Üks huvitav analüüs veel Potomaci kohal toimunud kokkupõrkest:
https://www.youtube.com/watch?v=X3PtOdR_VCc&t=500s
Väidab, et kopteri juhtkangide taga oli 500 h lennukogemusega naispiloot, kelle pädevust selle lennu käigus hinnati (midagi nagu eksamisõit autojuhtimise kategooria saamiseks).
Ka selgub sealt videost (lingitud ajast eestpoolt), et minu poolt vahendatud CRJ700 CVR sisu ei avaldatud pressikonverentsil täielikult, sest siin videos tuuakse ära ka ATC suhtlust järgmisena lähenenud Airbusiga, kus mainitakse eespool olevat liiklust (oluline info parajasti piirkonnas viibivate õhusõidukite situatsioonitunnetamise seisukohalt), ja see raadioside pidi olema kuuldav ka vähemalt CRJ700-le (kopteri osas pole ma nii kindel, nemad kasutasid torniga suhtlemiseks UHF, kuid kas neil oli ka tsiviillennunduses kasutatava VHF kuulamise võimalus ja kas seda kasutati, ei oska arvata).
Videos edasi tuleb ka mitmeid imelikke väiteid, millega ma nõus pole, nt veider viis lähenemise summaarse kiiruse leidmiseks, milleks saadi 280 sõlme (minu hinnangul, mis klapib ka kokkupõrkeks kulunud ajaga, pigem 200 sõlme - seda pole ju keeruline arvutada, liites radariinfos kajastuvad kopteri 80kt ja lennuki 120kt kokku), see laialt levinud lennuki mittenägemise väide, nagu oleks lennuki tuled linnatulede taustal (väitis lausa, et kui kopter oleks vastutulevat lennukit näinud, oleks tema liikumisteekonnast see välja paistnud - aga see paistiski ju välja, sest kopter keeras natuke paremale, nagu näeb ette lennunduses üldreegel vastutuleva õhusõidukiga kohtudes, asi ei olnud lennuki mittenägemises vaid sarnaselt minu poolt eelpool postitatud Elbe No 5 kokkupõrke juhtumiga, rumalas eelduses, et see paremale hoidmise reegel aitab igas olukorras), mängulennukitega kohtumise mittetõepäraste lähenemiste demonstreerimine, esiaknast ette nähtavuse teema (kui kopter ei võimalda kiiresti sõites pilootidel tumeda taeva taustal näha horisondist maksimaalselt 5 kraadi kõrgemal olevat vastu tulevat prožektorit, siis on midagi väga valesti projekteeritud selle sõiduvahendi juures) jne. Aga oli ka kasulikku infot: kõrgusnäidiku korrigeerimise teema, vastutuse üleandmise teema jms.