Kõik mis küsitakse. Sealhulgas ka käibemaks.
Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Tubli olin ma esimesed 6 aastat mis kõik möödusid kahjumiga (eriti minul)
Nüüd on tubli minu abikaasa.
Mina tegelen sellega aint igavusest ja nats on naisest kahju ka
Vaatan kõik võimalikke serjaale, passin siin ja mujal netis, rüüpan kohvi ja naudin investeeringut
Kristo 53980192
Kardulat pange ikke ruutpesiti, siis annab saaki 
Ühed mõisamehed rääkisid kunagi et olid kartulit kasvatanud umbes nii nagu kõrvitsat kasvatatakse. Pannud mugula hästi läbikõdunenud kompostihunnikuse ja suve jooksul kuhjasid labidaga servast pidevalt mulda peale. Lõpuks olid saanud ühest mugulast kotitäie kartulit.
No, eks see sõltub vist koti suurusest.
Kui mingit tehnikat peale labida ei ole on see täitsa hea variant. Venelaste moodi pannakse kartul labidaga tasasele maale kaevatud auku ja sügisel kaevatakse ta sealt jälle välja. Enam-vähem tuleb ots-otsaga kokku. Kevadel kotitäis mulda ja sügisel kott salve. See on sellepärast et ei mullata, ega kartul siis vertikaalselt maa alla ei kasva ja jääbki kiduraks. Teiseks on hirmus töömahukas see sügisene kaevamine. Vagu on sellega võrreldes väga lihtne laiali tõmmata. Sellist vene kartulivõttu proovisin korra sõjaväes. Mumeelest kellegi oma roodu või staabi ohvitseri suvilas. Enamus aega läks teoretiseerimisele et te kasvatate kartulit täiesti valesti. Lõpuks sain sõimata et päike vajub juba metsa taha looja aga aina jutustad siin labida najal
Kes just lehma tahab pidada siis ega seda 14 liitrit ei pea ise päevas ära jooma. Joob niipalju kui jaksab. Ülejäänust saab juustu, kohupiima . Võid saab teha ja lõssi võivad lehmad või vasikad ise ära juua. Nad joovad hea meelega kui ainult kätte antaks. Vend tegeleb ca 600 loomaga ja arvab et Eestis pole niisugusel juustutegemisel erilist mõtet kui tahta sellega ametlikult tegeleda. Nii nagu märku annad on 600 kontrolöri ukse taga ja mõõdavad kraanikausside kõrgust. Seepärast on palju lihtsam toorpiim Leetu müüa kus seda eurokolhoosi värki nii tõsiselt ei võeta. Leedukad ostavad juba aastaid hea meelega ja viivad oma autodega ära.
Teiselt poolt piiri on elab üks tuttav Peterburi äärelinna ja neil on oma suvila. Kas 0,1 või 0,2 ha. Seal oli veel nüanss et vanamees on Valgevenest ja lubas juba enne sõda igal aastal roosipeenrad üles kaevata ning kartuli akna alla maha panna. Nüüd on kas olud kehvemaks läinud või lõi vana lõpuks rusika lauale aga olevatki juba eelmisest aastast oma kartul, juurviljad ja mingi osa marjadest. Kanad on ka - saab nii mune kui liha. Mulle tulid Ostap
Benderi jutud meelde ja uurisin aga küülikud et alevikus raha eest koduseid lõunaid korraldada. Neid ei olevat aga asjal olla jumet.
Ühed mõisamehed rääkisid kunagi et olid kartulit kasvatanud umbes nii nagu kõrvitsat kasvatatakse. Pannud mugula hästi läbikõdunenud kompostihunnikuse ja suve jooksul kuhjasid labidaga servast pidevalt mulda peale. Lõpuks olid saanud ühest mugulast kotitäie kartulit.
Kui mingit tehnikat peale labida ei ole on see täitsa hea variant. Venelaste moodi pannakse kartul labidaga tasasele maale kaevatud auku ja sügisel kaevatakse ta sealt jälle välja. Enam-vähem tuleb ots-otsaga kokku. Kevadel kotitäis mulda ja sügisel kott salve. See on sellepärast et ei mullata, ega kartul siis vertikaalselt maa alla ei kasva ja jääbki kiduraks. Teiseks on hirmus töömahukas see sügisene kaevamine. Vagu on sellega võrreldes väga lihtne laiali tõmmata. Sellist vene kartulivõttu proovisin korra sõjaväes. Mumeelest kellegi oma roodu või staabi ohvitseri suvilas. Enamus aega läks teoretiseerimisele et te kasvatate kartulit täiesti valesti. Lõpuks sain sõimata et päike vajub juba metsa taha looja aga aina jutustad siin labida najal
Kes just lehma tahab pidada siis ega seda 14 liitrit ei pea ise päevas ära jooma. Joob niipalju kui jaksab. Ülejäänust saab juustu, kohupiima . Võid saab teha ja lõssi võivad lehmad või vasikad ise ära juua. Nad joovad hea meelega kui ainult kätte antaks. Vend tegeleb ca 600 loomaga ja arvab et Eestis pole niisugusel juustutegemisel erilist mõtet kui tahta sellega ametlikult tegeleda. Nii nagu märku annad on 600 kontrolöri ukse taga ja mõõdavad kraanikausside kõrgust. Seepärast on palju lihtsam toorpiim Leetu müüa kus seda eurokolhoosi värki nii tõsiselt ei võeta. Leedukad ostavad juba aastaid hea meelega ja viivad oma autodega ära.
Teiselt poolt piiri on elab üks tuttav Peterburi äärelinna ja neil on oma suvila. Kas 0,1 või 0,2 ha. Seal oli veel nüanss et vanamees on Valgevenest ja lubas juba enne sõda igal aastal roosipeenrad üles kaevata ning kartuli akna alla maha panna. Nüüd on kas olud kehvemaks läinud või lõi vana lõpuks rusika lauale aga olevatki juba eelmisest aastast oma kartul, juurviljad ja mingi osa marjadest. Kanad on ka - saab nii mune kui liha. Mulle tulid Ostap
Benderi jutud meelde ja uurisin aga küülikud et alevikus raha eest koduseid lõunaid korraldada. Neid ei olevat aga asjal olla jumet.
Uuemaid asju ei tea, aga ilmselt ma tean su venda, kui veidi kauem on olnud pildil. Tipphetkel oli mul kliendireisil bussis 6 Eesti põllumehe tiitliga klienti.
Maksale mõjus halvasti.
Maksale mõjus halvasti.
Akf klemm palka ja pensioni ei saa aga mul on kuri kahtlus, et olen Laulasmaa OTT-il temalt suitsuliha ostnud. Nii, et elabki ilma palgata ära 
Mälestuste laviin, aga kui palju tänases Eestis on demokraatiat, otsustele kaasaütlemise või otsuste nihutamise võimet? Midagi valida ehk saame, aga mida? Ametnikud määravad asju ja nemad on dünastiateni paigas.
-
TALUPOEG TALUJA
- Liige
- Kontakt:
Kui nüüd järgmistel valimistel saavad võidu needsamad. kes hetkel võimul, siis ongi nagu selles vanas anekdoodis... et välismaal kuskil kasutati ka E-valimisi ja ka seal võitis edukalt Reformierakond....
Mis me teeme? Midagi ei tee. Lihtsalt vaatame tühja kõhuga, mis juhtuma hakkab!
Valgas oli 2 partkomi instruktorit - Lepik ja Rogenbaum. Lepiku inimesed oskan näpuga üles näidata, kes on kellegi lapsed ja lapselapsed ametis. Rogenbaumi poolt nii palju ei tea, kaugem kant, aga laps on vallavanem. Hullem veel, valimistega midagi ei muuda, ametnikel eristaatus.
Ma kunagi kandideerisin valla haljastusala juhataja kohale. Olin tol ajal Taimetoodangu Inspektsiooni inspektori ametikohal. EPA diplom + ehisaianduse instruktori paberid. Mind ei kutsutud isegi vestlusele, valituks osutus keegi kellel oli lihtsalt keskharidus.
Ma kunagi kandideerisin valla haljastusala juhataja kohale. Olin tol ajal Taimetoodangu Inspektsiooni inspektori ametikohal. EPA diplom + ehisaianduse instruktori paberid. Mind ei kutsutud isegi vestlusele, valituks osutus keegi kellel oli lihtsalt keskharidus.
Kui nüüd mõelda kes on viimased 15 aastat võimul olnud, siis ei usu et midagi muutuks.
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Liha ei müü jah.
Ja laulasmaal oleme praegu aint tutvusepoolest laupäeval.
Täna näiteks võib tulla tabasalu selverisse
Ja jutt polnud mitte palga saamises vaid mujalt palga/pensioni saamises. Mää talu oü - l kõik ausalt makstud ja igasugu kontrollid käivad pidevalt. Tehakse kõikvõimalik, et tegevust lõpetada, aga veel alla ei anna.
Põhimõtteliselt ma teeks tööd ka väljaspool farmi kui keegi rahapakiga uimaseks lööks,
a paar aastat pole seda juhtunud
Kristo 53980192
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sõnnikuhunnikus, kus toitaineid on niiet tapab, võib tõesti kasvada, kuid arvestada võiks, et suure tõenäosusega on efekt tervisele sama, mis iga lämmastikuga üleväetamise puhul ehk viljades on nitraatide sisaldus läbi lae ja nitraadid on vähki tekitava toimega.Kardulat pange ikke ruutpesiti, siis annab saaki
Meil kasvasid kõrvitsad tavalises mullahunnikus, tõsi, need ei olnud korvpallist suuremad, vaid sellised väiksema jalgpalli suurused umbes.
Kunagi EV algusaegadel, kus kolhooside liigväetamine oli veel kuum teema, tehti neid nitraadiproove igalt poolt ja leiti, et turumuttide hoolega sõnnikuga väetatud aiamaade toodangus oli nitraate rohkemgi kui sinistes kolhoosikartulites.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kuna siin kartulist ja selle kasvatamisest oli juttu, siis üks lugu vahele nõuka armeest.
Teenisin aega Novosibisrskis maavägedes. Polügoonil käisime siis linna lähedal (kuni 80 km). Laskmiseks, nagu ikka, oli laskesektor. Teatud kaugusele sektori piiridest pandi vahimehed, kes pidid laskeharjutuse ajal tsiviile sektorist eemal hoidma.
Seisan siis suve lõpul seal vahimehena ja löön aega surnuks. Ja siis ilmub kohalik muzhik.
Küsib:
- Ega ma kuskil sealkandis kartulit ei ole kasvamas näinud?
- Ei ole näinud kartulit kasvamas, mis siis?
- Kevadel sai siiakanti kartul maha pandud, vaja oleks üles võtta, aga enam ei leia üles.
Maastik oli tõesti seal tõesti selline, et lauskmaa kasesaludega, mis olid kõik üksteisega äravahetamiseni sarnased.
Teenisin aega Novosibisrskis maavägedes. Polügoonil käisime siis linna lähedal (kuni 80 km). Laskmiseks, nagu ikka, oli laskesektor. Teatud kaugusele sektori piiridest pandi vahimehed, kes pidid laskeharjutuse ajal tsiviile sektorist eemal hoidma.
Seisan siis suve lõpul seal vahimehena ja löön aega surnuks. Ja siis ilmub kohalik muzhik.
Küsib:
- Ega ma kuskil sealkandis kartulit ei ole kasvamas näinud?
- Ei ole näinud kartulit kasvamas, mis siis?
- Kevadel sai siiakanti kartul maha pandud, vaja oleks üles võtta, aga enam ei leia üles.
Maastik oli tõesti seal tõesti selline, et lauskmaa kasesaludega, mis olid kõik üksteisega äravahetamiseni sarnased.
See oli juba vanavanaemade tarkus et värsket sõnnikut kartulipõllule ei veeta ning hoidku jumal, kui mahapandud kartul peaks sõnnikuga otsekontaktis olema. Ilmselt tarkpõllunduse oskused hakkavad tasapisi unustustehõlma vajuma.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Madis Reivik ja 3 külalist