Eesti õhukaitse imeline maailm..

Vasta
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Re: Eesti õhukaitse imeline maailm..

Postitus Postitas Smith »

lennumudelist kirjutas: 28 Sept, 2025 16:32
Smith kirjutas: 28 Sept, 2025 12:06 Tulumaksureform, nn maksuküüru kaotamine läheb maksma riigile umbes pool miljardit aastas. Sellise summa eest saaks pool eskadrilli F-35 lindusid ühekohalise arvu aastatega liisingus makstud, minu (amatöörlikul) hinnangul kogu tegevusvõime.

Laske see hüpotees tükkideks, palun :write:
See hüpotees lastaks tükkideks ballistilise raketiga, mis saabus muude õhuründe vahendite laine haripunktis kõigile teada olevatele lennuväljadele ning viskas kobarmoona kõrgel välja. Risk kaotada kogu võimekus või suur osa võimekusest ühe löögi tulemusena ei tundu minu jaoks mõistlik risk.
See ei olnud ju küsimus. Küsimus oli selles, kas 4,5 miljardi eest saaks F-35 lennukeid 6 tükki, mis oleks hooldatud, tangitud ja raketid küljes. Kas sellel mõtet on, on juba teine küsimus. kas ka tulumaksureformil on hädavajadus, see ei lähe enam teemasse. Mina hakkan 160 eurot kuus rohkem kätte saama - vahva küll jah, aga sada korda enne eelistaks näiteks Eesti oma lindusid taevas.

PS! See õhuturve on ju ka nagu ona - ega see nupuvajutus kriitilisel hetkel meist sõltu.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Eesti õhukaitse imeline maailm..

Postitus Postitas Kilo Tango »

Smith kirjutas: 28 Sept, 2025 18:07 ... kas ka tulumaksureformil on hädavajadus, see ei lähe enam teemasse. Mina hakkan 160 eurot kuus rohkem kätte saama - vahva küll jah, aga sada korda enne eelistaks näiteks Eesti oma lindusid taevas.

PS! See õhuturve on ju ka nagu ona - ega see nupuvajutus kriitilisel hetkel meist sõltu.
See sinu ~160€ ja minu teist samapalju lähevad tagasi tarbimisse ja suurendavad seeläbi SKT-d, mis omakorda kasvatab majandusaktiivsust ja seeläbi SKT-d, mistõttu tulemus võib lõpuks isegi positiivne olla.

Kui ma siin mõnede akf-de sõnavõtte loen, on mul kohati isegi täitsa hea meel, et sedasorti tulipeade käes ei ole nuppu, mis võiks sõja vallandada.

Ma olen sinuga üldjoontes nõus, et kõikide võimekuste puhul oleks kasuks, kui need paikneks oma käsuahelas. Aga Eesti puhul täna hävitajate omamine ei ole IMHO arukas mõte kohe mitte kuidagi. Minu isiklikku arvamist mööda peaks Eesti omale lennuvahendeid hankima küll, kuid need peaksid välja nägema sellised:

Pilt

Pilt

Pilt

Ma lihtsalt ei näe, et piloodiga hävitajad suudaksid Eesti konteksits pakkuda olulisi eeliseid samas, kui nendega kaasnevad üüratud püsikulud. Lisaks on nende nõrk koht piloot, keda peab hullult poputama ja välja õpetama ja kellel on siis vajalikul ajahetkel kõhuviirus vms. See tähendab, et piloote peab olema liiaga nagu ka muud personali - igal juhul on mõistlik omada suuri ja väikesi droone selmet jahmerdada kogu selle hävitajate teemaga. Veelkord toonitan, et see käib Eesti konteksti kohta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline