Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Kapten Trumm »

trade in services
Minu inglise teadmise järgi tähendab see lausejupp "teenuste kaubavahetus" või "teenuste käive". :dont_know:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Inxs
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Inxs »

Longbowman kirjutas: 02 Apr, 2025 14:43 Eilses Harri Tiido Taustajuttudes räägitakse, et Trump on vaid hampelmann.
Niite tõmbavad salapärased miljardärid.
https://vikerraadio.err.ee/arhiiv/harri ... austajutud
Kilo Tango kirjutas: 02 Apr, 2025 9:14 Kogu Trumpi administratsioon on lihtsalt karjuvalt ebakompetentne ...
Ei tundu et nad just miljardärid oleks, pigem miljonäride tase?
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Ma ei tea kus kohast see 39% tuleb, aga mul üks sõber väidab, et sinnakanti need jäävadki. Mõne eest vähem mõne eest rohkem, aga väga vähestel juhtudel alla selle. Peab silmas siis kokku impordimaks+käibemaks osadel kaupadel lisaks veel aktsiis.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 03 Apr, 2025 12:47 Ma ei tea kus kohast see 39% tuleb, aga mul üks sõber väidab, et sinnakanti need jäävadki. Mõne eest vähem mõne eest rohkem, aga väga vähestel juhtudel alla selle. Peab silmas siis kokku impordimaks+käibemaks osadel kaupadel lisaks veel aktsiis.
Ma ei tea, mida su sõber väidab või kust ta need numbrid võtab. Aga WTO järgi on EU kaalutud impordimaksude üldine keskmine 2,7%. Põllumajandustoodetele 8,4% ja mittepõllumajandustoodetele 2,3%
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Siin arvatakse et see % saadi nii. https://www.thejournal.ie/trump-tariffs ... 1-Apr2025/
Ise arvan et vana viskas need numbrid õhku et alustada uusi läbirääkimisi nende tollidega. Eks paari kuu pärast kuuleme kes ja kui palju midagi sai või järgi andis.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

isonts kirjutas: 03 Apr, 2025 12:47 Ma ei tea kus kohast see 39% tuleb, aga mul üks sõber väidab, et sinnakanti need jäävadki. Mõne eest vähem mõne eest rohkem, aga väga vähestel juhtudel alla selle. Peab silmas siis kokku impordimaks+käibemaks osadel kaupadel lisaks veel aktsiis.
Käibemaksu sissearvestamise arutlust olen samuti märganud. Käibekas lisatakse kõikidele kaupadele, nii kodumaistele kui ka impordile. Seega kaupu käsitletakse võrdselt. Seal omakorda kõneldakse käibemaksust (kui VAT) ja müügimaksust, mis lisatakse väid lõpptarbijale müüdavale kaubale (poolttooted tarneahelas on seetõttu maksust vabad), ikkagi, maks on kõigile kaupadele sarnastel alustel, seevastu tollidega tehakse vahe sisse. Küllalti arusaamatu arutlus minu meelest.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

PaganHorde kirjutas: 03 Apr, 2025 12:14
vanahalb kirjutas: 03 Apr, 2025 9:16
Näiteks praegult joob keegi seal shoti viskit. Sellele pannakse 30% toll. See inimene ei pea tingimata sedasama tarbima kui ta just eriline fänn pole. Ostab edaspidi kohalikku burbooni, segab samamoodi kokakoolaga ja mis seal vahet on?
See umbes sama loll jutt nagu et Soome ja Eesti hapukoorel pole vahet.
Kes seda majoneesiga segab selle jaoks suurt vahet polegi. Soome oma on magusam sest laktoos lööks kohalikel põhja alt.
See viski segatakse samuti mingiteks kokteilideks ning kuugitakse baarileti taga sisse. Alates kolmandast toobist pole isegi puhtalt vahet, peaasi et põleb.

Eraldi teema on gurmaanid kes tahavad just täpselt selle aastakäigu ja selle saare viskit. Kes lausa alkohoolik pole kannatab Trumpi tollid välja. Võib-olla isegi kiidab heaks sest on paljud asjad mida ostetakse just sellepärast et on kallis ja haruldane
Iga junn ikka Trumpi ajal shoti viskit ei joo 😀
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Fear and Favour: What Does Trump Owe Putin? Maybe His Life
https://bylinetimes.com/2025/02/28/fear ... -his-life/
Google tõlgib eesti keelde
Hirm ja soosing: mida Trump Putinile võlgneb? Võib-olla oma elu
https://bylinetimes-com.translate.goog/ ... r_pto=wapp

Kuna homme tuleb talv tagasi ja nädalavahetusel on ilmselt rohkem "tubased ilmad", siis väikese raamatu mõõtes pikem artikkel "öökapi peale lugemiseks"... soovitan, keda teema tõsisemalt huvitab.

The Evolution of ‘Krasnov’: Russian Mafia Associate, KGB Asset, US President, Traitor
https://medium.com/predict/the-evolutio ... b81bf516b8
Google otse ei tõlgi... aga siit saab ka google tõlke eesti keelde 8)
https://fucsstudio-blogspot-com.transla ... r_pto=wapp
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

PaganHorde kirjutas: 03 Apr, 2025 12:14
vanahalb kirjutas: 03 Apr, 2025 9:16
Näiteks praegult joob keegi seal shoti viskit. Sellele pannakse 30% toll. See inimene ei pea tingimata sedasama tarbima kui ta just eriline fänn pole. Ostab edaspidi kohalikku burbooni, segab samamoodi kokakoolaga ja mis seal vahet on?
See umbes sama loll jutt nagu et Soome ja Eesti hapukoorel pole vahet.
Selgita mulle, lollile, ka mis see vahe siis on? Ma pole kunagi Soomes toodetud hapukoort mekkinud.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Natuke majandusuudiseid.

Trump kehtestas tollitariifid ka Antarktika lähedal olevatele asustamata saartele. Visatakse nalja "asustamata peaga presidendi" üle. Tariifi sai ka 2000 elanikuga Austraalia alla kuuluv saarestik, mil pole teada olevat kaubavahetust USA-ga. Tariif oli Austraalia omast 19 protsendipunkti kõrgem, seega kadus ära mistahes mõte USAga kaubavahetust arendada, sest tasub minna Austraalia kaudu.

https://www.theguardian.com/us-news/202 ... ld-islands

Järeldus: rapsib pimesi.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

tsivi_list kirjutas: 03 Apr, 2025 13:31
Selgita mulle, lollile, ka mis see vahe siis on? Ma pole kunagi Soomes toodetud hapukoort mekkinud.
Soome hapukoor, samuti keefir on magusad. Minumeelest sellepärast et nad on laktoosivabad. Laktoosivabaks tehakse piim kuumutades ja piimasuhkur muutub sellega tavaliseks suhkruks. See jääbki sinna sisse ja solgib maitse ära.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Inxs kirjutas: 03 Apr, 2025 12:35
Longbowman kirjutas: 02 Apr, 2025 14:43 Eilses Harri Tiido Taustajuttudes räägitakse, et Trump on vaid hampelmann.
Niite tõmbavad salapärased miljardärid.
https://vikerraadio.err.ee/arhiiv/harri ... austajutud
Kilo Tango kirjutas: 02 Apr, 2025 9:14 Kogu Trumpi administratsioon on lihtsalt karjuvalt ebakompetentne ...
Musk, Bezos, Zuckerberg???
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

vanahalb kirjutas: 03 Apr, 2025 13:19
See viski segatakse samuti mingiteks kokteilideks ning kuugitakse baarileti taga sisse. Alates kolmandast toobist pole isegi puhtalt vahet, peaasi et põleb.

Eraldi teema on gurmaanid kes tahavad just täpselt selle aastakäigu ja selle saare viskit. Kes lausa alkohoolik pole kannatab Trumpi tollid välja. Võib-olla isegi kiidab heaks sest on paljud asjad mida ostetakse just sellepärast et on kallis ja haruldane
Iga junn ikka Trumpi ajal shoti viskit ei joo 😀
Tollitariifide taustal pseudoteema...Ameerikas juuakse šoti ja Iirimaa viskit vähe. Küll aga võivad paugu saada USA burboonitehased, arvestades selle viskitüübi käimasolevat ülemaailmset buumi. EL plaanib vist ka selle maksustamise eriliselt ette võtta, et haiget teha
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

AMvA kirjutas: 03 Apr, 2025 13:57
Inxs kirjutas: 03 Apr, 2025 12:35 ...

Musk, Bezos, Zuckerberg???
Ellison ju ka pundis. Neljakesi maailma neli kõige rikkamat inimest.
tuli
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuli »

Nu Hiina jälle võidab arvata sellest. Siin juba hiljuti oli kuulda nende lipitsemisest Euroopaga. Ja kes see seda teslat enam usa- st toob, kui praegu juba hiina omad on näitajate ja hinnaga ammu üle
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist