Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas AMvA »

Kriku kirjutas: 22 Mai, 2025 13:52 Nõmme turul ongi kõik palju kallim kui normaalsetes kohtades.
Ma ei tea, kus need normaalsed kohad on, aga Nõmme turg on mulle lähim
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Käisin eila Balti jaama turul, mitte toidukraami pärast, aga seal on üks vaja pädev lukumees. Möödaminnes otsin suitsusinki, 12 eur kg on täitsa konkurentsivõimeline.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas: 22 Mai, 2025 13:54
Mine osta Lidlist Hispaania tomateid, täiesti võrreldavad meie parimatega. Intsu oma on ilus kuid jama, aga see pigem sordi probleem.
Kusjuures on ka Selveris viimastel aastatel täiesti tomatimaitselisi ja -lõhnalisi vilju müüdud, päritolumaa oli vist tõepoolest Hispaania.
Väga head ja eelkõige odavad on Läti ja Leedu tomatid. Lidlis on hetkel Leedu kollased tomatid müügil. Kiidan.
Ei tea miks Eesti asi nii kallis peab olema ja TALUPOEG TALUJA moodi tüübid sooviks veel kallimaid hindu näha. Eelmine suvi oli vist Selveris Eesti ja Läti tomat kõrvuti, eesti oma oli 4,99 ja Läti oma 1,19, kusjuures Läti oma oli maitselt parem
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 13:48 Mine osta Lidlist Hispaania tomateid, täiesti võrreldavad meie parimatega. Intsu oma on ilus kuid jama, aga see pigem sordi probleem.
Intsu samasugused, rusikasuurused lihatomatid, olid eelmisel hooajal umbes sama maitsvad kui vanaema kasvuhoone omad.
Aga mis seekord lahti, ei saagi aru. Kui veel samasuguseid saan, siis vahetan kohta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 13:54
Kriku kirjutas: 22 Mai, 2025 13:52 Nõmme turul ongi kõik palju kallim kui normaalsetes kohtades.
Sa tegelikult ka ei teadnud, et Nõmme turul on kõik nii palju kallim? https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12032 ... -kui-mujal
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 22 Mai, 2025 13:58
AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 13:48 Mine osta Lidlist Hispaania tomateid, täiesti võrreldavad meie parimatega. Intsu oma on ilus kuid jama, aga see pigem sordi probleem.
Intsu samasugused, rusikasuurused lihatomatid, olid eelmisel hooajal umbes sama maitsvad kui vanaema kasvuhoone omad.
Aga mis seekord lahti, ei saagi aru. Kui veel samasuguseid saan, siis vahetan kohta.
Mulle ei ole need mitte kunagi muljet avaldanud. Ka siis kui nad esimest korda müüki tulid
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kriku kirjutas: 22 Mai, 2025 13:58
AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 13:54
Sa tegelikult ka ei teadnud, et Nõmme turul on kõik nii palju kallim? https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12032 ... -kui-mujal
Ma ei hakka teises linnaservas ostlemas käima. Kütusele kulub see raha ära, mis võib-olla hinnas võidaks
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Euroopas on ka turgudel kallim kui ketipoes. Meil on nagu ajalooliselt turul mingi odavkoha imago.
Lihtsalt kui Euroopas läheb restorani kokk hommikul poodlema, siis turule ja nõuab ka toote maitsmise võimalust - Lidli taoline seda ju ei võimalda.

Ja Lidlis on Eestis parimad saadaolevad lihakonservid, ilma naljata. 98% kiuline liha ja keemiast ainult E250. Hommikul kohvi kõrvale täitsa head võileiva peal, tulevad meelde ajad, kui tilkuvas metsas sai selliseid haugatud.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 22 Mai, 2025 14:06 Euroopas on ka turgudel kallim kui ketipoes. Meil on nagu ajalooliselt turul mingi odavkoha imago.
Lihtsalt kui Euroopas läheb restorani kokk hommikul poodlema, siis turule ja nõuab ka toote maitsmise võimalust - Lidli taoline seda ju ei võimalda.

Vaidleks vastu, vähemalt Itaalias ja Hispaanias on turul kraam sama odav kui poes või isegi odavam
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

Vileda puhastuslapp selline 13x18 cm.
Köögis anti selgelt mõista et olgu uus toodud.
Hakkasin siis internetist otsima - eestis ei ole. Mujal maailmas kuskil on. Ja siis nägin hinda....1 tk
Vileda sponge.PNG
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Eks seepärast neid ühekaupa turustataksegi :P
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

retti kirjutas: 22 Mai, 2025 14:08 Vileda puhastuslapp selline 13x18 cm.
Köögis anti selgelt mõista et olgu uus toodud.
Hakkasin siis internetist otsima - eestis ei ole. Mujal maailmas kuskil on. Ja siis nägin hinda....1 tk
Vileda sponge.PNG
See võib vabalt ka karp olla.

Amazonis oli 10 eur tükk
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 13:57
Lemet kirjutas: 22 Mai, 2025 13:54
Mine osta Lidlist Hispaania tomateid, täiesti võrreldavad meie parimatega. Intsu oma on ilus kuid jama, aga see pigem sordi probleem.
Kusjuures on ka Selveris viimastel aastatel täiesti tomatimaitselisi ja -lõhnalisi vilju müüdud, päritolumaa oli vist tõepoolest Hispaania.
Väga head ja eelkõige odavad on Läti ja Leedu tomatid. Lidlis on hetkel Leedu kollased tomatid müügil. Kiidan.
Ei tea miks Eesti asi nii kallis peab olema ja TALUPOEG TALUJA moodi tüübid sooviks veel kallimaid hindu näha. Eelmine suvi oli vist Selveris Eesti ja Läti tomat kõrvuti, eesti oma oli 4,99 ja Läti oma 1,19, kusjuures Läti oma oli maitselt parem
No osa asju tuleb Sul otse oma peast, ise mõtlesid välja selle välja või? Mina ei soovi kallimaid hindu näha , vaid heal juhul sooviks näiteks oma kauba eest õiglast hinda saada, ehk siis kas ma peaks tasuta töötama, et kellegile odavat tomatit kätte lõhkuda?

Minu meelest mulle meenus mingi vana lugu, kus siis varemalt 90-ndatel mingid hinnad kallinesid ja matsid-talupojad said veel vähem raha, kui ennem. Hind jäi samaks, või tõusis pisut, aga vahendajad, töösturid jne., nemad pidid oma raudselt kätte saama! Põhiline töötegija pidi selle võrra vähem saama ja olukorraga leppima. Ja siis on kuulda olnud, et näe, maakad, rikkad olete, elate meie kulul! :mrgreen: Kas mitte ka piimatootmises sama polnud? Mis asi see siis on? Kuidas austet. spetsialistid siin sellist käitumist nimetaksid ametlikus keelepruugis? Palun vastuseid!
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

https://www.hind.ee/search?q=vileda
Mikrokiust lapid €2.

Käisin jaanuaris lõuna paiku Nõmme turul... Avaturul kauplejaid polnud, putkad olid lahti aga külastajaid polnud, miskis suuremas hoones oli nii ca 5 ostjat, sealt leidsin söömiseks miskid päris head õlis tehtud pirukad.
Kus mul meeldib vahel käia on Balti jaama turg. Hinnad samamoodi kallid aga planeering on asjalik ja leiab asju mida mujalt poodidest ei leia.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:20 No osa asju tuleb Sul otse oma peast, ise mõtlesid välja selle välja või? Mina ei soovi kallimaid hindu näha , vaid heal juhul sooviks näiteks oma kauba eest õiglast hinda saada, ehk siis kas ma peaks tasuta töötama, et kellegile odavat tomatit kätte lõhkuda?

Ei no loomulikult, võid sa seda "õiglast hinda" soovida - kes seda keelda saab.
Ainult, et vaevalt keegi sulle puhtast patriotismist ja ligimesearmastusest seda maksab, kui
kõrval on konkurendi kraam, mis on neli korda odavam ja maitseb paremini.

Päeva lõpuks istub TALUPOEG TALUJA oma õiglase hinna sooviga nende tomatite otsas ja siis on jälle kõik teised süüdi, et niiviisi läks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist