmida ega oma mõtteid minu suhu panna!
Jah, aga palju siiski oleneb ka sellest, kuidas abi pakutakse.
Ma ei käsitlenud pakkumist, sest ilmselt on see personaalne ning kõrvalseisjad (ka mina) ei peagi teiste terviseandmeid teadma.
- ma olin ebatäpne. Ma tean juhtumeid, kui inimesele on pakutud abi, kuid selleks tuleb alkoholiga piiri pidada. Isegi võõrutusravi on selleks pakutud, kuid vastu pole võetud.Just nimelt. Osa vigastuste iseloomust aga tulenebki, et nendega ei ole inimene võimeline ennast ise aitama.
- ma siiski tean ühte lugu, kus KVJ ja peapsühholoog veteranil seda võitlust pidada aitasid ja minu teada veteran võitis.Rikkiminek - enda süü, ravi otsimine - enda süü, vajadus arstliku komisjoniga võidelda - enda süü.
- enesehävituslik ... kes seda otsustab? Kas sõbrad ja arstid? Alkohooliku puhul ka keegi teine otsustab? Minu teada ei ole Eesti Vabariigis võimalik. Loomuikult on inimesest kahju kui liigub surnuksjoomise kursil, kuid siin midagi sunniviisil teha ei saa ja minu arvates ongi inimese enda soovi vaja.Mis veteranipoliitikaga lähemalt seotutele vastati, kui nad avaldasid soovi seadusandlust muuta selliselt, et selgelt enesehävitusliku käitumisega kaasvõitlejaid, praegusi ja endiseid, oleks võimalik sundravile saata?
- ... ja alt või kõrvalt vaadates tunduvad kõik "ebameeldivad" otsused "mäeotsast". Kas minu väide tundub argumenteeritud mayor? Ütlen siis nii, et ma olen seal "orus" rohkem käinud, kui teie "mäe otsas". Päeval ja öösel. Poliitikavälist psühholoogilist, psühhiaatrilist ja sotsiaalabi on antud kui a)vajadusest teatakse ja b)abivajaja kaasa aitab. Võimalik, et mitte alati, kuid minu 5 aasta KVJks olemise jooksul ma ei mäleta, et a+b=0.Nii nagu ütlesin. Mäe otsas näib elu teistsugusena. Kõik punktid ju, eeldusel tegevteenistuse ajal.
See on muidugi rõõmustav.Martin Herem kirjutas: ↑15 Jaan, 2025 23:30 Ma saan aru pettumusest ja muust, kuid ega ma päris jama ka ei aja.
- ma olin ebatäpne. Ma tean juhtumeid, kui inimesele on pakutud abi, kuid selleks tuleb alkoholiga piiri pidada. Isegi võõrutusravi on selleks pakutud, kuid vastu pole võetud.Just nimelt. Osa vigastuste iseloomust aga tulenebki, et nendega ei ole inimene võimeline ennast ise aitama.
Tean ka kui on vastu võetud. Nii et ma ei pidanud silmas enda ravimist, vaid sellele kaasaaitamist tasemel, mida keegi teine teha ei saa.
- ma siiski tean ühte lugu, kus KVJ ja peapsühholoog veteranil seda võitlust pidada aitasid ja minu teada veteran võitis.Rikkiminek - enda süü, ravi otsimine - enda süü, vajadus arstliku komisjoniga võidelda - enda süü.
See pole tõesti nii lihtne, kohe peab hakkama ÕK-ga diskuteerima. Sundravi kriteeriumid on ikka ühesugused, olenemata sellest, mis teenistuse keegi on läbinud.
Tipptasemel väide!
- nii kättesaadav nagu tavakodanikule tasuline, kuid veteran ei tasu.Kas psühhiaatriline abi on pärast teenistust ja kogemusi, mis võiksid anda tulemuseks näiteks PTSH, kättesaadavam kui tavakodanikule?
Sutsiidiga on nii ja naa. Ma isiklikult arvan, et ühel hetkel on see ka vastuvõetav.Kogu kindrali jutu peale jõuame siiski selleni, et kui veteran ise end aidata ei taha, siis abi saagi. Suitsiid on igati okei ohver meie veteranide puhul.Ei ole okei. PTSH puhul ei piisa sellest, et näe alkohoolik. Pole midagi sellisega teha. Oleks küll. KVJ-na oleks tulnud jõuliselt nõuda sund ravi.
- see tegi mu taas rõõmsaks: Kuhu sa sõdurit ka ei suudle, ikka on perse! Teenistuses on vaja motiveerida ja luua tingimused, nende hulgas õllejoomise koht. Pärast teenistust ilmneb, et see soodustas alkoholismi? Me oleme siin väga erineval lainel.Lisaks KV ise soodustas alkoholismi Paldiskis. Värava taga oli sõdurikodu kus sai piiramatult õlut juua kes tahtis.
Ma küsin uuesti: Millest teie või keegi teine on ilma jäänud?Ebameeldivate otsustega olen harjund aga sellega ei taha ära harjuda, et lauldakse kiidulaulu kui tohutu veteranipoliitika ikka peab meeles veterane. Kuid tegelikult on peenkirjas nõudmisi niipalju, et ei tea ühtegi veterani kes sellest midagi saanud oleks.
See väide toob meelde umbes 20 aasta taguse loo Ameerikamaalt, kus kopsuvähiga mees andis sisse hagi Philip Morris-e vastu.
Kui ilma peeglita näebki ju ainult teisi, no keda siis süüdistada? Selge - vanemohvitserid, riik ...
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline