Minu algne märkus, millest ego nii haiget sai, oli ju see, et mingi paadi meeskonnas pole üle ühe ohvitseri vaja, piisab madrustest ja allohvitseridest küllaga. See läks aga kuidagi hinge ja kogemata tuli välja, et "kapten" ei arva tegelikult allohvitseridest midagi, sest need on ju allpool ehk siis alamad või tundub, et ohvitserideta pole üksust olemaski. Või noh, selline see mulje on nüüd jäänud.
See ütelus on piisavalt rumal, näitamaks, et su jutul tegelikkuses niiväga sisu ei ole ja sa tüürid lihtsalt teadmatuse libedale rajale.
Küsimus polnud ju ohvitseridest või madrustest, vaid selles, kas meeskond saadakse kaadriarmee või reservarmee põhimõttel. Viimasega on saadava personali hulk palju suurem. See viib mõttele, et on sul ikka funktsionaalse lugemisega* kõik korras või esimeb siin foorumis tavapärane probleem, et minu posti nähes hakkab nii äge reaktsioon, et kõik ununeb, saaks vaid ära panna ja ennast targemana näidata. Muidugi arusaam, et nt 50 m laev saab hakkama ühe ohvitseriga on üsna ekslik, aga see selleks.
Sinu enda ütlus oli stiilis, et (lõdvalt) saab ohvitserid allohvitseridega asendada. Kui sa seejuures vaid rühma silmas pidasid, siis olen nõus (ok teatud märkustega, aga siiski). Ma näiteks tean üht vanemveeblit, kes tegeles lahingukoolis reservohvitseride õpetamisega ja ta tunnistas, et see on kõige raskem ja tuleb hoolega mõelda, mida öelda, sest igasugune jama vilistatakse kiirelt välja. Sama probleem ilmselt ootab ka keskharidusega veeblit, kui ta satub jagu õpetama, kus juba kõrgharidusega poisse. Selline seltskond võtab kindla peale paremini omaks kõrgharitud nooremleitnandi.
*-funktsionaalne lugemisoskus on suutlikkus eelkõige kirjutatud tekstist aru saada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.