Rail Baltic, Talsingi tunnel ja Saaremaa sild

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Rail Baltic, Talsingi tunnel ja Saaremaa sild

Postitus Postitas AMvA »

AndresTy kirjutas: 27 Aug, 2025 12:06
avrnbr kirjutas: 20 Aug, 2025 17:19 No aga türi küll, miks selle mõne trammi pärast peab siis jälle miljardeid põletama?
Olemasolevate trasside uuendamine oleks kõik need trammide tarvidused rahuldanud, olgu see rööpmelaius, mis ta siis on. Olgu siis läbi Tartu või läbi Pärnu.
Mujal maailmas teatakse ka mitme rööpalaiusega lahendusi.
Selle peale küsiks küll: Kas me sellist Eestit tahtsimegi?
Et siis lugupeetu arvates pole Eestile tarvis kiiret otseühendust Euroopaga alternatiiviks lennu-, auto- ja mereliikusele?
On ta ikka kiire? Kes ikka kiiresti (nagu päriselt kiiresti) tahab Euroopasse saada - lendab.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See lennunduse kiiruse eelis on suht näiline. Esiteks, mitte igale poole ei saa Tallinnast otse. Lähed Tallinnast lennukile, lendad Riiga, ajakulu 2,5 tundi (2 tundi passid lennujaamas sellest), kui sealt kohe ei lähe, siis passid Riias paar tunnikest. Ja sugugi mitte iga päev kõikjale ei saa.

Olen mingil perioodil käinud Oslo vahet. Kui sinna sai enamvähem inimlikult (ümberistumine Helsinkis, paar tundi passida), siis tagasi tulles passisin Helsinkis 6 tundi ja jõudsin Tallinna kesköö paiku. Kiire? Ladus? :D

RB rong hakkab kindlasti käima tihemini kui kord päevas. Tallinna lennujaam on lennunduse urruauk ja mõnessegi kohta minek sunnib küsima, et miks meil sellist "lennundust" üldse pakutakse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

AndresTy kirjutas: 27 Aug, 2025 12:06 Et siis lugupeetu arvates pole Eestile tarvis kiiret otseühendust Euroopaga alternatiiviks lennu-, auto- ja mereliikusele?
Reductio ad absurdum.
Ei ole mitte midagi, mida oleks vaja IGA HINNA EEST. Vabadus välja arvatud. Seega on see küsimuse asetus olemuslikult demagoogiline ning sellele ei saa tegelikult vastata.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Kui foorumlane näeb lahendust sellises "kiires" lipp-lipi, lapp-lapi peal raudteeühenduses ja kus nagu rööpmelaiusel polegi mingit tähtsust(Halloo!)
Olemasolevate trasside uuendamine oleks kõik need trammide tarvidused rahuldanud, olgu see rööpmelaius, mis ta siis on. Olgu siis läbi Tartu või läbi Pärnu.
Mujal maailmas teatakse ka mitme rööpalaiusega lahendusi.
, alternatiiviks Euroopa laiusega kiirraudteele, siis on mu küsimus, et miks selline jama, kui RB pakub päriselt kiire raudteeühenduse. Ja siit ka küsimus, et miks tema arvates Eestile pole kiiret ühendust vaja.

Sinu demagoogiatõlgendus on aga täielik jama, Marvin. Paned mulle sõnu suhu omistad mulle seisukohta, mida mul pole kunagi olnud
Ei ole mitte midagi, mida oleks vaja IGA HINNA EEST.
nagu ma oleksin kuskil öelnud, et ma tahan RB-d iga hinna eest.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Ma siis vastan ise - SELLE hinna eest ei ole SELLIST ühendust vaja. S*tt diil.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 27 Aug, 2025 13:14 See lennunduse kiiruse eelis on suht näiline. Esiteks, mitte igale poole ei saa Tallinnast otse. Lähed Tallinnast lennukile, lendad Riiga, ajakulu 2,5 tundi (2 tundi passid lennujaamas sellest), kui sealt kohe ei lähe, siis passid Riias paar tunnikest. Ja sugugi mitte iga päev kõikjale ei saa.

Olen mingil perioodil käinud Oslo vahet. Kui sinna sai enamvähem inimlikult (ümberistumine Helsinkis, paar tundi passida), siis tagasi tulles passisin Helsinkis 6 tundi ja jõudsin Tallinna kesköö paiku. Kiire? Ladus? :D

RB rong hakkab kindlasti käima tihemini kui kord päevas. Tallinna lennujaam on lennunduse urruauk ja mõnessegi kohta minek sunnib küsima, et miks meil sellist "lennundust" üldse pakutakse.
Ootaks siis Trummilt näiteid, kuidas rongiga näiteks Barcelonasse, Londonisse, Pariisi ja ka loomulikult Oslosse saab kiiremini kui lennukiga.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Lihtne, lähed Balti jaamas rongi peale, paned silmad kinni ja kujutad ette et sõidad Londonisse ( see et kusagilt kostab "järgmine peatus Turba " on pisiasi.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Jah, tore oleks kui selline TGV pühiks Tallinnast minema ja viuhti via Varssavi oleks Berliinis. Aga ma ei näe kuskilt sellist asja tulemas. Eks me ise oleme süüdi, et nii laisad lapsi tegema oleme. Kui tõsiselt on põhjus ikka seesama- siin maanurgas ei ela nii palju inimesi, et see värk ennast ära tasuks. Ma tahaks teada, mis euronõue keelaks olemasolevad trassid euroopa laiusele üle viia ja kohati veidi trassi õgvendada, seda enam, et meil praegu erilist kaubavedu ei toimu ja bussidega rongireisijate vedamises on ka kogemus olemas. Seda käkki, mis tulemas on ma küll kõva häälega ei julgeks kiirraudteeks nimetada. Niipalju kui ma kuulnud olen planeeritakse kiirusi, mis on täesti õlgamööda minu poolt pakutud rekontrueerimise variandile. Praegu on mudugi tore- paljud kolleegid pinnasevedajad ja muud ehitajad saavad tööd aga seda kõike , nii uut kui ka vana on ju hooldada vaja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline