Rahutused Pronkssõduri pärast.

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Troll kirjutas:Sasha ja Denis.
Kui oskate, siis paluks teil selgitada...
Ja tahaks ka teada, kuidas langenute kiriklik ümbermatmine on 'pühaduseteotus'?
Kas niipidi, et nõukainimesele, isegi langenule, on kirikuteenri näitamine sulaselge kuritegu ning kõige püha jalge alla tallamine?!
Ja peamine küs: kas lahkunuil ei olegi parem puhata surnuaial, rahus ja vaikuses?
V peabki nõukainime peale maist elu kangelaslikult konutama trollipeatuse kõrval asfaldi all....? :shock:
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sollmann kirjutas:
Kui oskate, siis paluks teil selgitada...
Ja tahaks ka teada, kuidas langenute kiriklik ümbermatmine on 'pühaduseteotus'?
Kas niipidi, et nõukainimesele, isegi langenule, on kirikuteenri näitamine sulaselge kuritegu ning kõige püha jalge alla tallamine?!
Tundub küll. Õige ümbermatmine toimub nagu õigusriigis nimega Rossija -buldooser peale, sõjaveteranidele annab OMON nuuti ja kõik on parimas korras. Aga fashistid korraldavad viisaka ümbermatmise, see on saadanast :idea:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Re: Turtola: rahutused põhjustas valitsuse mõtlematu poliiti

OveT. kirjutas: See sõna "vott" (või vot), mis tihti alustab või lõpetab mitmeid nõustuvaid seisukohti avaldavaid arvamusi, on üks sobimatu ja halvasti kõlav laen vene keelest. Eesti keeles on sõna "vaata" (vaat). "Vaat see" versus "vot see" ja tulemus on palju kenam.
"Vot"- iga kinnitatud lause jätab sellise mulje, nagu vene agulipätt tatistaks laraka maha ja hõõruks saapaga laiali oma sõnade kinnituseks.
Vaat selline teemaväline targutus siis minu poolt. :)
Vaat-vaat, täitsa nõus 8)
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Kui oskate, siis paluks teil selgitada oma rahvuskaaslaste käitumismotiive. Praegu jäävad mitmed asjad eestlastele arusaamatuks.

Miks teid nii väga häirib see monumendi ja sinna maetute ümbermatmine kalmistule s.o mitte monumendi hävitamine, vaid teisaldamine? Samal ajal kui Venemaal on seda just viimasel ajal mitmes kohas juhtunud - Stavropol, Himki? Kas see ,mis on lubatud Venemaal , on Eestis tabu? Kaksikmoraal?
Miks te tahate minna mälestama sõjas langenuid just Tõnismäele? Mis on Tõnismäes nii erilist, et muu koht Tallinnas ei sobi? Miks peab lilli viidama just "Pronkssõdurile", mitte aga teistele nõukogude sõdurite mälestusmärkidele (aga neid on Tallinnas ju palju, kusjuures mujal on langenuid maetuid kordades rohkem kui Tõnismäele)? Mis teeb need 14 Tõnismäele maetut sõdurit nii eriliseks, et kogu tähelepanu ja lilled peavad teie arust kuuluma just neile, mitte aga teistes matmispaikades puhkavatele sadadele nõukogude sõduritele?

Kui oskaksite need küsimused mõistlikult (aga mitte "ne trogaite našihh, urodõ"-stiilis) selgitada, ehk oleksid ka eestlased siis arusaavamad!?

Mis puudutab vandaaitsemis ja lõhumist. 26 aprillil on tekkinud olukord, millal vanema ja arukama põlvkonna esindajad jäid koju, nooremapoolsed aga tulid pronkssõduri juurde. Kindlasti, kohale on ilmunud ka igasugused paadialused, kes hiljem osalesid marodöörluses. Mina elan sündmuste asukohast vahetus läheduses ning käisin ka seal. Kõik purustused tekitas võib olla 5% osalenutest. Ülejäänud lihtsalt vaatasid pealt.
Mis puudutab käitumistmotiive laias laastus siis minu motivatsioon on järgmine. Pronkssõduri üleviimine oli alguses peale tehtud eesmärgiga näidata venelastele nende koht siin Eestis. Ma arvan meie ei pea siin üks teisele valetama. Minule see koht ei sobi. See ongi minu isiklik käitumismotivatsioon selles küsimuses.

Mis puudutab Moskva ja Venemaad. Mind väga ei huvitagi mis seal toimub. Aga minu teada Himki ja Rostovi monumentide teiseldamine põhjustanud kohalike võimude tagasiastumise. Siiski ei olnud tegemist sellise tähendusega sammuga nagu Pronkssõduri puhul, kuna monumentide teiseldamine oli toimunud ehitustööde tõttu.

Mis puudutab seda kuhu lilli viia, siis selles tõepoolest ei ole mingit tähtsust. Nii nagu mina olen seda öelnud, üleüldse, pronkssõdur on langenute eestlaste monument ning osa eesti rahvuskultuurist. sellega kui eestlased lihtsalt nii sama saeksid seda tükkideks ning saadaksid sulatusahju mind see väga ei erutaks. Minu jaoks küsimus on selles, et teiseldamist põhjustas kohalike venelaste kogunemine sinna 9 mail nung sellega üritati venelastele koha näidata. Siinkohal minule jääb kahjuks ka põlisrahva motivatsioon ähmaseks, kuna ei pea just Nostradamus olla et aru saada sellest, et kõikide sündmuste tulemuseks on see, et rahva hulk mis hakkab 9 maid siin avalikult tähistama kasvab mitmekordselt, kaasa arvatud need inimesed kes seda pole kunagi avalikult teinud, näiteks mina. Seda enam peavad normaalsed venelased oma nina tänavale näitama, sest meie ei saa lubada et seda teevad kogu aeg meie eest kohalikud venekeelsed pätid.

Muuhulgas on üks kurb lugu see, et selle sündmusega väga paljud kohalikud venelased on maandunud jälle Moskva mõjuorbiidi. Nii et selle asemel et olla iseseisev faktor eesti sisepoliitikas, saab neist eestile vaenliku välisriiki instrument. Veel kurvem on see, et seda just nooremapoolsete inimeste hulgas.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sturmmann »

Himki monumendi eemaldamine.

http://www.postimees.ee/290407/esileht/ ... 7695_1.php

denis23 kirjutas:
Siiski ei olnud tegemist sellise tähendusega sammuga nagu Pronkssõduri puhul, kuna monumentide teiseldamine oli toimunud ehitustööde tõttu.
Sellisel juhul võib ka Eesti ütelda,et kavatseb Tõnismäele mingisuguse hoone ehitada või teed laiendada.
Viimati muutis Sturmmann, 29 Apr, 2007 9:22, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

denis23 kirjutas: Pronkssõduri üleviimine oli alguses peale tehtud eesmärgiga näidata venelastele nende koht siin Eestis. Ma arvan meie ei pea siin üks teisele valetama....

Minu jaoks küsimus on selles, et teiseldamist põhjustas kohalike venelaste kogunemine sinna 9 mail nung sellega üritati venelastele koha näidata.
Selle peale jääb üle vaid tsiteerida vaest Ansipit: Tule taevas appi!
Kohta kätte näitama venelastele!!! :shock:
Milleks, luba küsida, denis 23, oleks vaja venelastele kohta kätte näidata?!
Kas Sul oma pead otsas ei olegi v kõrgub õlgadel Moskva tele- ja raadiokanalite resiiver?!
Miljon x juba räägitud, et PM solvab oma keset-linna-seismisega põlisrahva tundeid, et äraviimine surnuaiale vmt kohta oleks elementaarseks pingete leevenduseks.
Kas venelased ei saagi Sõjaväekalmistul v nt Maarjamäel omi, kahtlemata vajalikke, traditsionaalseid toiminguid teostada?
Ühes-ga - põlisrahva emotsioonid ja tunded on nõukakeeli üteldes lihtsalt POHHUI?
:shock:
Viimati muutis Sollmann, 29 Apr, 2007 9:22, muudetud 1 kord kokku.
TÕDEONAJATÜTAR
Lutikas42
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lutikas42 »

Tere, huvitaks tegelt palju on Eestis viisnurgaga mälestusmärke?
Keegi oskab umbkautselt öelda....?
Tekkis huvi kuna Poolas pidavat olema ~2000.

Puhaku kõik langenud rahus.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

Kapten Trumm kirjutas:Siin paari kodaniku esinemine on tüüpiline näide, kuidas Eestis viiakse ellu FSB/GRU agendat, peites selle viisaka ja korrektse suhtlemise vormi. Seejuures on sisu sama - istutada kõigile ajusse teadmine, et tegemist oli rahumeelse protestiaktsiooniga, milles on eestlased süüdi.
Kui sa pead mind silmis, ole hea ja tõesta oma sõnu tsitaatidega.
Kapten Trumm kirjutas: 1. tegemist oli barbaarse hauarüüstamisega (et tegemist oli kirikliku ümbermatmisega, sellest kõin "kanalid" vaikivad - miks? Sest see ei sobi nende agendasse.
Ei olnud.
Kapten Trumm kirjutas: 2. barbaarsusi sõjahaudadel Venemaal ei ole olnud (meenutage Himki ja veel ühte lugu, kas Taganrog?)
Miks see meid puudutama peaks?
Kapten Trumm kirjutas: 3. tegemist oli rõhutud muulaste rahumeelse protestiga (juua täis laamendamist ja poodide rüüstamist JU EI OLNUD)
Ei ole keegi siin seda väitnud. Just vastupidi.
Kapten Trumm kirjutas: 4. tegemist oli politsei vägivallaga (justkui praeguseks 20 vigastatud politseinikku poleks)
See vägivald on õigustatud.
Kapten Trumm kirjutas: Tüüpine punat****de jutt - kõik on süüdi, peale meie endi. Meie oleme ausad vabastajad. Ja vaiksed takkakiitjad distantseeruvad sellest, aga ajavad ikka oma õigustuste pläma.
Jälle valetad. Vaeva end siiski ja leia oma sõnadele tõestust. Praegu aga oled kirjutanud kui hüsteeriline neiuke, kel puudub täielikult lugemis- ja analüüsimisoskus.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

Troll kirjutas: Miks teid nii väga häirib see monumendi ja sinna maetute ümbermatmine kalmistule s.o mitte monumendi hävitamine, vaid teisaldamine?
See on propaganda küsimus. Ja sina tead sellest. Venelased on teise riigi propaganda mõjusfääris ja neile nii öeldi.
Troll kirjutas: Samal ajal kui Venemaal on seda just viimasel ajal mitmes kohas juhtunud - Stavropol, Himki? Kas see ,mis on lubatud Venemaal , on Eestis tabu? Kaksikmoraal?
Väheveenev.
Troll kirjutas: Miks te tahate minna mälestama sõjas langenuid just Tõnismäele? Mis on Tõnismäes nii erilist, et muu koht Tallinnas ei sobi? Miks peab lilli viidama just "Pronkssõdurile", mitte aga teistele nõukogude sõdurite mälestusmärkidele (aga neid on Tallinnas ju palju, kusjuures mujal on langenuid maetuid kordades rohkem kui Tõnismäele)? Mis teeb need 14 Tõnismäele maetut sõdurit nii eriliseks, et kogu tähelepanu ja lilled peavad teie arust kuuluma just neile, mitte aga teistes matmispaikades puhkavatele sadadele nõukogude sõduritele?
Pronkssõdur ja säilmed või ainult säilmed vabalt võiksid olla teisaldatud. Ning veel 1995 aastal. Probleem ei ole konkreetses kohas või kujus, sellest on ju mitu korda räägitud.
Troll kirjutas: Kui oskaksite need küsimused mõistlikult (aga mitte "ne trogaite našihh, urodõ"-stiilis) selgitada, ehk oleksid ka eestlased siis arusaavamad!?
Kas sa oled varem näinud mind või Denissi siin selles stiilis esinemas? ;) Mul on hea meel, et me siin enamuses siiski saime tsiviliseeritult ja sõbralikult omavahel läbi. Loodan, et enamus meie kaasfoorumlastest on arukad ja korralikud inimesed: meie omavaheline suhtlemine võiks olla näidislik/õpetlik nooremate ja närvilistemate jaoks.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Sollmann kirjutas:
denis23 kirjutas: Pronkssõduri üleviimine oli alguses peale tehtud eesmärgiga näidata venelastele nende koht siin Eestis. Ma arvan meie ei pea siin üks teisele valetama....

Minu jaoks küsimus on selles, et teiseldamist põhjustas kohalike venelaste kogunemine sinna 9 mail nung sellega üritati venelastele koha näidata.
Selle peale jääb üle vaid tsiteerida vaest Ansipit: Tule taevas appi!
Kohta kätte näitama venelastele!!! :shock:
Milleks, luba küsida, denis 23, oleks vaja venelastele kohta kätte näidata?!
Kas Sul oma pead otsas ei olegi v kõrgub õlgadel Moskva tele- ja raadiokanalite resiiver?!
Miljon x juba räägitud, et PM solvab oma keset-linna-seismisega põlisrahva tundeid, et äraviimine surnuaiale vmt kohta oleks elementaarseks pingete leevenduseks.
Kas venelased ei saagi Sõjaväekalmistul v nt Maarjamäel omi, kahtlemata vajalikke, traditsionaalseid toiminguid teostada?
Ühes-ga - põlisrahva emotsioonid ja tunded on nõukakeeli üteldes lihtsalt POHHUI?
:shock:
Eriti meeldis minule idee pinged leevendada Pronkssõduri äraviimise kaudu. Moskva telekanalid muidugi uskuda ei saa, aga paljudes asjades neil on õigus. Teine küsimus et eesmärkid teised. Põlisrahva sallimatus selles suhtes et kolmandik eesti elanikkonnast on mitteestlased ning nendel võivad olla omad tõekspidamised mida need demokraatilise riigi kombel võivad ka avalikult väljendada oli kogu loo alustalaks. Nagu mina ütlesin, ei kogunenud sinna rahvas iga päev, vaid kord aastas. Mitte jumal teab kui suur ohver seda oli taluda.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Lutikas42
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lutikas42 »

Niipalju kui ma olen aru saanud, siis ega venaelsed venemaal ka kõige paremini vähemusrahvustesse ei suhtu.....ja nii on se igalpool.... :roll:
Asi ei saa kunagi olla must ja valge....on ka halli......inimesed on erinevad ja erinave maailmavaadete ja suhtumistega....
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

denis23 kirjutas:Eriti meeldis minule idee pinged leevendada Pronkssõduri äraviimise kaudu.
Et PS nagu ei tekitanudki põlisrahvas pingeid?
Et ei meenutanudki ta päevast päeva õnnetut 2.MS & kõike sellele eelnenut-järgnenut?
Vt, 2.MS oli venelaste jaoks valus ja verine aga siiski VÕIDUKAS, estidele seevastu tähendab ta hulka ohvreid ja ellujäänute õiguste jalgeallatallamist mitmeteks aastakümneteks.
denis23 kirjutas:Moskva telekanalid muidugi uskuda ei saa, aga paljudes asjades neil on õigus.
V-olla. Mina pole aga seal viimastel aegadel midagi tõepärast kohanud.
Ikka ja jälle pooltõed v sulavaled.

denis23 kirjutas: Põlisrahva sallimatus selles suhtes et kolmandik eesti elanikkonnast on mitteestlased ning nendel võivad olla omad tõekspidamised mida need demokraatilise riigi kombel võivad ka avalikult väljendada oli kogu loo alustalaks. Nagu mina ütlesin, ei kogunenud sinna rahvas iga päev, vaid kord aastas. Mitte jumal teab kui suur ohver seda oli taluda.
Vaevalt küll et siinmail on reeglina olnud tegemist sallimatusega mittekohalike ja nende tõekspidamiste suhtes.
Asi on lihtsas inimlikus tõrkes kõige vaenuliku ja valuliku suhtes.
See lõpmatu vabastamise-päästmise jutt ning repressioonide õigustamine käib igale normaalse aruga pärismaalasele vastukarva.
Ausalt üteldes surkab ta otsejoones südamesse.
Kas Sulle nt meeldiks selline veider seik, et tatarlased tähistaksid igal aastal keset Moskvat Vm allutamise aastapäeva ja korrutaksid päevast päeva oma kunagise okupatsiooni vajalikkust ning et tglt on nad hoopistükkis venelaste jaoks päästjad ja kultuuritoojad.
Millegipärast arvan, et vaevalt Sulle see väga meeldiks...
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
denis23
Liige

minu seisukoht on see et peale Pronkssõduri Tõnismäelt äraviimist ei ole elu Eestis paremaks muutunud. Ning ees võivad olla arengud mis ei ole kasulikud ei eestlastele kui ka siin elavatele venelastest inimestele. Mina tunnen ennast kogu taustal päris sitasti, ausalt öeldes. Võimalikult, et need venekeelsed kes on riigile vähem lojaalsed, tunnevad ennast parem, aga ka neil ei ole midagi hõisata. Aga kui oleksin mina eestlane siis tunneks ennast ka mitte kõige paremini. See teadmine et sinu riigil on olemas pipargaas ja veekahurid ei asenda teist teadmist. Et kolmandiku, ok, arvestades minusuguseid lojaalsed kodanikud, neljandiku su riiki elanikkonnast moodustavad rusika taskus hoidvad inimesed ning need jäävadki siia elama. Ja kogu pronkssõduri loo tulemuseks vahivad moskva telekanaleid ka need kes seda pole eriti viimased 10 aastat teinud.
jalutaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jalutaja »

denis23 kirjutas: Mis puudutab vandaaitsemis ja lõhumist. 26 aprillil on tekkinud olukord, millal vanema ja arukama põlvkonna esindajad jäid koju, nooremapoolsed aga tulid pronkssõduri juurde. Kindlasti, kohale on ilmunud ka igasugused paadialused, kes hiljem osalesid marodöörluses. Mina elan sündmuste asukohast vahetus läheduses ning käisin ka seal. Kõik purustused tekitas võib olla 5% osalenutest. Ülejäänud lihtsalt vaatasid pealt.
denis23, miks te pealt vaatasite kui "pronksmehe kaitsjad" marodööritsesid? Jääb mulje, et olite asja käiguga päri! 5% ei ole ju suur hulk kaasamõtlejaid, keda ei saaks korrale kutsuda. Teil, arukamatel, oleks olnud kergem seda asja kontrollida kui politseil! Denis23, kahjuks olete te siin ise süüdi, et see asi nii läks. Nn. pealtvaatajad liikusid nende marodööridega kaasa ja irvitasid kõrvalt, tehes korravalvurite töö keerulisemaks.
Korravalurid tegid head tööd, nende ees müts maha!
potentate
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

Vaadake mis on VADJALASTEGA juhtunud venemaal! Nende tingimused eluks on e.m. a tasemel! Ja nemad ON MEIE VENNASRAHVAS, meie juured ka ju! Venema lihtsalt paneb kõigile per*e! Vahest ka endale!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline