Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
N Liidus olid ainsad perverdid need, kellele ei meeldinud nõukogude võim.
Neile tõesti väänasid rahumeelne elanikkond, rahumeelne miilits, rahumeelne kohtusüsteem ning rahumeelsed blatnoid kinnipidamisasutustes nii et vähe pole. Mitmeastmeliselt.
Neile tõesti väänasid rahumeelne elanikkond, rahumeelne miilits, rahumeelne kohtusüsteem ning rahumeelsed blatnoid kinnipidamisasutustes nii et vähe pole. Mitmeastmeliselt.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
-
- Liige
- Kontakt:
Kui kusagil maakohas oli normaalne elu siis see tähendab et seal polnud erilist nõukogude võimu.
Mul on uudis - "vene ajal" ei avaldatud kuritegevuse statistikat.
Ja jutt et "perverdid" said vanglas t...a pole kah reegel, päris mitu kuritegelikku autoriteeti istus vägistamise eest.
Iseasi et kui perverte oli vähe või polnudki, kes neid seal vanglas siis grupiviisiliselt vägistas ? Korralikud pereinimesed ?
Parematel päevadel kasutas poliitbüroo ballettikoole oma haaremitena. Raske uskuda et "rohujuuretasandil" analoogselt ei toimitud.
Muuseas, mis takistab praegu "perverte tampimast" ? Üks tuntud muusik on suisa ekre liige ja tambib hoopis ise "pervoliberaale". Segane lugu.
Vanemad akfid, katsuge aru saada et teie tore nooruspõlv oli tore HOOLIMATA nõukogude võimust mitte TÄNU sellele.
Mul on uudis - "vene ajal" ei avaldatud kuritegevuse statistikat.
Ja jutt et "perverdid" said vanglas t...a pole kah reegel, päris mitu kuritegelikku autoriteeti istus vägistamise eest.
Iseasi et kui perverte oli vähe või polnudki, kes neid seal vanglas siis grupiviisiliselt vägistas ? Korralikud pereinimesed ?
Parematel päevadel kasutas poliitbüroo ballettikoole oma haaremitena. Raske uskuda et "rohujuuretasandil" analoogselt ei toimitud.
Muuseas, mis takistab praegu "perverte tampimast" ? Üks tuntud muusik on suisa ekre liige ja tambib hoopis ise "pervoliberaale". Segane lugu.
Vanemad akfid, katsuge aru saada et teie tore nooruspõlv oli tore HOOLIMATA nõukogude võimust mitte TÄNU sellele.
Ma saan sellest tekstist aru, et sa oled veel väga noor põlvkond? Mina saan praegu 57. Mul oli vestlus (nn lõkkering) nii oma nooremate, kui ka tema sõpradega. +-30-sed. Nende arvates pole see libedike-teema üldsegi mitte oluline, las olla. Ja siis ma ühele sõbrale ütlesingi: vaata praegu räägid sa siin mulle nii laadnat juttu, aga ma tean, et sa oled tõsiselt ja kõrgendatult arenenud õigus- või õiglustundega isik, ja ma pakun, et kui praegu sinu laste lasteaeda tuleb mingi tussutaja või unnutaja või muidu libeda olekuga onu või tädi või keegi kuskil peaks sinu või kellegi last käperdama tulema, siis sina oled rusikas püsti esimene, kes sellist asja klattima läheb. Sina ei laseks iial oma last käperdama tulla ja selle peale öeldud "a ta ju nii tore onu või tädi, las ta teeb edasi, ta ju võrdsuse juhtivspetsialist vmt" lause korral asuksid ise viivitmatult korda majja lööma. Sest sa tead, mida nad su lapsega teha tahavad, ja ma tean, et sina ei tee illusioone, sa oled kahe jalaga maa peal. Vat siis jäi mõtlema. Et jah, läheks küll.
Sinnamaani, kuni "see probleem mind ei puuduta", on kamakaks. Et las olla sellised isemoodi onud ja tädid...
Minu kogemus: Meid tuli käperdama, hoidis kinni ja üritas. Sain põgenema, tõin abi ja pääsesime. Aga meie 10+ aastastena tookord ei teadnud ega saanud arugi, mida selline tegevus endast kujutab, mis sellistel meiega plaanis võib olla ja milleni see viia võib. Me olime tatikad. Me saime lihtsalt aru, et midagi oli väga-väga valesti ja kippus vägivaldseks juba. Aga meie vanemad teadsid hetkega mida selline asi tähendab, ja mida sellised tüübid lastega teha võivad. Ja reageerisid koheselt kogukonnana. Ja andsid talle konkreetse sõnumi, et nad sellist tegevust ei oma laste, ega ka teiste laste kallal ei tolereeri. Sest nad on isad, vanaisad, onud, vennad, pojad jne. Ja nad andsid seda sõnumit edasi ka nende ja ka kõikide teiste laste emade, vanaemade, tädide, tütarde eest. Ja kuna ka miilitsad olid kellegi isad, onud, vennad, pojad jne, siis ka nemad andsid mõista (sõnumi), et laste või naiste kallale vägistama minek ei ole teiste inimeste poolt tolereeritud. Mitte kuskil ei ole ei vägistajad ega lastepilastajad olnud ühiskonnas võrdväärsed teistega. Ükskõik millist sabatantsu selle ümber ka lüüa ei üritataks.
P.S. Parkija selgitas väga lihtsalt, tabavalt, aga konkreetselt, kuidas pervertidega käituti. Punkt.
Ja hoolimine omadest või ka teiste lastest ja vajadusel ka nende eest seismine ei olnud küll seotud nõukogude võimuga. Igal ajal/riigikorral/vmt on perverdid olemas olnud ja vägistanud ja muid perverssusi korraldanud. Ja ka selle eest peksa saanud. On kinni pandud ja on ka kalevi alla pandud. Lihtsalt mõnikord neid kaitstakse rohkem ja mõnikord vähem. Täna paljud ei julgeks enam oma lapse eest seisma minna, kurat seda teab, milliseks tähtsaks riigisaksaks võib see käperdaja osutuda- kesteabveelmingise SM vanemekspert või alltöövõtja MTÜ võrdsoolisuse koja juhtivspetsialist vmt. Vanasti sellised riigisulgedega ennast avalikult ehtida ei saanud.
Viimati muutis Peeter, 11 Veebr, 2025 13:25, muudetud 2 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Peeter, sina olid 24-25 kui me sellest sigalast lahti saime. Nii et enamuse teadlikust elust vabana elanud. Ehk siis pole nii vana miskit.
Mul on sulle uudis. Seksuaalkurjategijad on reeglina "hallid inimesed". Ei ole üldiselt teada et keegi paraadilt otse poisse pilastama marsiks. Täiesti erinev kontingent.
Ja ei ole veel teada et mõni võrdsuse juhtivspetsialist oleks lapsi karanud.
Kui praegu "keegi tuleb käperdama" siis kas sa enam ei julgeks talle üle kurgi anda ??? Või oma järeltulijaid tema eest kaitsta ? Ma küll ei tunne kusagilt et selles osas keegi mind keelata saaks. Vägistamise osas on meil justkui kah veel karmim nulltolerants kui "vanasti"...
Praegu ei püsi sellised juhtumid kotis, kui mingi jama on siis terve ilm saab kohe teada. "Õndsal nõukaajal" võis bändiga ringi tuuritada ja lasteajakirja toimetada ning pärast poisse pilastada no problemos !
Nii et vastuolu on su loogikas.
Mul on sulle uudis. Seksuaalkurjategijad on reeglina "hallid inimesed". Ei ole üldiselt teada et keegi paraadilt otse poisse pilastama marsiks. Täiesti erinev kontingent.
Ja ei ole veel teada et mõni võrdsuse juhtivspetsialist oleks lapsi karanud.
Kui praegu "keegi tuleb käperdama" siis kas sa enam ei julgeks talle üle kurgi anda ??? Või oma järeltulijaid tema eest kaitsta ? Ma küll ei tunne kusagilt et selles osas keegi mind keelata saaks. Vägistamise osas on meil justkui kah veel karmim nulltolerants kui "vanasti"...
Praegu ei püsi sellised juhtumid kotis, kui mingi jama on siis terve ilm saab kohe teada. "Õndsal nõukaajal" võis bändiga ringi tuuritada ja lasteajakirja toimetada ning pärast poisse pilastada no problemos !
Nii et vastuolu on su loogikas.
Üldiselt on just tänu juba lasteaias antavale selgitustööle (nende inimeste poolt, keda Peeter miskipäraks oma üldteada leplikkuses ja tasakaalukuses tussutajateks ja unnutajateks sõimab ning pervertideks sildistab) tänapäeva lapsed maast-madalast kordades teadlikumad sellistest kommionuohtudest, kui seda olid lapsed nõukaajal.Madis Reivik kirjutas: ↑11 Veebr, 2025 12:44Ja ei ole veel teada et mõni võrdsuse juhtivspetsialist oleks lapsi karanud.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Ma ju kirjutasin, et igal ajal on isad sellistele sõnumeid saatmas käinud. Või vähemalt üritanud.
Muideks, mul oli juhus kas 97 aastal osaleda juhuslikult öösel paari meetri pealt ühe vägistaja kinnipidamises. Politsei poolt ei olnud mitte tänavapolitsei, vaid mingine erariietes sinise vilkuriga krimmüksus. Sõdurpoiss oli õhtul väeossa sõites bussi peal tüdruku välja valinud ja kui tüdruk maha läks, siis järgnes ja vedas metsa. Meie oma EKV kaitseväelane. See, kes meie kõigi rahuliiku und oleks pidanud valmama... Seejärel lahkus sündmuskohalt. Tüdruk näitas ära kes, ja pervert sai otsejoones politseinike käest kolakat. Alles siis pandi käed raudu ja topiti masinasse. Mulle esitleti end ja näidati politsei töötõendit, mina andsin oma andmed, aga mind rohkem vaja ei olnud. Pärast lehest lugesin, mis toimus. Aset leidis see vägistamine öösel Tallinn-Tartu mnt praeguse Aruvalla risti järel kurvi peal paremal poolel olnud tankla juures metsas. Pärast aastaid 10-15 hiljem, aga samas aastaid enne seda TV-3-e krimisarja, nägin juhuslikult ühelt kommertskanalilt tookordset krimilugude seeriat. Selles seerias käsitleti ja näidati mingit perverti, kes korduvalt vägistanud ja selle eest kinni istunud oli jmt. Ja ma hetkega tundsin ära, et seesama mees. Ainult nüüd mitte enam poisiohtu noorsõdurike esimesel katsel, vaid juba paadunud saripervert. Ja sai ka Eesti Politseilt kolakat.
Loomulikult tookord lapsed sellistest asjadest midagi ei teadnud. Piisast sellest, kui mingi selline ansamblimehe-laulumehe-laadne kuskile laste lähedale luurama trehvas, kui naised kohe kisa tõstsid ja selle peale olid mehed kohe kohal, et kes see sihuke on. Ja olidki intsidendid möödas, sest kõik teadsid, et täiskasvanute silm ja kogukonna jõud on koheselt olemas. Ja täiendavalt oli teada, et kogu ühiskond sellist käitumist ei tolereeri. Aga kommionudest räägiti ka siis. Sest ka siis olid nad olemas. Lihtsalt täna on olukord teine, sest elu on lihtsalt edasi arenenud. Ja küllalt on siginenud neid, kes lapsekargajaile takka kiidavad, sest selline tegevus pidavat rikastama. Nii, et sa ei pruugi enam teada, kummale poolele see abi tuleb kui lapse juures olev täiskasvanu abi kutsub, või kellele see abistaja abi osutada üldse tahab. Moraal on muutunud. Ja sellepärast on ka paratamatu, et lastele tuleb sellistest kommionundustest rohkem rääkida. Aga see on juba ühiskonna, mitte enam nõukogude aja teema.
Muideks, mul oli juhus kas 97 aastal osaleda juhuslikult öösel paari meetri pealt ühe vägistaja kinnipidamises. Politsei poolt ei olnud mitte tänavapolitsei, vaid mingine erariietes sinise vilkuriga krimmüksus. Sõdurpoiss oli õhtul väeossa sõites bussi peal tüdruku välja valinud ja kui tüdruk maha läks, siis järgnes ja vedas metsa. Meie oma EKV kaitseväelane. See, kes meie kõigi rahuliiku und oleks pidanud valmama... Seejärel lahkus sündmuskohalt. Tüdruk näitas ära kes, ja pervert sai otsejoones politseinike käest kolakat. Alles siis pandi käed raudu ja topiti masinasse. Mulle esitleti end ja näidati politsei töötõendit, mina andsin oma andmed, aga mind rohkem vaja ei olnud. Pärast lehest lugesin, mis toimus. Aset leidis see vägistamine öösel Tallinn-Tartu mnt praeguse Aruvalla risti järel kurvi peal paremal poolel olnud tankla juures metsas. Pärast aastaid 10-15 hiljem, aga samas aastaid enne seda TV-3-e krimisarja, nägin juhuslikult ühelt kommertskanalilt tookordset krimilugude seeriat. Selles seerias käsitleti ja näidati mingit perverti, kes korduvalt vägistanud ja selle eest kinni istunud oli jmt. Ja ma hetkega tundsin ära, et seesama mees. Ainult nüüd mitte enam poisiohtu noorsõdurike esimesel katsel, vaid juba paadunud saripervert. Ja sai ka Eesti Politseilt kolakat.
Loomulikult tookord lapsed sellistest asjadest midagi ei teadnud. Piisast sellest, kui mingi selline ansamblimehe-laulumehe-laadne kuskile laste lähedale luurama trehvas, kui naised kohe kisa tõstsid ja selle peale olid mehed kohe kohal, et kes see sihuke on. Ja olidki intsidendid möödas, sest kõik teadsid, et täiskasvanute silm ja kogukonna jõud on koheselt olemas. Ja täiendavalt oli teada, et kogu ühiskond sellist käitumist ei tolereeri. Aga kommionudest räägiti ka siis. Sest ka siis olid nad olemas. Lihtsalt täna on olukord teine, sest elu on lihtsalt edasi arenenud. Ja küllalt on siginenud neid, kes lapsekargajaile takka kiidavad, sest selline tegevus pidavat rikastama. Nii, et sa ei pruugi enam teada, kummale poolele see abi tuleb kui lapse juures olev täiskasvanu abi kutsub, või kellele see abistaja abi osutada üldse tahab. Moraal on muutunud. Ja sellepärast on ka paratamatu, et lastele tuleb sellistest kommionundustest rohkem rääkida. Aga see on juba ühiskonna, mitte enam nõukogude aja teema.
Viimati muutis Peeter, 11 Veebr, 2025 13:22, muudetud 4 korda kokku.
Ma kordan, et N Liidus olid ainsad perverdid need, kellele ei meeldinud nõukogude võim.
Need, keda siin pervertideks sõimatakse, olid nõukaajal või sees. Neil olid riiklikud tasustatud ametikohad ja piiramatu ligipääs lastele. Igasugu pioneeri- ja oktoobrilaste juhid, komsomolid, treenerid, huvialaringide ning pioneerilaagrite personal. Ja lapsi oli nii palju, et jätkus kõigile ning igale maitsele. Sõprusriigis Saksamaal näiteks lõi Hitlerjuugendi ning juhtis seda tuntud pedofiil. Skaudiliikumise, muide, lõi samasugune tegelane. Mul üks sõber sattus paar korda pealinna komsomolikeskusse ja tahtis kohe komsomolikarjääri tegema hakata, sest lauad olid defkast lookas ning eesruumis ootasid verinoored neiud, et millal mõnel pomol on aega neid suksutada. Õnneks kukkus N Liit enne kokku.
Kokkuvarisemise perioodil ilmus ajalehtedes hüsteeriliselt kurtvaid artikleid, et lastekodulapsed otsivad linnas pedofiile, kes neid rahaliselt toetaksid, ja ei taha lastekodusse tagasi minna, sest seal kepitakse neid tasuta.
See on praegu nii, et kõlab hädakisa, et lapsi on vähe (ei jätku kõigile ning igale maitsele) ning tuleb sündivust abirahadega toetada. Nõukaaeg oli aga nagu Strugatskite “Asustatud saares”, pervod valitsesid ning andsid aegajalt süsteemiväliseid omasuguseid rahumeelsele rahvarämpsule lõhkikiskumiseks.
Need, keda siin pervertideks sõimatakse, olid nõukaajal või sees. Neil olid riiklikud tasustatud ametikohad ja piiramatu ligipääs lastele. Igasugu pioneeri- ja oktoobrilaste juhid, komsomolid, treenerid, huvialaringide ning pioneerilaagrite personal. Ja lapsi oli nii palju, et jätkus kõigile ning igale maitsele. Sõprusriigis Saksamaal näiteks lõi Hitlerjuugendi ning juhtis seda tuntud pedofiil. Skaudiliikumise, muide, lõi samasugune tegelane. Mul üks sõber sattus paar korda pealinna komsomolikeskusse ja tahtis kohe komsomolikarjääri tegema hakata, sest lauad olid defkast lookas ning eesruumis ootasid verinoored neiud, et millal mõnel pomol on aega neid suksutada. Õnneks kukkus N Liit enne kokku.
Kokkuvarisemise perioodil ilmus ajalehtedes hüsteeriliselt kurtvaid artikleid, et lastekodulapsed otsivad linnas pedofiile, kes neid rahaliselt toetaksid, ja ei taha lastekodusse tagasi minna, sest seal kepitakse neid tasuta.
See on praegu nii, et kõlab hädakisa, et lapsi on vähe (ei jätku kõigile ning igale maitsele) ning tuleb sündivust abirahadega toetada. Nõukaaeg oli aga nagu Strugatskite “Asustatud saares”, pervod valitsesid ning andsid aegajalt süsteemiväliseid omasuguseid rahumeelsele rahvarämpsule lõhkikiskumiseks.
-
- Liige
- Kontakt:
"Lihtsalt täna on olukord teine, sest elu on lihtsalt edasi arenenud. Ja küllalt on siginenud neid, kes lapsekargajaile takka kiidavad, sest selline tegevus pidavat rikastama."
Kas sa suudad tuua ÜHE näite ? Ühest piisab. See on nii absurdne jutt et...
Ma toon sulle vastupidise näite. Sigala lõpuaastatel ilmus selline tore ajakiri nagu Põhjanael. Mine otsi arhiivist ja vaata mis pildid seal olid.. Tänapäeval pannakse kinni selle eest (Põhjanaela tüüp vist pandigi lõpuks, aastaid hiljem).
Kas sa suudad tuua ÜHE näite ? Ühest piisab. See on nii absurdne jutt et...
Ma toon sulle vastupidise näite. Sigala lõpuaastatel ilmus selline tore ajakiri nagu Põhjanael. Mine otsi arhiivist ja vaata mis pildid seal olid.. Tänapäeval pannakse kinni selle eest (Põhjanaela tüüp vist pandigi lõpuks, aastaid hiljem).
Jep. Moraal ja eetikaPeeter kirjutas:11 Veebr, 2025 13:09 Moraal on muutunud...
Aga see on juba ühiskonna, mitte enam nõukogude aja teema

Kõnetas. Ei muud.
Ma vist ei ole ainuke (ka siin juba varem kõlas sama jutt kellegi suust) kes ütleb, et ju me vist sinuga oleme elanud nii tollel ajal erinevates maailmades, kui ka elame praegu...Sho kirjutas: ↑11 Veebr, 2025 13:33 Ma kordan, et N Liidus olid ainsad perverdid need, kellele ei meeldinud nõukogude võim.
Vahekokkuvõtteks saab vist nentida, et moraal oli liidu ajal parem (lääs ongi kogu aeg moraalselt laostunud olnud), miilitsad oli paremad korravalvurid kui politsei, pervod olid ka vaat et paremad, st neid oli vähem.
Lugege vahelduseks Raul Rebase kõnet mütosfäärist.
https://arvamus.postimees.ee/8189924/ra ... -mutosfaar
Lugege vahelduseks Raul Rebase kõnet mütosfäärist.
https://arvamus.postimees.ee/8189924/ra ... -mutosfaar
Rebin austatud kaasfoorumlase kirjatükist lõigu : "Politsei poolt ei olnud mitte tänavapolitsei, vaid mingine erariietes sinise vilkuriga krimmüksus " .
Ei pruukinud olla , selliste äkilist reageerimist vajavate olukordade puhul vahetatatakse vormiriietus enda tavariiete vastu , patrullautode asemel võetakse märgistamata politsei - või erasõidukid ja tehakse asi ära , oluline on reageerida , reageerida otsustavalt , eriti raskete isukuvastaste või isiku tahtevastaste kuritagude puhul .
Olenemata kehtivast riigikorrast esimene on : Inimese moraal .
ensv aegse moraali kohta näide : Juhtum aastast vast 1978 ? kindel pole - sõitis üks Toompeal töötav ametnik/ funktsionäär võidu väljakul kõnniteel liikunud jalakäijale oma volgaga otsa , jalakäijal jalaluu katki jne , kulus vist pea nädal , kui süüdlane kannatanu üles otsis , vabandust palus ja end ametist taandas , kas oli küsimus moraalis või südametunnistuse või milleski veel , ei tea .
ensv s üks minister sooritas aegajalt kontroll/tutvumisreise mööda rajoonihaiglaid , seal olid tema jaoks valmis medõed , arusaadavalt , kes sellega nõus olid ja paljuks sel vanal mehel ikka jaksu oli ... .
Riigi tasemel lastepilastamine , ei usu ühegi riigi kohta kui siis ...
Ei pruukinud olla , selliste äkilist reageerimist vajavate olukordade puhul vahetatatakse vormiriietus enda tavariiete vastu , patrullautode asemel võetakse märgistamata politsei - või erasõidukid ja tehakse asi ära , oluline on reageerida , reageerida otsustavalt , eriti raskete isukuvastaste või isiku tahtevastaste kuritagude puhul .
Olenemata kehtivast riigikorrast esimene on : Inimese moraal .
ensv aegse moraali kohta näide : Juhtum aastast vast 1978 ? kindel pole - sõitis üks Toompeal töötav ametnik/ funktsionäär võidu väljakul kõnniteel liikunud jalakäijale oma volgaga otsa , jalakäijal jalaluu katki jne , kulus vist pea nädal , kui süüdlane kannatanu üles otsis , vabandust palus ja end ametist taandas , kas oli küsimus moraalis või südametunnistuse või milleski veel , ei tea .
ensv s üks minister sooritas aegajalt kontroll/tutvumisreise mööda rajoonihaiglaid , seal olid tema jaoks valmis medõed , arusaadavalt , kes sellega nõus olid ja paljuks sel vanal mehel ikka jaksu oli ... .
Riigi tasemel lastepilastamine , ei usu ühegi riigi kohta kui siis ...
Vaat see oleks nüüd tõepoolest esimene ja täiesti adekvaatne näide, et mis N Liidus midagi head oli.Madis Reivik kirjutas: ↑11 Veebr, 2025 13:39 Ma toon sulle vastupidise näite. Sigala lõpuaastatel ilmus selline tore ajakiri nagu Põhjanael. Mine otsi arhiivist ja vaata mis pildid seal olid.. Tänapäeval pannakse kinni selle eest (Põhjanaela tüüp vist pandigi lõpuks, aastaid hiljem).
Väga head Edgar Valteri joonistatud pildid.
Aga paraku näiteks eriti ei sobi, sest Liit juba lagunes ning vabadus ronis igast otsast lavale. Paar aastat varem poleks see võimalik olnud. Sellegipoolest võib ainuüksi selle julge artikliseeria eest tollele Põhjanaela tüübile elutöö preemia anda.
Siis oli veel selline ikooniline pilt nagu “Sitta kah!”.
Tollal juba madala eetika ja moraaliga hakkama ei saanud. Teadupärast pidid kommunismiehitajal need värgid väga kõrged olema. Ja kui need elemendid kippusid kommunismiehitaja seest lahkuma, siis tuli miilits ja peksis need uuesti kommunismiehitaja sisse tagasi. Kaasa aitasid ka seltsimehelikud kohtud ja muud lintšimise vormid.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Mina elasin kolmandas reaalsuses. Mu ema on isast 7 aastat vanem ning nende suhe algas siis, kui noor õpetajapreili kooli tuli. Ehk siis - alaealine oli minu isa. Said posu lapsi ja elasid koos pea 50 aastat kuni selle hetkeni, mil isa pilvede taha läks. Õpetaja tegi tööd edasi kuni pension peale tuli ning suures plaanis ei juhtunud mitte midagi väga hirmsatolevtoom kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 18:58Mina vist elasin siis mingis teises reaalsuses.Madis Reivik kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 18:33 Reaalsus oli vastupidine, igasugu käperdamist ja pilastamist oli rohkem ja palju mätsiti kinni. Viiteid ei oska anda, olen lugenud artikleid mõni aasta tagasi.

Viimati muutis Marvin, 11 Veebr, 2025 17:30, muudetud 2 korda kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist