gorilla, sa pead ostujõu kalkulaatorit kasutama . Minumeelest on kohv Itaalias ja nurgapealses putkas EUR 1,5. Eestis alla 3.80 vist enam polegi. Kui veini hinda võrdlema hakkad kukud jalapealt

Esiteks siis, et Tallin/Tallinn jäi ellu tänu maarahva kannatustele.
Mul 90. pidevalt helistati, kes tahtis kartuleid võtma tulla. kes muidu abiks. Kantud riiete äri tegi nii mõnegi jõukaks, kahjuks igasuguse humanitaari saabumisel on kamp nutikaid, kes sorteerivad ja avavad kiiresti oma äri.davidsoniharald kirjutas: ↑22 Mai, 2025 22:57
Täiesti nõus. Mul tuleb iga natukese aja tagant sats õpilasi igast maailma nurgast siia kokku paariks nädalaks mu tarka juttu kuulama ja ma siis alati pärin ka nende koduriigi elu-olu järele. Iga aastaga jääb vähemaks kohti, kus meist paremini elatakse. Toit ei ole enam kuskil otsast odav ja palgad on kõvad võrreldes Lõuna-Euroopaga.
Võrdlustes ei tasu kinni jääda ühte-kahte asja, vaid võtta suurem pilt ja võrrelda näiteks keskmiseid palkasid.
Viimane üllatus oli mulle Island. See riik on ropult kallis. Ikka kohe väga kallis. Õhtu restoranis kahele koos õlle ja veiniga maksis ei vähem ega rohkem kui 600 euri! Täitsa tavaline resto oli, mitte miski Michelini viis tärni. Islandlased käisid Tallinnas Argentiinas söömas ja rääkisid, kui hea ja odav see on.
Perspektiiv on tähtis. Mis oli elu üheksakümnendatel ja praegu. Käisin lapsena närakate jalatsite ja humanitaarabi riietega. Kellegi kantud asjad. Nüüd võib küll vist igaüks endale uusi riideid ja jalatseid otse poest osta.
Mida rohkem maailmas ringi liigun, seda suurem rõõm on alati siia tagasi tulla.davidsoniharald kirjutas: ↑22 Mai, 2025 22:57
Täiesti nõus. Mul tuleb iga natukese aja tagant sats õpilasi igast maailma nurgast siia kokku paariks nädalaks mu tarka juttu kuulama ja ma siis alati pärin ka nende koduriigi elu-olu järele. Iga aastaga jääb vähemaks kohti, kus meist paremini elatakse. Toit ei ole enam kuskil otsast odav ja palgad on kõvad võrreldes Lõuna-Euroopaga.
Seni oli ikka jutt sellest, et ei toitnud maarahvas, et maarahva poolt toitmise asendas import... Aga üldiselt jah, see ongi alatine ja paratamatu kahvel. Odavam toit poes = vähem raha toidu tootjatele.
Üks komponent on suhkrumaks ja teine aspekt et see ei pruugi üldse olla sama jook. Klassikaline apelsinifanta on naturaalse mahlaga ja Soomes oli mahlaprotsent , kui viimati vaatasin 5. Eestis müüdavas Fantas 3.(Pole hetkel ühtegi Eesti pudelit käepärast) .Fucs kirjutas: ↑22 Mai, 2025 18:01 Teema sujuvalt toiduteemaks muteerunud![]()
Soomes on nn "suhkru" ehk "magusa" maks.Viimati Soomes käies, maksin oma lemmik-Fanta eest siinse 1,40 asemel kohalikus supermarketis kaks korda rohkem.
Kust see soomlaste huippuäge, meile eeskujuks pidevalt toodav ja kiidetud kaitsevägi ikka pappi saab, kui mitte pädevatest maksudest ja maksusüsteemist...
Google on väga hea abimeesvanahalb kirjutas: ↑23 Mai, 2025 8:10Üks komponent on suhkrumaks ja teine aspekt et see ei pruugi üldse olla sama jook. Klassikaline apelsinifanta on naturaalse mahlaga ja Soomes oli mahlaprotsent , kui viimati vaatasin 5. Eestis müüdavas Fantas 3.(Pole hetkel ühtegi Eesti pudelit käepärast) .Fucs kirjutas: ↑22 Mai, 2025 18:01 Teema sujuvalt toiduteemaks muteerunud![]()
Soomes on nn "suhkru" ehk "magusa" maks.Viimati Soomes käies, maksin oma lemmik-Fanta eest siinse 1,40 asemel kohalikus supermarketis kaks korda rohkem.
Kust see soomlaste huippuäge, meile eeskujuks pidevalt toodav ja kiidetud kaitsevägi ikka pappi saab, kui mitte pädevatest maksudest ja maksusüsteemist...
1990-ndatel oli Eestis müügil täissünt Fanta kus üldse mahla polnud. Hind ka muidugi vastav. Mäletan et ükskord ostsin maasikafanta ja ma ei tea kas doseerimisega oli midagi mööda pandud aga täpselt sama kui lõhnaseeebivesi. Samast perioodist oli üks tuttav Prantsusmaal näinud 15% mahlasisaldusega Fantat.
See et Baltikumis müüdi 0,5-1% Fantat ja Skandinaavias vähemalt 5% oli pikalt. Tootja põhjendas seda loomulikult "kohaliku tarbija maitseeelistustega"
Ma olen hoopis Lidlist vist Freeway Orange nimelist rüübet ostnud kus on 6% mahla ja maitse nagu apelsinifantal nõukaajal. See on Eestis ja Soomes ühesugune. Samas mingisel Lidl UK lehel vaatas sama asi vastu et 3% mahla. "Birmingham töölisklass edition" ?
Muude asjadega proovitakse ka ikka pidevalt alt tõmmata ja silmad peab kogu aeg lahti hoidma. Ükspäev ostsin Tallinnast hulgilaost kasti 0,25 l klaaspudelites Pepsit. Niisugust serveeritakse peenetes kohtades. Et klaaspudel ja ettekandja valab välja jne. Maitsesin kõigepealt ise ja krt, see ei ole Pepsi! Siis lugesin koostist ning ilma suhkruta tehtud. Kusjuures täitsa tavalise sildiga pudel , mitte dieetpepsi ega salenejate Zero-sugar variant.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline