Calico Käkid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

ja saabus uus laadung UK .st juurde. et muidu poleks tellinud aga veoautod mida oleks Amodelist tellinud, olid igalpool otsa saand ja ma mõtlesin et heaküll, muidu olen päris ilma. selle kuu rahakotiröövlid siis:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
ja et sho kunni õpetused ikka vilja hakkaks kandma kunagi:
Pilt
Pilt
Viimati muutis calico, 14 Veebr, 2011 0:02, muudetud 3 korda kokku.
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Tere!
aeg nüt hiline(0306), kuid valmis ta sai!
foorumi õrritamiseks 1 pilt, eks homme kirjutan-näitan soovi korral rohkem
siin ta siis on: American iron beast!
Pilt
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Tundub igati äge... veel pilte ja juttu ikka!

Paavo
Fortes fortuna adjuvat
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Ega ühe pildi pealt just palju ei näe, aga tundub paljulubav...
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Revell Abrams M1 A2 (1:72 nagu alati)
Esimene minu mudeliehitusplaanidesse kuuluvate tänapäevaste põhitankide (main battle tank) seerias. Karpides on ootamas kolm erinevat Leopardi, kaks T-80, Lecrerc ja Merkava. Et miks ma valisin Abramsi? (järgneb melanhoolne põrssapõlve mälestushelk, mida kärsitumad edasi kerida võivad) Eks sellepärast, et see tank on meelde jäänud 80 aastate ’’raskest’’ lapsepõlvest. Tundub et selline sõjatehnikapisik on vaevanud lapsepõlvest peale ja kuna minu peres tehnikaajakirju ja muud taolist liikus vähe, oli minu teadmistejanu suurem kui meil käivate ajakirjade poolt pakutav info. Üks neist oli teadusajakiri Horisont, kuskil 87 a, kus ilmus artikliseeria kurjast Ameerika impeeriumist, kes valmistas inimeste hävitamiseks mõeldud massihävitusrelvi. Huvitav märkida et, et lapsel tekkis peaaegu mulje et meil st. Nõukogude Liidul ei olnud mitte midagi taolist, ei olnud tavaajakirjandusest saada mitte mingit kobedamat vene tehnika kohta käivat infot või pilti. Amidest aga oli peale igasugu MX rakettidest, tomahookidest jne hulgas siis Abrams M1 ja Apache helikopterist ilusti juttu. Nendest oli ka paar fotot, mille järgi ma siis tegin enda mängusõjaväkke kümmekond külgvaates (need pidi ka kuidagi ise tuletama, sest foto oli poolprofiilis) paberist mänguasja. Tankid, noh sellised kahe külgvaatena, papist jala peale, kopter peaaegu sama, tiivikud ,tiivad, raketid külge liimitud, lennukid samamoodi, eraldi tiivad külge , scud raketivedaja mille kahemõõtmelisusest hoolimata (samamoodi 2mõõtmeline) rakett stardiasendisse käis ja eraldus jne jne. niet kui mingi selgem pilt kuskil ajalehes ilmus mõnest masinast, võeti see kohe koduses papiarmees kasutusele. Hiljem olen nüüd internetis avastanud ühe lehekülje, kus sarnases vormingus, nagu ma omapead poisipõlves välja mõtlesin ,asjad olemas ( http://www.juniorgeneral.org/ )prindi ainult välja. On kust pojale huvi tekkimisel asju võtta ja enda moodi täiendada.
Et siis tagasi Abramsi juurde, tulles tagasi lapsepõlvest (kust pärit on ilmselt paljude mudelistide praeguse hobi juured) nüüd on mul olemas ''päris’’ Apach ja viimasena siis ka Jänkide sõjavanker.
Loomislugu.
Nagu viimasel ajal ikka, ei jää rahule sugugi otse karbist tegemisele. ikka hakkab mudelismipisikust kahjustunud aju genereerima midagi taolist: hmm, näe mitme foto peal on seljakotid. kuidas neid minu mõõtkavas teha?
Kuskil ajakirjas nägin tehti tavalisest mudelipahtlist liivakotte. Mõtlesin et peaks proovima:
Pilt
Siis mõtlesin et karbi trossid on jamad, kerisin ühel päristrossil ühe paraja lõime asemele:
Pilt
Siis vaatasin et kui paljudel piltidel on peal igast papist kaste ja kõrbes juua ka vaja
Pilt
ja siis üldse igasugu träni võib peale kuhjata lebodest kuni välitelefoni kaablirullideni.
Pilt
Siin siis minumoodi laisk guashipesu:
Pilt
Nodi peale ja Tamya puudrit, MIGi (uus kõrbetolmupesu-fui atsetoon!)
Pilt
ja vola!
Pilt
Pilt
Pilt
siin siis kogu pildiladu
https://picasaweb.google.com/sakrits/Hobi2011#
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Vahva , see koluhunnik mõjub päris hästi. Ainukesed arusaamatud asjad on need rullid, mis antennide ümber. Tundub et vaprad sõdalased on kohaliku emiiri pärsia vaibad sisse vehkinud ja avastamise vältimiseks roheliseks võõbanud :)
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Mudel on äge! Aga silmaga tajub ikka mõõtkava ära.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Julgen oletada, et antennide ümber on lebomatid?
Ja muidugi mudel on hästi välja kukkunud.
Viimati muutis scout22b, 14 Veebr, 2011 10:24, muudetud 1 kord kokku.
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

mulle meeldib. erilist äramainimist väärib see, et on viitistud 72-skaalas detailidega vaeva näha. Riho on oma ala vaieldamatu liider meil siis ;)
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Autorile kiidusõnad leidliku ja kunstipärase fotokompositsiooni eest.
Kogu kola juurdetuunimine on möötkava arvestades juvelliiritöö.
Väga äge.
Kohati jääb häirima karvasevõitu värvipind. Tea, kas viga oli toormaterjalis või on pesuga liialdatud?
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

suured tänud rääkijaile! eks paremat saab kindlasti teha. loomulikult saaks eduardi metalletsidega peenem asi ka või see pealekäiv träni tšehhi meistrite toodangust valida. äkki isegi tuleb selline aeg. esialgu teen ikka ise näpuharjutamiseks.
manstein-kas sa mõtlesid karvase värvipinna all tanki frontaalpindasi?
kui jah siis on need revellil olid need nii valatud ja originaalis sellised liivapinnaga kattekihid,võimalik ilmselt et trooperid ei libiseks seal peal kaasa sõites ja samas on ka ülalt vaadeldavalt pinnase moodi kate.

Pilt
ja antennide otsas on ikke lebokad jah, liivapaberist tehtud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Sellise mõõtkava jaoks on ikka väga hea tulemus! Ja viimased kompositsioonid on samuti üsna kunstipärased, nagu juba mainitigi. See omalt poolt juurdenõiutud kola on igas mõttes tegemist väärt olnud - annab tugevalt realismi juurde. Mulle meeldib!
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Äge Abrams. See säbruline kate soomusel on jah -M1A2 iseloomulik vidin. Värvitakse sellise värviga. Nimetus -anti-skid coating, et ei libiseks.
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

aeg pisut läinud ja mõnda aega juba nokitsetud ühe päris töörohke olevuse kallal. sai ennem juba vihjatud, et tegemist on Martini firmaga. Ehk siis Martin Baltimore Novo(frog) vormingus. eksole paljud oigavad selle peale, kuid ette sai see võetud just selle pärast et oli huvi teada saada, kas suudan midagi talutavat sellest välja voolida. ehk siis lõikumist ja kleepimist on selle juures ikka mõnuga. et nüüd ma millimeetreid taga ei aja, asi on muidugi nii mööda originaalist, kui tänapäeva vorstil on ühist lihatootega ehk siis tegemist on Baltimore taolise asjaga, kus peaks näha olema milline ta umbes-täpselt välja nägi. Tagumise Browningu torniga siis alustada sai, sellest vihjasin kesmillegategeleb all. kuid ei jäänud ikka rahule. nimelt on selles mõõtkavas ikka stx paks klaas sellel kuplil ning kuidagi kohe ei meeldinud originaali vaadates:
Pilt
ja ööse lahvatas idee, et kui mehed kasutavad tabletipakendit autodele tulede tegemiseks, peaks mul just mõned glükoosamiinitableti lehepesad olema sama suured. hommikul vaatasin, nagu tema ise! natuke suurem kuid mitte oluliselt. arstikapis sorides aga leidsin urosepti tablakalehe. see veel parajam! tulemus siis vanaga võrreldes:
Pilt
ja muidu möödus edasine õhtapoolne öö martinile tubasi tehes, sest novo-frogil ninaklaasitagune pommisihitajakoht ja radistitoakejumala tühi (muidugi ega seda viimast eriti näha ka ei jää) ning ülejäänu rämedalt pealiskaudne: mis tähendab ka rohkem fantaseerimisvõimalust.
Pilt
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Baltimore koostejuhend uuesti näha on tõsine nostalgialaks , omal ajal sai kah ta kokku pandud ja sõber värvis teise emmelt lunitud küünelakiga punaseks ...... :lol:

jõudu tegemisel , sellest saab kena linnuke.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist