Vennashaud
Vennashaud
Avastasin 1947 aasta sõjaväekaardilt mingi vennashaua Pärnu linnas Raeküla linnaosas Piiri putkast veidi Riia poole. Oskab keegi selle kohta järsku midagi rääkida?
http://www.fotoalbum.ee/pilt.php?id=2373714
http://www.fotoalbum.ee/pilt.php?id=2373714
vennashaud
Kui kaart on ilmakaarte järgi õigesti orienteeritud siis peaks see ju ikkagi olema 1941 juulis hukatud Sindi hävituspataljonlaste haud?
kas kaardi loodeservas asuv objekt pole mitte Raeküla koolimaja?
kas kaardi loodeservas asuv objekt pole mitte Raeküla koolimaja?
Kaardi koostajate arvates kuulus see muidugi kangelaslikele punaarmeelastele. Mille nad hiljem ära unustasid, nagu näiteks üks selline tähistatud haud Pikasilla lähedal kurikuulsa "surmametsa" külje all, mille üks siinne targutaja hiljuti segi jõudis pöörata.härrad ma ju ütlesin kus vennashaua koht asub, küsimus ainult kellele see kuulub?
Välistatud ei ole muidugi segamatused ja on olnud juhtumeid, kus punase puuobeliski alt on vanjat ümber tahetud matta, aga frits vaatas vastu.
Praegu on kõige kuumem vennashaud ilmselt Tõnismäel.Koos istuvad tähtsad komisjonid raiskavad maksumaksja raha ja arutavad tähtsat asja.Point olevat selles,et nendel kadunukestel pole seal väärikas puhata. Ma nüüd räägiks ühest teisest matmiskohast: 44.a. rajati ühte kohta 6 - nda piirikaitserügemendi surnuaed ,kuhu maeti ka kaks riigisakslast.Kokku siis mehi nii 50-ne ringis.Matmisnimekirjad on olemas vaid 18-ne kohta. 1991 .a. plaaneeris üks vend kalmistu kohale sigala ehitust. Mina käisin inimesega rääkimas,et tarvis surnud ümber matta.Igaks juhuks teavitasin ka Viljandi muinsuskaitseinspektorit,Muinsuskaitseametit,Eesti Sõjahaudade Hooldeliitu ja kohalikku valda,kelle maale ehitust plaaniti. Mõni aeg hiljem alustati siiski ehitust.Mina halva inimesena tekitasin " Maalehte" artikli.Ei mõhkugi. Ühel kenal päeval rääkis mulle ehitusel abiks olnud mees,et välja on kaevatud kaks kirstu ja säilmed sealt välja võetud.Mina jälle halva inimesena nagu ma olen kutsusin politsei ja vallavanema.Säilmed saime kätte puudega segamini katlaahjust.Hea,et veel tikku polnud põlema tõmmatud. Nüüd on osaliselt haudadel sigala,kus kärssninad rõõmsalt surnutele ruiates austust avaldavad.Ülejäänud kalmistuosal on suured seasita hunnikud.Väga tore mälestusmärk eesti sõduritele ,väärikas ka vist. Ja kõik peaks nagu teadma,kuid keegi ei kutsu komisjoni kokku ega ehita planku ümber. Kogu asi ehitati riigi maale ja alles eelmisel aastal lasti maa erastada.Seapidaja on muideks pealesõjaaegse Põltsamaa julgeolekuülema poeg.Ema oli mingi tähtis partorg.Ega selliste peale ju siin riigis kellegi hammas hakka.
vdreving
Sa anna see lugu koos nimede ja andmetega ajakirjandusele pureda, praegult läheks see kindlasti teemaks. Ajad on muutunud.
Läbi Ekspressi võib see ka telekasse jõuda, kui Kärmas seda kuuleb.
Sa anna see lugu koos nimede ja andmetega ajakirjandusele pureda, praegult läheks see kindlasti teemaks. Ajad on muutunud.
Läbi Ekspressi võib see ka telekasse jõuda, kui Kärmas seda kuuleb.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist