MTÜ Slava Ukraini
Re: MTÜ Slava Ukraini
Läheb küll algsest teemast mööda, kuid “ei saa mitte vaiki olla”.
Korruptsioon on hullem kui väline vaenlane. Nagu prantslased selle kohta ütlevad: “Võõrad ei saa reeta, omad reedavad.” Ükskõik kas kuriteo sooritab sõber, lemmik partei liige, oma jalgpallikubi, mittetulundusühing vms – korruptsioon jääb korruptsiooniks. Sellega ei tohi leppida! Vastasel korral saab tõeks nali, millega üks poliitik kuulsaks sai: “Vähem korruptsiooni… või rohkem võimalusi mul sellest kasu saada!”
Täiesti vastuvõetamatu on idee, et nn. Valgete jõudude kuritegudele tuleks läbi sõrmede vaadata, sest muidu mängitakse opositsioonile kaardid kätte. Kas nn. Valgete jõudude äri Venemaaga ja sanktsioonide murdmine on kuidagi parem?
Eestist on juba saanud sanktsioonimurdja, kahjuks ning häbiks:
https://arvamus.postimees.ee/8298465/ju ... kaitseliin
Korruptsioon on hullem kui väline vaenlane. Nagu prantslased selle kohta ütlevad: “Võõrad ei saa reeta, omad reedavad.” Ükskõik kas kuriteo sooritab sõber, lemmik partei liige, oma jalgpallikubi, mittetulundusühing vms – korruptsioon jääb korruptsiooniks. Sellega ei tohi leppida! Vastasel korral saab tõeks nali, millega üks poliitik kuulsaks sai: “Vähem korruptsiooni… või rohkem võimalusi mul sellest kasu saada!”
Täiesti vastuvõetamatu on idee, et nn. Valgete jõudude kuritegudele tuleks läbi sõrmede vaadata, sest muidu mängitakse opositsioonile kaardid kätte. Kas nn. Valgete jõudude äri Venemaaga ja sanktsioonide murdmine on kuidagi parem?
Eestist on juba saanud sanktsioonimurdja, kahjuks ning häbiks:
https://arvamus.postimees.ee/8298465/ju ... kaitseliin
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
mongol kirjutas: ↑13 Aug, 2025 17:52 Strat.kom-spetsina oleks mõistlik tasa ja Prantsuse kursusel olla. Praegu jätab minu jaoks asi ikka halva mulje IR suunas - kui sa oled "erilisem", siis on ka tähelepanu sul rohkem. Ja kui sa nüüd räägid asju, et tundus, samas tõendeid polnud (oli ju, ise ütlesid), siis no ei tekita usaldust selline asi. Veel vähem tundub vajalik mingite lisakursuste-tasemete kinkimine. Need toimuvad nimelt üldiselt maksumaksja raha eest. Päevarahasid tõsteti ka 50% just hiljuti, muide. Ja mul on pigem küsimus, mida Eesti riik või Vägi või Liit selle eest saab?
Ei ole Ilmar Raagiga üldse vaenujalal, tunneme, aga SU asjadest ma põhimõtteliselt temaga kunagi rääkinud ei ole ega kavatse ka. Vaatan lihtsalt, mida osalised ise "toodavad" ja kujundan pilti selle järgi. Noh, et olen nagu strateegilise kommunikatsiooni sihtgrupi rollis.
Trummi viskumine Raagi kaitsele on järjekordsene hale sisutu kisamine teemades, millest pole aimugi. Siin pole kaitsta midagi, kõik on ju Ilmar Raagi enda avaldatust tulenev. Strat.kom, kellelegi?
Võibolla oleks aeg tõtt rääkima hakata.
Tootsid suure hulga teadmamehe juttu, mil sisu paraku vähevõitu. Vaatab siis laual arvutist, mis on Raagi SA ametikoht ja räägib siis edasi, on vajalik või mis kasu KL sellest saab. Ja mis see toetuse tõstmine siia puutub, väike vandenõu, et Raagi pärast tõsteti või? Selliselt jutu alustamine kohe kahtluste külvamisega on mage.
Mulle paistab see hale libisemine kuulujuttude libedal jääl, fakte omamata. Ootaks enne midagi käegakatsutavat kah ära?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mulle arusaadvalt on siin põhiline teooria selles, et SU varastamisest teati enne valimisi, aga asi pandi Kaja Kallase käsul kalevi alla, kuni valimised mööda saavad ja "armastusabielu" RE ja E200 vahel on sõlmitud. Muide, E200 RK pääsemine polnud valimiste eel eriti kindel midagi.
Nomaeitea. RE positsioon enne valimisi oli piisavalt tugev, et valiku oleks nad nagunii teinud ise oma äranägemisel ja mis iva oli poliitkonkurendi (E200 tegeles just RE-st valijate endale saamisega) mingeid jamasid varjata?
Ühesõnaga, loogikavaesed teooriad, ma umbes aiman, mis parteist need liikvele lastud on. Liiga lihtne, et olla tõsi. Ilmselt on see teooria ka mõeldud lihtsameelsete/lollide publikule. Loomulikult paneb "süvariik" õigete parteide" asjad kalevi alla ja represseerib opositsiooni. Miks siis see SU asi tervenisti kalevi alla ei läinud, kui "süvariigil" taolised võimalused on? E200 on ju siiani koalitsioonis koos RE-ga, teinud paar telefonikõnet "volitatud organitele" ja ongi asi korras

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Küsimus oli selles, kas tulla pressiteatega välja, kaks nädalat hiljem või varem? Ma ei näe, et see oli proov asja maha salata.
Raagil tegelikult puudus võimalus kuritegu ära hoida. Selleks ajaks kui ta asjast teada sai, olid rahad juba ära varastatud.
Võimalus oleks sellel olnud Kaja Kallasele, kelle enda erakonna pikaaegne töötaja hoiatas, ning kes ei võtnud midagi ette. Oleks ta kohe alguses kui Lehtme riigikogus käis, lasknud võimustruktuuridel silma peal hoida, poleks seda teemat olnud.
Valgete jõudude korruptsioon tuleb paljastada samamoodi nagu teistel. pigem ongi näha ka siin, et Refi a E200 tegematajätmisi ja tegevust üritatakse Kalevi alla lükata ja Raagi peale kogu süü veeretada
Raagil tegelikult puudus võimalus kuritegu ära hoida. Selleks ajaks kui ta asjast teada sai, olid rahad juba ära varastatud.
Võimalus oleks sellel olnud Kaja Kallasele, kelle enda erakonna pikaaegne töötaja hoiatas, ning kes ei võtnud midagi ette. Oleks ta kohe alguses kui Lehtme riigikogus käis, lasknud võimustruktuuridel silma peal hoida, poleks seda teemat olnud.
Valgete jõudude korruptsioon tuleb paljastada samamoodi nagu teistel. pigem ongi näha ka siin, et Refi a E200 tegematajätmisi ja tegevust üritatakse Kalevi alla lükata ja Raagi peale kogu süü veeretada
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
JML tuleks rindele saata, teenib pihtapandu tagasi, saab seal reamehe palka ja tasapisi maksab (kui rindemehed teda kohe mättasse ei löö).
Kaks ja pool aastakest on möödas, kui "Usume Veerpalut!"-stiilis alustati siin võitlust asja mahasalgamiseks ja teiste naeruvääristamiseks. Tänaseks on selgunud, et lisaks neile asjast mitte midagi teadvatele ja/või vabatahtlikele dzotileviskujatele, on asja teadlikult varjanud hulk meie riigi juhtfiguuridest. Selle tagasi pudelisse surumisega enam ei tegeleta- nii lihtsalt on. Aga nüüd lükatakse seda süüdlasteotsimise asja tagasi- a´la "üldse kui keegi milleskigi, siis ainult JML on kõiges süüdi!"
Ma juba korra küsisin, aga kes oleks pidanud andma käsu selle JML&MTÜ SU-asjaga tegeleda? See jäi loomulikult vastuseta. Tuleb välja, et teadjaid oli küllaga, aga mitte keegi mitte midagi ei teinud.
Ei tohi olla nii, et "omad võivad"
Üle kahe aasta tagasi kirjutasin ma kõigepealt Krikule, ja seejärel hiljem ka siia kõigile lugemiseks:
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 06#p785806
Soovitan meelde tuletada, mida kõike meile siia kokku valetati juba tookord. Lugege/lehitsege sealt paar lehekülge materjale/linke ja vaadake mida klaköörid kokku karjusid. Et õigustada omade valetamisi.
Ei tohi olla sellist moraali, et "omad võivad"
Ma juba korra küsisin, aga kes oleks pidanud andma käsu selle JML&MTÜ SU-asjaga tegeleda? See jäi loomulikult vastuseta. Tuleb välja, et teadjaid oli küllaga, aga mitte keegi mitte midagi ei teinud.
Ei tohi olla nii, et "omad võivad"
Üle kahe aasta tagasi kirjutasin ma kõigepealt Krikule, ja seejärel hiljem ka siia kõigile lugemiseks:
Soovitan meelde tuletada, mida kõike meile siia kokku valetati juba tookord. Lugege/lehitsege sealt paar lehekülge materjale/linke ja vaadake mida klaköörid kokku karjusid. Et õigustada omade valetamisi.
Kus see nüüd siis äkki selgus?
Muidugi ei tohi, aga kes siin on vastupidist väitnud?Peeter kirjutas: ↑14 Aug, 2025 12:25Üle kahe aasta tagasi kirjutasin ma kõigepealt Krikule, ja seejärel hiljem ka siia kõigile lugemiseks:
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Valge ilma vabaduste üks osa on ka see, et politsei/prokuratuur ei topi oma nina igale poole vahele ning inimestel tuleb iseenda paljaks varastamise kaitsmiseks ka ise ajusid liigutada. Osadele meestele paistab olevat see SORVVO kontseptsioon nii südamelähedane, et võiks seda ka täna teha. Eks nende kodupartei meid sinna ka tüüriks, kui võimalust oleks 
Mulle küll ei meeldiks, kui minu ellu sekkuks pidevalt politsei, põhjusel, et "kellelegi tundus midagi". So what? Mulle tundub äkki vastupidi?
See jutt käib nende süüdistuste kohta, et Kaja Kallasele kanti ette, aga ta ei teinud midagi. Mida siis pidi tegema? Haarama telefoni ja helistama "organitesse", mispeale sealt oleks viisakalt küsitud, aga mis alusel sekkuda? Et JML eelmises töökohas midagi väidetavalt vasakule pani? Või et tundub kahtane? Sorry vaan, muutke enne põhiseadust ja siis asume süüdlasi taga kiusama.
Eesti firmadest varastatakse igal aastal kokku ilmselt suuremaid summasid kui see JML kahtlus oli, kas politsei käib puistamas? 99% neist laheneb kinniste uste taga, politsei, prokuratuuri ja ajakirjandusliku aplombita. Juht- ja kontrollorganid peavad selliste asjadega tegelema ja kui omanik võtab tööle pikkade näppudega tegevjuhi, siis on ikka oma süü, mitte peaminister või prokuratuur.
Mõnikord tundub asi tõesti ebaõiglane, mina tahaks ka JML kaevikus Pokrovski all läha, aga õigusriigi üks loogika on ka selline, et parem 10 pätti vabaduses kui 1 süütu vangimajas. Ilma pidavate tõenditeta kinni panek on üldiselt kombeks meist natuke ida pool ja sellise "õigluse" varjukülg on selles, et sinna võib igaüks üsna lihtsalt sattuda, näiteks öeldes siin foorumis midagi ebavajalikku.

Mulle küll ei meeldiks, kui minu ellu sekkuks pidevalt politsei, põhjusel, et "kellelegi tundus midagi". So what? Mulle tundub äkki vastupidi?
See jutt käib nende süüdistuste kohta, et Kaja Kallasele kanti ette, aga ta ei teinud midagi. Mida siis pidi tegema? Haarama telefoni ja helistama "organitesse", mispeale sealt oleks viisakalt küsitud, aga mis alusel sekkuda? Et JML eelmises töökohas midagi väidetavalt vasakule pani? Või et tundub kahtane? Sorry vaan, muutke enne põhiseadust ja siis asume süüdlasi taga kiusama.
Eesti firmadest varastatakse igal aastal kokku ilmselt suuremaid summasid kui see JML kahtlus oli, kas politsei käib puistamas? 99% neist laheneb kinniste uste taga, politsei, prokuratuuri ja ajakirjandusliku aplombita. Juht- ja kontrollorganid peavad selliste asjadega tegelema ja kui omanik võtab tööle pikkade näppudega tegevjuhi, siis on ikka oma süü, mitte peaminister või prokuratuur.
Mõnikord tundub asi tõesti ebaõiglane, mina tahaks ka JML kaevikus Pokrovski all läha, aga õigusriigi üks loogika on ka selline, et parem 10 pätti vabaduses kui 1 süütu vangimajas. Ilma pidavate tõenditeta kinni panek on üldiselt kombeks meist natuke ida pool ja sellise "õigluse" varjukülg on selles, et sinna võib igaüks üsna lihtsalt sattuda, näiteks öeldes siin foorumis midagi ebavajalikku.

Trumm, palun lõpeta ekspeaministri initsiaalidest fekaali moodustamine. Ei ole viisakas.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Trumm mine räägi seda inimestele kes " vosti ei ostnud võikule " ja pingutasid rihma et ukrainat aidata. Proovi öelda vanaemale et see raha mis ta kokkuhoidis kõhu kõrvalt või mille iganes pealt et tema eurid on lihtsalt kuhugi kadunud ja kogu see teema on üldse kuidagi soiku jäänud. Aga näe siin on uus sile nägu kes lubab paremat orgunnimist ja anna aga raha edasi.
Kas see inimene näeb et keegi võetakse vastutusele ja raha leitakse üles? Vabandan ausate foorumi liikmete ees kes siin raha koguvad ( Lemet ,mongol kuido20 ) .
Kas see inimene näeb et keegi võetakse vastutusele ja raha leitakse üles? Vabandan ausate foorumi liikmete ees kes siin raha koguvad ( Lemet ,mongol kuido20 ) .
Ma saan aru nii ja saan kokku mingi umbes sellise Timeline:
Kuna ma Postimehele ligi ei pääse, siis võtan Objektiivist järgmise jutu:
09.12.2022 vahetub (ilmselt sunniviisiliselt) Tšernov IC Construction omanik - Oleksandr Tšernovi asemel saab selleks Marta Ljuta [ЛЮТА МАРТА ОЛЕГІВНА]
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 71#p788671
Detsembri lõpus ("Jõulude ajal") räägitakse Ilmar Raagile, mida väidab Oleksandr Tšernov.
17.01.2023 võetakse maha/sunnitakse lahkuma senine IC Construction juht Oleksandr Tšernov ja asemele pannakse Roman Panasjuk.
2023 Jaanuari "teises pooles" sõidab Raag Ukrainasse ja kohtub seal isiklikult Tšernoviga ning saab otseinfot millegi kohta. Mille kohta täpsemalt, pole selge. Kas saab/näeb ka mingeid Tšernovi juttu toetavaid dokumente, pole selge. Ühes kohas (Objektiiv kes tsiteerib Postimeest) on kirjas, et vastavad dokumendid laekusid Eestisse veeruari alguseks, teises kohas (Poolamets, kes tsiteerib ilmselt Eesti Ekspressi) on kirjas, et Tšernovil olid dokumendid olemas juba Raagiga kohtudes jaanuari "teises pooles". Edasi on kaks varianti:
1. Raag kuulab ära üksnes Tšernovi suusõnalise jutu (vbl näeb korraks ka mingeid arveid vms) ja süüdistused Vaskivi (vbl ka Lehtme) kohta.
Sellisel juhul on vaja hakata asja uurima ja dokumente hankima ning selgus saada, kas tegemist on pädeva süüdistuse või äkki hoopis mingi VF infoopiga.
2. Raaga kuulab Tšernovi jutu ära ja saab kohe oma kätte ka mingeid dokumente (nt need samad arved, mida siin sai juba toona põhjalikult lahatud vms). Sellisel juhul on vaja uurida täpsemaid rahade liikumisi võrreldes arvetega (muude dokumentidega) ja saadud arvete (dokumentide) ehtust.
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 38#p795338
* Olen aru saanud, et esimesed dokumendid mis siia laekusid polnud originaalid, vaid koopiamasinaga tehtud (või mustvalgelt välja prinditud), neilt puudusid osaliselt nii allkirjad, kuupäevad kui muu nõutav atribuutika.
* Raag ise väidab (Objektiivile tuginedes), et vastavad arved andis Tšernov "oma tuttavatele Slava Ukraini süsteemis kes andsid need mulle edasi" alles veebruari alguseks 2023, seega Tšernoviga kohtudes olid süüdistused ja kahtlused endiselt vaid jutu tasemel.
"Pärast seda" (ilmselgelt veebruaris, arvatavalt veebruari alguses/millalgi esimesel nädalal?) läks Raag teemaga KAPO-sse. Ilmselt nõu küsima, mida teha/kas keegi võtaks uurida ja hinnata süüdistuste pädevust/võimalikku VF poolset infoopi, sest kui sellise infoga tulla avalikkuse ette ilma asjaolusid kontrollimata, siis on tegemist tõelise siseriikliku pommiga, mille mõju (nii MTÜ-de tegevusele, Ukraina heaks abi koguvate MTÜ-de ja isikute tegevusele, igausuguseid aukirju ja medaleid just-just Lehtmele jaganud persoonidele ja nende tõsiseltvõetavusele (sh nt president), kui ka kogu poliitmaastikule) on raske üle hinnata.
* KAPO "kontrollib ise, kas selles teabes on kaitsepolitsei kui julgeolekuasutuse ja uurimisasutuse pädevuse mõttes olulist infot" ja pärast analüüsi (mingi aja pärast - millal? Võib aru saada, et veebruari "keskel", millalgi veebruari teisel või kolmandal nädalal?) ütleb, et pole nende teema.
Vahepeal 20 jaanuaril 2022 hakati meil ajakirjanduses rääkima MTÜ SU töötasudest, väidetavast ülemaksmistest jms ja neid lahkama.
Jaanuaris? Veebruaris? teeb üks suurannetaja Rotary klubi oma enda auditi (tulemus? Võib aru saada, et fikseeriti, et nende annetusi kasutati sihipäraselt)
01.02.2023 regatakse MTÜ ära käibemaksukohuslasena.
01.02.2023 tehakse MTÜ avalduse alusel äriregistris muutmiskanne (lisatakse seni sealt puuduvad sidevahendid)
06.02.2023 tehakse 03.02.2023 kandeavalduse alusel äriregistris muudatuskanne. Juhatusest kaovad Janeli Puusaag ja Elo Laura Aaspõllu ning alles jääb Lehtme üksinda. See parandus on juba eelmise aasta sügisest tegemata.
06.02.2023 saab Lehtme presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi
Veebruari "keskel" (võib aru saada, et pärast KAPO vastust) esitab Raag olemasolevad materjalid MTÜ SU nn "nõuandva kogu" kätte.
05.03.2023 valimised
07.03.2023 möödus MTÜ esimene tegevusaasta
10.03.2023
KAPO ütleb, et edastas teabe. "Me jagasime ühel hetkel infot nii prokuratuuri kui ka keskkriminaalpolitseiga."
See "üks hetk" oli täpsemalt millal? Ilmselgelt märtsis, aga täpsemalt?
20.03.2023 MTÜ üldkoosolek kinnitab revisjoni tegija ja ametlikult MTÜ nõukogu.
https://reporter.kanal2.ee/7736457/mtu- ... use-liikme
24.03.2023 Ukraina riiklik juurdlusbüroo alustas kohtueelset uurimist
Riigiprokuratuur alustas 9. mail kriminaalmenetlust MTÜ suhtes
Mai keskel 2023 pidi Tšernov tulema Eestisse tunnistusi andma aga vahistatakse Ukrainas enne seda ilmselt (või ilmselgelt) fabritseeritud süüdistusega.
...
...
28.10.2023 esitab MTÜ SU äriregistrile lõpuks 2022 majandusaasta aruande.
Kuna ma Postimehele ligi ei pääse, siis võtan Objektiivist järgmise jutu:
Anti Poolametsa FB-st (peaks olema Eesti Ekspressi tsiteerimine)Ilmar Raag on äsja rääkinud Postimehele, et info Lehtme rahajamade kohta hakkas tasapisi laekuma 2022. aasta novembris. „Mulle räägiti [Oleksandr] Tšernovi juttu suusõnaliselt ümber umbes jõulude ajal," ütles Raag. „Tema suhtles iga päev Slava Ukraini logistikainimestega, seal oli vähemalt kaks inimest. Nad tulevad kohtusse tunnistama, kui vaja, kuid ei taha avaliku elu tegelasteks saada. Ise kohtusin Tšernoviga Lvivis jaanuari teises pooles 2023."
Jätkame osundamist: „Pärast seda jõudsid Raagini tõendid Lehtme annetusraha väärkasutuse kohta, sealhulgas tegelikud arved rindekiirabide ümberehitamise eest. „Veebruari alguseks andis Tšernov need arved oma tuttavatele Slava Ukraini süsteemis, kes andsid need mulle edasi," selgitas Raag, kes enda sõnul konsulteeris seejärel mitteformaalselt jõuametkondadega ja andis veebruari keskel materjalid MTÜ nõukogu kätte."
2022 novembris läheb Vaskiviga raksu IC Construction asutaja, omanik ja juht Oleksandr Tšernov. Ilmselt põhjuseks see, et Tšernov näeb, et annetusrahasid hakatakse kasutama äriettevõtte kasumiks ja võtab sellel teemal sõna. Tundub, et Tšernov annab novembris oma kahtlustest teada ka MTÜ SU inimestele või laekub mujalt kahtlus ja info selle kohta, et Tšernov on mingite SU rahade pärast raksu läinud Vaskiviga ja on kahtlus, et Vaskiv kandib raha äriettevõttesse. Võimalik, et Tšernov esitab kahtlustused/süüdistused ka Lehtme kohta. Kelleni konkreetselt (isikuliselt) ja millise konkreetse sisuga info nendeni täpsemalt jõuab, pole selge.Ilmar Raag: „2022. aasta novembris kuulsin Lehtme kohta esimest korda kriitikat,“ kinnitab ta.
Tollal mõtles Raag, et inimesed on lihtsalt tülli läinud.
„Aga jõulude ajal räägiti mulle juba täpsematest faktidest ja jaanuaris nägin esimesi pabereid,“ jätkab ta.
Õige pea sõitis Raag Ukrainasse ja kohtus seal Oleksandr Tšernoviga.
Eestis tuntakse Tšernovi vilepuhujana. Tema rääkiski Raagile, et suur osa Eesti annetajatelt kogutud raha võis minna valesse taskusse. Oma sõnade kinnituseks oli tal hunnik dokumente.
„Neid natuke analüüsides sai selgeks, et on probleem,“ tõdeb Raag.
Õigemini oli probleeme kolm.
„Esiteks ma nägin, et suhteliselt väikseid summasid oli makstud All For Victoryle ja väga suuri IC Constructionile,“ meenutab Raag. Kui esimene oli mittetulundusühing, siis teine kasumit taotlev erafirma. Inimesed olid mõlemas organisatsioonis samad.
Teiseks polnud mõnelt arvelt võimalik aru saada, mille eest täpselt Ukraina partnerile maksti. Ja Tšernov selgitas Raagile, et selle taga on jama. Segased arved olid Raagi sõnul seotud 2022. aasta lõpus korraldatud jõulupakkide kampaaniaga.
„Kolmas oli puhtakujuline jama, kus tuli välja, et olime maksnud autode ümberehitamise ja ühe logistikalepingu eest oluliselt kõrgemat hinda, kui on nende asjade alghind Ukrainas,“ selgitab Raag. Alghinna sai ta teada tänu Tšernovi antud dokumentidele.
Oli veebruari algus. Kuu aega enne valimisi. Ja Raagis süvenes kahtlus, et Lehtmel läks midagi põhjalikult nässu.
Raagi teada võtsid Eesti ametnikud kohe ühendust oma Ukraina partneritega. Ja seal pandi rattad veerema. „Paar päeva hiljem toimus Tšernovi kohtumine Ukraina õiguskaitseorganitega. [See toimus 17. ja 18. märtsil - märkus by Fucs] Ja kaks nädalat hiljem Ukrainas olles andsin mina juba ütlusi,“ lisab ta.
Kaitsepolitsei büroo juht Harrys Puusepp kinnitab, et nemad siiski infot kinni ei hoidnud. „Me jagasime ühel hetkel infot nii prokuratuuri kui ka keskkriminaalpolitseiga. Enne seda kontrollisime ise, kas selles teabes on kaitsepolitsei kui julgeolekuasutuse ja uurimisasutuse pädevuse mõttes olulist infot. Saime selgeks, et meie uurimisalluvuses see ei olnud.“
Prokuratuuri teatel said nad Slava Ukrainiga seotud kahtlustest teada märtsis.
09.12.2022 vahetub (ilmselt sunniviisiliselt) Tšernov IC Construction omanik - Oleksandr Tšernovi asemel saab selleks Marta Ljuta [ЛЮТА МАРТА ОЛЕГІВНА]
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 71#p788671
Detsembri lõpus ("Jõulude ajal") räägitakse Ilmar Raagile, mida väidab Oleksandr Tšernov.
17.01.2023 võetakse maha/sunnitakse lahkuma senine IC Construction juht Oleksandr Tšernov ja asemele pannakse Roman Panasjuk.
2023 Jaanuari "teises pooles" sõidab Raag Ukrainasse ja kohtub seal isiklikult Tšernoviga ning saab otseinfot millegi kohta. Mille kohta täpsemalt, pole selge. Kas saab/näeb ka mingeid Tšernovi juttu toetavaid dokumente, pole selge. Ühes kohas (Objektiiv kes tsiteerib Postimeest) on kirjas, et vastavad dokumendid laekusid Eestisse veeruari alguseks, teises kohas (Poolamets, kes tsiteerib ilmselt Eesti Ekspressi) on kirjas, et Tšernovil olid dokumendid olemas juba Raagiga kohtudes jaanuari "teises pooles". Edasi on kaks varianti:
1. Raag kuulab ära üksnes Tšernovi suusõnalise jutu (vbl näeb korraks ka mingeid arveid vms) ja süüdistused Vaskivi (vbl ka Lehtme) kohta.
Sellisel juhul on vaja hakata asja uurima ja dokumente hankima ning selgus saada, kas tegemist on pädeva süüdistuse või äkki hoopis mingi VF infoopiga.
2. Raaga kuulab Tšernovi jutu ära ja saab kohe oma kätte ka mingeid dokumente (nt need samad arved, mida siin sai juba toona põhjalikult lahatud vms). Sellisel juhul on vaja uurida täpsemaid rahade liikumisi võrreldes arvetega (muude dokumentidega) ja saadud arvete (dokumentide) ehtust.
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 38#p795338
* Olen aru saanud, et esimesed dokumendid mis siia laekusid polnud originaalid, vaid koopiamasinaga tehtud (või mustvalgelt välja prinditud), neilt puudusid osaliselt nii allkirjad, kuupäevad kui muu nõutav atribuutika.
* Raag ise väidab (Objektiivile tuginedes), et vastavad arved andis Tšernov "oma tuttavatele Slava Ukraini süsteemis kes andsid need mulle edasi" alles veebruari alguseks 2023, seega Tšernoviga kohtudes olid süüdistused ja kahtlused endiselt vaid jutu tasemel.
"Pärast seda" (ilmselgelt veebruaris, arvatavalt veebruari alguses/millalgi esimesel nädalal?) läks Raag teemaga KAPO-sse. Ilmselt nõu küsima, mida teha/kas keegi võtaks uurida ja hinnata süüdistuste pädevust/võimalikku VF poolset infoopi, sest kui sellise infoga tulla avalikkuse ette ilma asjaolusid kontrollimata, siis on tegemist tõelise siseriikliku pommiga, mille mõju (nii MTÜ-de tegevusele, Ukraina heaks abi koguvate MTÜ-de ja isikute tegevusele, igausuguseid aukirju ja medaleid just-just Lehtmele jaganud persoonidele ja nende tõsiseltvõetavusele (sh nt president), kui ka kogu poliitmaastikule) on raske üle hinnata.
* KAPO "kontrollib ise, kas selles teabes on kaitsepolitsei kui julgeolekuasutuse ja uurimisasutuse pädevuse mõttes olulist infot" ja pärast analüüsi (mingi aja pärast - millal? Võib aru saada, et veebruari "keskel", millalgi veebruari teisel või kolmandal nädalal?) ütleb, et pole nende teema.
Vahepeal 20 jaanuaril 2022 hakati meil ajakirjanduses rääkima MTÜ SU töötasudest, väidetavast ülemaksmistest jms ja neid lahkama.
Jaanuaris? Veebruaris? teeb üks suurannetaja Rotary klubi oma enda auditi (tulemus? Võib aru saada, et fikseeriti, et nende annetusi kasutati sihipäraselt)
See MTÜ töötasude teema viib sinnani, et MTÜ "nõuandev kogu" hakkab jaanuaris-veebruari alguses alustuseks korda tegema MTÜ paberimajandust, mis on selgelt käest ära (küll erinevatel teistel teemadel).Jaan Puusaagi sõnul tehti juba selle aasta alguses Rotary klubi poolt eraldi audit, fikseerimaks veel kord, et kõik nende annetused kasutati sihipäraselt. Samas kogupildi saamine võtab tema sõnul veel aega.
https://www.err.ee/1608952588/pealtnagi ... hasegadust
01.02.2023 regatakse MTÜ ära käibemaksukohuslasena.
01.02.2023 tehakse MTÜ avalduse alusel äriregistris muutmiskanne (lisatakse seni sealt puuduvad sidevahendid)
06.02.2023 tehakse 03.02.2023 kandeavalduse alusel äriregistris muudatuskanne. Juhatusest kaovad Janeli Puusaag ja Elo Laura Aaspõllu ning alles jääb Lehtme üksinda. See parandus on juba eelmise aasta sügisest tegemata.
06.02.2023 saab Lehtme presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi
Veebruari "keskel" (võib aru saada, et pärast KAPO vastust) esitab Raag olemasolevad materjalid MTÜ SU nn "nõuandva kogu" kätte.
03.03.2023 koguneb MTÜ SU "nõukogu", et arutada vilepuhuja tõstatatud teemat. Otsustatakse kokku kutsuda nõukogu ja juhatuse koosolek 10. märtsil ning pärida juhatuselt (Lehtmelt) aru.Tohver liitus Slava Ukrainiga selle aasta märtsi alguses, kui loodi MTÜ nõukogu.
"Ma olin Slava Ukraini MTÜ liikmeks astunud küll juba eelmise aasta alguses, aga formaalsed juriidilised kohustused sain ma nüüd, kui skandaal lahvatas ehk 10. märtsil," rääkis Tohver.
Tohveri sõnul sai ta kuulda kahtlustest Ukraina partnerite kohta Ilmar Raagi kaudu. "Raag toimetab ju ka Ukrainas. Tal on seal saunaprojektid ja inimesed suhtlevad omavahel. Ehk siis kuskil veebruari keskpaigas tuli esimene kõne, et kuulge, midagi võib olla. Tollel hetkel ei olnud midagi konkreetset, lubati materjale koondada ja siis kuskil märtsi alguses istusime esimest korda nõuandva koguga maha ja vaatasime neid vihjeid ja fakte, mis meieni olid Ukrainast jõudnud, ja otsustasime teha MTÜ juhatusele arupäringu nende dokumentide kohta," rääkis Tohver.
https://www.err.ee/1608957268/tohver-uk ... e-voltsida
05.03.2023 valimised
07.03.2023 möödus MTÜ esimene tegevusaasta
10.03.2023
Reede, 10. märtsi hommikul kell kaheksa kogunes viieliikmeline nõukogu uuesti. Väikeste pausidega istuti koos suur osa päevast. Esialgu kuulati Lehtme ja Mesipuu selgitusi, hiljem tutvuti saadud dokumentidega.
https://www.err.ee/1608912431/mtu-slava ... -revisjoni
10.03-11.03.2023Raag: mina ja Kristo Tohver tutvustasime Johanna-Maria Lehtmele meie käes olevaid dokumente Slava Ukraini Ukraina partneri IC Construction raha kasutamise kohta. Osa dokumente on nüüd politsei käes ja neid ei ole veel avalikustatud
https://arvamus.postimees.ee/7837457/il ... opra-hatta
17-18.03.2023Nõukogu otsustas terve reede [10.03] ja laupäeva [11.03] kestnud koosolekute järel, et organisatsiooni tegevuse suhtes korraldatakse revisjon ning ülekanded Ukrainasse praegu peatatakse. Samuti otsustas nõukogu, et Lehtme ei jätka juhatuse ainukese liikmena, vaid juhatusse määratakse tema kõrvale veel liikmeid....
...Slava Ukraini nõukogu liige Kristo Tohver ütles ERR-ile, et kahtlus puudutab projekte, mida tehakse Ukrainas kohapeal, mitte Eestis.
https://www.err.ee/1608912431/mtu-slava ... -revisjoni
Prokuratuuri teatel said nad Slava Ukrainiga seotud kahtlustest teada märtsis. Millal täpsemalt?Tšernov kohtus enda sõnul 17. ja 18. märtsil Lvivis kahe korrakaitseametnikuga, kellele ta rääkis kõik, mida Slava Ukraini tehingute kohta teadis.
https://www.err.ee/1608976685/dnipropet ... ndnud-mehe
KAPO ütleb, et edastas teabe. "Me jagasime ühel hetkel infot nii prokuratuuri kui ka keskkriminaalpolitseiga."
See "üks hetk" oli täpsemalt millal? Ilmselgelt märtsis, aga täpsemalt?
20.03.2023 MTÜ üldkoosolek kinnitab revisjoni tegija ja ametlikult MTÜ nõukogu.
https://reporter.kanal2.ee/7736457/mtu- ... use-liikme
24.03.2023 Ukraina riiklik juurdlusbüroo alustas kohtueelset uurimist
Riigiprokuratuur alustas 9. mail kriminaalmenetlust MTÜ suhtes
Mai keskel 2023 pidi Tšernov tulema Eestisse tunnistusi andma aga vahistatakse Ukrainas enne seda ilmselt (või ilmselgelt) fabritseeritud süüdistusega.
...
...
28.10.2023 esitab MTÜ SU äriregistrile lõpuks 2022 majandusaasta aruande.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mind ei ole mõtet süüdistada ega mingi demagoogiahõngulise soustiga ("vanaema andis viimase kirsturaha ära") üle kallata, lihtsalt konstanteerisin, kuidas asjalood on. Eestis teevad internetikelmid iga aasta külma umbes 10M eest, seal lähevad ka vanaemade kirsturahad, mida siis ette võtta, anda politseile sellised õigused nagu meie idanaabri juures on - keegi tundub kahtane, paneme igaks juhuks kinni, küll paragrahv leitakse?Trumm mine räägi seda inimestele kes " vosti ei ostnud võikule " ja pingutasid rihma et ukrainat aidata. Proovi öelda vanaemale et see raha mis ta kokkuhoidis kõhu kõrvalt või mille iganes pealt et tema eurid on lihtsalt kuhugi kadunud ja kogu see teema on üldse kuidagi soiku jäänud. Aga näe siin on uus sile nägu kes lubab paremat orgunnimist ja anna aga raha edasi.
Mongoli ja SU vahe on selles, et mongol teeb asju, SU najal ja paistel üritasid end kõik soojendada, eriti peale krokodillipisarate valingut Riigikogus. See asetab asjad natuke teise konteksti "miks midagi ei tehtud". Ja taoline meediastaar nagu JML kõige ees, mis saanuks valesti minna?
Ütlen veel räigelt ära - selle vasakule läinud raha tagasi saamise tõenäosus on umbes täpselt null. Rohkem külma pead ja vähem emotsioone. Õigemini vähem emotsioone, rohkem mõtteid, elad kauem (Serbia vanasõna).
See vanaema näide on mu isiklikust elust.
Seda ukraina jorssi kes peasüüdlane on ja silmapiirilt kadunud kas ei üritatagi kätte saada? Ilmselt on kogu oma vara ära ''kantinud'' ja libistab nüüd kuskil palmi all värvilisi jooke.. Kui keeruline on tänapäeva maailmas kedagi üles leida kui tsivilisatsiooni just ei hülga? Või on asi milleski muus..
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sa mõtled Mossadi meetodeid või? Meil laseb 99% poliitikuid seda ideed kuuldes püksid täis.
Tõsi muidugi on, et Eestile oleks lubatud palju vähem kui Iisraelile - kui kuskil Hispaanias hakkavad mingid "abitegelased" aknast alla kukkuma või neid autodel hakkavad pidurid kaduma.
Tõsi muidugi on, et Eestile oleks lubatud palju vähem kui Iisraelile - kui kuskil Hispaanias hakkavad mingid "abitegelased" aknast alla kukkuma või neid autodel hakkavad pidurid kaduma.
Viimati muutis Kapten Trumm, 14 Aug, 2025 15:31, muudetud 1 kord kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tauri_J ja 13 külalist