See, et teatud vaadetega tegelased foorumis üritavad siluda Trumpi kamba fopaasid ja näidata teda kui "peavoolumeedia" ja "süvariigi" taga kiusatud geeniust, on siin ka üldiselt teada. Kuid peaks aru saama sõltumata maailmavaatest ja tööd andva trollikontori emaparteist, et USA president ei tohiks taolisi plärtsatusi teha, vaid peab 9 korda mõtlema, enne kui midagi suust välja ajada.
Donald Trump JÄLLE president
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Donald Trump JÄLLE president
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Vabandan ette, aga hüppan käimas olevast vestluse lõimest korraks kaugele tagasi - kuna lugesin Vanity Fair-i ennemuistset artiklit "Inside the New Right, Where Peter Thiel Is Placing His Biggest Bets" (aprill 2022), millele üks hiljutine infosõja teemaline artikkel allikana viitas. Jäi silma, mida toona ühel kokkutulemisel USA praegune asepresident (James David Vance) ütles oma vaate kohta olukorrale, ja oma võimalike soovituste kohta USA nüüdseks-taas-presidendile Donald Trumpile.
Tsiteerin ja tõlgin, kuna mu arvates väärib kirjeldatu sarnasus toimuvaga ära tundmist. Üritan tõlkida väga neutraalselt, oma poliitilisi eelistusi hoolsalt kõrvale jättes. Rõhuasetus minu poolt.
[2] ajalooline mitte sekkumine indiaanlastelt maa ära võtmisesse ( https://www.thirteen.org/wnet/supremeco ... tory2.html )
Et jah... kuna see olulisel määral kattub minu varasema analüüsiga, et USA valijad on riigile vee peale tõmmanud ja põhiseaduskriisi risk on kõrge, siis pean vajalikuks märkida, et paistavad ka plaani kõrvad - ja plaan on väljatöötamisel olnud vähemalt aastast 2022.
Kiviseks põhjaks, millest halvemini USA saatus minna ei saa, peaksin mina Venemaa ja 1993. aasta varianti - et partii lõppmäng tuleb stiilis Jeltsin vs. Ülemnõukogu. Loodan muidugi, et enne kivise põhjani kaevumist tuleb kopal mõni voolik lahti ja õli välja.
Tsiteerin ja tõlgin, kuna mu arvates väärib kirjeldatu sarnasus toimuvaga ära tundmist. Üritan tõlkida väga neutraalselt, oma poliitilisi eelistusi hoolsalt kõrvale jättes. Rõhuasetus minu poolt.
Tõlge:Vance described two possibilities that many on the New Right imagine—that our system will either fall apart naturally, or that a great leader will assume semi-dictatorial powers.
“So there’s this guy Curtis Yarvin, who has written about some of these things,” Vance said. Murphy chortled knowingly. “So one [option] is to basically accept that this entire thing is going to fall in on itself,” Vance went on. “And so the task of conservatives right now is to preserve as much as can be preserved,” waiting for the “inevitable collapse” of the current order.
He said he thought this was pessimistic. “I tend to think that we should seize the institutions of the left,” he said. “And turn them against the left. We need like a de-Baathification program, a de-woke-ification program.”
“I think Trump is going to run again in 2024,” he said. “I think that what Trump should do, if I was giving him one piece of advice: Fire every single midlevel bureaucrat, every civil servant in the administrative state, replace them with our people.”
“And when the courts stop you,” he went on, “stand before the country, and say—” he quoted Andrew Jackson, giving a challenge to the entire constitutional order—“the chief justice has made his ruling. Now let him enforce it.”
This is a description, essentially, of a coup.
“We are in a late republican period,” Vance said later, evoking the common New Right view of America as Rome awaiting its Caesar. “If we’re going to push back against it, we’re going to have to get pretty wild, and pretty far out there, and go in directions that a lot of conservatives right now are uncomfortable with.”
“Indeed,” Murphy said. “Among some of my circle, the phrase ‘extra-constitutional’ has come up quite a bit.”
[1] araabia sotsialism, Saddam Husseini parteiVance kirjeldas kaht võimalust, mida mitmed uusparempoolsed ette kujutavad - et meie süsteem kas laguneb loomulikul teel, või tuleb suur juht, kes haarab pool-diktaatoriliku võimu.
“On üks tüüp nimega Curtis Yarvin, kes on mõnedest säärastest asjadest kirjutanud,” ütles Vance. Murphy mühatas teadvalt. “Põhimõtteliselt on üks võimalus aktsepteerida, et kogu tsirkus kukub kokku,” jätkas Vance. “Sel juhul on konservatiivide ülesanne praegu säilitada nii palju, kui on võimalik säilitada," oodates praeguse korra "vältimatut kokku kukkumist".
Ta ütles, et peab seda pessimistlikuks. “Ma arvan, et me peaks vasakpoolsuse institutsioonid üle võtma," kirjeldas ta. “Ning kasutama neid vasakpoolsuse vastu. Me vajame de-Baathiseerimise [1] programmi, de-wokeiseerimise programmi.”
“Ma arvan, et Trump kandideerib 2024. aastal uuesti,” ütles ta. “Kui mõtlen, mida Trump tegema peaks - kui ma talle nõu anda saaks: annaksin talle ühe nõuande: vallanda viimane kui keskastme bürokraat, avalik teenistuja ning haldusametnik, asenda nad meie inimestega.”
“Ja kui kohtud sind takistavad,” jutustas ta edasi, “tule kogu maa ette ja ütle -" ning ta tsiteeris Andrew Jackson-it, esitades väljakutse kogu põhiseaduslikule korrale - “ülemkohtunik on oma otsuse teinud. Las ta nüüd jõustab selle.” [2]
Olemuslikult on see riigipöörde kirjeldus.
“Me elame hilise vabariigi ajal,” ütles Vance hiljem, meenutades uusparempoolsete seas levinud võrdlust USA ja Rooma vahel, ajal mil Rooma ootab Caesari tulekut. “Kui me sellele vastu suruda plaanime, peame üsna metsikult suruma, ja üsna kaugele välja, ja minema suundadesse, kuhu minemine paljudele praegustele konservatiividele ebamugavust valmistab.”
“Jahah”, lisas Murphy. “Minu ringkonnas on fraas ‘konstitutsiooniväline’ üsna sageli jutuks tulnud.”
[2] ajalooline mitte sekkumine indiaanlastelt maa ära võtmisesse ( https://www.thirteen.org/wnet/supremeco ... tory2.html )
Et jah... kuna see olulisel määral kattub minu varasema analüüsiga, et USA valijad on riigile vee peale tõmmanud ja põhiseaduskriisi risk on kõrge, siis pean vajalikuks märkida, et paistavad ka plaani kõrvad - ja plaan on väljatöötamisel olnud vähemalt aastast 2022.
Kiviseks põhjaks, millest halvemini USA saatus minna ei saa, peaksin mina Venemaa ja 1993. aasta varianti - et partii lõppmäng tuleb stiilis Jeltsin vs. Ülemnõukogu. Loodan muidugi, et enne kivise põhjani kaevumist tuleb kopal mõni voolik lahti ja õli välja.
Midagi rumalat ma siin ei näe. Täpselt samamoodi kui näiteks augustiputši ajal - keegi tagandatakse, kellegi uksevõtmrd enam ei tööta, masinakirjutaja tasemel töötajad jäävad paigale ... Täiesti tavapärane ju kui proovitakse terve riigi kurssi muuta. Või mismoodi see peaks toimuma - et Bideni mehed hakkavad hindama Trumpi kandidaatide sobivust ja meelsust?
Ei, Lääne-Euroopa ja Põhja-Ameerika õigusriikides ei ole riigipöörded tavapärased.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Moskvas ja Pekingis kindla peale rõõmustatakse, mida veel rohkemat tahta kui professionaalse riigiaparaadi kaadri laialiajamine ja selle asendamine lollide, kuid parteilojaalsete pugejatega. USA lammutamine käib täie hooga“Ma arvan, et Trump kandideerib 2024. aastal uuesti,” ütles ta. “Kui mõtlen, mida Trump tegema peaks - kui ma talle nõu anda saaks: annaksin talle ühe nõuande: vallanda viimane kui keskastme bürokraat, avalik teenistuja ning haldusametnik, asenda nad meie inimestega.”

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Meil lastakse samuti kantslerid/asekantslerid ning riigisekretärid lahti ning asendatakse lollidega? Keegi väga palju ei kobise selle pärast
Kui meie valitsus sama hoogsalt ametnike lahti laseks oleks minul küll pöidlad püsti...
Kui meie valitsus sama hoogsalt ametnike lahti laseks oleks minul küll pöidlad püsti...
Meil siiski Kapo julgeolekukontrolli tehakse: https://kapo.ee/et/content/korduma-kipp ... aldkonnas/ .
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Mina jälle hoiaksin pöidlad püsti, kui meil poemüüjad, kalurid ja ehitajad kõik lahti lastaks.
Aga päriselt ka või - noorus on hukas, ametnikud tuleb lasta, sest neid on liiga palju ja nad ju ei tee midagi, Riigikogusse piisab 50-st saadikust, poliitikud ja eliit on kõiges süüdi, riik on liiga õhuke, riik on liiga paks ja kõik muu selline ülimalt "originaalne" kraam?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Meil on oma valitsuseski olnud mureks, et osadel valitsuse liikmetele pole vajaliku taseme riigisaladuse luba. Muidugi on seejuures jälgitud ka, et sellist tegelast tundlikule infole ligi ei lasta...Kriku kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 15:08 Meil siiski Kapo julgeolekukontrolli tehakse: https://kapo.ee/et/content/korduma-kipp ... aldkonnas/ .
Kas mitte valitsus ise ei ole kuulutanud välja ametnike arvu vähendamise vajadust? Kärpekrokodillid...AndresTy kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 15:26Mina jälle hoiaksin pöidlad püsti, kui meil poemüüjad, kalurid ja ehitajad kõik lahti lastaks.
Aga päriselt ka või - noorus on hukas, ametnikud tuleb lasta, sest neid on liiga palju ja nad ju ei tee midagi, Riigikogusse piisab 50-st saadikust, poliitikud ja eliit on kõiges süüdi, riik on liiga õhuke, riik on liiga paks ja kõik muu selline ülimalt "originaalne" kraam?
Mida sel juhul riigipöörde all mõeldakse? USAs olid valimised. Valiti Trump ehk vabariiklased. E- valimisi ei olnud, posti teel valimisi kontrolliti. Trump ongi legitiimne president. Välisriikide arvamus siin ei loe. Elementaarne et ta teeb kaadrimuudatused sest vana administratsioon hakkab vastu töötama. Tarkade asendamine lollidega on propaganda või soovmõtlemine. Tarku on seal mõlemas parteis.
Kui nüüd keegi arvab riigiaparaat või isegi kohus on seal väga sõltumatud siis on ta mu arvates liiga sinisilmne. Tasub meenutada Trumpi eelmist ametiaega kui loetud päevad enne lõppu suri üks juudi vanaproua ära - Ülemkohtu kohtunik. Siis oli pikem kurtmine et oleks võinud veel natuke vastu pidada. Nüüd said vabariiklased sinna oma kohtuniku nimetada ja ülekaal nihkus nende poolele.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma ei oleks sugugi kindel, et see üllatuslik Trumpi võit (kuigi viimase hetkeni arvamusküsitlustes oli tasavägine rebimine) pole justnimelt Muski ja Tiktoki teene. Umbes nagu sai Rumeenia presidendivalimiste esimeses voorus üllatuslikult võitjaks venemeelne kandidaat.
Ei maksa seda väga rõhutada, et valija tahe jne.
See, et USAs on riigiaparaat rohkem politiseeritud kui nt meil, on tegelikult häda neile. Ma küll ei kujutaks ette mingeid parteile lojaalseid kohtunikke Eestis. USA-s on see reaalsus.
Ja first and foremost - USA ühiskonnas on idiootide osakaal tunduvalt suurem kui meil, põhjuseks pidi olema USA üldharidussüsteemi üldine nõrkus (vähemalt meiega võrreldes). See toodab palju igasugu uhhuusid ja lameda maa uskujaid.
Ei maksa seda väga rõhutada, et valija tahe jne.
See, et USAs on riigiaparaat rohkem politiseeritud kui nt meil, on tegelikult häda neile. Ma küll ei kujutaks ette mingeid parteile lojaalseid kohtunikke Eestis. USA-s on see reaalsus.
Ja first and foremost - USA ühiskonnas on idiootide osakaal tunduvalt suurem kui meil, põhjuseks pidi olema USA üldharidussüsteemi üldine nõrkus (vähemalt meiega võrreldes). See toodab palju igasugu uhhuusid ja lameda maa uskujaid.
Viimati muutis Kapten Trumm, 10 Veebr, 2025 15:41, muudetud 1 kord kokku.
Ise sa võrdlesid augustiputšiga?
Esiteks ei ole see elementaarne. Eeldus, et kõik eelmise presidendi ajal töötanud ametnikud hakkavad kohe vastu töötama, on arengumaade poliitilisse kultuuri kuuluv mõtteviis. Gruusias käib näiteks asi nii, et kui keegi valimised kaotab, lõpetab ta vanglas. Sa elad Soomes, nagu ma olen aru saanud - kas seal vahetatakse massiliselt õiguskaitseorganite töötajaid pärast valimisi välja?vanahalb kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 15:34USAs olid valimised. Valiti Trump ehk vabariiklased. E- valimisi ei olnud, posti teel valimisi kontrolliti. Trump ongi legitiimne president. Välisriikide arvamus siin ei loe. Elementaarne et ta teeb kaadrimuudatused sest vana administratsioon hakkab vastu töötama.
Teiseks, nagu juba mitu korda öeldud, kaadrimuudatused peavad toimuma õiguspäraselt. Julgeolekukontroll on õiguspärase protseduuri osa ja mitte ilma asjata.
Kolmandaks, muidugi võib õiguspäraselt võimule saanud isik põhimõtteliselt sooritada riigipöörde. Ajaloost on selle kohta palju näiteid.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Ja demokraatias pole sugugi "elementaarne" et "vana süsteem" hakkab vastu töötama. Loomulikult presidendi lähiringkond tuleb uus (chief of staff ja kogu see kamp). Aga kohtusüsteem, kõiksugu ametnikkond.. üksikute eranditega arvaks et ei tööta siin vastu kedagi.
Soomes ei ole kaheparteisüsteemi. See mis USAs toimub on iseloomulik kahe parteiga riikidele ja minuarust täiesti loomulik asjade käik. Augustiputsiga võrdlesin sellepärast et seegi oli ere näide kui üks partei (tagurlased) vahetab välja teise (perestroikameelsed)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline