MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Peeter »

Mulle tundub, et meie omavaheline vestluse peateema taandub sellele, et mina ütlen, et meil on olukord, kus asjade käigu otsustjate ringis mitte keegi ei soovi JML-i vastutusele võtmist (nt mine tea mida ta veel rääkimagi võib hakata jmt) ja selle eesmärgi (või kokkulepete) nimel seatakse juristide poolt (juba ammu) asja nii, et saaks asja tühjaks visistada ja kalevi alla panna. Ja selle nimel on juba ammu telgitagustes kokkulepped-asjad ära sahistatud. Ja mulle tundub, et sina omakorda oled seisukohal, et "ei-ei-ei-ei, mingit sahistamist kuskil kindlasti ei toimu".
Aga teeks selle kahe arvamuse kohta siia ühe Gallupi?
:dont_know:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:22Mulle tundub, et meie omavaheline vestluse peateema taandub sellele, et mina ütlen, et meil on olukord, kus asjade käigu otsustjate ringis mitte keegi ei soovi JML-i vastutusele võtmist (nt mine tea mida ta veel rääkimagi võib hakata jmt) ja selle eesmärgi (või kokkulepete) nimel seatakse juristide poolt (juba ammu) asja nii, et saaks asja tühjaks visistada ja kalevi alla panna. Ja selle nimel on juba ammu telgitagustes kokkulepped-asjad ära sahistatud.
Ja mina ütlen selle kohta, et sulle lihtsalt meeldib niimoodi uskuda, kuigi on ka lihtsamaid seletusi.
Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:22Aga teeks selle kahe arvamuse kohta siia ühe Gallupi?
Jajah, küll rahvas tõde teab...
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 10:30
Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:22Mulle tundub, et meie omavaheline vestluse peateema taandub sellele, et mina ütlen, et meil on olukord, kus asjade käigu otsustjate ringis mitte keegi ei soovi JML-i vastutusele võtmist (nt mine tea mida ta veel rääkimagi võib hakata jmt) ja selle eesmärgi (või kokkulepete) nimel seatakse juristide poolt (juba ammu) asja nii, et saaks asja tühjaks visistada ja kalevi alla panna. Ja selle nimel on juba ammu telgitagustes kokkulepped-asjad ära sahistatud.
Ja mina ütlen selle kohta, et sulle lihtsalt meeldib niimoodi uskuda, kuigi on ka lihtsamaid seletusi.
Jah. Üks lihtne seletus on see et kaotatud raha puhul pole tegu riigi rahakotiga, vaid lihtsalt rahva rahaga, millepärast ei tasu väga tõmmelda.

Nagu üks teine Peeter hommikul feissaris veidi sarkastiliselt kirjutas:
Käesoleval juhul on aga raha antud Eesti rahva - ehk mitte kellegi olulise - poolt. Seega ei vääri ka erilist usinust tagasi nõuda - parem on MTÜ likvideerida, siis pole ka probleemi. Äkki kuskilt tuleb veel avalikuks, et asjast teati juba enne valimisi kõikides instantsides ning sellest oleks pidanud kohe teada andma. Ja nagu meile ju äsja teada anti - isegi avalikkust ei petetud .Võimalik, et annetusi teinud vanainimesed ja kogu kaastundlik ning siiras Eesti rahvas lihtsalt ei kvalifitseeru enam avalikkuseks.
https://www.postimees.ee/8299679/kuku-r ... rd9sk9Ab3g
Peeter
Liige
Kontakt:

Ma küll ei tea, millist Peetrit silmas peetakse, aga mina seal lõustaraamatus midagi sellest kirjutanud ei ole. Aga asja olemusest aru saamine tundub sellel teisel Peetril küll täpselt sama masti olema, kui mul. :write:
Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 10:30
Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:22Aga teeks selle kahe arvamuse kohta siia ühe Gallupi?
Jajah, küll rahvas tõde teab...
Mida rahvas teab, või ei tea, on hoopis ise jutt :D Mina lihtsalt pakkusin Gallupi teemaks uurida välja kumma juttu meist kahest siinne rahvas rohkem usub:
Kas
*sinisilmset naivismi, või
*elukogemustele tuginevat pragmaatilist reaalsust.
:wall:
Aga mida see üldse annab, karavan läheb ju edasi... Alles täna hommikul kuulasin Retro FM-ist Margit Kõrvitsa juttu, kus ta rääkis, et mingine nädal-kaks tagasi helistas talle keegi ja kurtis, et Tervisekassas toimub hull laristamine rahadega (rendid ja muud kulud ja mingid pidusöögid jne) ja et nüüd tehakse veel ühte megapidu (kus nagu tagantjärgi kirjeldatakse šampanjat (raha) voolas ojadena). Et tema isiklik tuttav räägib talle sellest mis toimub "tervisekassas" ja et tema kodanikuna ei saa seda asja nii jätta, et kas raadiohääl ehk võtaks selle teema arutada. No Margit ütles, et pole tema rida. No siis küsis, et kas ehk raadiohääl-tuntud isik räägiks kellegiga, kelle rida see siis ehk oleks, et see ei tohiks ju nii olla ja jääda, aga et "ütlesin, et proovigu mujale". Ja ütles Margit, et unustas selle ja nüüd kui see jama ventikasse lendas, siis tuli meelde, kuidas üks ahastav inimene talle tõesti juba oluliselt varem helistas ja kurtis seda asja.....
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kui tegu kriminaalse pettusega, siis peaks ju saama edasi minna ka siis kui kannatanut enam pole? Saan aru, et tsiviivaidluses peab nõudja pool aktiivne olema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 11:34Mina lihtsalt pakkusin Gallupi teemaks uurida välja kumma juttu meist kahest siinne rahvas rohkem usub:
Kas
*sinisilmset naivismi, või
*elukogemustele tuginevat pragmaatilist reaalsust.
:wall:
Demagoogia. Üldiselt, selle kohta, mida sina siin teemas kirjutad, kehtib sama, mida sa vastasid Trummile, kui tema hakkas ÕT teemas mullikesi puhuma.

Nii palju ma ikka kehtivat õigust tunnen, et aru saada, et tegu on just tõendamise mõttes väga keerulise kriminaalasjaga. Ära tuleb tõendada:
* et kahju polnud lihtsalt ebaõnnestunud majandustegevuse tulemus - tõenäoliselt võimalik, aga selleks tuleb teha koostööd Ukraina õiguskaitseorganitega, kes ei pruugi sellest huvitatud olla, võib-olla tuleb üle kuulata vilepuhuja Tšernov, kes on vististi Ukrainas istuma pandud jne.;
* et JML tekitas kahju kuritahtlikult kavatsusega see oma kasuks pöörata, st. et ta ei olnud Vaskivi pettuse ohver või muidu hooletu, sest hooletus ühingu juhtimisel ei ole kriminaalkorras karistatav - see on väga kahtlane, võib-olla õnnestub, aga ma kardan halvimat.

Kui tahta kuskil näha poliitilist motiveeritust, siis võiks seda pigem otsida kannatanu otsusest kahju tsiviilkorras mitte välja nõuda.
Peeter
Liige
Kontakt:

Some kirjutas: 06 Aug, 2025 11:46 Kui tegu kriminaalse pettusega, siis peaks ju saama edasi minna ka siis kui kannatanut enam pole? Saan aru, et tsiviivaidluses peab nõudja pool aktiivne olema.
Sel teemal saab pulli veeretada korralikult.

Aga kes on kannatanu? Ega ometi mitte MTÜ? :lol: Nemad ju ütlesid, et nemad midagi ei taha.

Veel pulli?

Soovitan kõigil noorema põlve esindajail algatuseks vaadata aastakümnete tagust filmi Brewsteri miljonitest.
https://www.google.com/search?q=brewste ... s-wiz-serp Näete küllalt materiali, kuidas lüüa dokumentaalselt korrektse taustaga 30 miljonit nii laiaks, et midagi võtta ei ole. Seejärel liita siia kogu nende aastakümnete järel toimunud sulitamisi ja kantimisi (piisab Eesti omadestki) ja muid saadud või nähtud elukogemusi... ja siis võime ka edasi diskuteerida
:lol: :roll: :twisted: :wall:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 11:49 Nii palju ma ikka kehtivat õigust tunnen, et aru saada, et tegu on just tõendamise mõttes väga keerulise kriminaalasjaga. Ära tuleb tõendada:
* et kahju polnud lihtsalt ebaõnnestunud majandustegevuse tulemus - tõenäoliselt võimalik, aga selleks tuleb teha koostööd Ukraina õiguskaitseorganitega, kes ei pruugi sellest huvitatud olla, võib-olla tuleb üle kuulata vilepuhuja Tšernov, kes on vististi Ukrainas istuma pandud jne.;
* et JML tekitas kahju kuritahtlikult kavatsusega see oma kasuks pöörata, st. et ta ei olnud Vaskivi pettuse ohver või muidu hooletu, sest hooletus ühingu juhtimisel ei ole kriminaalkorras karistatav - see on väga kahtlane, võib-olla õnnestub, aga ma kardan halvimat.

Kui tahta kuskil näha poliitilist motiveeritust, siis võiks seda pigem otsida kannatanu otsusest kahju tsiviilkorras mitte välja nõuda.
Vahepeal on tekkinud ka kohtupraktika, mis ütleb (see Kodutunde saate case), et kogu kokku kogutud raha ei pea minema abisaajale, vaid osa võib kuluda ka abiorganisatsioonile või neile, kes seda tööd teevad (vähemalt mingi mõistlik osa).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 11:49 Demagoogia.

Demagoogia või mitte, aga JML-i tegevust pole soovitud peatada, kuigi teati. Ja ei soovita teda ka süüdi mõista. Sest sooviti tema pealt ise teenida. Poliitilist kapitali. Mõjutada ja manipuleerida valimisi luues valijatele võltskujutelma. Palju suurem jama, kui mingid eurikud kuskilt tuuri panna. Täna on seda tunnistatud mitmet kanti, et teati, väga hästi teati, aga ikkagi võeti punti ja ka keegi ei ütlenud midagi, ega ka üritanud peatada rahade aurustumist).
P.S Mina olin tookord vait ja soovitasin lasta neil paberid korda ajada. Ma tookord juba ütlesin, et selle teema susimine ja pinnal hoidmine ei too meile (rahva ja riigina) midagi head. (Kui ei usu, vaadake teema üle mitu korda ma seda siis rõhutasin!)
Kas te tõesti tahate temaatika lükkamist, et E200 ja kõik kes veel pundis olid ja asjast teadsid, tuleks punase kaardiga väljakult minema lüüa ja erakorralised valimised teha? Just nimelt valimistega organiseeritud manipuleerimise ja sellega hiljem laiamise pärast?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 12:06JML-i tegevust pole soovitud peatada, kuigi teati. Sest sooviti tema pealt ise teenida. Poliitilist kapitali. Mõjutada ja manipuleerida valimisi luues valijatele võltskujutelma. Palju suurem jama, kui mingid eurikud kuskilt tuuri panna. Täna on seda tunnistatud mitmet kanti, et teati, väga hästi teati, aga ikkagi võeti punti ja ka keegi ei ütlenud midagi, ega ka üritanud peatada rahade aurustumist).
Kes kus seda kriminaaluurimise kohta tunnistanud on?

Esmatasandil peaks sellise tegevuse peatama ikka ühing ise. Ühingu käitumise kohta ma ei väida midagi, see võis olla ükskõik kuidas motiveeritud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 12:11
Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 12:06JML-i tegevust pole soovitud peatada, kuigi teati. Sest sooviti tema pealt ise teenida. Poliitilist kapitali. Mõjutada ja manipuleerida valimisi luues valijatele võltskujutelma. Palju suurem jama, kui mingid eurikud kuskilt tuuri panna. Täna on seda tunnistatud mitmet kanti, et teati, väga hästi teati, aga ikkagi võeti punti ja ka keegi ei ütlenud midagi, ega ka üritanud peatada rahade aurustumist).
Kes kus seda kriminaaluurimise kohta tunnistanud on?
Mida konkreetsemalt?

Kui teadmisest tunnistamist, siis nüüd ilmunud aegreas oli ju kõik kenasti kirjas. Millal (strateegilise kommunikatsiooni ekspert!) Raag info sai, millal lisaks infole dokumendid sai jne. Edasi teema, mida juba siis sahistati, et Ilmar Raag käib Tallinna peal ringi ja kurdab teadja-inimestel, et MTÜ-SU-s on jama. Teatakse, et toimub suurejooneline sulitamine. Aga avalikkusele räägitakse, et kõik on broo. Samal ajal tuleb info, et JML kandideerib E200 nimekirjas. Seesama Hussar on kah pärast mokaotsast tunnistanud (hästi leebelt) "et no jah kuulsime juba enne valimisi, et JML-il on mingi jama, lootsime, et valimisteni ära kestab. Raag oli ka ajakirjanikele sellest rääkinud. Ei ole enam mõtet rääkida, et mitte keegi mitte midagi ei teadnud ja olid paugu otsas, kui puu käis.
Mida veel vaja on? Me võimegi jääda jahuma siin selle ümber. Kas on ikka vaja seda teemat (ka siin) enne valimis rahvale jälle üles kiskuda?
Viimati muutis Peeter, 06 Aug, 2025 12:22, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Neid sinu tumedas kirjas väiteid, mille kohta kirjutasid, et "täna on seda tunnistatud mitmet kanti".
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kas te tõesti tahate temaatika lükkamist, et E200 ja kõik kes veel pundis olid ja asjast teadsid, tuleks punase kaardiga väljakult minema lüüa ja erakorralised valimised teha? Just nimelt valimistega organiseeritud manipuleerimise ja sellega hiljem laiamise pärast?
See on tavaline ekremeeste aetav jura - kuidas tulnuks teha erakorralised, vot siis oleks rahulolematuse najal ekre populistid võitnud.
Ja kuidas suhestuvad siia ekremeeste enda aetavad kremli propaganda narratiivid, võib igaüks ise otsustada oma rikutuse pealt.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 06 Aug, 2025 12:20
See on tavaline ekremeeste aetav jura - kuidas tulnuks teha erakorralised, vot siis oleks rahulolematuse najal ekre populistid võitnud.
Ja kuidas suhestuvad siia ekremeeste enda aetavad kremli propaganda narratiivid, võib igaüks ise otsustada oma rikutuse pealt.
Ja selle pärast ma ütlesingi (ja korduvalt), et ärme sorgi seda paska. Laseme neil paberid korda ajada, aga ärme sorgi seda paska. Tuleta meelde ja loe üle Trumm, kes mida siis kirjutas ja mismoodi seda pasateemat ülevalhoida ja vahule ajada aitas.
Viimati muutis Peeter, 06 Aug, 2025 12:28, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 12:13Millal (strateegilise kommunikatsiooni ekspert!) Raag info sai, millal lisaks infole dokumendid sai jne. Edasi teema, mida juba siis sahistati, et Ilmar Raag käib Tallinna peal ringi ja kurdab teadja-inimestel, et MTÜ-SU-s on jama. Teatakse, et toimub suurejooneline sulitamine. Aga avalikkusele räägitakse, et kõik on broo. Samal ajal tuleb info, et JML kandideerib E200 nimekirjas. Seesama Hussar on kah pärast mokaotsast tunnistanud (hästi leebelt) "et no jah kuulsime juba enne valimisi, et JML-il on mingi jama, lootsime, et valimisteni ära kestab. Raag oli ka ajakirjanikele sellest rääkinud. Ei ole enam mõtet rääkida, et mitte keegi mitte midagi ei teadnud ja olid paugu otsas, kui puu käis.
Mida veel vaja on?
See kõik käib kannatanu, st. MTÜ kohta. Kriminaaluurimise väidetava "kalevi alla panekuga" puudub sellel jutul seos.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist