Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wolfgang »

Panin guuglisse burtukaana ja esimene tulemus oli Kohvi Semu sait ja ma kaotasin kohe huvi selle kohvi vastu :). Mingi kõrgus merepinnast, farm jms. finessid ei huvita mind üldse. Mu meelest on ainus kriteerium maitse - meeldib või ei meeldi.
Veids nagu kui restos tuleb kelner heietama, kui kuradi maheliha see nüüd ikka on ja kui käsitsi korjatud või kaugel setomaal või Vormsil vms. asuvast farmist on pärit mingi köögivili ja kui töömahukat protsessi "meie peakokk" ikka kasutas jne.. Samamoodi loogika - söök maitseb või mitte(on huvitav).
Sama veintsidega. On tehtud mitmeid katseid, millest selgub, et suured sommeljeed ei saa, kas nüüd just valdavalt, aga kindlasti mitte alati, pihta kas tegemist on 25 või 800 eurise(näiteks) veiniga. Eriti, kui kallim vein on odavama pudelisse villitud. Kuigi ka mingid regioonid, kõrgused merepinnast, pinnase PH-d, mõisa esmamainimise aasta jms.. on ilgelt tähtis ära märkida. Reaalselt on kriteerium - maitseb, ei maitse. Minu jaoks.

Samas ei vaidle üldse, et võibki hea kohv olla, aga see, mu meelest kasutu, lisainfo jätab kahtluse õhku, et tegemist on mingi marketingiga :).
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Madalalt lendate härrad - elevandist läbikäinud kraam:
https://blackivorycoffee.com/
40-grammine pakk maksab 136 eur. Kilo hind 3400 eur. :wall:
:lol:
Hea teema muide selliste asjade arutamiseks..
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

wolfgang kirjutas: 29 Mai, 2025 10:27esimene tulemus oli Kohvi Semu sait ja ma kaotasin kohe huvi selle kohvi vastu
Sul on midagi Kohvisemu vastu? Vôi ainult lisainformatsiooni vastu, mida nad kohvi kohta pakuvad?
Kuigi Burtukaana on rahvusvaheliselt väga kôrgelt hinnatud, rääkisin mina just maitsest. Minu maitsest.
Ma olen kôik kättesaadavad kohvid ära maitsnud ja leidnud, et parim keskmine kohv tuleb Etioopiast. Ning etiooplastest omakorda on parima maitsega Burtukaana. See on nii hea, et seda ei kannata pidevalt juua, vahepeal peab maitsemeeled maha rahustama universaalse all-around Kivuga mis on ka ise superkvaliteetne. Burtukaanast veelgi parem on Suke Quto, aga seda pole vist enam lootustki saada.

Muidugi pole ka antud markide kvaliteet alati garanteeritud, alati vôib ebaônnestuda röstimine vôi olla halb kohvipartii. Näiteks eelmisel aastal ostetud ühe Kivu paki maitse oli sama halb kui meie kohaliku röstikoja parimatel ubadel ning Burtukaana pole kah alati piisavalt intensiivne et teiste kohale tôusta.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

See tuletab mulle meelde grusiinlaste anekdooti: ühest ja samst vaadist valasime konjaki pudelitesse, aga üks sai miskipärast kuldmedali.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Walter2 kirjutas: 29 Mai, 2025 12:32 :lol:
Hea teema muide selliste asjade arutamiseks..
Eile lugesin laevareisi ajal foorumit ja seesama Lagavulin tuli ette. Läksin kohe alla poodi et jälle ära ei ununeks . Kaks varianti oli letis. Üks klaaskapis luku taga ja teine riiulil oma käega võtmiseks. Mõlemad 16 aastased , hinnavahe pea kahekordne ja ei saanudki täpselt aru et mis neil siis vahet on. Ma võtsin riiulilt , ei hakanud laevateenijaid tülitama.

Kui niimoodi poetaguse mehe moodi proovida et otse pudelist punnsuutäis ja suitsuvorsti.... OK, et teemast ("Viimnepäev ja näljahäda") mitte väljuda siis kraakovi vorsti... peale haugata siis pole ta minumeelest sugugi magus. Just õigesti suitsune. Veel hommikul oli turba maitse suus. Januga joomiseks on muidugi liiga vänge ja nüüd ootab kapis järgmist degusteerimist.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Aga keegi polegi ju ütelnud, et Lagavulin magus on. Magusalt vürtsine on Taliskeri Dark Storm.
Kusjuures 16 aastane Lagavulin on sisemaal defitsiit, saada on sama (vôi siis endise) raha eest ainult 8 aastast.
Kasutaja avatar
Vilks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vilks »

Küll on hea, et ma kohvi ega viskit ei joo. Viimsepäevavarudeks kohe palju vähem muret kui teistel. Kimbu vaarikaoksi ja kibuvitsamarju leian ka, jääb üle ainult laar samakat käima panna ja koduvein pudelitesse villida.
Vilks pidi teispool Läti piiri hunt olema?
Vastaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vastaja »

"Minu aianduskoht muutus eelistatud väljasõidukohaks välisriikide saadikutele ja saatkondade ametnikkudele, eriti 1941. aastal, mis Rootsis oli tõeline nälja-aasta. Minu juures oli ikkagi saada aedviljast või munadest (pidasin ka 50 kana) valmistatud toitu ja pühapäevastel väljasõitudel mulgikapsaid. Kasvatasin üles nn."kodumajapidamise sea", mispärast ei olnud puudust ka sealihast. Kodumajapidamise siga oli leiutis, millega rootsi rahvas päästeti suuremast näljast. Sõja tõttu ärajäänud teravilja ja kartulite sisseveo tõttu tapeti jahu ja kartulite puudusel ära suurem hulk sigu ja kanu. Kartuleid ei lubatud loomadele üldse sööta ja restoranides oli keelatud kartuleid enne keetmist koorida. Kõik toiduained ransoneeriti. Leiba sai ainult ühe väikese viilu päevas, piima ja mune anti vaid alaealistele lastele. Puudus tuli isegi kaladest, sest suuremad kalapüügiveed olid sõjapiirkondades. Hädast päästmiseks soovitas ja soodustas valitsus sigade kasvatamist linnades, kus neile toiduks sai anda söögijäänuseid-solki. Selliselt üles kasvatatud sea liha jäi omanikule, välja arvatud 40 kg, mille arvel vähendati lihakaarte. Põrsastele anti riigi poolt ka pisut jahu. Stokholmi majade keldrid olid selle korralduse tulemusena sigu täis ja kogu linnas levis seasõnniku hais. Kartulisaagi suurendamiseks kasvatati neid kõikides linnaparkides ja alleedel lillede asemel."
Heinrich Laretei "Saatuse mängukanniks"
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Kas keegi siinsetest asjatundjatest on igasugu eksootika kôrval maitsnud ka Rimi Hautatud sealiha?
Tehtud Lätis. 70% sealiha ja 20% kanaliha.
Ma siin môtlen, et kas tasub kriisivarudeks soetada, homme ehk esmaspäeval saaks soodsa hinnaga.
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 18:20 Kas keegi siinsetest asjatundjatest on igasugu eksootika kôrval maitsnud ka Rimi Hautatud sealiha?
Ma siin môtlen, et kas tasub kriisivarudeks soetada, homme ehk esmaspäeval saaks soodsa hinnaga.
Säherdust pidasid silmas? :dont_know:

sealiha 70%, vesi, kanaliha 10%, sibul, sool, säilitusaine E250, hüdrolüüsitud taimne valk (rapsiseemned, mais), lõhna- ja maitseained, maltodekstriin, pärmiekstrakt. Liha päritolu: EL ja muu kui EL

https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/lih ... g/p/803382
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Sedasama neh.
Ma ühe prooviks vôtsin. Tundub kuidagi imelik, aga mina pole asjatundja. Vahest selline peabki olema.
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

krossipart kirjutas: 27 Juul, 2025 18:30
Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 18:20 Kas keegi siinsetest asjatundjatest on igasugu eksootika kôrval maitsnud ka Rimi Hautatud sealiha?

sealiha 70%, vesi, kanaliha 10%, sibul, sool, säilitusaine E250, hüdrolüüsitud taimne valk (rapsiseemned, mais), lõhna- ja maitseained, maltodekstriin, pärmiekstrakt. Liha päritolu: EL ja muu kui EL

Sõin just sellise eile.Ei ole üle soolatud ja maitseainetega on ka tagasihoidlikult asjatatud ( lisada saab alati)
Selle raha eest tasub osta küll.
Ps lastele kindlasti maitsev ja sobiv
krossipart
Liige
Kontakt:

Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 18:49 Sedasama neh.
Ma ühe prooviks vôtsin. Tundub kuidagi imelik, aga mina pole asjatundja. Vahest selline peabki olema.
Ei ole hää ja proovi vältida... Kg hind ja sisu ei juba ei klapi... :dont_know:
krossipart
Liige
Kontakt:

retti kirjutas: 27 Juul, 2025 18:55
krossipart kirjutas: 27 Juul, 2025 18:30

Sõin just sellise eile.Ei ole üle soolatud ja maitseainetega on ka tagasihoidlikult asjatatud ( lisada saab alati)
Selle raha eest tasub osta küll.
Ps lastele kindlasti maitsev ja sobiv
Kui lastele sobib siis on ok.. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist