Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
parkija
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas parkija »

Ei tea , kui kehvad need meie eakad autojuhid oma tervise poolest on , mina täna näiteks eksisin Tallinnas sõiduraja valikul ning tegin "väikse ringi" Juhkentali tn ja Järvevana tee kandis sest suunaviit näitas esimeselt sõidurajalt pööret Lastekodu tänavasse , seega , kui linna ei tunne ja sõidad liikluskorraldusvahendiga näidatud sõidurajal ei pruugi sugugi soovitud suunda sattuda , ilmselt tekib kuskil enne seda Lastekodu tn . pööret veel üks sõidurada paremale , selgeltnägija võimeid ma ei oma , olgu . Lasnamägi , seal ahh , olgu
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

kui linna ei tunne ja sõidad liikluskorraldusvahendiga näidatud sõidurajal ei pruugi sugugi soovitud suunda sattuda
Lisaks tulevad üldjuhul need "liikluskorraldusvahendid" nii hilja, et liiklustihedusest tulenevalt ei olegi enam võimalik mingit manöövrit teha.
Jah, kui mööda tühja linna öösel kimada, siis jõuab reageerida... 8)

Aga... tänapäeval ilmselt eeldatakse, et kõikidel limudel on nagunii navid peal kes sinuga varakult räägivad, suhtlevad ja igasugu asju kuvavad, seega pole mõtet liikluskorraldajatest spetsialistidel (või "spetsialistidel") mõelda, juurelda, loogikat sisse lülitada ja võimelda nende "liikluskorraldusvahendiditega" :twisted:
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kirs kirjutas: 24 Jaan, 2025 15:04
Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 14:22 Ma kategooriad C ja T lasin lubadelt kustutada. Pole neid siiani vaja olnud, ei lähe nüüdki. Nendega oli vist vaja täiendav med kontroll.
Ei nõua keegi täiendavat arstlikku kontrolli. Lihtsalt, kui pole tõendit, siis C katt ei kehti. Milleks ära kustutada? :dont_know: Ja see C kati arstlik kontroll pole ammugi enam see, mis ta kunagi kauges minevikus oli kus lasid ringiratast erinevate arstide vahet nagu hakkaksid kosmosesse lendama :) Perearsti juures tsips ja tehtud.
Lihtsalt annan endale aru, et kui varem tarvis pole olnud siis nüüd 62 aastasena pole ka tolku. Hakkama ehk saaksin, aga on mul seda vaja?
Rebane11
Liige
Kontakt:

Fucs kirjutas: 24 Jaan, 2025 16:44
kui linna ei tunne ja sõidad liikluskorraldusvahendiga näidatud sõidurajal ei pruugi sugugi soovitud suunda sattuda
Lisaks tulevad üldjuhul need "liikluskorraldusvahendid" nii hilja, et liiklustihedusest tulenevalt ei olegi enam võimalik mingit manöövrit teha.
Jah, kui mööda tühja linna öösel kimada, siis jõuab reageerida... 8)

Aga... tänapäeval ilmselt eeldatakse, et kõikidel limudel on nagunii navid peal kes sinuga varakult räägivad, suhtlevad ja igasugu asju kuvavad, seega pole mõtet liikluskorraldajatest spetsialistidel (või "spetsialistidel") mõelda, juurelda, loogikat sisse lülitada ja võimelda nende "liikluskorraldusvahendiditega" :twisted:
Mul viimased Tallinna käigud. Teadsin, et pean hoidma vasakusse ritta ja maandusin ikka kusagil parklas. Naviga sõites korraga teeremont ees, navi röögib,et oled loll, pööra paremale,sinna kus on kruusahunnik, vasakul kraav,taga keegi tuututab ja katsu siis tsiviliseeritult käituda. Mul õnnestus.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Tolsamal päeval minu ja NAVI koostöö katkes.
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:02
Lihtsalt annan endale aru, et kui varem tarvis pole olnud siis nüüd 62 aastasena pole ka tolku. Hakkama ehk saaksin, aga on mul seda vaja?
Kas sul, aga teistel on vaja :P https://www.autosert.ee/et/blogi/euroop ... 5ib%202026.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:11 Tolsamal päeval minu ja NAVI koostöö katkes.
mis navi?
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kirs kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:11
Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:02
Kas sul, aga teistel on vaja :P https://www.autosert.ee/et/blogi/euroop ... 5ib%202026.
Ma küpsetaksin ennem pirukaid. Mõni sõber on, kes rooli keerab, saavad kole pahaseks kui väidan et amet või asi, muudkui istu ja rooli. Tendi rullimisest palju ei räägita. Kausist sööd ja ratta peale lased.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

No mul on ikka paaril korral pärast 1988 sohvriametist loobumist olnud C ja D vajalikud.
Paar korda sai küttepuid lähedastele ja tuttavatele veetud, kui puud ja auto oli olemas, aga juhti polnud võtta ja korra ka mingi firma väikebussiga ühe tuttava väikeettevõtte väikest seltskonda punktist A punkti B ja tagasi liigutatud, sest ettevõtte ainus D katiga juht kes selle bussiga vajadusel sõitis oli haiglas... 8)

Nüüd eelmine aasta jätsin esimest korda nn "kutselise juhi meditsiinitõendi" uuendamise vahele ja lähen siis, kui B katiga vaja on.
Samas mõeldes kogu sellele keberniitsele mis C ja eriti D kati saamisega kaasnes ei tõuse käsi just eriti kergelt, et nendest lõplikult loobuda.
Omal ajal kutselise juhi kategooriate (liikide) saamisega (kolmas, teine ja esimene) oli samuti paras ajudekompost, aga need raskesti kätte saadud kõrgemad liigid lasi Eesti Vabariik veega alla juba ammu, kui "aegunud rudimendid" ja asendas millalgi mingi "pädevustunnistustega" (kutsetunnistusega)... viimane vajab nüüd pidevat "täiendkoolitust", nagu ka paljud muud kutsed, mis on (täiendkoolitusi pakkuv kirju seltskond siis) terve mõnusalt (ära)elav majandusharu EV-s :twisted:
Täienduskoolitus (35h) on mõeldud veoautojuhile või bussijuhile, kelle olemasolev pädevustunnistus muutub või juba on muutunud kehtetuks ning ta soovib seda pikendada. Iga 5 aasta järel on 35-tunnine korduskoolitus kohustuslik.

Meie kood 95 ametikoolitused baseeruvad neljal meie kõige tugevamal kompetentsil:

Autojuhi töö- ja puhkeaeg + digitaalne sõidumeerik – unikaalne õpe simulaatoritel :shock:
Veoseohutus – koormate kinnitamine kiirelt, lihtsalt, ohutult – täiesti uus lähenemine :shock:
Ecodriving – kriitiline võimalus ettevõtte ellujäämiseks :shock:
Liiklusohutus – tark autojuht suudab liiklusohutust parandada – Sind oodatakse koju. :scratch:

Koolituse läbinu:

Saab aru autovedude korraldamise põhimõtetest, õigustest ja vastutusest
Oskab koostada kvaliteetselt reisijate ja veostega seotud dokumentatsiooni
Tunneb ja oskab kasutada uusi sõidumeerikuid
Oskab kavandada oma tööaja ressursi kasutamist vastavalt autojuhi töö- ja puhkeaja reeglitele
Oskab oma tegevusega mõjutada liiklusohutust, tööohutust
Mõistab veose liikumise füüsika aluspõhimõtteid ja oskab koormate kinnitamisel kasutada efektiivseid lahendusi
Oskab ennast kaitsta ja seista konstruktiivselt oma õiguste eest
Tunneb kliendikeskse suhtlemise alustalasid ning oskab käituda erinevates situatsioonides tulemuslikult
https://www.autosert.ee/et/koolitused/k ... koolitus/5
Ilmselt on kogu ühiskond liikunud mõtleva inimese staatusest haugimäluga indiviidi staatusesse, kui iga viie aastaga see kõik pidevalt ära unustatakse 8) :D

Tra kuda mulle see "täiendkoolituse" majandusharu imponeerib. Teine seaduslik maffia, mille tegevustest ma vaimustunud olen, on kindlustusmaffia :mrgreen:
alfa hotel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alfa hotel »

Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:09 navi röögib,et oled loll, pööra paremale,sinna kus on kruusahunnik, vasakul kraav,taga keegi tuututab ja katsu siis tsiviliseeritult käituda.
Milline navi niimoodi röögib?
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Mulle tundub, et ta räägib naisest :twisted:
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

parkija kirjutas: 24 Jaan, 2025 16:02 Ei tea , kui kehvad need meie eakad autojuhid oma tervise poolest on , mina täna näiteks eksisin Tallinnas sõiduraja valikul ning tegin "väikse ringi" Juhkentali tn ja Järvevana tee kandis sest suunaviit näitas esimeselt sõidurajalt pööret Lastekodu tänavasse , seega , kui linna ei tunne ja sõidad liikluskorraldusvahendiga näidatud sõidurajal ei pruugi sugugi soovitud suunda sattuda , ilmselt tekib kuskil enne seda Lastekodu tn . pööret veel üks sõidurada paremale , selgeltnägija võimeid ma ei oma , olgu . Lasnamägi , seal ahh , olgu
Lasnamägi on lebo, vähemalt pole mingit kastiratta ja bussiradade tsirkust tehtud. Välja arvatud Majaka tänav millest ei saa lambikodanik enam Peterburi teele. Kindlasti on veel miskeid muudatusi aga Waze vms navigaator on vajalik juba ainuüksi igasugu kiiruspiirangute pärast.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Garmin ja tom tormiga või millegi sellisega ongi keeruline.
Suure tänavate remondi aegu sõitsid kohalikud ka kõik waze abiga koju või kodust välja sest see mis hommikul oli tänav ei olnud seda enam õhtul jne.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Kiiruspiirangud , need muidugi ka ja nagu sellest veel vähe oleks , jobud on suutnud isegi ühissõidukite poolt kasutatavatele teedele / tänavatele asfaldimäed tekitada , oli ikka kaunis valus vaadata kuidas kallid linnaliinibussid neid tõkkeid ületades valusalt "oigasid" , aga ühed on võtnud eesmärgiks liiklust rahustada , teine peab ainuõigeks liikumisviisiks kastiratast , autod ja autojuhid on ilmselt väga vihatud liik inimesi .
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

alfa hotel kirjutas: 23 Jaan, 2025 16:28 Ootamatu surmasaamine või mitte, aga ma ikka ei suuda leida viidatud kaalujaotusega E21-te :dont_know:
Ilmselt kolm paksu l..si tagaistmel pluss paar kasti viina pakiruumis ja numbrid paigas? :)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline