Selline ahju definitsioon on küll ... omapärane.
Nagu juba öeldud - hapnikupuudusesse surra on keeruline. Ka nende põletite vale kasutamise tagajärjel. Ammu enne seda saavad saatuslikuks põlemisgaasid.
Ebapopulaarsete teemade arendamisega ei taheta silma paista.ahto42 kirjutas: ↑12 Veebr, 2025 11:14 Artiklist paistab, et eesti ametnikel mingit seisukohta ei ole. Kusjuures olen vaadanud, et Eesti asjade eest ei võta seal keegi sõna.
Mul Tulikiviga küll ilge dokumentatsioon kaasas, et kuidas vastab normidele. Ahja Moodulahi taotles samuti mingiaeg serti. Tea kui kaugele nad selles teemas jõudnud on?
Edit: Osad ahjud vastavad küll normidele
Näiteks
https://moodulahi.ee/tootevalik/moodulahjud/tanel/
Inimese elutegevus lõppeb varem, kui leegi kustumine hapnikuvaeguse tõttu.
https://et.wikipedia.org/wiki/Hingamisp ... u%20kindel.Hapnik on värvusetu, lõhnatu, õhust raskem gaas ning keemiliselt aktiivne. Ta on väga vajalik komponent elusorganismide poolt sissehingatavas õhus, moodustades sellest 21%.
See on elutegevuseks optimaalseim kontsentratsioon: kui hapnikusisaldus väheneb 9%-ni, siis tekivad eluohtlikud seisundid.
Kui inimene oma rumalusest enda isiklikku tervist ohustab on see tema oma asi aga kuritegelik on teistele eluohtliku käitumise propageerimine (näiteks soovitus vee all hingata).Hapnikupuudus ajus põhjustab teadvuse kaotust.
Kui hingamispeetus kestab kauem kui kolm minutit, on ajukahjustus tõenäoline.
Kui hingamispeetus kestab kauem kui viis minutit, on surm peaaegu kindel.
Sa kolmandat korda paned juba siia selle viite, mida eelmisel leheküljel arutati. Kui su postitus eemaldatakse, ja sa ei saa aru, miks, siis saada moderaatorile erakiri, mitte ära pane uuesti.Rebane11 kirjutas: ↑14 Veebr, 2025 0:20 Mingi eelnõu anti sisse et keelustada alates 2027 kõik puuküttel pliidid ja ahjud.https://majandus.postimees.ee/8189886/e ... a/comments
Ei näe valesti, sest inimese kaitse erinevate ohtude eest on vägagi erinevate erialade kutseõppe oluline ohutustehnika osa ja mina olen neid eksameid erinevatel erialadel teinud korduvalt.
Ja seal tõin ka pildi selle sama kiirguri kasutusjuhendist, mida muidugi "õige mees" ei pea miskiks ja soovitab teistel lahkelt oma lähedasi tappa:Postitus oli algselt teises teemas, vist oleksoloogias "Kui vool kaob" ja kirjutasin et ma olen sel juhul kasutanud siseruumis infrapunakiirgurit. Sealgi oli natuke vaidlust kuid minu asi pole loomulikult täiskasvanud inimesi õpetada. Kes tahab see kasutab kelle on teised võimalused saab teist moodi sooja.
Väga hea, kui midagi on meelde jäänud, sest seda sama kirjutasin, kui selle pildi esimest korda postitasin.
Väga hea et kaks korda postitasid. Ma ei loe siin kõiki poste 24/7 mis võib olla mõnele suureks üllatuseks.
Teema mida paljud ei ole kindlasti märkanud on uuendus kehtivas Ehitusseadustikus, kus oluliseks rekonstrueerimiseks ei loeta mitte ainult pindade suurendamist (nagu varem) vaid ka teostatavate tööde maksumust (1/4 olemasoleva väärtusest).Alates 1. märtsist 2025 loetakse üleminek toimunuks ka kõikide väikeelamute puhul ehk sellest kuupäevast peavad kõik püstitatavad väikeelamud, mille ehitusloa taotlus või ehitusteatis on esitatud alates 1. märtsist 2025, olema vastavuses liginullenergiahoone nõuetega.
Hetkel kehtiv: Hoonete Energiatõhususe Miinimumnõuded:§ 63. Terminid
(1) Hoone energiatõhusus on hoone tüüpilise kasutusega seotud energianõudluse rahuldamiseks vajalik arvutuslik või mõõdetud energia hulk, mis hõlmab muu hulgas kütmiseks, jahutuseks, ventilatsiooniks, vee soojendamiseks ja valgustuseks tarbitavat energiat.
(2) Energiatõhususe miinimumnõuded on olemasolevate või ehitatavate hoonete summaarse energiatarbimise piirmäärad, mis lähtuvad hoone kasutamise otstarbest ja arvestavad tehnilisi näitajaid, hoone energiatõhusust oluliselt mõjutavatele tehnosüsteemidele esitatavaid nõudeid või tingimusi taastuvenergia kasutuselevõtuks. Energiatõhususe miinimumnõuded võivad hõlmata ka nõudeid hoone teistele tehnosüsteemidele, kui süsteemide talitluse tõttu suureneb hoone energiavajadus olulisel määral.
(4) Oluline rekonstrueerimine on ehitamine, mille puhul on hoone piirdekonstruktsioonide muutmisega ning kande- ja jäigastavate konstruktsioonide muutmise ja asendamisega või välispiirete ja tehnosüsteemide või nende osade muutmisega või tehnosüsteemi tervikliku asendamisega seotud kulud suuremad kui üks neljandik rekonstrueeritava hoonega samaväärse hoone keskmisest ehitusmaksumusest.
Ei ole, seal on jutt samaväärse hoone ehitusmaksumusest, mitte majakese väärtusest.OLAVI kirjutas: ↑22 Veebr, 2025 12:19Ehk kui 10 000eur väärtusega majakesse ehitada uus pliit, ahi ja uus katus, tööde kogumaksumusega üle 2500eur, siis see oleks Ehitusseadustiku mõistes "Oluline renoveerimine" ja vastavalt seadusele peaks see majake pärast rekonstrueerimist vastama kehtivatele Energiatõhususe miinimumnõuetele.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist