Aga teeks selle kahe arvamuse kohta siia ühe Gallupi?

Ja mina ütlen selle kohta, et sulle lihtsalt meeldib niimoodi uskuda, kuigi on ka lihtsamaid seletusi.Peeter kirjutas: ↑06 Aug, 2025 10:22Mulle tundub, et meie omavaheline vestluse peateema taandub sellele, et mina ütlen, et meil on olukord, kus asjade käigu otsustjate ringis mitte keegi ei soovi JML-i vastutusele võtmist (nt mine tea mida ta veel rääkimagi võib hakata jmt) ja selle eesmärgi (või kokkulepete) nimel seatakse juristide poolt (juba ammu) asja nii, et saaks asja tühjaks visistada ja kalevi alla panna. Ja selle nimel on juba ammu telgitagustes kokkulepped-asjad ära sahistatud.
Jajah, küll rahvas tõde teab...
Jah. Üks lihtne seletus on see et kaotatud raha puhul pole tegu riigi rahakotiga, vaid lihtsalt rahva rahaga, millepärast ei tasu väga tõmmelda.Kriku kirjutas: ↑06 Aug, 2025 10:30Ja mina ütlen selle kohta, et sulle lihtsalt meeldib niimoodi uskuda, kuigi on ka lihtsamaid seletusi.Peeter kirjutas: ↑06 Aug, 2025 10:22Mulle tundub, et meie omavaheline vestluse peateema taandub sellele, et mina ütlen, et meil on olukord, kus asjade käigu otsustjate ringis mitte keegi ei soovi JML-i vastutusele võtmist (nt mine tea mida ta veel rääkimagi võib hakata jmt) ja selle eesmärgi (või kokkulepete) nimel seatakse juristide poolt (juba ammu) asja nii, et saaks asja tühjaks visistada ja kalevi alla panna. Ja selle nimel on juba ammu telgitagustes kokkulepped-asjad ära sahistatud.
Mida rahvas teab, või ei tea, on hoopis ise juttKriku kirjutas: ↑06 Aug, 2025 10:30Ja mina ütlen selle kohta, et sulle lihtsalt meeldib niimoodi uskuda, kuigi on ka lihtsamaid seletusi.Peeter kirjutas: ↑06 Aug, 2025 10:22Mulle tundub, et meie omavaheline vestluse peateema taandub sellele, et mina ütlen, et meil on olukord, kus asjade käigu otsustjate ringis mitte keegi ei soovi JML-i vastutusele võtmist (nt mine tea mida ta veel rääkimagi võib hakata jmt) ja selle eesmärgi (või kokkulepete) nimel seatakse juristide poolt (juba ammu) asja nii, et saaks asja tühjaks visistada ja kalevi alla panna. Ja selle nimel on juba ammu telgitagustes kokkulepped-asjad ära sahistatud.
Jajah, küll rahvas tõde teab...
Demagoogia. Üldiselt, selle kohta, mida sina siin teemas kirjutad, kehtib sama, mida sa vastasid Trummile, kui tema hakkas ÕT teemas mullikesi puhuma.
Sel teemal saab pulli veeretada korralikult.
Vahepeal on tekkinud ka kohtupraktika, mis ütleb (see Kodutunde saate case), et kogu kokku kogutud raha ei pea minema abisaajale, vaid osa võib kuluda ka abiorganisatsioonile või neile, kes seda tööd teevad (vähemalt mingi mõistlik osa).Kriku kirjutas: ↑06 Aug, 2025 11:49 Nii palju ma ikka kehtivat õigust tunnen, et aru saada, et tegu on just tõendamise mõttes väga keerulise kriminaalasjaga. Ära tuleb tõendada:
* et kahju polnud lihtsalt ebaõnnestunud majandustegevuse tulemus - tõenäoliselt võimalik, aga selleks tuleb teha koostööd Ukraina õiguskaitseorganitega, kes ei pruugi sellest huvitatud olla, võib-olla tuleb üle kuulata vilepuhuja Tšernov, kes on vististi Ukrainas istuma pandud jne.;
* et JML tekitas kahju kuritahtlikult kavatsusega see oma kasuks pöörata, st. et ta ei olnud Vaskivi pettuse ohver või muidu hooletu, sest hooletus ühingu juhtimisel ei ole kriminaalkorras karistatav - see on väga kahtlane, võib-olla õnnestub, aga ma kardan halvimat.
Kui tahta kuskil näha poliitilist motiveeritust, siis võiks seda pigem otsida kannatanu otsusest kahju tsiviilkorras mitte välja nõuda.
Demagoogia või mitte, aga JML-i tegevust pole soovitud peatada, kuigi teati. Ja ei soovita teda ka süüdi mõista. Sest sooviti tema pealt ise teenida. Poliitilist kapitali. Mõjutada ja manipuleerida valimisi luues valijatele võltskujutelma. Palju suurem jama, kui mingid eurikud kuskilt tuuri panna. Täna on seda tunnistatud mitmet kanti, et teati, väga hästi teati, aga ikkagi võeti punti ja ka keegi ei ütlenud midagi, ega ka üritanud peatada rahade aurustumist).
Kes kus seda kriminaaluurimise kohta tunnistanud on?Peeter kirjutas: ↑06 Aug, 2025 12:06JML-i tegevust pole soovitud peatada, kuigi teati. Sest sooviti tema pealt ise teenida. Poliitilist kapitali. Mõjutada ja manipuleerida valimisi luues valijatele võltskujutelma. Palju suurem jama, kui mingid eurikud kuskilt tuuri panna. Täna on seda tunnistatud mitmet kanti, et teati, väga hästi teati, aga ikkagi võeti punti ja ka keegi ei ütlenud midagi, ega ka üritanud peatada rahade aurustumist).
Mida konkreetsemalt?Kriku kirjutas: ↑06 Aug, 2025 12:11Kes kus seda kriminaaluurimise kohta tunnistanud on?Peeter kirjutas: ↑06 Aug, 2025 12:06JML-i tegevust pole soovitud peatada, kuigi teati. Sest sooviti tema pealt ise teenida. Poliitilist kapitali. Mõjutada ja manipuleerida valimisi luues valijatele võltskujutelma. Palju suurem jama, kui mingid eurikud kuskilt tuuri panna. Täna on seda tunnistatud mitmet kanti, et teati, väga hästi teati, aga ikkagi võeti punti ja ka keegi ei ütlenud midagi, ega ka üritanud peatada rahade aurustumist).
See on tavaline ekremeeste aetav jura - kuidas tulnuks teha erakorralised, vot siis oleks rahulolematuse najal ekre populistid võitnud.Kas te tõesti tahate temaatika lükkamist, et E200 ja kõik kes veel pundis olid ja asjast teadsid, tuleks punase kaardiga väljakult minema lüüa ja erakorralised valimised teha? Just nimelt valimistega organiseeritud manipuleerimise ja sellega hiljem laiamise pärast?
Ja selle pärast ma ütlesingi (ja korduvalt), et ärme sorgi seda paska. Laseme neil paberid korda ajada, aga ärme sorgi seda paska. Tuleta meelde ja loe üle Trumm, kes mida siis kirjutas ja mismoodi seda pasateemat ülevalhoida ja vahule ajada aitas.Kapten Trumm kirjutas: ↑06 Aug, 2025 12:20See on tavaline ekremeeste aetav jura - kuidas tulnuks teha erakorralised, vot siis oleks rahulolematuse najal ekre populistid võitnud.Kas te tõesti tahate temaatika lükkamist, et E200 ja kõik kes veel pundis olid ja asjast teadsid, tuleks punase kaardiga väljakult minema lüüa ja erakorralised valimised teha? Just nimelt valimistega organiseeritud manipuleerimise ja sellega hiljem laiamise pärast?
Ja kuidas suhestuvad siia ekremeeste enda aetavad kremli propaganda narratiivid, võib igaüks ise otsustada oma rikutuse pealt.
See kõik käib kannatanu, st. MTÜ kohta. Kriminaaluurimise väidetava "kalevi alla panekuga" puudub sellel jutul seos.Peeter kirjutas: ↑06 Aug, 2025 12:13Millal (strateegilise kommunikatsiooni ekspert!) Raag info sai, millal lisaks infole dokumendid sai jne. Edasi teema, mida juba siis sahistati, et Ilmar Raag käib Tallinna peal ringi ja kurdab teadja-inimestel, et MTÜ-SU-s on jama. Teatakse, et toimub suurejooneline sulitamine. Aga avalikkusele räägitakse, et kõik on broo. Samal ajal tuleb info, et JML kandideerib E200 nimekirjas. Seesama Hussar on kah pärast mokaotsast tunnistanud (hästi leebelt) "et no jah kuulsime juba enne valimisi, et JML-il on mingi jama, lootsime, et valimisteni ära kestab. Raag oli ka ajakirjanikele sellest rääkinud. Ei ole enam mõtet rääkida, et mitte keegi mitte midagi ei teadnud ja olid paugu otsas, kui puu käis.
Mida veel vaja on?
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], mait86, POZ, Qwerty226 ja 6 külalist