Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas vanahalb »

alfa hotel kirjutas: 24 Jaan, 2025 19:07
Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:09 navi röögib,et oled loll, pööra paremale,sinna kus on kruusahunnik, vasakul kraav,taga keegi tuututab ja katsu siis tsiviliseeritult käituda.
Milline navi niimoodi röögib?
Garmin on üks selline nürimeelne. Sellega sõites peab ise ka silmad lahti hoidma ja lolli möla ignoreerima. Ta on täiesti võimeline veel mitu kilomeetrit tagantjärele korrutama et "võimalusel pööra tagasi" kui ta meelest õigest teeotsast mööda on sõidetud. Ka siis kui mööda sõideti sellepärast et sel õigel teeotsal oli suurvesi silla minema viinud.
Pluss variandid et juhatatakse suusarajale või asfaltteelt mingile metsaveotarktoriga läbitavale lõigule kust saaks kahe kilomeetri pärast jälle asfaldile.

Waze on palju taibukam ja arvutab mõne sekundiga uue marsruudi. Kuhugi laukasse pole ta mind küll juhatanud. Garmin on hetkel ainult sellepärast autos et selle küljes on videoregistraator.
HAT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HAT »

Kirs kirjutas: 24 Jaan, 2025 19:09 Mulle tundub, et ta räägib naisest :twisted:
Samade põhjustel soetasin x- aastaid tagasi Garmin GPS , millel hellitav codename "Carmela".
"G" jääb ka kõige keerulistemas oludes / Riia kesklinn ja sealt edasi järgmised
tõmbekeskused paikeserannikuni/ väärikaks, ei tõsta kunagi häält. Koos ja töös oleme suurepärane "taskforce".
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

vanahalb kirjutas: 24 Jaan, 2025 21:01 Garmin on üks selline nürimeelne. Sellega sõites peab ise ka silmad lahti hoidma ja lolli möla ignoreerima. Ta on täiesti võimeline veel mitu kilomeetrit tagantjärele korrutama et "võimalusel pööra tagasi" kui ta meelest õigest teeotsast mööda on sõidetud.
Mul on Garminil mula üldse maha keeratud ja teekonna ümberarvutamisega on kuidas kunagi, vahest arvutab jalamaid uue teekonna , aga teinekord jah jonnib tükk aega. Siis tuleb paari "nupuvajutusega" kaasa aidata.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Fucs kirjutas: 24 Jaan, 2025 16:44
kui linna ei tunne ja sõidad liikluskorraldusvahendiga näidatud sõidurajal ei pruugi sugugi soovitud suunda sattuda
Lisaks tulevad üldjuhul need "liikluskorraldusvahendid" nii hilja, et liiklustihedusest tulenevalt ei olegi enam võimalik mingit manöövrit teha.
Jah, kui mööda tühja linna öösel kimada, siis jõuab reageerida... 8) :
See ongi suurim erinevus näiteks Helsingis liiklemisel versus meie suuremad linnad. Seal on ikka kuradi lihtne liigelda, kõik suunaviidad on aegsasti, saab kenasti õigel ajal ümberreastuda. Ma käisin seal veel ajal kui mobiiltelefon oli helistamiseks ja gps seadet ka polnud, aga liiklemisega mingit muret küll ei olnud.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Fucs kirjutas: 24 Jaan, 2025 18:14
staatusesse, kui iga viie aastaga see kõik pidevalt ära unustatakse 8) :D

Tra kuda mulle see "täiendkoolituse" majandusharu imponeerib. Teine seaduslik maffia, mille tegevustest ma vaimustunud olen, on kindlustusmaffia :mrgreen:
Võime loota et afk Fucs lumesaan on kindlustatud ja ühiskonnale ohtu ei tekita.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

maksipoiss kirjutas: 24 Jaan, 2025 21:18
Fucs kirjutas: 24 Jaan, 2025 16:44
kui linna ei tunne ja sõidad liikluskorraldusvahendiga näidatud sõidurajal ei pruugi sugugi soovitud suunda sattuda
Lisaks tulevad üldjuhul need "liikluskorraldusvahendid" nii hilja, et liiklustihedusest tulenevalt ei olegi enam võimalik mingit manöövrit teha.
Jah, kui mööda tühja linna öösel kimada, siis jõuab reageerida... 8) :
See ongi suurim erinevus näiteks Helsingis liiklemisel versus meie suuremad linnad. Seal on ikka kuradi lihtne liigelda, kõik suunaviidad on aegsasti, saab kenasti õigel ajal ümberreastuda. Ma käisin seal veel ajal kui mobiiltelefon oli helistamiseks ja gps seadet ka polnud, aga liiklemisega mingit muret küll ei olnud.
Mul oli millalgi ikkagi juba mõned-mõned aastad tagasi kokkupuude Tartus ühe Piiterist Riiga teel olnud sakslasega, kes Tartus oli oma "transiitrajalt" välja vajunud ja eksinuna linnas korraks pausi tegi. Juhatasin ta õigele teele, aga suurim etteheide, mis ta meie liikluskorraldusele tegi, oli see, et teedel suuna- ja infotahvlid on nii viimasel hetkel, et külaline, kes õiget teed otsib, ei suuda reageeridagi. Justkui, et sildid on kohatäiteks pandud, et olemas on, ja ole rahul. Peale seda aastaid olen vaatanud just selle pilguga meie sildindust, ja no saab ikka küll etteheiteid teha. No kohe näiteks Tartus Riia-ringile linna poolt minnes: autosid niigi palju ja suur tahvel millises suunas mingi maantee läheb ja seejärgne "suunad sõiduradadelt" oli nii hilja, et ega välismaine autojuht enam korrektselt rada vahetada ei suutnud. Kas pani tuimalt ringist väljudes kuskilt teisi ridu mööda, või vajuski enne risti kõrvalritta. Ruumi korrektseks reastumiseks ju enam pole. No nüüd tehti seal ümber, aga ega märke kaugemale siis ei tõstetud, kuigi ruumi tänaval ju oleks. Aga milleks? (Nagu venelane ütleb: Kavo jebjot tšužoje gorje!) Õnneks see Riia peale väljumine probleem enam nüüd just eriti probleem pole, aga linnast välja tulijaid, kes Võru peale keeramiseks ootamatult viimasel hetkel teise ritta ette vajuvad, neid on küll olnud. No nad ju ei tea ju ja ei oskagi varem reastuda, sest märk on ju vahetult viimasel piiril enne risti, enne kui pidev joon algab kahe rea vahel. Ja selliseid näiteid on veel, justkui oleks need infotahvlid pandud üles kohaliku kohustusliku rudimendi-dimensioonina, mitte liikluse aegsaks abistamiseks eeskätt just neile, kes ei tea kuhu ja mismoodi nad sõitma peavad.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Nii ongi. Ja seepärast ei taha sõita enam ei Tartus ega Tallinnas. Hullult ägedad ringid, sellele kes teab on nad ehk mugavad, võõrale peavalu.
alfa hotel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alfa hotel »

vanahalb kirjutas: 24 Jaan, 2025 21:01
alfa hotel kirjutas: 24 Jaan, 2025 19:07
Rebane11 kirjutas: 24 Jaan, 2025 17:09 navi röögib,et oled loll, pööra paremale,sinna kus on kruusahunnik, vasakul kraav,taga keegi tuututab ja katsu siis tsiviliseeritult käituda.
Milline navi niimoodi röögib?
Garmin on üks selline nürimeelne.
Ja kohe röökis see Garmin, et juht on loll?
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

Peeter kirjutas: 25 Jaan, 2025 0:46 ... justkui oleks need infotahvlid pandud üles kohaliku kohustusliku rudimendi-dimensioonina, mitte liikluse aegsaks abistamiseks eeskätt just neile, kes ei tea kuhu ja mismoodi nad sõitma peavad.
Muide, tartlased, kas te teate, missugust marsruuti mööda viidad teid juhatavad, kui tahate Aardla tänava kaudu Riia maanteele jõuda? (Ma teistelt ei hakka küsimagi :P)
Kremli troll.
moppel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas moppel »

olevtoom kirjutas: 25 Jaan, 2025 12:30 Aardla tänava kaudu Riia maanteele jõuda? (Ma teistelt ei hakka küsimagi :P)
Aardla tn ristub Riia maanteega. Mis viitasid seal vaja peaks olema või kus sellised asuvad?
Screenshot_20250125-133209.png
moppel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas moppel »

Ok, see on tõesti päris rumal silt. Siin peab kaitsejõudude käsi mängus olema. Tahavad orkide kolonne lõhkuda.
Screenshot_20250125-134043.png
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

alfa hotel kirjutas: 25 Jaan, 2025 9:51 Ja kohe röökis see Garmin, et juht on loll?
Kunagi, töökaaslane tõmbas oma TomTomi navisse Beavise ja Buttheadi hääle teed juhendama. See ütles küll väga konkreetselt "hö-hö... dude... hö-hö... you're screwed... hö-hö..." :D
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

moppel kirjutas: 25 Jaan, 2025 13:37
olevtoom kirjutas: 25 Jaan, 2025 12:30 Aardla tänava kaudu Riia maanteele jõuda? (Ma teistelt ei hakka küsimagi :P)
Aardla tn ristub Riia maanteega. Mis viitasid seal vaja peaks olema või kus sellised asuvad?
Viitasid on nii et tapab (akf moppel näitas esimese kätte). Kui nende järgi sõita, siis on Aardla tänavast Riia maanteele jõudmine imelihtne:

https://www.google.com/maps/dir/58.3539 ... FQAw%3D%3D

Sihuke pull tekkis pärast suurt ümberehitust ja vähemalt kuu aega tagasi kehtis ikka veel.
Kremli troll.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

isakene kirjutas: 25 Jaan, 2025 13:58
alfa hotel kirjutas: 25 Jaan, 2025 9:51 Ja kohe röökis see Garmin, et juht on loll?
Kunagi, töökaaslane tõmbas oma TomTomi navisse Beavise ja Buttheadi hääle teed juhendama. See ütles küll väga konkreetselt "hö-hö... dude... hö-hö... you're screwed... hö-hö..." :D
Mul oli ühel töökaaslasel samuti muudetud häälega navi, ei mäleta enam mis mark.
See kommenteeris samuti laiapõhjaliselt. Sadamasse jõudes kui marsruut oli näiteks Helsinki - Tallinn märgitud, ägises ja öökis et tal läheb laeval süda pahaks ja sõida teist kaudu, tainas! Mingil pikal sirgel teel kus midagi juhendada ei olnud ärkas vahel ellu ja manitses et ära jää magama.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ma saan aru küll, et XXI sajand, igasugused Tom-Tomid, Garminid ja Wazed jne, aga no IMHO suuremate teede ristmikel võiks olemas olla viidad, mis näitavad suundi suurematele linnadele ja maakonnakeskustele. Kohe lambist tuleb meelde nt. Jõgeva-Põltsamaa maantee ja selle ristumine Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteega, kus Jõgevalt tulijale mittekohalikule pole mingit infi nt sellest, kuidas Viljandisse (maakonna keskus ikkagi) saada. Ristmikul pole üldse viita, enne seda ca 100m on viit: vasakule- Tartu, paremale- Tallinn ja otse- Põltsamaa. Esimene viit, kus Viljandit mainitakse, on juba Põltsamaa linnas, ca 400m ristmikust edasi. Tallinna poolt tulles on enne ristmiku viit: vasakule- Jõgeva, paremale- Põltsamaa. Tartu poolt tulles on enne ristmikku: paremale- Mustvee ; Jõgeva, vasakule- Põltsamaa; Võhma ja otse- Tallinn; Paide.

No mina tean, et Viljandisse saab läbi Põltsamaa, aga võõras inimene ei pruugi teada. Viljandi on minu arvates piisavalt suur ja tähtis linn, ning piisavalt lähedal ka (ca 45km), et vääriks maanteede ristmikule omanimelist viita.

Kuna seda maršruuti sai ka nõuka ajal pidevalt kärutatud ja siis olid seal maanteede ristmikul viitadel rajoonikeskuste linnade nimed, siis jäi eelmine aasta lihtsalt silma, kui seal 30 aastat hiljem jälle ringi kaarutasin. 8)

A see vist rohkem nutt ja hala teema on :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist