Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Qwerty226 »

Eestikeelsele õppele üleminek vähendab vene koolidesse pürgijate arvu
https://www.err.ee/1609664387/eestikeel ... ijate-arvu
Tallinnas on kasvanud perede hulk, kes soovivad panna lapse eestikeelsesse kooli, samas kui taotlusi eestikeelsele õppele üleminevatesse senistesse vene koolidesse astumiseks esitatakse varasemast vähem. Tallinna haridusvaldkonna abilinnapea Aleksei Jašini sõnul tuleb see tendents eriti selgelt esile Haaberstis ja Lasnamäel.
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Vanaisa Andrus Ansip: "Paljud Eesti venekeelsed inimesed aga said pronkssõduri teisaldamise järel aru, et Eesti on tõepoolest iseseisev riik, kus otsuseid teevad Eesti valitsus ja parlament, mitte Kreml."
https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... mine-votab

Psühholoog Rita Rätsepp: "Teisalt näen aina rohkem, kuidas täiskasvanud inimesed lähevad automaatselt vene keelele üle, kui nende poole pöördutakse vene keeles. Olen vestelnud teenindajatega ning saanud vastuseks, et osades asutustes ongi neil kohustus teenindada inimest vene keeles, mis on täiesti arusaamatu. Me ei lase neil inimestel integreerudagi. Viimati tundsin pahameelt Tallinn-Tartu bussis sõites, kui bussijuht teavitas reisijaid eesti ja vene keeles. Paljudel riigiasutustel on kodulehed vene keeles, aga me anname selle kõigega väga valet signaali."
https://eeter.err.ee/1609668065/psuhhol ... -kirjutada
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

https://www.err.ee/1609673087/raik-need ... -vahemuses

Ma vahel ikka mõistatan, kas ta edastab Narvakate arvamust või pigem iseenda oma...
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

isonts kirjutas: 23 Apr, 2025 22:05 https://www.err.ee/1609673087/raik-need ... -vahemuses

Ma vahel ikka mõistatan, kas ta edastab Narvakate arvamust või pigem iseenda oma...
Jah, miks ta peegeldab EV kohalolu suurenemist Narvas selliselt? Punatanki minema vedamine ajas hingeldama, agressiooniriikide kodanikelt ja hallipassimeestelt valimisõiguse äravõtmine, Vene kiriku alluvuse muutmine pani Raiki nördima - lõpetage meie peksmine (mis on juba päris venepärane reageering). Kui Raik oleks riigimees/naine missiooniga, siis nii ei vastaks, kui ta aga soovib olla vene linna linnapea, siis sobib selline peegeldus suurepäraselt. Narvakatele ilmselt meeldib (mina aga kannan tädi maha).
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Swelle "tädi" osas tuleb vaadata põhjuseid - mis saaks temast siis, kui äkki talle enam Narvas kohta ei oleks?
Poliitiline laip? :scratch:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Ma usun, et Eesti maa ja rahvas elaks üle selle "korvamatu kaotuse" ühe isiku poliitilise laibastumise näol.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Erureamees kirjutas: 24 Apr, 2025 9:22 Ma usun, et Eesti maa ja rahvas elaks üle selle "korvamatu kaotuse" ühe isiku poliitilise laibastumise näol.
Selle proua ambitsioon ja võimed ei ole kooskõlas. Selle tulemusena on juhtunud see, et algselt temaga seotud lootus Narva eestindamise osas on asendunud tema võitlusega Narva venestumuse säilitamise nimel.
Piinlik. Juba siis oli piinlik, kui ta üheksakümnendatel oma Tartu karjääri TÜ rektoriga ringihängimisele üles ehitas. Been there, seen that.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Marvin kirjutas: 24 Apr, 2025 11:21
Erureamees kirjutas: 24 Apr, 2025 9:22 Ma usun, et Eesti maa ja rahvas elaks üle selle "korvamatu kaotuse" ühe isiku poliitilise laibastumise näol.
Selle proua ambitsioon ja võimed ei ole kooskõlas. Selle tulemusena on juhtunud see, et algselt temaga seotud lootus Narva eestindamise osas on asendunud tema võitlusega Narva venestumuse säilitamise nimel.
Piinlik. Juba siis oli piinlik, kui ta üheksakümnendatel oma Tartu karjääri TÜ rektoriga ringihängimisele üles ehitas. Been there, seen that.
2 nädalat tagasi oli selle peksmise osas Kuku raadios Kirillitsas Eesti saates hea arutelu. Üldse hea teema integratsioonist ja sellega tegelemisest. Saate külalised-2 venekeelses keskkonnas üles kasvanud inimest-ajakirjanik ja riigikogu liige.
Lõpetage ükskord see meie peksmine! Kas sellel Katri Raiki emotsionaalsel üleskutsel seoses valimisõiguse piiramisega on tõsi taga? Kas Martin Helme oletusel uutest Pronksiöödest seoses kirikute ja koguduste seaduse muudatustega on tõsi taga? Kas tõesti kahaneb Venemaa algatatud sõjataunijate arv? Nendel ja teistel teemadel arutlevad ajakirjanik Jevgenia Volohhonskaja, riigikogulane Maria Jufereva-Skuratovski ja saatejuht Pavel Ivanov.
https://kuku.pleier.ee/podcast/kirillitsas-eesti
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Ma ei arvanudki, et Eesti riik ja rahvas midagi kaotaks. Lihtsalt prouale on see "ellujäämise" küsimus ... :mrgreen:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Ega ma ka arvanud, et sa arvad... :mrgreen: :mrgreen:
mb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mb »

Peeter Espak meenutab aegu kui andis loenguid Narva Kolledžis https://arvamus.postimees.ee/8236688/pe ... kaitsevagi
Selle kõige juures oli eriti üllatav taas asjaolu, et muidu eesti keelt valdavad õpetajad polnud (v.a erandid) sageli peaaegu mitte midagi täpsemat kuulnud ka sellest, misasi on üldse Eesti riik. Nad teadsid, et president on keegi Ilves seal Tallinnas ja olid kuulnud ka peaministri nime, kuigi see ei tundunud vist nii oluline – suur isa on ikkagi nimega president. Poliitikutest tunti ainult keskerakondlasi ja Savisaart. Teati ka õiguskantslerit, sest õiguskantsler on laste ombudsman ja see oli vist siis asjaolu, mida tegevõpetajad pidid teadma oma ameti tõttu.

Eriti üllatav oli aga auditooriumile mu meelest ühes loengus see, et Eestil on olemas oma päris kaitsevägi, millel eksisteerib isegi soomusvõimekus – on kõiksugu kahurid, mis teevad põmm ja soomusmasinad ja raketid lausa. Kuigi ühel loengukursusel pidin seletama lihtsalt Eesti ühiskonna ja ajaloo õpetamise aluseid, avastasin ennast projektorist hoopis tutvustamas kaitseväe tehnikat – lihtsalt seletamaks, et selline asi ongi päriselt olemas ja meil on lausa mitukümmend tuhat meest püssi all. Mulle jäi arusaam, et venelaste meelest oli Eesti mingi ilma oma igasuguse kaitsevõimeta moodustis, mis lihtsalt on küll nagu mingi poolriik, aga mitte võrreldav riigina kellegi teisega – nn päris riigiga. Rääkimata Venemaast. See ei olnud mitte vaenulikkusest tulenev teadmatus, vaid mitte keegi polnud mitte kunagi proovinudki Eesti olemasolu tutvustada – see oli minu mulje.
kaupo51
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaupo51 »

mart2 kirjutas: 24 Apr, 2025 19:31
Ma ei arvanudki, et Eesti riik ja rahvas midagi kaotaks. Lihtsalt prouale on see "ellujäämise" küsimus ... :mrgreen:
Raik mõtleb nagu poliitikule kohane. Sügisel tulevad kohalikud valimised ja ilmselt on tal plaan jääda Narva mingile ametipostile. Linnapeaks? Järelikult tuleb mõelda oma sõnumid hoolega läbi, sest muidu teda ei valita tagasi. Mis tema hinges tegelikult toimub, seda teab ta ise.
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

Raik mõtleb nagu poliitikule kohane. Sügisel tulevad kohalikud valimised ja ilmselt on tal plaan jääda Narva mingile ametipostile. Linnapeaks? Järelikult tuleb mõelda oma sõnumid hoolega läbi, sest muidu teda ei valita tagasi. Mis tema hinges tegelikult toimub, seda teab ta ise

Ilmselt selline punane ta ongi oma olemuselt ja mingit lootust tal peale valmisi jätkata enam pole . Ei toetat teda ei kohalikud eestlased ,ega ka venelased kes temast vabanda tahavad .
kaupo51
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaupo51 »

ugandiklubi kirjutas: 28 Apr, 2025 14:37
Raik mõtleb nagu poliitikule kohane. Sügisel tulevad kohalikud valimised ja ilmselt on tal plaan jääda Narva mingile ametipostile. Linnapeaks? Järelikult tuleb mõelda oma sõnumid hoolega läbi, sest muidu teda ei valita tagasi. Mis tema hinges tegelikult toimub, seda teab ta ise

Ilmselt selline punane ta ongi oma olemuselt ja mingit lootust tal peale valmisi jätkata enam pole . Ei toetat teda ei kohalikud eestlased ,ega ka venelased kes temast vabanda tahavad .
Eks seda ole peale valimisi näha. Samas on meil Eestis olnud üks mees, kes suutis korraga kõnetada nii vene kui ka eesti valijaskonda. Savisaar. Äkki Raik on temalt midagi õppinud? :D
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

Lõpuks hakatakse selga sirgu lööma.
«Ma põhimõtteliselt ei räägi teiega vene keeles!» EMO arst noomis patsienti eesti keele oskamatuse eest
PERH: kui patsient ei oska riigikeelt, peaks ta vastuvõtule tulema koos tõlgiga
https://www.postimees.ee/8238604/ma-poh ... atuse-eest
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist